maşallah sana.ben hep diorum ya cnm ben normalde de öle hapur hupur yiyen biri deilim ama benm tek zaaafım tatlı o yüzden di benm kilolaarım heleki gidiolar şükür.herkesin bünyesi farklı tabi.Ben normalde de az yemezdim. emzirmekle artmadı benimkiler aslında.
4-5 kaşıkla ala doymam mesela.
Hele kuru fasülye, nohut falan çok severim. 2 tabak rahat yerim.
Şimdi 1 tabakla yetiniyorum.
Sen tatlı yüzünden kilo aldın sanırım. Benim de kilolarımın birincil sorumlularıdır kendileri :)
cnm sayfalar hızlı akıo .birde ben sabahları geç girdiğim için herkese tek tek bişi yazmıorum çünkü çok birikmiş oluo.özetle ortaya bişiler yazıorum.nie küselim küsmeyiz tabikide.kzılarrr yaa siz bana küsmüsünüzz
sabah ne güzel mesaj attım, sonra cevap vermiyosunuz diye ağladım hemdeeee
beni unuttunuz
sende çok güzel beslemişsin canım maşallah. demekki dışarda arkadaşlarında görüyo alışıyo demekki çocuk
tebrikler canım valla ne yalan söyleyeyim çok biliçnli besliyorsun. şeker vermemende güzel yani şeker versen belki toplu olur ama yani ne gerek var değilmi sağlıklı beslensin isterse zayıf olsun değilmi. dediğin doğru küçükten beslenme tüm hayatını etkiler. yoğurdunu kendin mayalamanda çok iyi. ilerde bende senin gibi beslemeyi düşünüyorum çocuğum olunca ne gerek var hazır şeylere evde yaparız değilmi
bende kızıma ilk 6 ay su bile vermeden anne sütü ile besledim,6 aydan sonrada hep doğal,tuzsuz şekersiz şeyler vermeye dikakt ettim,sebze çorbaları,meyve püreleri okadar çok dikakt ediyordum ki.2 yaşına kadarda emzirdim hazır mamam nerdeyse hiç vermedim.ama beslenme alışkanlığının ilk 3 yaşta geliştiğine inanmıyorum,evde çok sebze pişer bebekkende çok yedirdim ama şuan asla sebze yemiyor,çikolata ,cipse şekere bayılıyor ne kadar almasanda eve bir şekilde görüyor işte,kreşe gidiyor sadece anne babba etkili olamıyor malesef.çok yakınım ise çocuğuna 6 aydan sonra her yemeğin tadına baktırdı tatlı acı tuzlu ve şimdi çocuk yemekleri havada kapıyor vallahi,değişiyor yani
aşkolsun canım ya
arada kaynamıştır çok hızlı ilerliyor sayfalar baksana
canım seni tebrik ediyorum
nasip olur da anne olursam ben de böyle beslicem kuzumu :)))
Sen daha iyi bakarsın canım. Çok şanslı olacak bebeğin.
Uzmanların dediği bu canım. O yaşa kadar korumak çok etkiliymiş. Büyüdüklerinde kendileri alacak yaşa geldiklerin tabi ki engel olamazsın ama az tuzlu ve az şekerli yemeye alışmışsa bunu değiştirmesi çok zor.
Eşim bu konuda benden daha katıdır. Birinin ona çikolata,cips falan verdiğini görürse acırım verene :)
Sonradan bunlar da neymiş diye saldırmaması için başka şeyler düşüneceğiz ilerleyen yıllarda.
:) Kuzular çok şanslı olacak çok. Manken gibi anne ve üstelik çok bilinçli.
