60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım hoşgeldin öncelikle, ben de işten ayrılıp evde oturmaya başlayınca 1 yıli çinde aldım bu kiloları gerçi hiçbir zaman çok zayıf bir insan olmadım ama bu kadar hiçç olmamıştım ve benim de hayatım pek çok başarısız diyet denemesiyle doluydu...bundan 2 ay önce buradaki arkadaşları takip etmeye başlayıp,aralarına katıldığım güne çok çok şükrediyorum ve hepsine de tekrar tekrar teşekkür ediyorum tabii:16::nazar:

Burayı takip etmeye başladığımdan beri bu işin sabır,azim,inanç ve istikrar işi olduğunu öğrendim:13::65::16: ve 2 ay önce arkadaşların menülerni takip etmeye bilmediklerimi sormaya başlayarak bu süreçbaşladı ve çok şükür ki yolu yarıladım sayılır ama yılmaz yok sabır azim ve inançla kalan fazlalıklar da gidecek inşallah:65::nazar::13:

Neler yaptım?? Aslında burada herkes hergün yediklerini yazıyor düzenli olarak ve yaptığı sporlar varsa onları paylaşıyor önerilere kulak veriyor...ben geldiğimde benim şuanki halim gibi ve daha da fazla kilo vermiş arkadaşlarımız vardı ve hala da bizlerle birlikteler:16::13: bugün birinin de bana neler yaptığımı sorduğunu görek inanılmaz bir mutluluk:65:

Hepimiz ortak noktalarda buluşuyoruz ve sağlıklı besleniyoruz yani yasaklar yok ha tabii belirli rahatsızlıkları olan (insülindirenci v.b gibi)arkadaşlar farklı şeyler uygulayabiliyor mesela tatlı yiyince devamını getiren ya da beyaz ekmek,prinç yiyince duramayıpyine devamını getiren arkadaşlar onları tamamen keserek besleniyor ama kararında yiyebilen bir sağlık sorunu olmayan arkadaşlar her şeyden kararında olmak kaydıyla yiyior ama sonuçolarak hepimiz günde 6 öğün kesin yiyioruz hatta bazen 7-8:1: 3 ana 3 ara öğün yiyioruz genelde ve asla vazgeçilmez kurak kahvaltı ve günde 6 öğünü yemek yani daha z olmıycak ama aralar arta da bilir. kahvaltı yapmak kesinlikle günlük kan şekerini dengede tutumayı sağlıyor ve özellikle akşam saatlerinde abartılı yemeklere atlamamızı önlüyor:1: onun için kahvaltı çokçoköenmli ben eskiden kahvaltı yapmaz bütün gün ıvır zıvırla geçiştirir hatta aç gezer akşam da ne bulursma yerdim...şimdi inanır mısın kahvaltı yapınca diğer öğünleri bazen görev gibi yiyiorum açlık hiçolmuyor ama tabii bu 2 ayda bu duruma geldi ilk haftalar hatta ilk ay tabii düzenim oturana kadar yanlışlar da yaptım,çok acıktığım da oldu ama önemli olan hataların farkıan avrıp tekrarlamamk bu beslenme programının en önemli zöelliği bir kaçamak yapıldıysa amaaan nasıl olsa yedim herşey boşa gitti en iyi yiyim!!! dememek!!! yani evet arada canımız albette bişeyler istiycek ama bunları kararında yemek için çaba harcıyca ben mesela tatlıya özellikle çikolataya dayanamayn biyidim ve hala devamını getirme tehlikem olduğundan çok çok az ve nadir yiyiorum tam terbiye olamadım henüz:1: ama inan zamanla herşey değişiyor kendine inanamıyor ama bir okadar da gurur duyuyorsun sen de gerçekten kararlıysan emin ol burda olmakla çok doğru bir karar verdin özellikel tavsiyem hergün burda ol bizlerle yazış,yediklerini ya zmneülerimi takip et sorularını çekinmeden sor ve diyet yapmıyoruz!bunu sakın unutma bziler sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz ve sağlıkla zayıflıyoruz:65: sana da başarılar diliyorum soru sormak istersen sakın çekinme ben ve tüm arkadaşlarım sana zevkle yardımcı oluruz bunu bizzate yaşayan biri olarak garanti veriyorummm HOŞGELDİN:13::16::nazar:

