60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlarrrrrr bugun itibariyle 57 kiloyuuuuuuuum.63.7 den düştümm.yaşasın kk

tebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canımtebrikler canım
ne kadar zamanda verdin kilolarını ?

farmasicim ben 16 ocakta diyete basladım.diyetisyen kontrolunde basladım ve yaptım diyetimi.ama hiiiç kaçamak yapmadım.bunyem çok çabuk yakıyor o yuzden çok kilo verdim.bide hergun düzenli olarak spor yaptım.hala devam ediyorum programıma.diyetisyenim özel bi klinikte olmasına rağmen artık gelmene gerek yok çok iyi veriyosun dedi.şimdi kendim devam ediyorum.hedefim 52-53 pilav makarna tatlı hamur işi hiç yemedim.bol bol balık yedim.herkese tavsiye ederim

canım afiyet olsun kahvaltı evet farmasi de yazmış aynı fikirdeyim ama hafta sonu oluyo bazen ama öğlen ekmek faland a yokk?? sen bi akşamı da yaz bakiiiim deeee bi bakalım neler oluyo ordaaa

aynı şekilde geçen yılki pantalonlarıma olamıyorum

bugün sabah : bir çay bardağı siyah çay,bir börek,yarım kaşarlı poğaça
öğlen : bir maden suyu elmalı,bir muz yedim
sanırım sabah biraz fazla kaçırdım
birde bu arada telkin müzikleri dinliyorum hayatım değişti diye aratın googleda orda telkin mzüikleri var kilo vermek için bilmiyorum ama tok hissediyorum kendimi çok fazla yerdim artık yemiyorum 3 gündür.annemde farketti göbeğin inmiş ya senin dedi ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz

hoşgeldin canım aynı durumdayız :)

kızlarrrrrr bugun itibariyle 57 kiloyuuuuuuuum.63.7 den düştümm.yaşasın kk

canımm tebrikk ediyorummm inşallahhedeflediğin kiloya sağlıkla ulaşırsın hayırlısıyla en kısa zamanda:13::13:

Nerudacım ben artık senin bir önceki gün yaptığın menünü uygulayacağım, çok beğendim. depresyonun diplerindeyim galiba bünyem hamilelikten henüz çıkamadı direniyor.. ben de direneyim dimi:)

Tatlım sen emziriyosun bak yazdık hep şu emziren anne diyetine bir bak internetten gözünü seveyimmm

Yani benimo tamlistemde öğlen biraz azdı öğlen bi sebze yemeği bikepçeçorba salata yooğurt olsun mutlaka

Şöyle söyliyim hergün 1 su bardağı yoğurt 1 su abrdağı süt mutlaka tüket ayrıca 3 porsiyon meyve mutlaka hergün 3 parça avuç içikadar et-tavuk ya da balık bunlar olması gerekenler ayrıca hafta da 2-3 haşlanmış yumurta boll sebzeee bakliyatt ve dediğimgibi bu bizler için normal ama sen emziriyosun daha çok yakarsın hem lütfen bi o listeyi incele eminim senin ekstar yemen gereken şeyler vardır canım spor da yapıyosun lütfen dikkat et tatlımmm nasılsa giderr biraz sabır ve azim balımmm inan gidecek hepsi:13:

güzel günler herkese
ben bugün biraz düzeni bozdum baştan eleştirileri kabul ediyorum yani:))
sabah saat 11:30 da
1 haşlanmış yumurta 2 kibrit kutusu kadar tulum peyniri yarım domates karışımı
1,5 dilim kepek ekmeği 1 bardak az şekerli çay
ara yok
öğle yok (zaten kahvaltıyı geç yaptım)
saat 3 gibi gezmede
2 çatal yaşpasta 1 kandil simiti 1 fincan sütlü kahve içtim(tek şekerli)
akşam 7 gibi yemeğim şöyle
1 kepçe şehriye çorbası
5-6 yemek kaşığı barbunya yemeği
2-3 kaşık yoğurt bol salata yarım dilim de ekmek düşünüyorum
gece 10 gibi de 2 porsiyon meyve

Canım hafta sonu hepimiz biraz değişiklik yapıyoruz bozmak demeyelim dedeğişiklik diyelim şimdiöğle yememişsin ama gezmede yediklerin dengelenmiş sabah ve akşam da çok güzel bence sonuçta hergün yapmıyosun bunu ve haftada 1 gün olur öyle değişiklikler çok da kararında yemişsin zaten afiyet olsun

Kızlaaaaaaaaar

Öğleden sonraki aramda

1 eti stıck bitter çikolata (10gr)

yarım çay bardağı beyaz leblebi yedim

ilahi bozuk bir düzen göremedim bence çok hoş bir liste olmuş yaş pastan da ödülün olmuş

biraz önce

1/2 portakal ile 2 yk yoğurdu karıştırdım yedim

sağolun kızlar içimi rahatlattınız
neruda ve farmasicim sizlerinde araları çok güzel
afiyet olsun hepimize

Emziren Anne Diyeti...

Sağlıklı doğumun ardından her annenin, hamilelik döneminde alınan 10-12 kiloyu vermek için gayret sarf ettiğini belirten Uzman Dr. Erdoğan Yürük, diyete en az 3 hafta sonra başlanmasını tavsiye ederek, "Emziren anne en az günlük 2 bin kalori almalı, proteinlere önem vermeli, günde 2.5-3 litre sıvı tüketmeli, limonata, papatya ve ıhlamur çayı içmeli" dedi.

