60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Akşam yemeğim;
1 kase kısır (5-6 yk vardır)
5 yk terbiyeli kereviz

2 kupa limonlu çay

Ara;
1/2 muz
1,5 bardak yağlı süt (tarçınlı ve 1çk bal ile)
afiyet olsun canım akşam menün gayet güzel
Aa 1 minik kare çikolata yedim yemek üstüne :)
kızım uyandıı
ben de akşam yemeğinden baya sonra antep fıstıklı 1 minik kareden biraz daha fazlaca çikolata yedim
ardından 1elma yedim su içtim

günaydınnnnnnnnnnnnnn bacımmmmmmmmmmmmmm günaydınnn nasılsın ?
kahvaltın çok güzel canım afiyet olsun
Günaydın kızlar..
Geç kalktım servise zor yetiştim bu sabah...
doğal olarak kahvaltım falan yok..
yarım simitle geçiştirmeyi düşünüyorum..
senin adına üzüldüm canım yarım simit de baya sağlıksız olacak ama ne yaparsın olmuş bir kere seni çok öpüyorum canımcım

günaydın zümrecim akşam yemeğin çok güzel
uykunu da almışsın ne güzel
spor zaten harika
kahvaltı çok şık daha ne olsun :13:

Günaydın kızlar..

günaydınnnn canımmmmmm.olsun canımcım arada olur öyle normalde kahvaltına dikkate ediyorsun zaten,bugunlük senin içinde değişiklik olmuş oldu işte fena mıöpüyorum seni yarım simit de kararındadır.afiyet olsunnnnnnnnnnnnn

günaydın canım,afiyet olsunnnn ve de tebriklerrrr

teşekkür ederim canım ben bu hafta o kadar sütlü şerbetli tatlıları ve de çikolataları yedim ama gene de gidiyor benim amacım zümrem mümkünse şu 53 kiloyu en az 1-2 ay sabitlemek vücudum yeni kiloma alışsın pat diye 52 kiloya düşmek istemiyorum.onun için de bu hafta bir sürü ödül verdim kendime ama vücut da bana ödül verdi gene 100 gr daha göndererek ve içimden bir ses daha gidecek önümüzdeki günlerde diyor ya ben fazla da yiyemiyorum midem o kadar küçülmüş demekki fazla geliyor artık yemekler .Patlayacak gibi oluyorum Allah Allah böyle duyguları yaşamak da varmış şükürler olsun

Son düzenleme:
Akşam menümü yazayım
5 yk yeşil mercimek yemeği
3 yk fasulye kavurması
2 yk yoğurt
1 yk kadar salata

yatmadan 1 elma

sabah geç kaldığımdan menü kötü
yarım simit
yarım domates
(domatesi bulduğuma şükür ediyorum)
1 bardak çay

Bu arada doymadım hiç..
Peynirsiz hayat çok berbat

şu anda 500 ml lik suyumu aldım yavaş yavaş bitiririm artık

afiyet olsun canımmmmm daaaaaaaben sana çok karışıyorum dimi ama sadece afiyet olsun,harika menü deyip geçmeyi yüreğim elvermiyor.
1.si şu çatal dediklerinin ölçüsünü tam olarak yazabilirmisin.kk veya kaşık ölçüsü olabilir
2.si de şu zeytin ezmeleri çok yağlı oluyor ve 1 tk ölçüsü ne kadar zeytin ederki onuda bilenk lazım,zeytinide çok yemek zararlı,günde 4-5 adeti geçmemek gerekiyor çünkü
öpüyorum seni

Afiyet olsun Famirim...

Afiyet olsun.. Ne güzel erken kalkmak.. bebek olana kadar ben de öyleydim.. Kahvaltı yapmazdım ama erken kalkardım..
Şimdi gece zaten uyumuyorum ki erken kalkayım... Bugün mesela 6 dan sonra uyudum gerçek anlamda..Tabi ki 7 de bile kalkamadım..

günaydın yclcim günaydın famirim. bende evi topladım bulaşıklar vardı hallettim şimdi eşime akşam için ıspanak yapacağım onu doğruyorum.

