verdiğin yararlı bilgiler için teşekkürler yaseminciğim
ya gidemedim bir türlü kopamıyorum burdangörüşürüz farmisicim hayırlı günler canım
aynen öyle farmasicim buyur gel ne zaman istersen sanada yapalım annem çok marifetlidir
lafımı olur farmasicim zaten bildiklerimizi paylaşıyoruz burda inşallah bende senin gibi kilo verbilirim canım kal sağlıcakla
kızlar bende kahvaltı hazırlamak için çıkıyorum hareketli kalorisiz bir gün diliyorum kendime ve sizlere
teşekkürler canımkızlar bende kahvaltı hazırlamak için çıkıyorum hareketli kalorisiz bir gün diliyorum kendime ve sizlere
inşallah arzu ettiğin kiloya da daha fazlasını vermeye de muvaffak olursun canım .
hoşça ve sağlıklı kal bitanem
kızlar şunu şimdi okudum paylaşmak istedim umarım faydalı olur ....
Doymuş yağların vücutta kritik görevleri var
26 Kasım 2010 22:22
--------------------------------------------------------------------------------
Doymuş yağların (kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, et, yumurta, kaymak) vücutta kritik görevleri olduğu belirtildi.
Özel BSK Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, yağların beslenmemizde çok önemli olduğunu belirterek, "Vücut ağırlığının yüzde 20'sinin yağ olması gerekmektedir. Özgür otlayan hayvanların yağı, trans yağ asitlerine oranla düşüktür. Hayvansal katı yağların vücutta yakılması yapay katı yağlara göre çok daha kolaydır. Bu yüzden margarin yerine kuyruk yağı veya tereyağı kullanılmalıdır. Kuyruk yağı çok daha zararsızdır. Yağların diyetimizden çıkartılması ya da kısıtlanması
vücut sisteminin işlevlerini olumsuz etkiler. Metabolizma hızınız yüksek ve hareketli bir yaşamınız var ise, spor yapıyorsanız vücut hayvansal katı yağları enerjiye çevirir, depolamaz. Ancak hareketsiz, sporsuz bir yaşam tarzınız varsa bu yağlar birikerek iç organlarınızın yağlanmasına neden olur. Çalışmalarınızı olumsuz etkiler. Yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri yağ olmadan bağırsaktan emilemiyor. Metabolizma için gerekli yağ asitlerini yağlardan sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda merkezi sinir sistemi
ve hücre duvarı için yağ çok gereklidir. Yağ; ısı dengemizin sağlanmasında da etkili bir besindir. Yağlar sadece yüksek bir enerji kaynağı değil aynı zamanda hormon benzeri yapılar ve hücre zarının yapısında bulunurlar. Kadınlık hormonu östrojen, erkeklik hormonu testesteron, D vitamini, safra asitleri, kolesterol olmadan sentezleniyorlar. Vücudumuzda günde 2000-2500 mg kolesterol yapılıyor. Dışarıda yiyeceklerle alınan kolesterol ne kadar az ise, içeride karaciğer tarafından üretilen kolesterol o kadar
fazladır. Diyet ile alınan kolesterolün kan kolesterol düzeyine hemen hemen hiç etkisi yoktur" dedi.
DOYMUŞ YAĞLARIN KRİTİK GÖREVLERİ
Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, doymuş yağlarla ilgili şu bilgileri verdi:
"Doymuş yağlar, hücre zarının en az yüzde 50'sini oluştururlar ve hücrelerin fonksiyonlarına önemli ölçüde katkıda bulunurlar. Doymuş yağ asitleri iyi kolesterol olarak bilinen HDL miktarını arttırırlar. Kalsiyum minerallerinin etkili bir şekilde kemiklere yerleşmesini sağlarlar. Karaciğerin, alkol ve benzeri türevlerdeki toksinlerden korunmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirler. Esansiyel yağlardan olan omega-3 yağlarının vücutta daha ekonomik olarak kullanılmasını sağlarlar. Doymuş yağların
yokluğunda esansiyel yağların kullanım yüzdesi düşecektir. Kısa ve orta zincir uzunluğundaki doymuş yağlar mikrop kırıcı özelliğe sahiptir. Sindirim sistemi organlarını zararlı bakterilere karşı savunur. Doymuş yağlar uzun süre yapısal sabitlerini bozmadıkları için ısıtma ve pişirme işlemlerinde doymamış yağlara göre daha geç bozulurlar."
