6 yıllık ilişkimi bitirmiştim ama kendisi bugün mail attı?

Yok gayet anladım durumu. Siz tamamen ayrılamamışsınız. Hala adamı stalklıyorsunuz. Niye çalıştığı yeri sildi diye konu açıyorsunuz. Mail atmış diyorsunuz. Adam çıkıp gelse 2 yalvarsa barışacaksınız gibi duruyor. Hadi adam belki değişir birazda o kaynana varken o iş olmaz. Maalesef sevgilinizin ya da sizin deyiminizle ayrıldığınız sevgilinizin güçlü bir karakteri yok. Hatta hiç karakteri yok. Annesi iki laf edince gaza gelip saçmalıyor. Ezik kompleksine girmiş. Ben yetemem, yetemezsem ne olacak modunda. İleride devam ederseniz annesiyle tartıştığınız için sizi dövebilecek biri gibi göründü bana. Güçlü karakteri olan bir adam, gerektirdiğinde ailesini susturabilmeli söz geçirebilmeli.
Ben de öyle düşünüyorum, sırf annesi de değil mesele sanki bir bahane bulur ve ilerde bana şiddet uygular gibi geliyor. Asla geri dönmemeliyim, dönmeyeceğim de. Dönersem iyi olmayacakda biliyorum bunu. Ama Umut işte fakirin ekmeği o kadar zamandan sonra bi “acaba?” Diye dedirtiyor insanı... Hak edene 2. Şans verilir aslında. Ama karşımdaki kişinin 2. Şansı hak ettiğine hiç inanmıyorum... Zaten ilerde şiddet vs durumlarını düşündüğüm için ayrıldım ondan. Doğru baktım, araştırdım alışkanlık neticede. Ancak yapmam gerekeni de biliyorum. Tamamen silmeliyim onu...

Ne demek her zaman, inanın bana bende türlü türlü insan çeşitleri tanıdım ki yazıyorum. Evet eski konularınızı okudum. Ayrıca sık sık küçüklüğümden beri psikoloji, kişisel gelişim kitapları, insanların kişilikleri hakkında okumadığım kitap makale, yazı kalmadı. Çok seviyorum zevk alarak araştırıyorum.
Adamın size sık sık söylediği şey şu, “korku, suçlaması, sana yetemezsem, mutsuz olursak, kaybetmek” vs..
asla ve asla böyle bir şey yok. İçinde yatan hastalıklı kişiliğini bu tip şeylere bağlayıp ajitasyon ederek özürlerde bulunuyor. Bir insanı tanımak istiyorsanız eğer kavga, tartışma anında ve refleks anında çıkan cümlelerine çok çok dikkat edin. Aslında o cümleler ve söylemler içinde yatan gerçek kişiliğidir. Onlarda bunların farkındadır ve direkt hemen kadınların hassas noktasından vurarak özürlerle vakaları baştan sarar ve özür diler.
Bir ilişki de sevgi bitebilir, aşkta bitebilir herşey bitebilir ama saygı asla. Saygı çok önemlidir.
Sağlıklı bir insan karşısındaki insanı kaybetmek istemiyorsa, mutlu olmak istiyorsa ve daima kadını el üstünde tutup üzerine titremesi gerek. Ağzından çıkacak en ufak kötü sözde bile kendisini affetmeyecek çünkü kaybetme korkusu bu. Fakat sizinkisi bambaşka bir dünya hastalık ve ruh sağlığını etkileyebilir hiç normal değil.
Şu an herşey taze, belki üzülüyorsunuz belki acı çekiyorsunuz fakat zamanla göreceksiniz bomboş olduğunu. Ayrıca şahısın mailine de seviyeli bir şekilde veda mesajı yazarsanız çok iyi olur sizin için.
Evet, aynen öyle gerçekten sizin de dediğiniz gibi kavga anında bambaşka bir kişilik çıkıyordu içinden. Değişik değişik tavırlar içerisine giriyordu. Bazen o kadar yıpranıyordum ki ağlıyordum örneğin telefonla konuşurken, “bi sus, zırlama, sabaha kadar ağla istersen” diyordu ama sen beni üzdün deyince de banane sen de benim sinirimi bozdun vs vs diye konuşuyordu sonra da ben, “sen benim ağlamamı bile önemsemiyorsun” diyince gerginliğinin ve öfkesinin arkasına sığınıyordu gene, güya aslında ben ağlayınca içi çok acıyormuş da öfkesi ve kibrine yeniliyormuş bilmem ne. Hem aşağılık kompleksi, hem ruhsal bozukluk, hem korkunun hakim olduğu bir kişilik, sanki bütün bunların hepsi onda harmanlanmış da bu çamurun içinden çıkamıyor gibi. Ve ben o çamura batmayacağım şimdi kalbimi dinleyip aman onca anım var geri döneyim dersem biliyorum ki ilerde çok pişman olurum. Aslında her zaman biraz dengesiz bir hali vardı ama ailesinin yanına döndü döneli yani yaklaşık 5 aydır, bu dengesizlik dozajını iyice arttırdı. Dediğinizi yapacağım. Mümkün olduğunca güzel bir mail atıp ona dönmeyeceğimi bir kez daha hatırlatacağım. Teşekkür ederim. :)