Günaydın Hugocuk...

canım benim akşam menün çok güzel
sabah da domates çok yakışmış simitin yanına bir de peynir olsa dediğin gibi süperrrrrrrrrrrr olacakmış .afiyet olsun sana da değişiklik oldu bugün.öğlene güzel birşeyler çıkar inşallah.

Afiyet olsun Farmasi...
Tostkolik Farmasii.
Bak ben de keşke simit yerine kepek ekmeğine tost yeseydim..
neyse geçti artık..
Bu arada seni gördükçe aklıma geliyor
500 ml su içtim..

ne güzel bu duyguyu yaşamak ben bile eski yediklerimin üstüne birşeyler daha yerdim anca doyardım,ama şimdi dediğin gibi yazdığım ölçüler doyuruyor çok şükür.valla farmasim eğer istemeden veriyorsan kiloyu dikkatli ol derim çünkü bir noktada artık durman gerekiyor,yani vücuduna durmayıda öğretmek gerekiyor sanırım,bencede 1-2 ay kilonu sabitle,sonra yine fazlalığın olduğunu düşünüyorsan vermeye devam edersin

sağolasın canım yorumun için ideal kilom 52 ama hemen ulaşmak istemiyorum.ama dediğim gibi ben zaten kontrol altına almak adına önüme gelen tatlılara mahsus hayır demiyorum hatta gidip hususi ölçülü tatlı yiyiyorum. ben bu hafta bunları sırf daha fazla kilo kaybetmemek için yedim. diğer bir deyişle bunları yemesem mutlaka daha aşağı çekilecekti kilom demekki kontrol bende ne dersin? eşim görüntümden o kadar memnunki hayranlığını her fırsatta dile getiriyor . dün akşamüstü işten çok erken geldi bir işimiz vardı halletmemiz gereken o vesileyle hem işimizi hallettik hem de biraz başbaşa kaldık ve gezdik alışveriş de yaptık. beni tanıyan bir bayan eşime hocahanım genç kız gibi maşallah diyor eşime o da evet diye memnuniyeti dile getiriyor ona bu konuda gerekli desteği sağlamaya çalışıyorum dedi. çok mutlu oluyorum gerçekten böyle güzel cümleleri duyduğumda.
akşam eşime plates de yaptırıyordum adamcağız iflas etti nefes al ver al ver bacaklarını dizden bükmeyeceksin bacaklar dik sağa ya da sola esnetebildiğin kadar esnet diyorum beraber yapıyoruz aaaaaa dedi sen ne kadar esnemişsin benim için yeterli mi ben artık yapmayacağım hiç plates yapan erkek var mı dedi olmaz mı ebrunun programında 1 tane erkek var adam hergün plates yapıyor ve de maşallah çok esnek diyorum.ay işte böyle aşkıma plates de yaptırmaya kalktım ya

Popüler Diyetler Kilolarla Birlikte Sağlığımızı da Alıp Götürüyor !

Dünyada ve Türkiye’de pek çok kişi kilo vermek istiyor ve bunun için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Hepsinin de ortak isteği kuşkusuz kilolarını en kısa sürede verip tekrar geri almamak. Bu kişilerin maalesef çoğunluğu dergilerde, çeşitli internet sitelerinde, gazete eklerinde yer alan hazır diyetleri en az bir kez deniyorlar. Bu diyetler genellikle hemen işe yarıyor ve kişiler kısa sürede kilo veriyorlar. Fakat kısa sürede verilen bu kilolar yine kısa sürede ama fazlasıyla geri alınıyor.

Tüm bu olayların sonucunda ortaya çıkan tablo: Hem kilo almış; hem de üstüne sağlığını kaybetmiş binlerce hatta milyonlarca kişi!

Popüler diyetler kişilerin sağlığını bozuyor!