Çok teşekkür ederim. Ayrıca seni de tebrik etmeliyim. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabildiğin için. Elbette Famir' in başarısı da yabana atılır cinsten değil.Yardım ve eşliğinize ihtiyacım var:) Umarım ben de sizin gibi başarı elde edebilirim. Şimdiye kadar akupunktur , İlaç(çok kötü bir deneyimdi),çeşitli diyetler uyguladım. Her defasında verdiğim 5-6 kilo geri döndü. İşin kötü tarafı beslenme ve insan fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olup uygulamada beceriksiz kalmak. Daha doğrusu irademe sahip olamamam. Yemek yemeyi sevdiğimi son 2 yılda fark ettim:( Şimdi 3-4 gündür yağı minimize ederken,karbonhidratı düşük tutmaya çalışıyorum. Şansa ve güçlü bir iradeye ihtiyacım var:)

slm kızlar herkese tünaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn
sabah kahvaltım
1taneızgarada tavuk burger
peynir
salatalık domates,
şekersiz çay

700 gram vermişim bende bugünnnnnnnnnnnn:66::66::66::66::66::66::66::66::66::66:
herkeze afiyet olsunnnnnnnnn
kiloverenleri tbrkediyorum
famircim sevindim adına
farmisini senide tbrk ediyorum

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::65::65::65::65::65::66::66::66::66::16::16::16::13::13::13:canım benim tebrik ediyorummm hepsi gidecek inşallah fazlalıkalrın hepberaber kurtulucaz canım benimmmm:13::13::13::10::10::nazar::nazar::nazar::16::16::16::65::65::66::66::8::8:
Kahvaltın da güzelmiş afiyet olsun canımın içi:16:

Çok teşekkür ederim. Ayrıca seni de tebrik etmeliyim. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabildiğin için. Elbette Famir' in başarısı da yabana atılır cinsten değil.Yardım ve eşliğinize ihtiyacım var:) Umarım ben de sizin gibi başarı elde edebilirim. Şimdiye kadar akupunktur , İlaç(çok kötü bir deneyimdi),çeşitli diyetler uyguladım. Her defasında verdiğim 5-6 kilo geri döndü. İşin kötü tarafı beslenme ve insan fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olup uygulamada beceriksiz kalmak. Daha doğrusu irademe sahip olamamam. Yemek yemeyi sevdiğimi son 2 yılda fark ettim:( Şimdi 3-4 gündür yağı minimize ederken,karbonhidratı düşük tutmaya çalışıyorum. Şansa ve güçlü bir iradeye ihtiyacım var:)

Canıminan benzer deneyimleri ben de yaşadım evet verdim ama fazlasıyla geri döndü birlikte olmak çok öenmli çok motive edici bilsek de uygulamakta sorun yaşadığımız her şeyi buarada beraber daha kolay keyifle uyguluyoruz mutlaka hergün yaz önemli olan bu

Buarada genelde hepimiz famirin kahvaltısı gibi kahvaltı yapıyoruz mesela örnek bir kahvaltı :nazar: aralarda 1 porsiyon meyve yanında biraz lbeyaz leblebi ya da 2 yk yoğurt 1 emyve ya da kuru meyveler bikaç çiğ fındık-badem gibi şeyler yiyoruz yemekler de mesela sebze yemeklerini 1yk sıvı yağ ile pişiriyoruz eti ızgara ya da haşlanmış yiyioruz ben etlik yemeklere ekstra yağ koymuyorum mesela karbonhidrat da şöyle oluyo genelde günde 2-5 dilim arası yiyioruz bazı arkadaşlarımzı 2 dilim yiyior günde bazısı 5, ben mesela 3 dilim yiyiorum genelde günde 2yk pilaz 1 dilim ekmek sayılıyor onu karbonhidrat hakkımızdan düşüyoruz sebze yemekelrini 6yk falan yiyoruz et 3 köfte kadar et ya da tavuk ya da balık 1 porsiyon kabul ediyoruz günde 1 su bardağı süt+1 su bardağı yoğurt mutlaka tüketmeye çalışıyoruz bu 2 bardka yoğurt ya da 2 bardak süt de olabilir sana kalmış...her ana öğünde sebze,yoğurt,protein birarada almaya çalışıyoruz zengin ve az az öğünler planlıyoruz genelde çorbaları 1 kepçe içiyoruz bazen kahvaltıda değişiklik olsun diye nesfit falan iyiyoruz ben 4yk nesfiti 1 bardak yoğurtla karıştırıp bir de portakal doğrayıp yedim mesela bu sabah çok doyurucu oluyo ama senin tercihine kalmış tabii seviyosan yapabilirsin miktarı görmen için örnek verdim ben; günde 3 porsiyon meyve yiyoruz genelde 2 mandilan 1 porsiyon ediyor 1 elma 1 porsiyon 1 portakal 1 porsiyon gibi...ben pazarları genelde kaçamak günümdür canımın istediği şeylerden biraz biraz yerim öyle herşey yasak diye bişey yok bunu da dengelersen daha rahat verirsin bıkmazsın bence başarıcaksın kararlı görünüyosun burda olman da çok güzellll:13::16::nazar:

tşkler nerudacım balım ellerine saglık çizelge için hepsaga kaysın çizelgemiz inşşlah

Rica ederim tatlım inşallah canım hepberaber vericez bu fazlalıkları arkası çok gelsin sağlıkla inşallah:16::13::nazar:

slm kızlar herkese tünaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn
sabah kahvaltım
1taneızgarada tavuk burger
peynir
salatalık domates,
şekersiz çay

700 gram vermişim bende bugünnnnnnnnnnnn:66::66::66::66::66::66::66::66::66::66:
herkeze afiyet olsunnnnnnnnn
kiloverenleri tbrkediyorum
famircim sevindim adına
farmisini senide tbrk ediyorum

wawwwwwwwwwwwwwwwwwwww süpersin hatta süper ötesisin bitanem :46::46::46::46::46::46::65::65::65::65::65::66::66::66::64::64::64::64::52::52::52::52::71::71::71::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::70::70::70: tebrik ediyorum bütün içtenliğimle ve de Allah'tan devamının tez zamanda sağlıklı bir şekilde gelmesini diliyorum tatlım canımsın canımmmmmmmmmmmm:16:

sabah kahvaltımı oldukça geç yaptığımdan olsa gerek hala öğle yemeği olarak canım birşey istemedi.
arada 5 kestane yedim
250 ml su içtim

Merhaba Famir,

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sabah kahvaltını okudum. Diğer öğünlerde neler yiyor ya da yemiyorsun? Kalori hesabı yapıyor musun?

canım öğünlerimizi hergün paylaşıyoruz ben çalıştığım için hafta içi öğle yemekelrim yemekhanede çıkan yiyecekler yani herşeyden yiyorum ama ölçüsü az olarak sadece pirinç ve tatlıyı kestim,patateste yememye dikaket eiyorumm,beyaz ekmek ve beyaz unda tüketmiyorum bunlar iştahımı acayip açıyor çünkü olabildiğince uzak duruyorum bu nedenle ,eski yazıları okuyabilirisn hem bizlr hakkındadda bilgi edinmiş olursun:34:neruşuuuummm çok tatlıdırrr çookkkkkkk:16:burda birçok arkadaş da edindik bu nedenle çoooookkkk seviyorum burayı sabah kahvaltı ederken,acaba neruda,priene,hüyla,hügo,farmasi,nugya,kolkondglliiiii:60: şimdi ne yiyodur diye düşünür oldumm,burası ailem gibi herbir arkadaşımda aileden biri,takıl bize inan pişman olmayacaksınnnnnnn

Peki sevgili kızlar diyete başladıktan ne kadar süre sonra ilk kaçamak yapılabilir sizce?