Zayıflama Merkezi Uzmanı Dr. Erdoğan Yürük, hamilelik döneminde alınan kiloların doğumdan sonra verilmek istendiğini kaydederek, "Amaç, ne şekilde olursa olsun kilo vermek değildir; sağlıklı beslenerek kilo vermektir. Kilo vermek için yapılan sağlıksız diyetlerde bazı temel gıdalar az veya hiç alınmamakta, bunu sonunda anne sütü azalmakta veya kalitesi bozulmakta ve neticede annede ve bebekte sağlık problemleri oluşmaktadır" dedi. Bebeklerin beslenmesinde anne sütünün en önemli besin kaynağı olduğunun unutulmamasını isteyen Yürük, "Anne sütü bebeğin beslenmesi, gelişmesi ve büyümesi için en önemli gıda olduğu gibi anne ile bebek arsında psikolojik bağ oluşmasını da sağlıyor. Bu nedenle annenin beslenirken özellikle sütünün yeterli miktarda olmasına özellikle dikkat etmesinde sonsuz fayda var" uyarısında bulundu. Emzirme süresince sütün ayda 2 kilodan fazla verilmemesini öneren Yürük şunları söyledi:

"Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli. Hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut-soya) alınmalıdır. Balık haftada 1-2 öğünde yer almalı. Vitamin ve mineral yönünden zenginliği tartışmasız olan meyve ve sebzeler asla ihmal edilmemelidir. Bu dönemde sigara ve alkolün yasak olduğu da akıllardan çıkarılmamalı. Kilo vermede diyetin değişmez yardımcısı olan hareket de ideal kilolarınıza gelmenizde size yardımcı olur. Kilo verme ve tokluk meydana gelmesi konusunda akupunktur uygulamalarını da tercih edilebilir. Emziren annenin günlük kalorisi 600-750 kalori fazlalık içerir. Bu yüzden de günlük alınacak kalorinin en az 2 bin-2 bin 200 olmasına dikkat etmelidir. Diyette unutulmaması gereken diğer konu bol miktarda sıvı alınmasıdır. Sıvı alınması yaklaşık 2.5-3 litre civarında olmalı, suyun yanında az şekerli limonata, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketmelidir."

Bir haftalık diyet programı

Dr. Yürük emziren anneler için 1 haftalık diyet programını ise şöyle açıkladı:

1. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği

Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle :

- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.

2. Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Kaşık Bal,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-

Arada Bir Muz.

Öğle :

- Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
- Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Ekmek.

Akşam :

- Bir Kase Tarhana Çorba,
- 5-6 Adet Izgara Köfte,
- Bir Tabak Püre,
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Tabak Kayısı.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Yumurta,

Öğle :

- Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Dilim Börek,
- Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),

Akşam :

* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* İki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,

Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Domatez,
- Birkaç Bardak Çay.

Öğle :

- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
- Bol Salata,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Porsiyon Bonfile,
- Bir Patates Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Domates.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
- Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
- Bir Portakal.

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Kase Mercimek Çorbası,
- Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Elma veya Portakal.

6.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Süt,
- 8-9 Adet Siyah Zeytin,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
- İki Portakal.

Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam :

- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
- Bir Domates,
- İki Havuç,
- Bir Salatalık,
- Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.

7.Gün

Sabah :

- Bir Domates,
-Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Taze Bezelye,
- Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates,
- Bir Haşlanmış Patates,

Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Bonfile,
- Bir Dilim Kepek Ekmek,
- Bir Patates Püre,
- Bir Domates,
- Bir Salatalık,
- Bir Havuç,
- Bir Muz.

sağolun kızlar içimi rahatlattınız
neruda ve farmasicim sizlerinde araları çok güzel
afiyet olsun hepimize

sen de sağol bitanem
ayrıca sen benim listelerimi sakın örnek alma olur mu canım ben korumadayım
ve de zaten ilk baştan beri ben kafama göre bir program uyguladım ve de uyguluyorum burada paylaştıklarım sadece bilgi amaçlıdır hiçbir zaman bilimsel bir değeri yoktur .senin nezdinde tüm kızlara duyrulur

Son düzenleme:
Oncelikle merhaba, onceki mesajimda demistim kahvaltidan sonra karar verdim diyet yapmaya ama yinede yaziyim sabahki yediklerimi:
3 dilim beyaz ekmek
2 catal otlu peynir
5 adet zeytin
1 sekersz cay
Biraz helva:)
Ara ogun yapmadim kahvaltiyi da gec yaptigim icin direkt aksam yemegi yedim

6-7 kasik sebze yemegi
1 catal tavuk( aslinda vejeteryanim ama bari diyette alisiyim dedim olmadi yiyemedim:))
4-5 adet patates kizartmasi

Ara ogun olarak da yesil cayla diyet biskuvi yemeyi dusunuyorum sonra da belki 1 tane yesil elma yerim hepinize iyi sanslar:)

herkese merhaba
uzun zamandır kk dayım. pek kilo sorunum yoktu. ama sigarayı bıraktığımdan beri biraz kilo aldım. 63-64 kiloyum. 60 kiloya düşmek istiyorum. ben çok sıkı diyet yapamam. sormak istediğim birkeç şey var. sabahları genellikle kahvaltı için çok vakit ayıramıyorum en fazla 10 dakika. ne tavsiye edersiniz. şu hazır müsli gibi ürünler olur mu. bir de ekmek olarak ne tüketiyorsunuz.
şimdiden teşekkrüler.

Öğleden sonra yarım salatalık yedim.
AKŞAM:3 yk zeytinyağlı kereviz, 3 tane sebzeli kroket,2 tane tavuk köftesi ve 3 yemek kaşığı yoğurt

Bu saatten sonra genelde meyve ya da süt harici bişey yemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…