Popüler diye adlandırdığımız diyetler, pek çok kişiyi kandırmakta, sağlığı ile oynamaktadır. Popüler diyetlerdeki besinsel yetersizlikler, diyeti uygulayan kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Sağlığınızı korumak ve geliştirmek için daha bilinçli olun ve popüler diyetlerin büyüsüne kapılmayın, kanmayın. Çünkü sağlık her şeyden önemli! Üstelik fazla kilolar sağlığınızı kaybetmeden de verilebilir.

Popüler diyet nedir?

Gazete eklerinde, dergilerde, internet sayfalarında karşılaşılan bu diyetleri, popüler diyetler olarak adlandırmamız mümkün. Popüler diyetler özellikle yaz aylarını özlediğimiz, tatil için geri saymaya başladığımız bu günlerde gündemden inmiyor. Bir çok popüler diyet var ve çoğunda ortak nokta çok düşük kalorili olmaları.

Her yerde karşımıza çıkıyor

Genellikle çok düşük kalori içeren bu diyetler; gazetelerde, dergilerde, internet sayfalarında, televizyonda ve daha pek çok yerde karşımıza sık sık çıkıyor. ‘Karbonhidrat Diyeti’, ‘Manken Diyeti’, ‘Hollywood Diyeti’, ‘Ev Kadını Diyeti’, ‘Kalça incelten diyet’, ‘Göbek eriten diyet’ bunlardan sadece birkaçı. Aslına bakarsanız bu isimleri de ticari amaç güden kişiler koyuyor. Bir gün karşınıza popüler diyetlerden biri ya da birkaçı çıktığında nasıl diyetler olduğunu bilerek, bu yazıyı okumamış bir çok arkadaşınızı zararları hakkında bilgilendirebilir ve uyarabilirsiniz.

Popüler diyetlerin ortak özelliği sağlıksız olması ve pek çok hastalığa neden olmalarıdır.

Bu tür diyetler pek çok yanlışı içermektedir. Örneğin; ‘Karbonhidrat Diyeti’nde sadece karbonhidratlı besinler yer almaktadır. Oysa ki tek yönlü beslenmek yanlıştır. Doğru olan besinlerle birlikte karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri gerektiği miktarlarda almaktır. Yani her bir öğün, bu 5 besin öğesini de yeterli miktarlarda içermelidir.

‘Lahana çorbası diyeti’, ‘Bikini diyeti’ şeklindeki cezbedici adları ile kişilerin ilgisini toplayan bu diyetler de tamamen kandırmacadır.

Unutulmaması gereken bir nokta daha: Diyetle bölgesel kilo vermek mümkün değildir. Bölgesel zayıflama, ancak diyetle birlikte uygulanan egzersizle sağlanabilir.

Bu diyetlerin ortak özellikleri nelerdir?

Kısa sürede hızlı kilo kaybı vadeden diyetlerdir.
Bireye özgü değildir. Kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiş, kontrol altında yapılmayan ‘ÇOK DÜŞÜK KALORİLİ’ diyetlerdir.
Monoton ve can sıkıcıdır.
Kişiye Yeterli ve Dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmaz.
Gerçek kilo kaybı yerine sadece su kaybına neden olabilir. Ve kısa sürede verilen kiloların geri alınmasına neden olurlar.
Metabolizmanın yavaşlamasına neden olarak, vücudun bir üre sonra daha az kalori harcamasına neden olurlar.

Popüler diyetleri uygulayan kişilerde pek çok sağlık sorunu görülebilmektedir. Bunlar:

Baş ağrısı, sinirlilik
Konsantrasyon bozukluğu
Yorgunluk, uyuşukluk hali
Kalp çarpıntıları
Hipotansiyon (Düşük tansiyon)
Bulantı, kusma
Kabızlık, diyare (İshal)
Karında şişkinlik
Safra taşları
Bayanlarda menstrüasyon (regl yada adet dönemi) düzensizliği
Soğuğa karşı duyarlılık
Kuru cilt
Saç dökülmesi
Vücutta elektrolit dengesizliği
Yüksek kolesterol
Ürik asit düzeyinde yükselme
Vitamin ve mineral yetersizlikleri
Anemi (kansızlık)