dışarı alışkanlığmız yok henüz,ama geçen yıldan beri kreşe gidiyor ,tabi evde de görmüş oluyor çocuk şekeri çikolatayı sonuçta 3,5 yaşında ne kadar gizlenenbilirki.ilk zamanlar yani çikolatanın tadına yeni bakmayaa başladığı zmanlar markette gördüğü farklı marklardaki ambalajların çikolata olduğunu biliyordu üzerinde çikoltata resmi olmayanların dahi yani tvde mi görüyor beynine yerleşiyor anlamıyorum yani 2 adet paket olsa birinde kabartma tozu birinde çikolata olsa ambalajından anlardı.enterasan bişey biliyorum,çocuğunuzu gözlemledikçe sizlede farkedecek ve bana hak vereceksiniz
kızzzz kuzular derken kaç tane düşündün bakim benim için ?? :))))))))
ay doğumdan sonra nasıl bi manken olurum acep :)))
neyse neyse o zaman da veririm ben dimi aldığım kiloları, hamileyken de yaparım pilates spor, olur biter
bu arada çokk teşekkür ederim canım güzel sözlerin için, mutlu oldum ya, dur bi öpeyim seni
denedim ve test ettim,bende internetler,kitaplar,dergiler,doktorlar ararştırıp duruyordum işte ilk çocuk daha farklı oluyor tabi insan mükemmel bir şekilde yetiştirmek istiyor,yani dediğim ne yaparsan yap çocuk istediğini yer demek değil tabi,yazdıklarımdanda bu anlaşılmıyor zaten,tabiki dikkat edicez hazır mamalrı tepmicez ağızlarına ama alışkanlık meselesine katılmıyorum damak tadı oluşturulabilir belki ama böyle az şekrli yerse ömrü boyunce şekerden,çikolatadan uzak duracak diye birşey yok.zmanı gelince sende görürüsün canım.yani her kardeşin yemek alışkanlığı bir olmadığı nekadar netse,her insanın farklı olacağıda okadar netSen daha iyi bakarsın canım. Çok şanslı olacak bebeğin.
Uzmanların dediği bu canım. O yaşa kadar korumak çok etkiliymiş. Büyüdüklerinde kendileri alacak yaşa geldiklerin tabi ki engel olamazsın ama az tuzlu ve az şekerli yemeye alışmışsa bunu değiştirmesi çok zor.
Eşim bu konuda benden daha katıdır. Birinin ona çikolata,cips falan verdiğini görürse acırım verene :)
Sonradan bunlar da neymiş diye saldırmaması için başka şeyler düşüneceğiz ilerleyen yıllarda.
:) Kuzular çok şanslı olacak çok. Manken gibi anne ve üstelik çok bilinçli.
dışarı alışkanlığmız yok henüz,ama geçen yıldan beri kreşe gidiyor ,tabi evde de görmüş oluyor çocuk şekeri çikolatayı sonuçta 3,5 yaşında ne kadar gizlenenbilirki.ilk zamanlar yani çikolatanın tadına yeni bakmayaa başladığı zmanlar markette gördüğü farklı marklardaki ambalajların çikolata olduğunu biliyordu üzerinde çikoltata resmi olmayanların dahi yani tvde mi görüyor beynine yerleşiyor anlamıyorum yani 2 adet paket olsa birinde kabartma tozu birinde çikolata olsa ambalajından anlardı.enterasan bişey biliyorum,çocuğunuzu gözlemledikçe sizlede farkedecek ve bana hak vereceksiniz
denedim ve test ettim,bende internetler,kitaplar,dergiler,doktorlar ararştırıp duruyordum işte ilk çocuk daha farklı oluyor tabi insan mükemmel bir şekilde yetiştirmek istiyor,yani dediğim ne yaparsan yap çocuk istediğini yer demek değil tabi,yazdıklarımdanda bu anlaşılmıyor zaten,tabiki dikkat edicez hazır mamalrı tepmicez ağızlarına ama alışkanlık meselesine katılmıyorum damak tadı oluşturulabilir belki ama böyle az şekrli yerse ömrü boyunce şekerden,çikolatadan uzak duracak diye birşey yok.zmanı gelince sende görürüsün canım.yani her kardeşin yemek alışkanlığı bir olmadığı nekadar netse,her insanın farklı olacağıda okadar net
priene o zaman senin pek vaktin bile kalmıyordur değilmi yani bebeğine sürekli bişeyler hazırlıyorsun sağlıklı olsun diye sonra onunla ilgileniyosun falan pek oturmuyosundur aslında
ayyy 1 koltuk 1 kanepe yıkadım yoruldum biraz dinleneyim ,baktım aramda gelmiş.
1 portakal 1 mandalina yiyorum
hepinize iyi akşamlarrrrrrr,iyi tatiller diliyorum bayanlarrrrrrrrrrr,haftasonu arnızda yokumya inşallah yokluğunuzda tozutmamherkesi ayrı ayrı öpüyorum ,kaçamaksız ,bol eğlenceli huzurlu bir hafta sonu tatili geçiriiriz hepimiz umarım.nerudacığımda yok hala geziyor anlaşılan.
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:79:
hepinize iyi akşamlarrrrrrr,iyi tatiller diliyorum bayanlarrrrrrrrrrr,haftasonu arnızda yokumya inşallah yokluğunuzda tozutmamherkesi ayrı ayrı öpüyorum ,kaçamaksız ,bol eğlenceli huzurlu bir hafta sonu tatili geçiriiriz hepimiz umarım.nerudacığımda yok hala geziyor anlaşılan.
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:79:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?