canlarım günaydııın.herkes iyidir umarım. ben çok mutluyum.300 gr vermişimhemen yediklerimi yazayım.
akşam 1 adet ızgara balık (200 300 gr arası çipura)
3 yk makarna
salata
sabah kalvaltımı 9.00 da yaptım.
1kk beyaz peynir
yarım domates
yarım salatalık
1 haslanmış yumurta
1 haslanmış yumurta beyazı(sarını bebeklerim yedi)
1 tk tahin
1tk pekmez
2 dilim tambuğday ekmeği
koca bir kupa şekersiz çubuk tarçınlı açık çay ve
kalktığımdan beri 1lt su iiçtim.bebeklerimi uyutabilirsem birazdan leslie mi yapıcam.şimdilik yani 3 gündür 2 mil yapıyorum siz ne kadar zamanda süresini arttırdınız.bide bu leslie göbüşlerimizi eritmede faydalı oluyomu.:26: yorumlarınızı bekliyorum anacım..
o yüzden mi bugün ekmek yemedin:44:dün toplasan 2 dlm falan yemiştin yanlış hatırlamıyorsam,ekmeğede ihtiyacımız var canım,ömür boyu ekmek yemeycekesen tamam ama eninde sonund ayicez bari 3 dlm ye toplamda.ekmekler etkilememiştr,regl dönemind eoluyor tabiki böyle şişkinlik
neonita canım kalkar kalkmaz hemen tartılma en az bir saat geçsin sonra tartıl.tuvalete çıktınmı sabah.sonuçta vermişsin canım aynı kilodada kalabilirdin moralini hiççç bozma sürekli kilo verecek değiliz elbette veremediğimiz günlerde olucak .sabah kahvaltına bir dilim yada iki dilim ekmekte ekle canım
4. Kaloriyi yiyecek olarak tüketin, içecek olarak değil: Bir kutu maden sodasında 150 kalori vardır. Günde 3 tane içerseniz fazladan 450 kalori alırsınız. Bu nedenle kalorileri doyurucu yiyeceklerden alın, su veya çay için.
Farmasi günaydın, ben soda canavarıyım içmeden duramıyorum günde 3-4 tane. sade sodaları kalorisiz diye biliyorum.Diyetisyenimde böyle söylemişti.Acaba meyveli sodadan mı bahsediyor?
Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor ne güzel bir ekipsiniz valla maşallah hayranım hepinize:) her öğün 1 dilim ekmek yiyeceğim sözzzzz
kızlar herkesin menüsü çok güzel afiyet olsun .kilo vermiş hülya tebrkler cnm.
hugocuk gelmişşşşşş hoş gelmişşşşşş çok mutlu oldum cnm benm.
birde dünakşam yemekten sonra ç2 brdk şekersiz çayla 1 acıbadem kurabiyesinin üstünü yedim:26:
2 saaat sonra da
yarım elma
yarım portakal
çeyrek muz yedim
cnm bende hiç kaçırmam o tür proğramları ama bence sen yanlış anlamışsın gibi geldi bana.sporla vücuttan şeker meker atılmaz.öle olsa hepimiz hüpletir hüpletir çikolataları tatlıları spor yapar yakardık.
hatta geçen gün bi diyatesyen ddiki
he tuzu azaltın diyp duruoruz ama aslında şekeri azaltın dememiz lazım tuz bi şeklde ter idrar vs. olarak vücuttan atılıo ama şeker malesef atılamıo ve sonra bize başta göbüşş olmak üzer geri dönüo cnm.bi daha araştr istersen.
beni de alın yanınza1 puandan daha az pi puanla atanamadım bu yıl umreden geldikten sonra özel bi dershanede çalışmaya başlıcam galiba.tam kesn olmamakla beraber.
afiyet olsun canımmm,harika gidiyorsunnnnnn
Bir Bardak Çaydaki Kalori Miktarı
Her ne kadar yemeklerdeki kalorilere özen göstermeye çalışsakta içeceklerdeki kalorilere de dikkat etmemiz gerekiyor. İçeceklerdeki kalori miktarları küçümsenmeyecek kadar fazla. Düşük kalorili içecekleri bilmek ve içmek gerekiyor.
Şimdi su, çay, kahve, maden suyu, bitki çayları gibi içecekler kalori bakımından noksandırlar. Şeker olmadığı için bu içeceklerin kalori oranları düşüktür. En basit hesaplama yöntemini şöle belirtmek isteriz. 1 adet küp şeker 20 kaloriye eşittir.
Örnek vermek gerekirse; günde iki şekerli 6-7 bardak çay içiyorsanız.14 küp şeker tüketiyorsunuz. 14×20 kalori eşittir 280 kalori.
