60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hayırdır canım inşalah çok ciddi bi sorun yoktur... aslında ölüm ya da sağlıklla ilgili bişey yoksa hiç kafaya takmaya gelmiyor... su akıp yolunu bulur derler ya öyle gerçekten... biz üzüldüğümüzle kalıyoruz...

bu arada günlük 1 litre yeşil çay mı içiyosun canım... 1 oturuşta mı içiyosun bir de...

canım şöyle yapıyorum pırasa yemeğini. önce tencereye salça koyuyorum. hazır salça kullandığımdan hafif sulandırılmış kullanıyorum. sonra doğradığım pırasaları ilave ediyorum ve kısık ateşe koyuyorum. ara sıra karıştıroyrum ama hemen su ilave etmiyorum kendi suyu kesilince ilave ediyorum. zaten hemen pişiyor. sonra yerken 1 kaşık zeytinyağı gezdiriyorum üzerine birazda limon suyu. aslında pirinçte çok yakışıyor ama ben şimdilik pirinç kullanmadığımdan koymuyorum ama böylede çok güzel oluyor

çok sağol canım. desteğin bana güç ver.yor. zaten bu aralar eşimin bakışlarıda değişti. beyeni dolu bakışlar kesikler alıyorum artık dili konuşmasada gözleri anlatıyor :teytey:

Ne demek canim sende bana cok guc veriyorsun.. opuyorumnanaktan

Erkekler kolay kolay soyleyemezler begendiklerini. Seni suan yeniden kesfediyor, begeniyor.. Herkese anlattigina gore kendisinin de aslinda senin kadar heyecanlandigini gosteriyor. alkisalkisalkis onun disinda iraden ve kararliligin da obur turlu etkiliyor onu. Senin guvenin arttikca onunkisi biraz eksiliyor, eeee ya beni begenmezse sonra diye dusundugu oluyordur ha delikafadulden kaydirigubbakcemile3

sağol canım allah razı olsun. hiç üşenmeden herkese cevap veriyosun valla uzun uzun...
peki kızılcık aktarda yada marketlerde satılır mı...eşimi arayayım da akşama getirsin çocuklar içer benim...

Aşırı Kilonun Getirdikleri

DİYABET: Bu hastalığa yakalanmış bireyinin % 20′sinden fazlası, aşırı kilolarının etkisiyle diyabete yakalandığının bilincinde değildir. Düzensiz ve aşırı yeme sonucunda oluşan ensülin seviyesindeki anormallikler, bu durumun arkasındaki baş faktördür. Diyabet, dünyada en sık görülen ölüm sebeplerinden 1′idir.

SAFRAKESESİ TAŞI: Aşırı kilolu orta yaşlı kadınlar, bu sorunla özellikle karşılaşırlar. Taş oluşturmuş safrakesesi, patlamadan alınmalıdır. Çünkü taşlar, safrakesesi kanalını tıkayabilir ve safrakesesinin patlamasına ve bu yolla ölüme neden olabilir.

EKLEM İLTİHABI: Fazla kilonun eklemlere aşırı yüklenmesi, eklem iltihabının baş sebebidir. İltihabın neden olduğu ağrılar yavaş arttığından, kişi diyet tedavisini geciktirebilir. Sonuçta kaçınılmaz olan, ameliyat yoluyla ekleme müdahale edilir.

KARACİĞERDE YAĞLANMA: Karaciğere yağ dokusu karışması, aşırı yağ depolanmasıyla oluşur. Yağ depolanması sonucunda karaciğer büyür, soluklaşır ve düzleşir. Hücreler yağ dokusuyla bozulur ve normal karaciğer yapısı ancak mikroskopla ayırt edilebilir hale gelir.

KALP KRİZİ: Aşırı kilo, kalp krizi için ciddi bir risk faktörüdür. Kriz ölüme neden olmuşsa, otopsi sonucunda kalp kaslarının zarar görmüş kısımlarının kansız ve renksiz olduğu görülür. Kalp krizi geçirenlerin dörtte biri, hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetmektedir.

FELÇ: Beyindeki kanama veya tıkanma sonucu oluşur. Aşırı şişmanlık, bu vakalarda artış sebebidir. Damarlardaki tıkanma felce neden olduğu gibi hipertansiyon ve pıhtılaşma da yaratabilir. Bu vakalar önde gelen ani ölüm sebepleridir.

