60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar şunu şimdi okudum paylaşmak istedim umarım faydalı olur ....

Doymuş yağların vücutta kritik görevleri var
26 Kasım 2010 22:22

--------------------------------------------------------------------------------
Doymuş yağların (kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, et, yumurta, kaymak) vücutta kritik görevleri olduğu belirtildi.

Özel BSK Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, yağların beslenmemizde çok önemli olduğunu belirterek, "Vücut ağırlığının yüzde 20'sinin yağ olması gerekmektedir. Özgür otlayan hayvanların yağı, trans yağ asitlerine oranla düşüktür. Hayvansal katı yağların vücutta yakılması yapay katı yağlara göre çok daha kolaydır. Bu yüzden margarin yerine kuyruk yağı veya tereyağı kullanılmalıdır. Kuyruk yağı çok daha zararsızdır. Yağların diyetimizden çıkartılması ya da kısıtlanması

vücut sisteminin işlevlerini olumsuz etkiler. Metabolizma hızınız yüksek ve hareketli bir yaşamınız var ise, spor yapıyorsanız vücut hayvansal katı yağları enerjiye çevirir, depolamaz. Ancak hareketsiz, sporsuz bir yaşam tarzınız varsa bu yağlar birikerek iç organlarınızın yağlanmasına neden olur. Çalışmalarınızı olumsuz etkiler. Yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri yağ olmadan bağırsaktan emilemiyor. Metabolizma için gerekli yağ asitlerini yağlardan sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda merkezi sinir sistemi

ve hücre duvarı için yağ çok gereklidir. Yağ; ısı dengemizin sağlanmasında da etkili bir besindir. Yağlar sadece yüksek bir enerji kaynağı değil aynı zamanda hormon benzeri yapılar ve hücre zarının yapısında bulunurlar. Kadınlık hormonu östrojen, erkeklik hormonu testesteron, D vitamini, safra asitleri, kolesterol olmadan sentezleniyorlar. Vücudumuzda günde 2000-2500 mg kolesterol yapılıyor. Dışarıda yiyeceklerle alınan kolesterol ne kadar az ise, içeride karaciğer tarafından üretilen kolesterol o kadar

fazladır. Diyet ile alınan kolesterolün kan kolesterol düzeyine hemen hemen hiç etkisi yoktur" dedi.

DOYMUŞ YAĞLARIN KRİTİK GÖREVLERİ

Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, doymuş yağlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Doymuş yağlar, hücre zarının en az yüzde 50'sini oluştururlar ve hücrelerin fonksiyonlarına önemli ölçüde katkıda bulunurlar. Doymuş yağ asitleri iyi kolesterol olarak bilinen HDL miktarını arttırırlar. Kalsiyum minerallerinin etkili bir şekilde kemiklere yerleşmesini sağlarlar. Karaciğerin, alkol ve benzeri türevlerdeki toksinlerden korunmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirler. Esansiyel yağlardan olan omega-3 yağlarının vücutta daha ekonomik olarak kullanılmasını sağlarlar. Doymuş yağların

yokluğunda esansiyel yağların kullanım yüzdesi düşecektir. Kısa ve orta zincir uzunluğundaki doymuş yağlar mikrop kırıcı özelliğe sahiptir. Sindirim sistemi organlarını zararlı bakterilere karşı savunur. Doymuş yağlar uzun süre yapısal sabitlerini bozmadıkları için ısıtma ve pişirme işlemlerinde doymamış yağlara göre daha geç bozulurlar."

lafımı olur farmasicim zaten bildiklerimizi paylaşıyoruz burda inşallah bende senin gibi kilo verbilirim canım kal sağlıcakla

inşallah arzu ettiğin kiloya da daha fazlasını vermeye de muvaffak olursun canım .
hoşça ve sağlıklı kal bitanem

teşekkürler canım paylaştığın bilgiler için

günaaayyydııııın yorumun için sağol canım bu aralar peş peşe tatlı yedim biraz daha dikkat edeyim artık...

günaydın arkadaşım benimde boğazlarım şiş bende istiyorum bana kimse hazırlamıyor annem hiçbi iş yapamadığı için herşeyi ben yapıyorum inşallah tez zamanda iyileşir boğazlarımdan su içemiyorum midem bulanıyor onların yerine nane limon ve ıhlamur içiyorum sabah ılık limonlu suyumu bile 1 bardak zorla içtim birde farmasicim ben kıtır ekmeği çok severim esmer ekmeğimi tost makinasında kıtır kıtır olana kadar iyice kızartıyorum ozaman kalorisi dahada mı düşüyor?