Kişiye özel beslenme programı uyguladığınızda fazla kilolarınızı verirken, sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Kilo vermek için planlanan tıbbi beslenme tedavisi; bireyin VKI (Vücut Kütle İndeksi), sağlık durumu, bel-kalça oranı ve buna benzer bir çok kriter göz önünde bulundurularak planlanır. Bu kriterlerden bazıları;

Ø Yaş

Ø Cinsiyet

Ø Boy ve kilo

Ø Bireysel alışkanlıklar

Ø Sağlık durumu

Ø Kültür seviyesi

Ø Eğitim durumu

Ø Psiko-sosyal durum

Ø Sosyo-ekonomik durum

Ø İş / Öğrencilik hayatı gibi durumlar

Ø Medeni durum (evli-bekar)

Görüldüğü gibi; bireylerin beslenme programının hazırlanmasında pek çok öğe rol oynamaktadır. Yani DİYET BİREYE ÖZELDİR! Bu yüzden gelişi güzel yerlerden bulunan, kişiye özel olmayan diyetleri uygulamak yerine Diyetisyeniniz tarafından hazırlanmış SİZE ÖZEL beslenme programı ile uygun ve sağlıklı şekilde kilo vermeniz mümkündür.

günaydınn dünkü menümü baştan yazayım
sabah
1,5 dilim kepek ekmeği
domates 2-3 tutam tere
5 adet zeytin
1 üçgen light peynir

ara
2 adet diyet bisküvi
öğle
1 kase şehriye çorbası
1 adet fırın tavuk but
3 tane mercimek köfte
200 ml ayran

ara
vişneli k-bar(canım cok tatlı istiyodu cok üşümekten)

aksam
evde yemek yoktu annem ve ablam ın verdıgı yemeklerden yedım tatlıda koymus ama yemedım
2 adet kuru biber dolması
1 tabak kapuska yemeği(8 yk eder heralde)
125 gr light yoğurt

ara
biraz leblebi
2 lt su

canım afiyet olsun gayet iyi görünüyor menü,tatlının dışında tabikuru üzüm,kuru kayısı türü şeyler dene canımcım
bu arada menünde karbonhihrat alımı fazla mı olmuş acaba,diğer arkadaşlarda yorumlarsa sevinirim
şehriye,bulgur,pirinç,büskivi,ekmek tabi ölçüsüde öenmli ama her öğünde tüketmişsin bunları

Son düzenleme:

afiyet olsun menü şık
tatlıyı yememen ayrı bir güzellik olmuş senin için

bu k-barı cok sıkışınca yani cok canım tatlı isteyince yiyorum 90 kalori diye sıkıntı olmaz demişlerdi baska bir grupta ama sık tüketmiyorum

kızlar benım dıyetım bıraz rahat oluyo farkındayım ama cok fazla kısamıyorum hem çalıştığım için evde yemek problemi oluyor hemde emziriyorum fazla yüklenemiyorum gece cok kalkıyorum mesela oğluma

günaydın canım
günaydın farmasi afiyet olsu ayrıca tebrik ederim senide
Günaydın kızlar..
günaydın canım keşke akşamdan hazırlasaydın kahvaltını neyse olmuş artık afiyet olsun canım
günaydın fambık afiyet olsun sana göre iyi menü akşam menü bana az olurdu galiba sen gerçi alıştın dahada az yemeye
afiyet olsun canımda akşam salatayı bol yesen bir yk ne olacakki

afiyet olsun canım

emzirdiğini bilmiyordum canım,bu durumda ihtiyacın çok fazla altına düşmemen daha iyi olr tabi,zaten yediklerini de emzirmen nedeniyle yakıyorsundur

günaydın fambık afiyet olsun sana göre iyi menü akşam menü bana az olurdu galiba sen gerçi alıştın dahada az yemeye

afiyet olsun canım

sanada günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn,evet nugicim hem alıştım hemde erken yatıyorum bu nedenle böyle oluyor.dört başı mamur beslendiğim zamn akşamları yakamıyorum ben,metabolizmam çok yavaş benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…