YÜKSEK TANSİYON VE BÖBREK: Aşırı şişmanlık ve diyabetle görülen yüksek kan basıncı, çok ciddi böbrek rahatsızlıklarına sebep olabilir. Böbrek, yaralı ve buruşuk bir görünüm alır. İlk aşamada böbrekteki anormallikler az belirti gösterse de, hastalık ilerledikçe böbreğin çalışması durur ve bu durum, kişinin hayatını kaybetmesine sebep olabilir.

DAMAR TIKANIKLIĞI: Aşırı şişmanlık (obesite), damar sertliğine ve damar duvarlarının yavaş yavaş kolesterolle kaplanıp elastikiyetini kaybetmesine ve kan dolaşımı düzeninde aksaklıklara yol açar. Damarlardaki sertleşme, damar duvarlarında dağılmış sarı tabakalarla belli olur. Rahatsızlık çocukluktan başlar, kalp krizi ve felce sebep olur.

Damar Nasıl Tıkanır?

1. Damar temiz. Sertleşmeye maruz kalmamış ve sağlıklı.
2. Yığılma başlıyor. Yağ yığılması, damar tıkanıklığının başlangıcıdır. Tıkanma arttıkça, kalp, dolaşım sistemine kan pompalamak için daha sıkı çalışır.
3. Azalmış kan akımı. Yağ yığılması arttıkça, bir tür plaka oluşur ve damar tıkanır. Biriken plaka, damarı da rahatsız ederek kalsiyumun da birikime katılmasına neden olur.
4. Yüksek risk. Damar içinde, kanın geçmesi için çok küçük bir açıklık kalmıştır. Bu da kalbe ağır yük getirir. Kan pıhtılaşması oluşup damarı tamamen tıkayabilir.
5. Hasar oluşumu. Damar, plaka ve pıhtılarla tamamen tıkanmıştır. Bu boyutta bir tıkanma, kalp krizine neden olduğu gibi, ölüme yol açabilecek başka sorunlar da yaratabilir.

KEMİĞİN KIRILMASI: İskeletin tüm kemikleri ileri yaşlarda doku kaybına uğrasa da, omurga, kaburga ve kalça kemikleri en fazla hasara maruz kalanlardır.
KEMİĞİN ÖLÜMÜ: Bir yetişkin iskeleti, iki tür kemikleri oluşur. Kortikal iç kemik (kemik iliği) ile porus (sünger yapı) ve trabeküller (osteoporoz).

Ortalama 40 yaşından sonra, kemik erimesi artabilir 80 yaşındaki birinin iskeletinin ağırlığı, 30 yaşındaki birininkine oranla % 50 azalmış olabilir.

Osteoporoz, kemiğin biçimsel zayıflığı ve kemik yoğunluğundaki azalmayla görülür ve ileri yaşlarda kalça kemiği kırılmasına yol açabilecek, çok ciddiye alınması gereken bir sorundur.

Menopozdan sonra egzersiz, yeterli kalsiyum ve hormon desteği, kemikleri olumlu yönde etkiler. Aşırı zayıflık, aşırı şişmanlık; kafein, sigara ve alkol kullanımı, kemiğin yapısına zarar verir ve osteoporoz riskini artırır.

-Sonraki yaşlarda osteoporoz olasılığını azaltmak için çocuk yaştan itibaren kalsiyum alımına dikkat edilmelidir.
-Başaracağım diye yaklaşın ki, Başarılı diyet uygulayabilesiniz.
-Başarılı uygulama, olumlu davranışlar kazandırsın.
-Olumlu davranışlar, olumlu alışkanlıklara dönüşsün.

şimdi kızlar ben baget yapıyorum fırında... bagetin hepsini yesem çok mu olur...

canım tavuk bagetmi yapıyorsun. derisini çıkardıktan sonra yiyebilirsin tabiki. 2 tane yiyebilirsin.derisyle yersen 1 tane yediğinde 2 tane yemiş gibi kalori alırsın o yüzden çıkar derisini zaten tüm kalorisi orda sayılır

karnıbahar çok tok tutuyor gerçektende mucize gibi. onun kadar tok tutan başka bir besin yoktur heralde

sağol canım... evet tavuk baget... derisini çıkarırım zaten yiyemem cokacimcoook

2 haftalik bi staj yapiyorum canim. Biraz boyumdan buyuk is oluyor daha yeni mezun oldugum icin tecrubesizim. Haliyle bu eksiklik insanin moralini bozuyor. Ustelik tamda derslerimin yogun oldugu bi sure bu staji yapiyorum. Hayalim orda calismak ama bu gidisle bana is vermezler gibi geliyor.. cunki baya cok sey bekliyorlar. Ama dedigin gibi kafaya takmaya gerek yok. Hatta sevinmem lazim bu sans herkesin ayagina gelmiyor, bana gelmis bende miymiy ediyorum iste :mymeka:

Canim her gun icmemeye gayret ediyorum. Bi gun papatya, bi gun melisa iciyorum. Ama evde ictigim hep bitki, ot kaydirigubbakcemile3 okulda ve iste hep kahve turu ictigim icin boyle dengeliyorum..

1 litreyi demliyorum ve yavas yavas iciyorum. Neredeyse 1 saatimi aliyor bazen. Afedersin surekli tuvalete gitmem gerekiyor ama midemi ve vucudumu cok rahatlatiyor. Onceleri demleyip icemezdim tadi tuhaf gelirdi. Limon sykypta icebilirsin ama limonsuzda gayet guzel icebiliyorum..

Supermis ya tam benlik yapiyorsun yemekleri. Bende alsam kesin boyle yapacaktim. Bu hafta birde pirasa alayim. Hep patlican, kabak yemiyeyim kaydirigubbakcemile3

canım aktarlarda satılmazda marketlerde hiç görmedim halk pazarlarında satılıyor aslında. ormandan toplanıyorya çok sağlıklı ve çokta faydalıdır. heleki çocuklara. ben eskiden yapmıyodum annem yapardı ama şimdi çok yapıyorum. eşim yemekte illa içecek bişey ister cola içerdi ama ben kızılcık şerbeti yaptığımdan beridir bıraktı colayı. bende bol bol yapıyorum pazarlara bak istersen canım ama vaktide geçti zannedersem

hugocuk verdiğin maskeyi yaptım yüzüm baya gerildi ajda pekkan gibi gülemedim bile demekki kırışıklıklarada iyi gelir, inş faydasını görürüm olumunekankayizsmile

karnıbahar çok tok tutuyor gerçektende mucize gibi. onun kadar tok tutan başka bir besin yoktur heralde

Evet onceleri de haslayip yogurtla yerdim yaptigim diger yemekleri yiyemezdim. Bugunde buharli firinda yapacagim butun vitamini icinde kalacak. Tok tuttugu icinde baska bisey yemem zaten. Belki bi corba yaparim, buralarda sogumaya basladi yavas yavas. Insan sicak sicak corba icmek istiyor..

Zaten ben yogurt hastasiyim, hemen hemen butun yemeklerimi yogurtla yerim.

hem de nasıl olur tatlım 10 numara liste olmuş
ben de bunun üzerine birşey demek isterim yani hatırlatma tansiyon düşüklüğü yaşayanlar dikkat derim limonun tansiyon düşürücü etkisi vardır. haberiniz olsun. mesela ben onun için elma sirkeli su içiyorum elma sirkesinin tansiyonu dengelediği ifade ediliyor.opuyorumnanaktan
afiyet olsun çok güzel
şimdi kızlar ben baget yapıyorum fırında... bagetin hepsini yesem çok mu olur...
baget dediğin bütün but değil mi
eğer öyleyse ben onun sadece ya üstünü ya da altında kalan iinciğini yemeni tavsiye ederim şahsen ben öyle yapıyorum bana fazla geliyor.opuyorumnanaktan

afiyet olsun tatlım.
ben de aynı şekilde daha çok vişne kompostosu yapıyorum dediğin gibi evde kola devri şükür bitti. çocuklarım maşallah asitli içecek içmiyorlar ben onları serbest bıraktım Allah'tan kendileri istemiyorlar şükürler olsun Rabbime.:Saruboceq:

farmasi yararkı bilgilerin için sağol. özellikle diyabete sebep oluyor. benim babamda diyabet hastası. çok zor gerçektende. benim yakalanma riskim çok yüksekti çünkü zaten babamda diyabetliydi. o yüzden kilo konusunda erken davrandım yoksa belkide bende yakalanabilirdim genç yaşta. kilom çok fazlaydı çünkü. diyetisyene gelen hastaların çoğu diyabet hastası. zamanında önlemini almadıkları için diyabete yakalanmışlar. gencecik kızlar var diyabet hastası ve aşırı kilolu gerçekten üzüldüm onları görünce ve erken önlemini aldığım için sevindim en güzelide şekeri tatlıyı tamamen bıraktım

