- 1 Eylül 2015
- 1.498
- 1.280
- 133
- Konu Sahibi gokceyener
-
Ben de bilmiyorum 6 sene ne yaptı.. part time bir hukuk burosunda calıstı ama bilmiyorum artık ne dogru ne yanlıs bilmiyorum..Hanı 6 senedır napıyor okumuyor, calısmıyor? kım bu adam?
Bazı sınavlara ben hiç gidip boşa yol parası vermeyeyim dediğim, kendi kendimi ikna ettiğim olmuştu6 sene değil tabi ama bende bu tarz birşey yaşayıp okulu bir-iki sene uzattım. Çok yakın bir iki arkadaşım dışında da okulla ilişkisi olmayan kimseye söylemedim uzun süre, olmayacak birşeymiş gibi gelmedi bana o yüzden. Cidden sınav saatlerinde fiziksel olarak hasta oluyordum. Öyle hasta hissediyorum filanda değil. Kaç defa sınav günlerinde arkadaşlarım bendeydi sabah Halimi görüp endişeleniyorlardı. Bildiğin ateşim çıkıyor, Evden çıkacak hâlim olmuyordu. Sınava yetişemeyeceğim belli olunca hop normale dönüyordum.
Elbette senden beklentisi olan ya da sana emek harcayan insanlara öyle kolay kolay söyleyemiyorsun, çünkü bir kere en başında sen kendinle ilgili hayal kırıklığına uğramış oluyorsun bir de başkalarını hayal kırıklığına uğratmak istemiyorsun bir yandanda olayı büyütmeden toparlayabilirmişsin gibi geliyor. Üniversitedeyken kimse sana bugün sınavda ne sordular, kaç aldın, bugün ne öğrendiniz vs. Diye sormadığı için öyle oturup psikopat gibi gün gün yalan da uydurmuyorsun elbette gizlenen büyük birşey ama çok büyük bir yalan durumu yok. Max. Sınav nasıldı, okul nası gidiyor filan diye sorarlar 'iyiydi ya' dersen önünü arkasını kurcalamaz kimse.
Merhaba hanımlar,
2 hafta once nisanlandıgım kişinin bana tam 6 yıldır yalan söylediğini öğrendim...
tam 7,5 yıldır birlikteyiz..Beraber büyüdük, sevgimizi beraber büyüttük... Öyle bir aşkla bağlıydım ki.. gözüm hiçbirseyi görmezdi.. yıllarca birbirimizi bekledik...Okulun bitmesi vs..O da bana o kadar iyi aşkla davranırdı ki.. Herkesin imrendiği bir ilişkimiz vardı.. 1 ay kadar önce bana çok güzel bir evlenme teklifi etti, mutluluktan aglayarak kabul ettim..Aileler tanıstı.. Küçük bir yüzük takma töreni bile yaptık...
Daha sonra, yüzük takmamızdan 13 gün sonra bana bir itirafta bulundu. (Farklı bir sehirde universitede okuyordu ve okulunu uzatmıstı ama ben bu yıl mezun oldugunu biliyordum..) Meger 6 yıldır çogu sınava hiç girmemis..Psikolojik olarak rahatsızlanıp giremediğini söylüyor...Okulunun 1/3'ünü bile bitirememis... Utandıgı icin ne bana ne baska bir yakınına (arkadas, anne, kardes vs.) söylememis....
Bense 4 yılda okulu bitirdim ve 2 yıldır calısıyorum.. Oyle ki evlilik hazirlikları icin para bile biriktiriyordum... Oyle cok guveniyordum ki ona... Bana hic yalan soyleyecegi boyle birsey yapacagı aklıma gelmezdi... Simdi yeminler ediyor, sözler veriyor... Ama oyle kırgınımkii... Napacagımı bilemiyorum.. Aileme henuz söyleyemedim... Tekrar guvenebilirmiyim bilmiyorum..
Ama kalbi acıyor.. icim parcalanıyor... 2 gün once ogrendim, 2 gundur normal degilim...
