60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım afiyet olsun ama bana yediklerin az geldi yani çabuk verirsin belki ama kasdan gidebilir veya yavaşlayabilir kilo vermen önemli olan sağlıklı beslenerek vermek yoğurt-sebze,et,karbonhidrat bunları mutlaka hergün lamaya çalış

Spor en az 45dk en fazla 1 saat yapmak gerekiyomuş 45dk gayet güzel ben de 45-50 öyle yapıyorum genelde,xxy yazmış zaten içeceği metabolizmayı hızlandırmak için yapılıyo ve 1 hafta içiliyo canımmm

günaydın arkadaşlar. dişi kuşumda yumurta var dün farkettik. durgun biraz. kafeste duruyor. veterinerden antibiyotik aldım yumurta tıkanması olabilir diye korkuyorum çünkü ölüm olabiliyor böyle durumlarda. açıkçası keyfim yok dünden beridir. dün dişçiye gittim sonra koşa koşa eve geldim. dişi kuşumla ilgileniyorum bu aralar inşallah sorunsuz yumurtlarda bende rahat bir nefes alırım. pek topiğe giremiyorum keyfim yok kızlar. bugün ev temizliğim var. kuşumlada ilgileniyorum bakıyorum elimden gelen pek bişey yok ama poposuna zeytinyağı sürüyorum rahatlasın diye. yavrum benim onu öyle görmeye dayanamıyorum
bu aralar uğrayamazsam merak etmeyin diye yazdım kendinize iyi bakın kızlar

Son düzenleme:

canım dostça niyetle yazıyorum bu beslenme listeni şahsen sağlığın açısından hiç uygun görmedim belki kilo hızlı kilo verdirdiğini düşünebilirsin ama sağlığından olma ihtimalin de bence çok yüksek.
beslenme listelerimize bakarsan öğünlerimizde mümkün olduğunca et süt tahıl sebze meyve dengesine dikkat etmeye çalışıyoruz ancak o şekilde su ve kas kaybın olmadan sağlığını yitirmeden fazlalıklarından kalıcı olarak kurtulabilirsin.yoksa bugün verir hem de hızlı bir şekilde ayrıca sağlığını da verirsin bu uğurda emin ol sonra da verdiklerini geri alırsın üstelik havanda su dövmek gibi birşey olur bu kez de psikolojik olarak yıpranırsın.
spor konusuna gelince kendimden biliyorum bundan önceki diyet denemelerimde hergün en az 1 saat en fazla 2 saat kondüsyon bisikletine binmiş biri olarak söylüyorum .aralıksız yapılan spora vücut bir müddet sonra alışıyor ve kilo verememeye başlıyor insan. o nedenle spor şart ama herşeyde olduğu gibi ölçülü ortalama 45 dk haftada 3-4 gün bence çok ideal fazlalıkları gönderebilmek adına.
ve tabi son olarak bütün yazdıklarım sadece bir öneriydi. elbette karar senin canımcım çünkü hayat senin hayatın. sevgiyle kal.kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:
merhaba kızlar faydalı olması dileğiyle okuduğum bir yazıyı paylaşıyorum.

Sağlıklı Beslenmenin ve Sağlıklı Zayıflamanın Birinci Kuralı Ara Öğünler

Sağlıklı olmak, vücudun çalışmasının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi, kronik hastalıklardan korunma, kanserden korunma, yaşlanmanın geciktirilmesi (antiaging) için ilk kural her zaman sağlıklı ve yeterli beslenmenin sağlanmasıdır. Sağlıklı yeterli ve dengeli beslenmek için çeşitlilik, ölçü ve denge kavramlarının alışkanlıklara yansıtılması gerekli. Ayrıca gereksinimlerin gün içinde 3 ana 3 ara öğüne paylaştırılarak azar azar alınması da bu dengenin sağlanmasında yapılması gereken en önemli alışkanlık değişikliğidir.

Kilo vermek isteyen danışanlarıma ilk geldiklerinde beslenme alışkanlıklarını soruyorum. Özellikle de atıştırmalık olarak neleri tercih ettiklerini ve hangi saatlerde atıştırma yaptıklarını öğrenmeye çalışıyorum. Özellikle yoğun çalışan, sabah evden çıkıp akşam eve gelen kişilerin akşam yemeği ve sonrasında yatana kadar devamlı bir şeyler yiyip içme eğiliminde olduklarını ve en az 1 kâse çerez tükettiklerini gözlemliyorum.

Akşam saatlerinde sürekli bir şeyler atıştırmak istemenin en temel nedeninin gün içinde vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin yeterince alınmaması olduğu bilimsel açıdan kanıtlanmış bir gerçek. Kısaca gün içinde kendini çok aç bırakıp, ara öğün tüketmeyen kişiler akşam saatlerinde daha çok atıştırıyor diyebiliriz. Bu da ihtiyaçtan fazla kalori alımı dolayısıyla şişmanlama ile sonlanan bir süreç halini alıyor.

Çerez paketleri ara öğün sorununa çözüm getiriyor

İş yerine ara öğünde tüketilecek birçok yiyeceği taşımanız mümkün olmayabilir. Hatta bunun için birçok bahaneniz de olabilir. Bu noktada çerez paketleri çok işinize yarayabilir. Nasıl mı?