kızlar görüşmek üzere küçük oğluma da kahvaltısını yaptırayım görüşürüz inşallah hayırlı günler
hayırlı günler Allah kolaylık versin

Son düzenleme:
canım mavlicim geçmiş olsun gel sen ben sana bakarım

şimdi
200 ml süt içtim içerisine de zeytin tanesi kadar çubuk tarçından kopardım attım

şimdi çerez yiyiyorum

5 leblebi
5 antep fıstığı
4 fıstık
5 fındık
3 badem

250 ml su

1 çatal akşamki yaptığım bisküvili pasta tatlımdan yedim
1 tane de kivi yiyeceğim dilimledim yanıma koydum

Günaydın kızlar;

kalkar kalkmaz 300ml su

kahvaltı; 1kk beyaz peynir

3 zeytin

3 ceri domates

1 kupa az şekerli elma çayı

1 tatlı kaşığı pekmez

1 dilim kepek ekm

bu arada 5 gündür reglden dolayı 63 görünüyordum bugüm 62,5 olduğumu gördüm yine
regl yarın bitiyor daha düşer mi kilom sizce

kahvaltın güzel tatlım fakat yumurtada peynirde göremiyorum bence yemelisin

şimdi
200 ml süt içtim içerisine de zeytin tanesi kadar çubuk tarçından kopardım attım

süpersin yine tatlım masalllah

canım kahvaltın süper olmuş.
ben şahsen reglimin çok olduğu 2. günden sonra 3. gününde fazla ödemin gittiğini görüyorum regl sonrası çok daha fazla dikkat etmem gerekiyor benim çünkü var olan şişlik gidiyor ve ondan sonra dikkat etmezsem kilo alırım edersem mevcut kilomu koruyorum ya da vermeye devam ediyorum.
herkesin metabolizma farklı o sebeple kişi kendi vücudunu iyi gözlemleyip tanımaya çalışmalı diye düşünüyorum canımcım

SAKIZ ÇİĞNEMEK ZAYIFLATIR MI ?

Sakız çiğnemek zayıflatır derler ama bakalım gerçekten de sakız çiğnemek zayıflatır mı ? Uzmanların söylediğine göre sakız çiğnemek zararlı diyenlerin yanlışı varmış ve gerçekten sakız çiğnemenin zayıflamaya olumlu etkileri oluyormuş.Nasıl sakız çiğneyerek zayıflayabilirsiniz işte cevaplar !
Beyne giden kanı artırıyor: Birçok sporcu ve koçları oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır.

Son yapılan araştırmalarsa sakız çiğnemenin, damarlardan beyne giden kan akımını yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Appetite (iştah) dergisinde 2002 yılında yayımlanmış bir başka çalışma gösteriyorki sakız çiğnemek bireylerin öğrenme, akılda tutma ve bilgiye erişme yeteneğini de artırıyor.

Ağız ve diş sağlığını destekliyor: Sakız çiğnemenin, nefesimizi ferah tutmaya yardımcı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanında vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır. Bu nedenle gün içinde sakız çiğnemek iyi bir seçenek olacaktır. Şekersiz sakız, ağız sağlığını birçok yönden destekler. Plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesinde mineral bozukluklarını onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücutla birebir ilişkilidir. Ağız yoluyla bakterin alınması, çeşitli hastalıklara yol açar.

Sakızla kilo kontrolü sağlayın!

* Çok yemek yediniz ya da kendinizi durduramıyorsunuz, hemen sakız çiğnemeye başlayabilirsiniz.
* Yüksek kalorili abur cubur besinlerden yemek istediğinizde sakız çiğneyerek bu güdüyü bastırabilirsiniz.
* Stres daha fazla yemek yemenize mi sebep oluyor? Sakız çiğneyerek stresinizi azaltmayı ve atıştırmalardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.
* Yemek pişirirken sakız çiğnemeniz de hazırlık aşamasında tadına bakma bahanesiyle yemeklerden atıştırmanızı engelleyecektir

Son düzenleme:

Normal sartlarda reglden sonra atıyordum odemi
ama bu beslenme düzeninden sonra ne olur bilemiyorum, bekleyelim
görelim o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…