Bu gecer mi....
geçer canım. aynısını bende yaşadım çünkü. ilk başlarda insan kızıyor kırılıyor güveni zedeleniyor ama seviyorsan affediyorsun. tabi güven bu bi kere zedelendi mi sürekli acabalarla yaşıyorsun amaaan.. yaramı açtın be kuzum sende:)Merhaba hanımlar,
2 hafta once nisanlandıgım kişinin bana tam 6 yıldır yalan söylediğini öğrendim...
tam 7,5 yıldır birlikteyiz..Beraber büyüdük, sevgimizi beraber büyüttük... Öyle bir aşkla bağlıydım ki.. gözüm hiçbirseyi görmezdi.. yıllarca birbirimizi bekledik...Okulun bitmesi vs..O da bana o kadar iyi aşkla davranırdı ki.. Herkesin imrendiği bir ilişkimiz vardı.. 1 ay kadar önce bana çok güzel bir evlenme teklifi etti, mutluluktan aglayarak kabul ettim..Aileler tanıstı.. Küçük bir yüzük takma töreni bile yaptık...
Daha sonra, yüzük takmamızdan 13 gün sonra bana bir itirafta bulundu. (Farklı bir sehirde universitede okuyordu ve okulunu uzatmıstı ama ben bu yıl mezun oldugunu biliyordum..) Meger 6 yıldır çogu sınava hiç girmemis..Psikolojik olarak rahatsızlanıp giremediğini söylüyor...Okulunun 1/3'ünü bile bitirememis... Utandıgı icin ne bana ne baska bir yakınına (arkadas, anne, kardes vs.) söylememis....
Bense 4 yılda okulu bitirdim ve 2 yıldır calısıyorum.. Oyle ki evlilik hazirlikları icin para bile biriktiriyordum... Oyle cok guveniyordum ki ona... Bana hic yalan soyleyecegi boyle birsey yapacagı aklıma gelmezdi... Simdi yeminler ediyor, sözler veriyor... Ama oyle kırgınımkii... Napacagımı bilemiyorum.. Aileme henuz söyleyemedim... Tekrar guvenebilirmiyim bilmiyorum..
Ama kalbi acıyor.. icim parcalanıyor... 2 gün once ogrendim, 2 gundur normal degilim...
Bu gecer mi....
Geciyor mu gercekten ... umarımgeçer canım. aynısını bende yaşadım çünkü. ilk başlarda insan kızıyor kırılıyor güveni zedeleniyor ama seviyorsan affediyorsun. tabi güven bu bi kere zedelendi mi sürekli acabalarla yaşıyorsun amaaan.. yaramı açtın be kuzum sende:)
sevmezmiyim.. asıgım ona..o yüzden bu kadar dagıldım zatenOkula gidiyorum diyerek gitmemek, sınavlara girmemek ve bunca sene herekese yalan söylemek çok sağlıklı insan işi değil be canım. Bence ciddi bir psikolojik rahatsızlığı olabilir, kendinin de farkında olmadığı. bunu tedavi ettirmesi gerek. Seviyorsanız destek olun, yalan söyledi diye kaçmayın.
Gerçekten rahatsızlığından ötürü ise yardımcı olun, yok keyfi ise ayrılırsınız. Yalan üstüne ilişki kurulmaz..
Çok tesekkur ederim, zaman ayırıp yazdıgınız icin.. inanın icime su serpildi... baskalarının bu durumu yasayıp asmıs olmasıBazı sınavlara ben hiç gidip boşa yol parası vermeyeyim dediğim, kendi kendimi ikna ettiğim olmuştuHele gerçekten hastalandıysam benden mutlusu yoktu . Acillik olan, serumla sınava gelenler mi dersin ohoo.. Hatta bir arkadaşımın tüm kolları bildiğin yara kaplamıştı stresten, iltihap akıyordu :S . Bazı insanlar için çok stresli olabilir cidden.
çok tesekkur ederim... sanırım yanında olacagım ve ona bir fırsat verecegim.Hukuk zor bir bölümdür evet. 4 senedir ama 4 senede bitirenlere pek sık rastlanmaz, normal olanı 5 ya da 6 senede bitirilmesidir. Uzatanlara normal öğrenci gözüyle bakılır. :)) Bitirir ve karşına öyle gelir sıkma canını, başarısızlığı kendine yedirememiştir büyük ihtimalle. Güvenini tekrar kazanması için ona fırsat ver veya verme ama kararın net olsun kendini arafta bırakma.
