60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

çok güzel canım afiyet olsun

Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor ne güzel bir ekipsiniz valla maşallah hayranım hepinize:) her öğün 1 dilim ekmek yiyeceğim sözzzzz

olabilir canım sade maden suları için 0 kalorili dendiğine göre öyle olması gerekir.
bir de yüksek tansiyon problemin yoksa maden suyu günde en fazla 2 tane önerilir. abartmak herşeyde olduğu gibi bunda da iyi değil canım

Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor ne güzel bir ekipsiniz valla maşallah hayranım hepinize:) her öğün 1 dilim ekmek yiyeceğim sözzzzz

canım bazen değişir iki dilimde olabilir ekmek eğer menüde çorba pilav yoksa iki dilimde yiyebilirsin ekmek.
bir kepçe çorba=bir ince dilim ekmek
2 yemek kaşığı pilav=bir ince dilim ekmeğe eşdeğer canım

canım senin branşın nedir ?

Soda ve maden suyu…

Halk arasında “soda” ve “maden suyu” eş anlamlı kullanılmasına rağmen, ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l’den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Pudra’nın haberine göre, mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l’den daha az mineral içerenlere “düşük mineralli su,” 1500 mg/l’den daha fazla içerenlere “yüksek mineralli su” denilmektedir. Maden suyunun içinde bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulunur. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerir. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalıdır. Amerikan Hastanesi’nden Dyt. Zuhal Güler Çelik anlatıyor.

İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suları ise, yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleri de alarak yol alır. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken, soda mineral içermez.

Maden suyu da soda da mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur. Oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen, doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırdedebilmek için, pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi, etiket okumak çok önemlidir.

Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketmeli?

Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalıdır.

Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

* Her yaştaki bireyin günlük kalsiyum gereksiniminin karşılanmasında takviye olarak düşünülebilir. Böylece güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlar.
* Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanması, gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.
* Sağlıklı bireylerde, içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekler (maden suyunun önerilen miktardan fazla tüketilmemesi şartıyla geçerlidir).
* Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırılmasına yardımcıdır.
* Solunum, idrar ve terleme ile oluşan su ve mineral kaybının karşılanmasında, ölçüsü kadar kullanılabilir.
* Bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise, asit fazlalığı, yanma ve ekşime ile seyreden mide hastalıklarında mide asidi fazlalılığını baskılayıcıdır.
* Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte asitli içecek tüketme ihtiyacı daha çok hissedilir. Boyalı, katkı maddeli içecekler yerine maden suları tercih edilebilir. Son dönemde meyveli çeşitleri de piyasada bulunmaktadır. Fakat bunların kalorileri de dikkate alınarak tüketilmesinde fayda vardır.

Hamilelikte Maden Suyu İçilebilir mi?

Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu, bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineral ve vitamine ihtiyaç duyar.
Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için, bu dönemde farklı bir sağlık problemi (hipertansiyon, vb.) yaşanmıyorsa, maden suyu tüketimi önerilebilir.

Maden Suyu Böbrek Taşı Yapar Mı?

Böbrek taşı oluşumunu maden suyu tüketmeye bağlamak yanlış olur. Aksine yeterli ve düzenli miktarlarda su ve maden suyu tüketmeyen insanlarda, tüketenlere göre böbrek taşı oluşumu riski daha yüksektir. Bu duruma gelmiş ve böbreklerinde taş oluşmuş insanların maden suyu tüketmeleri tavsiye edilmez. Ancak esas olan, düzenli ve yeterli miktarlarda su ve maden suyu tüketerek vücudumuzu bu gibi etkenlerden korumaktır.

Çay tiryakisiyim ama güzel bir şey var yılladır şekersiz içerim.Bitki çayları vs de şekersiz içiyorum günde en az 2 litre kadar çay tüketiyorum
en az 3-4 lt su içiyorum bu da yılların alışkanlığı içmeden duramıyorum.
gün içinde en az 3 tane sade soda içerim

ve ben tüm bunlara rağmen 55 kilodan 71 e çıktıysam ne kadar tembel olduğumu ve ne kadar yediğimi düşünün.Yuh valla bana.

bende baktım devletin arkeoloğa ihtiyacı yok bende kendi işimi yapacağım artıkın önüme gelen yeri kazacağım yakında televizyonda görürsünüz işsiz arkeolog kendi işini yaratmış diye

canım afiyet olsun meraketme duruyo benimd edurdu buaralr son başlıyo sabır
çok güzel bi kahvaltı afiyet olsun canım
çok güzel canım afiyet olsun
şimdi 1 elma
1 kivi yiyiyorum
afiyet olsun canım
çok güzel canım tbrkler kiloda vermişsin
çoksagolcanım tşkler

bilgiler için tşkler canım

Günaydın....