Canım öncelikle diyet değil:1: bz sağlıklı besleniyoruz ve bunun en güzel ayarını sen kendin yaparsın:16: yani kendimden örnek veriyim ben ilk hafta yapmadım, 2. hafta pazar günü dışarıda fastfood yemiştim normal bir menü 3 . hafta yapmadım 4. hafta dışraıda pizaa flan yediçılgınca antep fıtığı yedim ondan sonra 2 hafta hiç kaçamak yapmadım hatta dengelemk amaçlı ve yağ oranım düşene hatta 60kg olana kadar çerez(çiğ badem-çiğ fındık)yemeği bıraktım yani ben arada 1k tatlı ya da 1-2 bişey yiyerek kaçamak yapmaktan çok keyif aladığımdan haftanın 6 günü dikkat edip pazar günleri canımın istediklerinden yiyiorum ama her hafta değil 2 haftada bir toplu olarak yapıyorum kaçamağı:1::nazar: mesela geçen hafta memlekete gitiştim geldiğimde getirdiğim kurabiye adı verilen ama oldukça zengin içerikli ceviz büyüklüğünde kurabiyelerden 3 tane yedim:1: önceki hafta yapmamıştım geçtiğiiz pazartesi onlardan yedim artık bu pazar yemem kaçamaklık şeyler haftaya inşallah bir de mesela kilo verince ödül olarak yapılabilir abartmadan ya da hep sağlıklı gidip arada 1kk tatlı 1-2 kaşık sütlü tatlı falan da yenebilir tamamen senin tercihine kalmış anasıl keyifalırsan mesela geçtiğimiz çarşamba da yarım kk kadar ekmek kadayıfı yedim arada öyle yapıyorum:1:

öğle menümü yazayımmmm

7 adet yaprak sarması(içi bulgurlu)
2 çk yoğurt
yarım kase şehriye çorba
salata

ekmek hakkımı fazlasıyla tüketmiş bulunuyorummmmm
dün ve bugun spor yapamdım,yarın umarım yapabilirmm,bu akşamda ablamda kalıcam,eşim şehir dışında da tek kalamıyorum evde:50:

canım öğünlerimizi hergün paylaşıyoruz ben çalıştığım için hafta içi öğle yemekelrim yemekhanede çıkan yiyecekler yani herşeyden yiyorum ama ölçüsü az olarak sadece pirinç ve tatlıyı kestim,patateste yememye dikaket eiyorumm,beyaz ekmek ve beyaz unda tüketmiyorum bunlar iştahımı acayip açıyor çünkü olabildiğince uzak duruyorum bu nedenle ,eski yazıları okuyabilirisn hem bizlr hakkındadda bilgi edinmiş olursun:34:neruşuuuummm çok tatlıdırrr çookkkkkkk:16:burda birçok arkadaş da edindik bu nedenle çoooookkkk seviyorum burayı sabah kahvaltı ederken,acaba neruda,priene,hüyla,hügo,farmasi,nugya,kolkondglliiiii:60: şimdi ne yiyodur diye düşünür oldumm,burası ailem gibi herbir arkadaşımda aileden biri,takıl bize inan pişman olmayacaksınnnnnnn

Hepinizin pozitif enerjisini hissediyorum:16: Aranıza katılıp sizlerle birlikte başarmak istiyorum. Tatlı krizlerimden kurtarın beni:)

Canım öncelikle diyet değil:1: bz sağlıklı besleniyoruz ve bunun en güzel ayarını sen kendin yaparsın:16: yani kendimden örnek veriyim ben ilk hafta yapmadım, 2. hafta pazar günü dışarıda fastfood yemiştim normal bir menü 3 . hafta yapmadım 4. hafta dışraıda pizaa flan yediçılgınca antep fıtığı yedim ondan sonra 2 hafta hiç kaçamak yapmadım hatta dengelemk amaçlı ve yağ oranım düşene hatta 60kg olana kadar çerez(çiğ badem-çiğ fındık)yemeği bıraktım yani ben arada 1k tatlı ya da 1-2 bişey yiyerek kaçamak yapmaktan çok keyif aladığımdan haftanın 6 günü dikkat edip pazar günleri canımın istediklerinden yiyiorum ama her hafta değil 2 haftada bir toplu olarak yapıyorum kaçamağı:1::nazar: mesela geçen hafta memlekete gitiştim geldiğimde getirdiğim kurabiye adı verilen ama oldukça zengin içerikli ceviz büyüklüğünde kurabiyelerden 3 tane yedim:1: önceki hafta yapmamıştım geçtiğiiz pazartesi onlardan yedim artık bu pazar yemem kaçamaklık şeyler haftaya inşallah bir de mesela kilo verince ödül olarak yapılabilir abartmadan ya da hep sağlıklı gidip arada 1kk tatlı 1-2 kaşık sütlü tatlı falan da yenebilir tamamen senin tercihine kalmış anasıl keyifalırsan mesela geçtiğimiz çarşamba da yarım kk kadar ekmek kadayıfı yedim arada öyle yapıyorum:1:

seni güdüüüü seni kız ben bunları hiç okumadım menülerinde hiç bahsetmedin kaçamaklarından:82:afiyet olsunnn canımmmm fazlaıyla hakettin zatiiiiii:16:
şu an evde 3 çocuğa bakıyorummmmmm:52:

:16::16::16::16::13::nazar::nazar: ayyynene öyle gerçekten ben de hem merak ediyorum hem de herkes hep aklımda zayıflamak için gelmdim amaçokşükürçok da güzel arkadaşlıklar kurdum-duk:16::16: fambirik de çooook tatlıdır çooooooooooooook:60::60::60::nazar::nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::65::65::65::65::65::66::66::66::66::16::16::16::13::13::13:canım benim tebrik ediyorummm hepsi gidecek inşallah fazlalıkalrın hepberaber kurtulucaz canım benimmmm:13::13::13::10::10::nazar::nazar::nazar::16::16::16::65::65::66::66::8::8:
Kahvaltın da güzelmiş afiyet olsun canımın içi:16:

Canıminan benzer deneyimleri ben de yaşadım evet verdim ama fazlasıyla geri döndü birlikte olmak çok öenmli çok motive edici bilsek de uygulamakta sorun yaşadığımız her şeyi buarada beraber daha kolay keyifle uyguluyoruz mutlaka hergün yaz önemli olan bu

Buarada genelde hepimiz famirin kahvaltısı gibi kahvaltı yapıyoruz mesela örnek bir kahvaltı :nazar: aralarda 1 porsiyon meyve yanında biraz lbeyaz leblebi ya da 2 yk yoğurt 1 emyve ya da kuru meyveler bikaç çiğ fındık-badem gibi şeyler yiyoruz yemekler de mesela sebze yemeklerini 1yk sıvı yağ ile pişiriyoruz eti ızgara ya da haşlanmış yiyioruz ben etlik yemeklere ekstra yağ koymuyorum mesela karbonhidrat da şöyle oluyo genelde günde 2-5 dilim arası yiyioruz bazı arkadaşlarımzı 2 dilim yiyior günde bazısı 5, ben mesela 3 dilim yiyiorum genelde günde 2yk pilaz 1 dilim ekmek sayılıyor onu karbonhidrat hakkımızdan düşüyoruz sebze yemekelrini 6yk falan yiyoruz et 3 köfte kadar et ya da tavuk ya da balık 1 porsiyon kabul ediyoruz günde 1 su bardağı süt+1 su bardağı yoğurt mutlaka tüketmeye çalışıyoruz bu 2 bardka yoğurt ya da 2 bardak süt de olabilir sana kalmış...her ana öğünde sebze,yoğurt,protein birarada almaya çalışıyoruz zengin ve az az öğünler planlıyoruz genelde çorbaları 1 kepçe içiyoruz bazen kahvaltıda değişiklik olsun diye nesfit falan iyiyoruz ben 4yk nesfiti 1 bardak yoğurtla karıştırıp bir de portakal doğrayıp yedim mesela bu sabah çok doyurucu oluyo ama senin tercihine kalmış tabii seviyosan yapabilirsin miktarı görmen için örnek verdim ben; günde 3 porsiyon meyve yiyoruz genelde 2 mandilan 1 porsiyon ediyor 1 elma 1 porsiyon 1 portakal 1 porsiyon gibi...ben pazarları genelde kaçamak günümdür canımın istediği şeylerden biraz biraz yerim öyle herşey yasak diye bişey yok bunu da dengelersen daha rahat verirsin bıkmazsın bence başarıcaksın kararlı görünüyosun burda olman da çok güzellll:13::16::nazar:

Rica ederim tatlım inşallah canım hepberaber vericez bu fazlalıkları arkası çok gelsin sağlıkla inşallah:16::13::nazar:
tşlercanım sayenizde senin motivelerolmsa yanmıştım ben

wawwwwwwwwwwwwwwwwwwww süpersin hatta süper ötesisin bitanem :46::46::46::46::46::46::65::65::65::65::65::66::66::66::64::64::64::64::52::52::52::52::71::71::71::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::70::70::70: tebrik ediyorum bütün içtenliğimle ve de Allah'tan devamının tez zamanda sağlıklı bir şekilde gelmesini diliyorum tatlım canımsın canımmmmmmmmmmmm:16:

sabah kahvaltımı oldukça geç yaptığımdan olsa gerek hala öğle yemeği olarak canım birşey istemedi.
arada 5 kestane yedim
250 ml su içtim

tşkler farmsim sayenizdesiz olmasanız neyapardım afiyet olsun

Hepinizin pozitif enerjisini hissediyorum:16: Aranıza katılıp sizlerle birlikte başarmak istiyorum. Tatlı krizlerimden kurtarın beni:)

sanıırm tek yolu hiç yememk canım,benimde hamurişi krizim tutyor,tatlıya pek düşkünlüğüm yok ama hamurişine bayılıyorum ufacık tadına baksam tamamını yemeden duramıyorum,ama hiç yemeyince geriside gelmiyor,bugun ablam milföy hamurundan poğaça yapmış,şimdi sana yazarken aklıma geldi hiçç aklıma bile gelmiyor yani artıkk,yemeyince unutuyorsun,ama az az yiyen kendini durdurabilelerde var bu sana bağlı

öğle menümü yazayımmmm

7 adet yaprak sarması(içi bulgurlu)
2 çk yoğurt
yarım kase şehriye çorba
salata

ekmek hakkımı fazlasıyla tüketmiş bulunuyorummmmm
dün ve bugun spor yapamdım,yarın umarım yapabilirmm,bu akşamda ablamda kalıcam,eşim şehir dışında da tek kalamıyorum evde:50:

Hımmmmmmmm 2 dilim ekmekolmuş aradakiyle beraber sabah kaçdilim vardı ki ekmek gerçiçorba da şehriyeli:1: sen 3 de ekmeğe:1: ama afiyet olsun bence gayet güzel bir menü:16::nazar:

korkaaaaaaaaaaakkorkaaaaaaaaaaaaaaaaaaak:47::47::60::60:rüyanda beni görürsün diyemi kalmıyosun evde tek:60::60::60:

Canım tatlı krizine en güzel çözüm tarçınlı-Türk kahvelisüt hemen hergün içiyorum ben ayrıca yoğurtla tarçınla portakalı da karışıtırp yiyince kesiyo ttalı isteğini ve nefissssss oluyooo eğer tatlıyı parça yiyince arkası geliyosa hiç yeme derimen azından bir süre

seni güdüüüü seni kız ben bunları hiç okumadım menülerinde hiç bahsetmedin kaçamaklarından:82:afiyet olsunnn canımmmm fazlaıyla hakettin zatiiiiii:16:
şu an evde 3 çocuğa bakıyorummmmmm:52:

Yazdııııııım kurabiyeleri yazmıştımpazartesiakşam hatta antepte yapmadım geldim istanbulda yaptımkaçamağı yazmıştım:60::60: ekmek kadayıfını yazmadım mı aceeebaaaaa işte yazdım o zaman gördünüz benim anlım açık hem de enseme kadarrrrr:60::60::60:

famir niyedegiştirmiyon çizelgeyi

canımmm tebrik ederim seni kilo vermene çooooooooooooooookkk sevindimmmmmm:65::46::46::46::46::46::46:
yaaaa ben dedimya pek güvenmiyorum butartıya aslında ben güveniyorumda ablam aklımı bulandırmıştı şimdide yok benim bu tartım doğru diyooooo,Allahımmmmm ya deli eder adamı eeeee madem öyle ne beni bunalıma sokuyon dimi:59:yeni tartı alana kadar değiştirmicem sanırımmm

canımmm tebrik ederim seni kilo vermene çooooooooooooooookkk sevindimmmmmm:65::46::46::46::46::46::46:
yaaaa ben dedimya pek güvenmiyorum butartıya aslında ben güveniyorumda ablam aklımı bulandırmıştı şimdide yok benim bu tartım doğru diyooooo,Allahımmmmm ya deli eder adamı eeeee madem öyle ne beni bunalıma sokuyon dimi:59:yeni tartı alana kadar değiştirmicem sanırımmm

tşkler canım ya git bi eczanedemiyok tartıl bak kilo veremiyom diye üzülüyon bide dogruysa vermişsin

Back
X