yoğurt yemen çok iyi bir özellik kilo vermende ve sağlıklı beslenmende kaydirigubbakcemile5çok faydalı olacaktır

birde doğal peeling tarifim var kızlar. ben kimyasal olan hiçbişey kullanmam yüzüme ayda yılda bir makyaj yaparım. biraz mercimek ve birazda pirinci dövün iyice. içine kil ilave edin. bunu bir kaba koyun mutfağınızda bulunsun kızlar. haftada bir yoğurdun içine koyup yüzünüze dairesel hareketlerle sürün ve 10 yada 15 dakika bekleyip yıkayın ölü deriyi atar. yoğurt miktarını ayarlarsınız belli bir ölçü yok.

QUOTE=hugocuk;15588463] farmasi yararkı bilgilerin için sağol. özellikle diyabete sebep oluyor. benim babamda diyabet hastası. çok zor gerçektende. benim yakalanma riskim çok yüksekti çünkü zaten babamda diyabetliydi. o yüzden kilo konusunda erken davrandım yoksa belkide bende yakalanabilirdim genç yaşta. kilom çok fazlaydı çünkü. diyetisyene gelen hastaların çoğu diyabet hastası. zamanında önlemini almadıkları için diyabete yakalanmışlar. gencecik kızlar var diyabet hastası ve aşırı kilolu gerçekten üzüldüm onları görünce ve erken önlemini aldığım için sevindim en güzelide şekeri tatlıyı tamamen bıraktım [/QUOTE]

Sende sağol canımcım ne demek bilgi paylaşıldıkça çoğalır .Diyabete gelince de aman Allah korusun bitanem . Allah hepimize sağlıklı hayırlı güzel ömürler nasip etsin.
ara sıra bilsek de bildiğimiz şeyleri özellikle de sağlık söz konusu olunca hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum.bazen gaflete dalıyoruz kendimize gelelim değil mi? :1hug:[

Son düzenleme:
kızlar akşam hazırlıkları malum Allah' a emanet olun görüşürüz inşallah opuyorumnanaktan
hayırlı akşamlarınız olsun.

Tebrik ederim canim cok kararlisin ve boyle devam edersen hic diyabet olmazsin. Sanirim senin anlattigin insulin direnciyle ilgili birsey. Sekeri tatliyi birakman super oldu zaten. Ben seker tatli aramam pek cikolata haric ama kizartmayi cok seviyorum. Ona da care buldum, artik firinda yapiyorum bu isleri. Hatta kizartma olunca artik canim istemiyor yaglari gorunce akannehir :lepi:

Kizlar bu biraktigimiz kotu aliskanliklar sadece bi sureligine - yani sadece kilo vermemize - yaramiyacak.. Omur boyu etkisini gorecegiz. Hem saglikli, ince hemde genc kalacagiz. Insallah torunlarimizla kosturabilecegiz, tikanmayacagiz hemen

yoğurt yemen çok iyi bir özellik kilo vermende ve sağlıklı beslenmende kaydirigubbakcemile5çok faydalı olacaktır

Buna bende inaniyorum.. Insallah gunlerimde duzene girer kisa surede boshayallersmile

aslında özellikle göbek yağlarını eritebilecek bir formül bende biliyorum daha önce uygulamıştım ama bilmeden uygulamıştım bir sabah bir baktım tanıyamadım kendimi. aslında şöyle oldu. ergenlik dönemine yeni girmiştim ve makyaj yapmaya bakım yapmaya özeniyordum televizyonda lilom faydalı diye duydum. hergün limon sürdüm yüzüme ben. çocukluk işte. o zamanda çok aşırı kiloluydum. kocaman bir gıdı vardı çenemde. işte ben böyle hergün yaptım bunu. yaklaşık 3 ay falan sonra bir sabah bir uyandım ne gıdı kalmış ne yüz. kaşık kadar kalmış suratım annemde hasta sandıydı beni. sonra limon sürdüm deyince kızdı bana. bu göbeğede uygulanabilir ama işte kıyafetlerde limon lekesi oluyor vede sabır gerek uzun zamanda etkisini gösteriyor ama denemek isteyen arkadaşlar uygulayabilir etkili hemde çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…