Marketten 250 şer gram kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, yaban mersini, kuru dut, leblebi, fındık, ceviz, badem alın. Eve gelince tüm çerez poşetlerinin ağzını açıp masaya dizin. Alüminyum folyo rulosundan yaklaşık 20 adet eşit boyutta parçalar kesin. 1 yemek kaşığı kuru meyve, 1 yemek kaşığı kuru yemişi alüminyum kâğıda alıp küçük toplar halinde sarabilirsiniz. Büyük bir kavanoza hazırladığınız çerez paketlerini karışık bir şekilde yerleştirin. Her gün bir çerez paketini yanınıza alıp ara öğünlerde tükettiğiniz çay veya bitki çaylarının yanında tüketin.

Hoş sürprizler insanı mutlu eder!

Yukarıdaki çerez paketleri aslında gün içinde size hoş sürprizler yapacak. Mesela bugün işe götürdüğünüz çerez paketinizden 2-3 parça ceviz ve 1 adet incir çıkacak. Yarın ki paketten ise kuru üzüm ve leblebi çıkacak. Diğer günler de diğer kuru yemişler. Bugün çerez paketinizde ne olduğunu bilmezseniz, ara öğün saati geldiğinde hoş bir sürprizle karşılaşmış olacaksınız.

Günde 3 ana öğün ve mutlaka 2-3 ara öğün tüketin. Böylece metabolizmanızı hızlandırış olacaksınız.

Sağlıklı günler dilerim.

sabah kalkınca

2 kuru erik
1 kuru kayısı
1 kuru incir
500 ml ılık su

kahvaltım

1 dilim kepek ekmek
2 tk bal
2 ceviz
1 kk beyaz peynir
5 zeytin
1 domates
250 ml şekersiz çay

Akşam yimaaaaaammmm

4 kaşık nohutlu kabak yemeği

1 kase (3yk felannnn) yoğurt

1 pasta tabağı haşlanmış biirokoliii

yarım avuçiçi kadar haşlanmış dana etüüü

Neduracım canım ;

Vallaha söylediklerinizi yapıyorum:) Siz öyle deyince ben de senin bana yolladığın emziren diyetini buldum hatta çıktısını aldım fakat bana senin menüler daha zengin geldi ama siz öyle diyorsanız tamamdır... Kaptan sizsiniz :)))

Zahmet edip bulduğun için ayrıca teşekkür ederim

İnsan bu topikte kendini pek bir özel önemli hissediyor canım

Bu arada 6 gündür aralıksız günde 1 saat 6 km. hızda yürüyorum bugün ara vereyimmi ne dersin hani vucüt alışıyor demiştin ya ? Gerçi daha hiç kilo vermedim ama neysee.....

ara öğünümde revani yiyeyim dedim hem de hiç istmeyerek sadece laf olsun diye 1 kk koydum tabağıma inanın yarısını yiyebildim, içim bayıldı.ellerime sağlık çok güzel olmuş ama canım tatlı yemek istemiyor.
sabah kahvaltımda da katmer ve sucuklu yumurta yememiştim.
bugün okuldaki öğretmen arkadaşlarla pastane günümüz var orada bakalım nasıl yapacağım hayırlısı olsun. gelince yazarım artık neler yiyip içtiğim

özetle ara öğünüm

1/2 kk revani
4 kaju
1 elma

500 ml lik suyumu da içmeye başladım

merhaba
arkadaşlar bende yarın başlıcam diyete. 64 kiloyum. 60 olmak istiyorum. daha önce sormuştum ama sanırım arada kaynadı. kahvaltı için çok vaktim olmuyor. bana ne öneririsiniz. cornflakes tarzı şeyler olur mu. en fazla 10 dakika ayırabilirim. ekmek olarak ne tüketiyorsunuz.

canım ben şahsen o tip şeyleri tüketemiyorum doymam çünkü. zaten ben de çaışan birisi olarak 10 dk içerinde yapıyorum kahvaltımı ve de listelerime bakabilirsin neler olduğunu ama gene yazayım.
kahvaltılarımda genel olarak

1 dilim ekmek
2 tk bal yada tahin-pekmez
1 kk peynir
4zeytin
2 ceviz
1 domates yiyiyorum canım

bende katılmak istiyorum aranızaa :) motivasyona ihtiyacım var :) keşke uzun sürebilse diyetlerim ama en uzunu iki hafta sürüyo. yazın diyet yaparak 64ten 58e düştüm ama şimdi 67 olmuşum.. kalıcı olarak vermek istiyorum artık şu lanet kilolarımı.. pantolonlarım olmuyo artık yahu (
yaşım 26 boyum 164 kilom 67
hedefim 55
hadi bakalım hayırlısı :)

Merhaba kızlar...Bu saate kadar neler yediğimi yazayım:

SABAH:1kk peynir, 1 domates, 1 salatalık, 1 dilim ekmek, 1 fincan şekersiz çay

ARA:5 tane altınbaşak bisküvi

ÖĞLE:3 tane sebzeli kroket, 3 tane köfte, 4 yemek kaşığı kadar yoğurt

ARA:2 tane kurukayısı(sütlü nescafe yapıyorum şimdi kendime tabii ki şekersiz)

Akşam da çorba+köfte+salata+yoğurt yiycem şimdiden kafama koydum:)

Herkese merhaba,dün akşam ilk mesajımı yazmıştım.Bugün de söz verdiğim gibi başladım dikkatli beslenmeye.Kahvaltım:
2 dilim kepek ekmeği
1 tk tahin pekmez
Kk kadar beyaz peynir
Marul,domates(peyniri de içine kattım,salata gibi oldu limon eşliğinde)

Ara öğün:1 kivi
Öğle yemeği:Az çorba,kuru fasulye salatası,1 dilim kepek ekmek
Birazdan da ara öğün olarak meyve yemeyi düşünüyorum,akşama da makarna salatası
İlk gün böyle,inşlh istikrarlı bir şekilde devam edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…