yorumun için sağol canım bu aralar peş peşe tatlı yedim biraz daha dikkat edeyim artık...mavlicim ben de haftaya başlamayı düşünüyorum bu bitki çaylarına yediklerin de abartılı değil diyet menüsü sadece tatlı olmamış gibi ama sanırım sen zaten aşırı yememişsin kilo açısından kalorisini yakmışsındır mutlaka tatlıların olumsuz yönü kan şekerinin dengesini bozması şişmanlık hastalığı da zaten rafine şeker bulunduktan sonra çıktı ya ama gene de menün gayet diyet menüsü inşallah ben de senin gibi verebilirim kilolarımı canım inşallah en sağlıklı şekilde istediğimiz kiloya ulaşırız
günaydın arkadaşım benimde boğazlarım şiş bende istiyorum bana kimse hazırlamıyor annem hiçbi iş yapamadığı için herşeyi ben yapıyorum inşallah tez zamanda iyileşir boğazlarımdan su içemiyorum midem bulanıyor onların yerine nane limon ve ıhlamur içiyorum sabah ılık limonlu suyumu bile 1 bardak zorla içtim birde farmasicim ben kıtır ekmeği çok severim esmer ekmeğimi tost makinasında kıtır kıtır olana kadar iyice kızartıyorum ozaman kalorisi dahada mı düşüyor?günaydın kızlar
sabah kalkınca 250 ml su içtim .
sabah kahvaltım büyük oğlumun boğazları acıyor ateşi de var yavrumun erkenden kahvaltısını yaptırdım ilaçlarını alsın dinlensin diye ona boğazlarından kolay geçsin diye tarhana çorbası yaptım ben de çorba içtim .( 2 kepçe tarhana çorbası 1 dilim tam buğday ve kepek ekmekten oluşan karışım olduevdeki kepek ve tam buğday ekmeklerimin kenar kıyı kısımlarını çorbada değerlendirdim.
hayırlı günler Allah kolaylık versinkızlar görüşmek üzere küçük oğluma da kahvaltısını yaptırayım görüşürüz inşallah hayırlı günler
ayyy canım sağolcanım mavlicim geçmiş olsun gel sen ben sana bakarım
1 saat önce elma sirkeli ılık suyumu içtim
yarım saat önce de kahvaltı yaptım
1 dilim kepek ekmek
1 açık çay
1 domates
1 salatalık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
marul nane maydanoz yeşil biber
3 fındık 1 ceviz 3 badem
2 kuru kayısı
3 zeytin
günaydın kızlar
sabah kalkınca 250 ml su içtim .
sabah kahvaltım büyük oğlumun boğazları acıyor ateşi de var yavrumun erkenden kahvaltısını yaptırdım ilaçlarını alsın dinlensin diye ona boğazlarından kolay geçsin diye tarhana çorbası yaptım ben de çorba içtim .( 2 kepçe tarhana çorbası 1 dilim tam buğday ve kepek ekmekten oluşan karışım olduevdeki kepek ve tam buğday ekmeklerimin kenar kıyı kısımlarını çorbada değerlendirdim.
şimdi
200 ml süt içtim içerisine de zeytin tanesi kadar çubuk tarçından kopardım attım
Günaydın kızlar;
kalkar kalkmaz 300ml su
kahvaltı; 1kk beyaz peynir
3 zeytin
3 ceri domates
1 kupa az şekerli elma çayı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 dilim kepek ekm
bu arada 5 gündür reglden dolayı 63 görünüyordum bugüm 62,5 olduğumu gördüm yine
regl yarın bitiyor daha düşer mi kilom sizce
canım kahvaltın süper olmuş.
ben şahsen reglimin çok olduğu 2. günden sonra 3. gününde fazla ödemin gittiğini görüyorum regl sonrası çok daha fazla dikkat etmem gerekiyor benim çünkü var olan şişlik gidiyor ve ondan sonra dikkat etmezsem kilo alırım edersem mevcut kilomu koruyorum ya da vermeye devam ediyorum.
herkesin metabolizma farklı o sebeple kişi kendi vücudunu iyi gözlemleyip tanımaya çalışmalı diye düşünüyorum canımcım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?