Günde 280 kalorinin ayda 8400 kalori yapar. Bu da hiç te azımsanmayacak bir kalori miktarıdır. Dikkat etmek gerekir.
afiyet olsun canımmm,harika gidiyorsunnnnnn
çok güzel canım afiyet olsun
canım afiyet olsun meraketme duruyo benimd edurdu buaralr son başlıyo sabırGünaydın arkadaşlar,
bugün tartılma günümdü, geçen cumadan bu cumaya sadece 100 gr vermişimmoraim bozuldu ama umutsuz değilim yinede.Regl zamanım yaklaştı onunla ilgili oalbilir mi?Dün yediğim ekmeklere mi bağlamam lazım:))
Sabah kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
maydonoz
dereotu
1 kk peynir
şekersiz çay
çok güzel bi kahvaltı afiyet olsun canımgünaydınnnn kızlaaaaaaaaaaaaaaaarrrr
herkes iidr umarım
kahvaltım:
1 kupa şekersiz çay
1.5 dilim kepekli ekmek
1 kk köy peyniri
1 tk çörekotlu tulum peyniri
1 dal dereotu
1 dal maydonoz,1 dal taz nane
3 yeşil 1 siyah zeytn
1 çk çam balı
1 ceviz
2 tk yoğurt
pilatesi bekleyene kadar geçmişi okuyayım bakalım
çok güzel canım afiyet olsun:79::79:günaydınnnnn,
hepinize kocamannnn kocamannnnnnn öpücükler canlarım,
bu sabah kahvaltı edip çıktım evden,
1 kk beyaz peynir,
2 tane zeytin
2 cherry domates
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak süt
yorumlarınızı bekliyorumm
afiyet olsun canımşimdi 1 elma
1 kivi yiyiyorum
çok güzel canım tbrkler kiloda vermişsincanlarım günaydııın.herkes iyidir umarım. ben çok mutluyum.300 gr vermişimhemen yediklerimi yazayım.
3 yk makarna
salata
1kk beyaz peynir
yarım domates
yarım salatalık
1 haslanmış yumurta
1 tk tahin
1tk pekmez
2 dilim tambuğday ekmeği
kalktığımdan beri 1lt su iiçtim.bebeklerimi uyutabilirsem birazdan leslie mi yapıcam.şimdilik yani 3 gündür 2 mil yapıyorum siz ne kadar zamanda süresini arttırdınız.bide bu leslie göbüşlerimizi eritmede faydalı oluyomu.:26: yorumlarınızı bekliyorum anacım..
çoksagolcanım tşklerkızlar herkesin menüsü çok güzel afiyet olsun .kilo vermiş hülya tebrkler cnm.
birde dünakşam yemekten sonra ç2 brdk şekersiz çayla 1 acıbadem kurabiyesinin üstünü yedim:26:
2 saaat sonra da
yarım elma
yarım portakal
çeyrek muz yedim
cnm bende hiç kaçırmam o tür proğramları ama bence sen yanlış anlamışsın gibi geldi bana.sporla vücuttan şeker meker atılmaz.öle olsa hepimiz hüpletir hüpletir çikolataları tatlıları spor yapar yakardık.
he tuzu azaltın diyp duruoruz ama aslında şekeri azaltın dememiz lazım tuz bi şeklde ter idrar vs. olarak vücuttan atılıo ama şeker malesef atılamıo ve sonra bize başta göbüşş olmak üzer geri dönüo cnm.bi daha araştr istersen.
beni de alın yanınza1 puandan daha az pi puanla atanamadım bu yıl umreden geldikten sonra özel bi dershanede çalışmaya başlıcam galiba.tam kesn olmamakla beraber.
Soda ve maden suyu…
Halk arasında “soda” ve “maden suyu” eş anlamlı kullanılmasına rağmen, ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l’den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Pudra’nın haberine göre, mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l’den daha az mineral içerenlere “düşük mineralli su,” 1500 mg/l’den daha fazla içerenlere “yüksek mineralli su” denilmektedir. Maden suyunun içinde bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulunur. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerir. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalıdır. Amerikan Hastanesi’nden Dyt. Zuhal Güler Çelik anlatıyor.
İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suları ise, yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleri de alarak yol alır. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken, soda mineral içermez.
Maden suyu da soda da mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur. Oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen, doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırdedebilmek için, pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi, etiket okumak çok önemlidir.
Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketmeli?
Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalıdır.
Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?
* Her yaştaki bireyin günlük kalsiyum gereksiniminin karşılanmasında takviye olarak düşünülebilir. Böylece güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlar.
* Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanması, gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.
* Sağlıklı bireylerde, içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekler (maden suyunun önerilen miktardan fazla tüketilmemesi şartıyla geçerlidir).
* Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırılmasına yardımcıdır.
* Solunum, idrar ve terleme ile oluşan su ve mineral kaybının karşılanmasında, ölçüsü kadar kullanılabilir.
* Bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise, asit fazlalığı, yanma ve ekşime ile seyreden mide hastalıklarında mide asidi fazlalılığını baskılayıcıdır.
* Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte asitli içecek tüketme ihtiyacı daha çok hissedilir. Boyalı, katkı maddeli içecekler yerine maden suları tercih edilebilir. Son dönemde meyveli çeşitleri de piyasada bulunmaktadır. Fakat bunların kalorileri de dikkate alınarak tüketilmesinde fayda vardır.
Hamilelikte Maden Suyu İçilebilir mi?
Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu, bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineral ve vitamine ihtiyaç duyar.
Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için, bu dönemde farklı bir sağlık problemi (hipertansiyon, vb.) yaşanmıyorsa, maden suyu tüketimi önerilebilir.
Maden Suyu Böbrek Taşı Yapar Mı?
Böbrek taşı oluşumunu maden suyu tüketmeye bağlamak yanlış olur. Aksine yeterli ve düzenli miktarlarda su ve maden suyu tüketmeyen insanlarda, tüketenlere göre böbrek taşı oluşumu riski daha yüksektir. Bu duruma gelmiş ve böbreklerinde taş oluşmuş insanların maden suyu tüketmeleri tavsiye edilmez. Ancak esas olan, düzenli ve yeterli miktarlarda su ve maden suyu tüketerek vücudumuzu bu gibi etkenlerden korumaktır.
leslie yapan şeker kızlaaarbu leslie göbüş eritiyomu
kahvaltım
2bardak su
birisirkeliydi
1kk beyaz peynir light
3yeşilzeytin
küçücük bi helva
1yumurta
şekersiz çay
1tane ufacık nuget kzım yiyodu bende yedim
kızlar fazla sporyapmayın 1saaten fazla ben sabah akşama yapıyodum durma oluyo 1saate indirdim bakalım bu hafta nelkadar oalcak
günaydınnnn kızlaaaaaaaaaaaaaaaarrrr
herkes iidr umarım
kahvaltım:
1 kupa şekersiz çay
1.5 dilim kepekli ekmek
1 kk köy peyniri
1 tk çörekotlu tulum peyniri
1 dal dereotu
1 dal maydonoz,1 dal taz nane
3 yeşil 1 siyah zeytn
1 çk çam balı
1 ceviz
2 tk yoğurt
pilatesi bekleyene kadar geçmişi okuyayım bakalım
:79::79:günaydınnnnn,
hepinize kocamannnn kocamannnnnnn öpücükler canlarım,
bu sabah kahvaltı edip çıktım evden,
1 kk beyaz peynir,
2 tane zeytin
2 cherry domates
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak süt
yorumlarınızı bekliyorumm
canlarım günaydııın.herkes iyidir umarım. ben çok mutluyum.300 gr vermişimhemen yediklerimi yazayım.
3 yk makarna
salata
1kk beyaz peynir
yarım domates
yarım salatalık
1 haslanmış yumurta
1 tk tahin
1tk pekmez
2 dilim tambuğday ekmeği
kızlar herkesin menüsü çok güzel afiyet olsun .kilo vermiş hülya tebrkler cnm.
2 saaat sonra da
yarım elma
yarım portakal
çeyrek muz yedim
çoksagol canım yorumun için valla mutlueettin benisagalasın sende maşşlahın var tebrikler canım korumaya geçtin inşllah bizde görürüz o günleri
bende baktım devletin arkeoloğa ihtiyacı yok bende kendi işimi yapacağım artıkınönüme gelen yeri kazacağım yakında televizyonda görürsünüz işsiz arkeolog kendi işini yaratmış diye
Günaydın....
Sabah menüm..
1 kk beya peynir
incecik bir dilim kaşar
4 siyah zeytin
2 dilim çok tahıllı ekmek
2 bardak çay
şimdi de plates yapacaktım ama çok karnım ağrıdığı için zorlamamaya karar verdim..
leslie indiriyorum şimdi akşama onu denerim..
herkese bol zayıflamalı bir gün diliyorum..
geçmişe bakim de gelim..
kahvaltım
2bardak su
birisirkeliydi
1kk beyaz peynir light
3yeşilzeytin
küçücük bi helva
1yumurta
şekersiz çay
1tane ufacık nuget kzım yiyodu bende yedim
kızlar fazla sporyapmayın 1saaten fazla ben sabah akşama yapıyodum durma oluyo 1saate indirdim bakalım bu hafta nelkadar oalcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?