Çok sagolun yazınız icin... peki sonra ne oldu bitirdiniz mi ne yapıyorsunuz simdi ?6 sene değil tabi ama bende bu tarz birşey yaşayıp okulu bir-iki sene uzattım. Çok yakın bir iki arkadaşım dışında da okulla ilişkisi olmayan kimseye söylemedim uzun süre, olmayacak birşeymiş gibi gelmedi bana o yüzden. Cidden sınav saatlerinde fiziksel olarak hasta oluyordum. Öyle hasta hissediyorum filanda değil. Kaç defa sınav günlerinde arkadaşlarım bendeydi sabah Halimi görüp endişeleniyorlardı. Bildiğin ateşim çıkıyor, Evden çıkacak hâlim olmuyordu. Sınava yetişemeyeceğim belli olunca hop normale dönüyordum.
Elbette senden beklentisi olan ya da sana emek harcayan insanlara öyle kolay kolay söyleyemiyorsun, çünkü bir kere en başında sen kendinle ilgili hayal kırıklığına uğramış oluyorsun bir de başkalarını hayal kırıklığına uğratmak istemiyorsun bir yandanda olayı büyütmeden toparlayabilirmişsin gibi geliyor. Üniversitedeyken kimse kimseye bugün sınavda ne sordular, kaç aldın, bugün ne öğrendiniz vs. Diye sormadığı için öyle oturup psikopat gibi gün gün yalan da uydurmuyorsun elbette gizlenen büyük birşey ama çok büyük bir yalan durumu yok. Max. Sınav nasıldı, okul nası gidiyor filan diye sorarlar 'iyiydi ya' dersen önünü arkasını kurcalamaz kimse.
Yok atılmıyor, sadece öğrencilik haklarını kaybediyor. Mesela askerlik tecili gibi.7 yıldan sonra atılıyor diye biliyorum.
Bölüm neydi çok merak ettim.
Rahatsız olsan 1 -2 sınava giremezsin hadi 1 sene uzatırsın 6 yılda bitirmemek ne demek ya.
Tembel ve sorumsuz bir insan galiba.
Bir de herkesin özendiği bir ilişki yoktur.
YANİ onun bundan sonraki davranışları onemli canım.. eskisi gbi olmasa da sana yne güven verebiliyor mu?Geciyor mu gercekten ... umarım
Yok anlamadım, part time calısıyordu oyüzden hiç para falan konusulmazdı aramızda, idare ederdi.Hiç anlamamış mıydın hallerinden?
Parasız falan kalmıyor muydu mesela?
Söylemese daha kaç yıl uyutacaktı kim bilir..
Off iğrenç bir şey bu kadar büyük yalanı kimse haketmiyor.
Şu dönem benzer bir yalanla yüzleştim ama ben evliyim bitirmek kolay değil.
Yerinde olsam bitirirdim sanırım..
henüz 2 gün önce öğrendim ve öğrendikten sonra da bir daha görüşmek istemedim.. sanırım bugün görüşecegim... mesajlarına aramalarına da cevap vermedimYANİ onun bundan sonraki davranışları onemli canım.. eskisi gbi olmasa da sana yne güven verebiliyor mu?
söyledigine göre 2 yılda okulu bitirecekBu başka yerde iş gezisine çıkıyorum der metrese ev açar çocuk yapar bir kaç yıl sonrada bu itiraf gelir nasıl zincirleme yalan bu. yenilir yutulur değil. hadi yalanıda okuluda geçelim. Peki şimdi ne iş yapacak.
hayırlısı olsun canım.senin hayatın kararı da en iyi sen bilirsin. bir de bu sürecte 7.5 yılda başka konularda hiç yalan oldu mu hayatınz da_?henüz 2 gün önce öğrendim ve öğrendikten sonra da bir daha görüşmek istemedim.. sanırım bugün görüşecegim... mesajlarına aramalarına da cevap vermedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?