Sabah menüm..
1 kk beya peynir
incecik bir dilim kaşar
4 siyah zeytin
2 dilim çok tahıllı ekmek
2 bardak çay

şimdi de plates yapacaktım ama çok karnım ağrıdığı için zorlamamaya karar verdim..
leslie indiriyorum şimdi akşama onu denerim..
herkese bol zayıflamalı bir gün diliyorum..
geçmişe bakim de gelim..

kahvaltım
2bardak su
birisirkeliydi
1kk beyaz peynir light
3yeşilzeytin
küçücük bi helva
1yumurta
şekersiz çay
1tane ufacık nuget kzım yiyodu bende yedim

kızlar fazla sporyapmayın 1saaten fazla ben sabah akşama yapıyodum durma oluyo 1saate indirdim bakalım bu hafta nelkadar oalcak

canım eskiden bende çok yapıyodum inan fazlası metabolizmayı bile yavaşlatıyo. o yüzden demiştim sana çok sporda iyi olmuyo zayıflama döneminde. yapmak için kuvvetli yemek lazım kilo derdi olmaması lazım o da vücut geliştiricilerinin yaptığı bişey oluyo bize göre değil biz kilo vermek istiyoruz. fazlasıda zararlı kalbi yorar. düzenli yapılınca zaten gidecek kilolar er geç fazla yormaya gerek yok vücudu değilmi. hem vücut çok şey kaybediyo o zaman ve sürekli insanın canı bişeyler yemek istiyo zor yani en güzeli dediğin gibi günde en fazla 1 saat

kızlar bu arada internetten araştırdım,
1 kilo=7000 kkal diyor çoğu yerde
ayrıca bazal metabolizma hızı hesaplamak için şöyle bir formül buldum:

Erkekler= 66 + (13.7 x Kilogram olarak ağırlık) + (5 x santimetre olarak boy) – (6.8 x yaş)
Kadınlar= 655 + (9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + (1.7 x santimetre olarak boy) – (4.7 x yaş)

bu8 denklemi kendime uyguladığımda ortalama 1100 kkal'lik bir diyet yapıyorum ve az hareketliyim 1,50 ile çarpıyorum bazal metabolizmamı. bu durumda haftada 1 kilo verebilirim anlamına geliyor.

İlgilenenler,

Ka kaloriye ihtiyacnz var? sitesindeki makaleyi okuyun bebişlerrrr...
:82::82::81::81::81:

belki başlarda fazla spor insanı yormaz yani bikaç ay oluyo rahat ama sonrası zaten istesende yapacak derman kalmıyo en güzeli 1 saat yani. hızlı gitsin diye çok spor yapmak doğru değil ne kadar zorlarsan zorla zaten vücut kendi ayarlıyo her zaman kilo verilmiyo arada durmalar oluyo hep aynı düzende spor ve beslenmeye alışıyo vücut. günde 3 saat sporada alışıyo pek etkisi olmuyo o yüzden değişiklik iyidir hem çok yormakta iyi değil derman kalmıyo. xxycim tavsiyem arı poleni kullanmaya başla. pekçok sporcu kullanıyo. istersen netten faydalarını araştır bende kullanıyorum yeni başladım çok memnunum her ne kadar çok spor yapmadım bu sefer düzenli bilinçli yaptım ama 13 kilo gidince elbette yordu yani. herkeste olabilir o yüzden arı poleni iyidir

vcanımcım afiyet olsun çok güzel bi kahvaltı yine

canım afiyet olsun, gayet güzel :)

canım öncelikle tebrikler, gram gram da olsa gitsin de nasıl giderse gitsin dimi ama :)
ayrıca yediklerin de gayet güzel, afiyet olsun
leslienin faydası var tabi, ama şekeri tatlıyı bırakırsan faydasını daha çok görürsün
sen 2 milden sonra da devam et 3 mili yaptığında çok böyle nefes nefese kalmıyosan artık 3 mil yapabilirsin bence
bide soğuma hareketlerini mutlaka yap tatlım

canım hakkında hayırlısı olur inşallah, insanın mesleğini yapabillmesi çok güzel bişi çünkü

çoksagol canım yorumun için valla mutlueettin benisagalasın sende maşşlahın var tebrikler canım korumaya geçtin inşllah bizde görürüz o günleri

rica ederim tatlım ama gerçek bu zaten, bunu ben değil herkes söylüyo
ben daha korumaya almadım kendimi ne zamanki tartıda tok tarna kıyafetlerimle 57 çıkarım o zaman artık korumaya alırım, şu kalan 2 kiloyu da vereyim de rahatlayayım diyorum :)))

bende baktım devletin arkeoloğa ihtiyacı yok bende kendi işimi yapacağım artıkın önüme gelen yeri kazacağım yakında televizyonda görürsünüz işsiz arkeolog kendi işini yaratmış diye

canım aman tarihi eser kaçakçılığından işlem yaparlar walla hakkında :))

canım afiyet olsun gayet güzel

afiyet olsun canım
spor konusunda söylediklerine katılıyorum canım

ben de şimdi 1 mandalina yicem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…