Seviyorsunuz hala belli ki. Ama ilerde bosanmak daha acı. Kirip dokup affet diyenlerle ugrasma, vazgec kardesim
Haklısınız. O da zaten mailinde “seni çok kırdım ama...” diye söze başlamış. O çok kırdım AMA dan sonrası bir önem taşımıyor işte. Oraya bir “ama” girdi mi olmuyor.

Canım çok iyi anlıyorum seni ama değişeceğini sanmıyorum. Su an mutlu olan bi kaç kişiden yorum alsanda herkeste ne yazık ki ayni olmuyor. Affedip affetmemek tabiki senin kararın ama iyice düşünmeni öneririm. Eğer kararlıysan bitirmeye kafani karıştırmasını izin verme
Teşekkür ederim beni anladığınız için. Farkındayım, herkesle aynı olmaz... dönerim sonra daha kötü şeyler yaşarım olan gene bana olur. O yüzden dönmemek en iyisi.

Evet, aynen öyle gerçekten sizin de dediğiniz gibi kavga anında bambaşka bir kişilik çıkıyordu içinden. Değişik değişik tavırlar içerisine giriyordu. Bazen o kadar yıpranıyordum ki ağlıyordum örneğin telefonla konuşurken, “bi sus, zırlama, sabaha kadar ağla istersen” diyordu ama sen beni üzdün deyince de banane sen de benim sinirimi bozdun vs vs diye konuşuyordu sonra da ben, “sen benim ağlamamı bile önemsemiyorsun” diyince gerginliğinin ve öfkesinin arkasına sığınıyordu gene, güya aslında ben ağlayınca içi çok acıyormuş da öfkesi ve kibrine yeniliyormuş bilmem ne. Hem aşağılık kompleksi, hem ruhsal bozukluk, hem korkunun hakim olduğu bir kişilik, sanki bütün bunların hepsi onda harmanlanmış da bu çamurun içinden çıkamıyor gibi. Ve ben o çamura batmayacağım şimdi kalbimi dinleyip aman onca anım var geri döneyim dersem biliyorum ki ilerde çok pişman olurum. Aslında her zaman biraz dengesiz bir hali vardı ama ailesinin yanına döndü döneli yani yaklaşık 5 aydır, bu dengesizlik dozajını iyice arttırdı. Dediğinizi yapacağım. Mümkün olduğunca güzel bir mail atıp ona dönmeyeceğimi bir kez daha hatırlatacağım. Teşekkür ederim. :)
Her zaman güzel sağlıklı bir hayat dilerim size. :)

Erkekler kadın onsuz da olurmuş düşüncesini gördüğü anda geri vites yapar ama o raddeye getirdiği için yani onsuzda olabileceğini görmesi durumuna gelmişseniz ona şans vermek saçmalık olur. Sonra gelir burada evlendim ama mutsuzum diye yazarsın. Çünkü biliyor musun insan kafası çok karışıkta olsa karşı taraf onu üzecektr olsa onunla olmak ister saçmadır ama insan genelde gider kendini mahvedecek kişiyi sever sonu iyi veya kötü korksada kaçması iyi değil hoş değil seven insan kaçmaz

Erkekler kadın onsuz da olurmuş düşüncesini gördüğü anda geri vites yapar ama o raddeye getirdiği için yani onsuzda olabileceğini görmesi durumuna gelmişseniz ona şans vermek saçmalık olur. Sonra gelir burada evlendim ama mutsuzum diye yazarsın. Çünkü biliyor musun insan kafası çok karışıkta olsa karşı taraf onu üzecektr olsa onunla olmak ister saçmadır ama insan genelde gider kendini mahvedecek kişiyi sever sonu iyi veya kötü korksada kaçması iyi değil hoş değil seven insan kaçmaz
Evet onsuz da yapabilirim düşüncesi tamamen yerleşti kafama. Geri dönmeyi düşünmüyorum o kadar yıprandıktan sonra...

Şu pişmanlık dolu mesajdan bir tanede ben alsaydım da içimin yağları eriye eriye hayatıma baksaydımm böyle sağlam durun işte. Harikasınız
Çok teşekkür ederim. Ama İnanın böyle bir mesajı görmek içimin yağlarını erittiği kadar, kalbime bir bıçak gibi de saplandı bi an ne yapacağımı bilemedim... insanın psikolojisini kötü etkiliyor ister istemez. İnşallah sizi de üzen her kimse, hak ettiğini fazlasıyla görür.

Back
X