buyur canim bu peynirin gercek adi ricotta italyan peyniri bunu pastada kahvaltida makarnada aklina gelebilecek uygun heryerde kullanabilirsin
[/url][/IMG]
bir cup ricotta (süzme peynir)icin
1 lt yagsiz süt
yarim limon suyu
süzgec veya tülbent
sütümüzü kaynatiyoruz
kaynamaya tam baslicakken limon suyunu icine ekliyoruz süt kesildikten sonra biraz 1-2 dk daha kaynatip süzgecten veya tülbentten süzüyoruz iste bukadarrr
gelsin sorular . . .
cimcimenin annesi şimdi sütün yağsız olması şart mı ?
ben ofiste üçgen peyniri çok tüketiyorum bu peyniri yapmak istiyorum bu nedenle hem daha ekonomik hem daha sağlıklı . . . ama yağsız sütle çok tatsız olur sanki . . .
:çok üzgünüm:
sabun seni görünce su içmedigim aklıma geldi biliyormusun tüm gün 3-4 bardak içmiştim:roflol:
dün izinliydim evdeydim ama diyete devam tabii.lahana yagını kullanmaya başladım ve sonuçlarını yazacagım ama mezuram yoktu bugun alıp ölçülerimi not edeyimki tam sonucunu verebileyim:lepi:
ayrıca çiçek unum gelmiş ama bugun kargoya ugrayabilirmiyim bilemiyorumkaydirigubbakcemile2onunda nasıl oldugunu mutlaka paylaşacagım sizinle.yarın sabahta tartılıcam inşallah kilo vermiş olurumhihoyyyt
kıssssssssslllaaarrrrrrr 61 olmuşuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmdelikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafaduldendelikafadulden
Günaydın herkese...
Bende bir kilo vermişiim oleyyyyyyyy 64 hatta 63 buçuk çıktım sabah...yuppiiiii....
Bişiy sorucam kızlar.. ben bu ticker ı nasıl günceliicemm...??
Günaydın bayanlar hepiciğinize :)
Evlibarklı o çabuk çorbalardan tüketiyorum bende her öğlen. Hem pratik, hem ekonomik, hem kalorisi az. Bu arada merak ediyorum yeni kilonu :)
Flyyy bu ticker ını yaparken sık kullanılanlara kaydetmişmiydin. Kaydettiysen sadece şimdiki kilonu ordan değiştiriyosun sanırım. Sonra linki tekrar kullanıcı panelinden kopyalıyosun. Bildiğim kadarıyla böyle. Benimkini güncellemek daha hiç kısmet olmadı ama :)
canım bi ara 59,7 yi görmüştüm ama 3 gündür tam 60 kiloyum ama dikkat etmedim dondurma falan yedim bugün tekrar sıkmaya başladım kendimi.haftasonu anneme gidicem o hep zorla yedirir beni offff kilo verdiğimi görünce zaten kızıcak anneler işte.anneminde zorla yedirmelerini atlatırsam hiç bozmadan zayıflarım inşallah.
İnşallah atlatabilirsin arkadaşım. Şayet atlatamazsan annenin nefis yemeklerini :) Sporla, yürüyüşle telefi etmeye çalışırsın. ama biliyoruz ki böylesi daha zor sen direnmeye çalış elinden geldiğincekaydirigubbakcemile5
senin boyun kaç canım?
benim bi arkadaşım var 65 kilo ama boyu 1.75 çok zayıf duruyo hala daha boyu kaldırıyo onun benimki kaldırmadı
benneyaptımki
günaydın hanımlaaarr
kilo veren arkadaşlara kocaman alkış a.s.
dikkat etmemiz gerekn bi yazıyı paylaşayım istedim...
Zayıflama diyetleri içinde en sağlıklısı olanlardan biri Akdeniz diyetidir.
Ancak kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız, bunun ne kadarının yağ olduğunu öğrenmek için vücut yağ analizi yaptırın ve beslenme ve diyet uzmanı ile beraber hedefinizi belirleyin.
İdeal vücut ağırlığınızı yaş, fiziksel aktivite düzeyiniz, daha önceki kilo verme girişimleriniz, son beş yıldaki en düşük ve en yüksek ağırlıklarınıza ve sağlık durumunuza göre belirlemek gerekir.
Bu yüzden gerçekçi olun, büyük hedefler yerine küçük ve ulaşılabilir hedefler kişiyi başarıya götürür, aksi halde hayal kırıklığı yaşanır.
Diyet yapan kişilerin düştüğü en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir.
Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı GLİKOJEN DEPOSU VE KANDAKİ ŞEKERİ BİTİNCE kas içerisindeki karbonhidrattan kullanmaya başlar,
bu da kas kaybı anlamına gelir ve vücut beraberinde su kaybeder.
Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur.
Çünkü yüksek protein içeren düşük kalorili diyetler metabolizmayı hızlandırdığı için hızlı kilo kaybı sağlar fakat tartıda görülen, yağ kaybı değil sadece kas ve su kaybıdır.
1 gram kas kaybettiğinizde yaklaşık 2,7 gram su kaybedersiniz ve böylece hızla zayıfladığınızı sanırsınız.
Bunu anlamak için en kolay yol aynaya bakmaktır. Eğer tartıda kilo vermenize rağmen yüzünüz, kollarınız inceliyor ve karın kalça bölgesi incelmiyorsa siz yağ kaybetmiyor ve doğru zayıflamıyorsunuz demektir.
Canım, benim boyum 1.65. Benimde boyum kilomu kaldırmıyo. Bi görsen kocaman bi göbeğim, kocaman göğüslerim var. Üst tarafım kalın. Alt tarafım daha ince üste göre(( Senin boyun kaç?
günaydın kııızlar ..
kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum a.s.
bende sabah klasik 2 dilim kepek ekmek arası taze kaşar ve domates yedim..dün de gene 40 dakika yürüyüş yaptım..
umarım bu hafta da 2 kilo veririrm de bira daha rahatlarım arkadaşlar..
benim boyumda 1.68 canım benimde kocaman bi göbek sorunum var ya 55 olsam gene var gitmiyo hiç ama en azından küçülüyo biraz :bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?