Canım hoşgeldin öncelikle, ben de işten ayrılıp evde oturmaya başlayınca 1 yıli çinde aldım bu kiloları gerçi hiçbir zaman çok zayıf bir insan olmadım ama bu kadar hiçç olmamıştım ve benim de hayatım pek çok başarısız diyet denemesiyle doluydu...bundan 2 ay önce buradaki arkadaşları takip etmeye başlayıp,aralarına katıldığım güne çok çok şükrediyorum ve hepsine de tekrar tekrar teşekkür ediyorum tabii
Burayı takip etmeye başladığımdan beri bu işin sabır,azim,inanç ve istikrar işi olduğunu öğrendim:13:ve 2 ay önce arkadaşların menülerni takip etmeye bilmediklerimi sormaya başlayarak bu süreçbaşladı ve çok şükür ki yolu yarıladım sayılır ama yılmaz yok sabır azim ve inançla kalan fazlalıklar da gidecek inşallah
:13:
Neler yaptım?? Aslında burada herkes hergün yediklerini yazıyor düzenli olarak ve yaptığı sporlar varsa onları paylaşıyor önerilere kulak veriyor...ben geldiğimde benim şuanki halim gibi ve daha da fazla kilo vermiş arkadaşlarımız vardı ve hala da bizlerle birlikteler:13: bugün birinin de bana neler yaptığımı sorduğunu görek inanılmaz bir mutluluk
Hepimiz ortak noktalarda buluşuyoruz ve sağlıklı besleniyoruz yani yasaklar yok ha tabii belirli rahatsızlıkları olan (insülindirenci v.b gibi)arkadaşlar farklı şeyler uygulayabiliyor mesela tatlı yiyince devamını getiren ya da beyaz ekmek,prinç yiyince duramayıpyine devamını getiren arkadaşlar onları tamamen keserek besleniyor ama kararında yiyebilen bir sağlık sorunu olmayan arkadaşlar her şeyden kararında olmak kaydıyla yiyior ama sonuçolarak hepimiz günde 6 öğün kesin yiyioruz hatta bazen 7-83 ana 3 ara öğün yiyioruz genelde ve asla vazgeçilmez kurak kahvaltı ve günde 6 öğünü yemek yani daha z olmıycak ama aralar arta da bilir. kahvaltı yapmak kesinlikle günlük kan şekerini dengede tutumayı sağlıyor ve özellikle akşam saatlerinde abartılı yemeklere atlamamızı önlüyor
onun için kahvaltı çokçoköenmli ben eskiden kahvaltı yapmaz bütün gün ıvır zıvırla geçiştirir hatta aç gezer akşam da ne bulursma yerdim...şimdi inanır mısın kahvaltı yapınca diğer öğünleri bazen görev gibi yiyiorum açlık hiçolmuyor ama tabii bu 2 ayda bu duruma geldi ilk haftalar hatta ilk ay tabii düzenim oturana kadar yanlışlar da yaptım,çok acıktığım da oldu ama önemli olan hataların farkıan avrıp tekrarlamamk bu beslenme programının en önemli zöelliği bir kaçamak yapıldıysa amaaan nasıl olsa yedim herşey boşa gitti en iyi yiyim!!! dememek!!! yani evet arada canımız albette bişeyler istiycek ama bunları kararında yemek için çaba harcıyca ben mesela tatlıya özellikle çikolataya dayanamayn biyidim ve hala devamını getirme tehlikem olduğundan çok çok az ve nadir yiyiorum tam terbiye olamadım henüz
ama inan zamanla herşey değişiyor kendine inanamıyor ama bir okadar da gurur duyuyorsun sen de gerçekten kararlıysan emin ol burda olmakla çok doğru bir karar verdin özellikel tavsiyem hergün burda ol bizlerle yazış,yediklerini ya zmneülerimi takip et sorularını çekinmeden sor ve diyet yapmıyoruz!bunu sakın unutma bziler sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz ve sağlıkla zayıflıyoruz
sana da başarılar diliyorum soru sormak istersen sakın çekinme ben ve tüm arkadaşlarım sana zevkle yardımcı oluruz bunu bizzate yaşayan biri olarak garanti veriyorummm HOŞGELDİN:13:
![]()
Çok teşekkür ederim. Ayrıca seni de tebrik etmeliyim. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabildiğin için. Elbette Famir' in başarısı da yabana atılır cinsten değil.Yardım ve eşliğinize ihtiyacım var:) Umarım ben de sizin gibi başarı elde edebilirim. Şimdiye kadar akupunktur , İlaç(çok kötü bir deneyimdi),çeşitli diyetler uyguladım. Her defasında verdiğim 5-6 kilo geri döndü. İşin kötü tarafı beslenme ve insan fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olup uygulamada beceriksiz kalmak. Daha doğrusu irademe sahip olamamam. Yemek yemeyi sevdiğimi son 2 yılda fark ettim