günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn hanımlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nasılsınız bugün vaktim vardı yazayım dedim 6:30 kızımı gönderdim kahvaltımı hazırladım şimdi birazdan yaparım hazırlanıp işe giderim kahvaltımı yaptıktan sonra yazayım menümü herkeze güzel hayırlı mutlu bir gün diliyorummmmmmmmmmmmm
günaydın nugicim şaşırdım seni görüncekahvaltım: 1 yumurta sahanda 1 yemek kaşığı yağ ile kızartılmış 1 dilim peynir 1 çay kaşığı tahinpekmez 1 dilim kepek ekmeği
sağlıklı mutlu huzurlu günler dileğimle kızlar ....
bugün oldukça yoğun bir gün olacak benim dersim yok ama hususi işlerim çok o yüzden bugünü sanırım epeyce dışarda geçireceğim. il merkezine filan da gitmem gerekecek .annemi de yanıma alır gezdiririm işlerimizi halleder inşallah geliriz. burası yağmurlu ama çok sakin ılık bir hava var ben böyle havaları da çok seviyorum ya
çok öpüyorum kızlar kolaylıklar diliyorum
dün akşam kendime ödül olarak
1 kk afyon kaymaklı cevizli revani verdim
kahvaltım
1 dilim kepek ekmek
2 çay kaşığı bal
1.5 kk beyaz peynir
4 zeytin
2 ceviz
1 domates
250 ml şekersiz çay
günaydın nugicim şaşırdım seni görüncekahvaltım: 1 yumurta sahanda 1 yemek kaşığı yağ ile kızartılmış 1 dilim peynir 1 çay kaşığı tahinpekmez 1 dilim kepek ekmeği
sağlıklı mutlu huzurlu günler dileğimle kızlar ....
bugün oldukça yoğun bir gün olacak benim dersim yok ama hususi işlerim çok o yüzden bugünü sanırım epeyce dışarda geçireceğim. il merkezine filan da gitmem gerekecek .annemi de yanıma alır gezdiririm işlerimizi halleder inşallah geliriz. burası yağmurlu ama çok sakin ılık bir hava var ben böyle havaları da çok seviyorum ya
çok öpüyorum kızlar kolaylıklar diliyorum
dün akşam kendime ödül olarak
1 kk afyon kaymaklı cevizli revani verdim
kahvaltım
1 dilim kepek ekmek
2 çay kaşığı bal
1.5 kk beyaz peynir
4 zeytin
2 ceviz
1 domates
250 ml şekersiz çay
famir nugya ebruli kalanchoe priene neruda ycl mountainmist nerdesiniz kızlar yollardamısın hala. şimdiden hepiciğinize günaydın sağlıklı mutlu bol kilo vermeli bir gün geçirmeniz dileği ile
sende kendine kepekli ından az yağlı hamur yap aç içini yağsız hazırla sar fırınla sigara böreği olsun dolmanda kabuklu pirinçten veya bulgurdan az yağlı olsun sende yersin bebik yasak diye bişey yokki neyi nasıl yapacağını bildinmi tamamdır hem bunlar daha doyurucu ve bana göre çok daha lezzetli beyaz un saman gibi geliyo bana tat almıyorum bunlar çok tokta tutuyo tadına bana beyaz undan yapılan şeylere göre daha lezzetli. pirincide sevmem ama kabuklu pirinci severim diyet bitsin alıciiiiim a dostlar
canım öğle çok az akşam az olmuşsabah:
1 domates
1 salatalık
1 köy biberi
1kk peynir
3 zeytıin
maydanoz
roka
1.5 kepekli ekmek
1 fincan şekersiz çay
ara:1 adet elma
öğle:
1 kepçe çorba
4 yk kadar yoğurt
yedim.(sigara böreği ve dolma yapmışlardı onları yemedim ekmek de kepekli yoktu yemedim)
ara:1 portakal
1 fincan yeşil çay
akşam:
6 yk ıspanak
3 yk yoğurt
1 dilim kepek ekmek
sen istemeseydin olmazdı ama şükür bu zamana kadar sorunsuz geldik canım merak etme o tatlı olayına çözüm bulacağım ben yeterki yağlar gitsin gerisi kolay
günaydın balımaslında her sabah 6 da kalkıyorum kızımın okulu için ama kahvaltı hazırla yap etrafı topluyorum birazda vaktim olmuyordu sabah vaktim olduğu için gireyim dedim
afiyet olsun canım az olmuş menü çorba ve salatada yeseydin keşkeakşam yemeğimi yedim de geldim
*8 yk taze fasülye
*bir kase dolusu yoğurt
herkese afiyet olsun
afiyet olsun balım diyecek birşeyim yokdalgınlıktan ekmek almayı unutmuşum. 1 dilim ekmek kalmış. sabah yerim dedim onun yerine 2 kepçe çorba yarım bardak yoğurt 3 kaşık bulgur 6 kaşık pırasa yemeği yedim ekmek yokti
afiyet olsun cnm .ekmek hakkımızı genelde metabolizmanın daha hızlı çalıştığı sabah ve öğlen yemeklerinde kullanmaya çalşıoruz bu akşam ekmek yemiycez anlamına gelmior tabiki ama en azından 2 dilim deilde 1 dilim yeseydin onun bir diliminide öğlen yeseydin güzel olurmuşdu. mesela 2 sabah 1 öğlen 1 akşam gibi. ben öyle yapmaya çalşıorum hatta bazen akşam yarım dilim yediğim oluo.
birde bakliyat 8 yemek kaşığı bana çok fazla geldi (sebze yemeği 8 yemek kaşığı yiyen var) ama bakliyat ben yiyemem o kadar fazla. sebze yemeği 5-6 kaşık bakliyat da 4 kaşık fln yiorum ben çok doyuruo çünkü.
2 yemek kaşığı pilav makarna erişte kısır 1 dilim ekmek yerine geçio. mercimek köftesinin çiğ köfteninde 2 tanesi bir dilim ekmek.yaprak sarmasının 4-5 tanesi etli dolmanın ( orta boy ) 2 tanesi 1 dilim ekmek demek cnm. birde ben şöyle bi yazı bulmuştum ara ara yeni gelenler oldukça yeniden paylaşıorum umarım işine yarar
Nasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.
- 1 dilim kek yediğinizde İçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.
Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
İçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Hamburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et
güne erken başlamak çok iyidir canım. sende erken kalkıyorsun bende öyle.
bugün öğleden sonra kontrolum birazda işlerim var. gelince anlatırım size geç kalırsam meraklanma balım. bu arada mubişimin durumu iyi çok şükür benimde keyfim yerine geldi. kafeste duruyorlar çıkmak istemiyorlar. yatak odasındalar. sürekli ilgileniyorm. hareketli maşallah. sevimli sevimli bakıyor. ona ayrı düşkünüm. ben kuşçuda hasta yalnız veya terkedilmiş mubişleri alıyorum imkanım olduğunca bakıyorum. bunuda terketmişler hasta diye bundan 1 yıl önce almıştım. onu o halde yanlız görünce dayanamadık eşimle. yürüyemiyordu uçamıyordu ölcekti. eve getirdim sevdik ilgilendik benim diğer kuşlarıda gördü düzeldi 1 yıl sorunsuz geçti. ilk geldiğinde çok zayıftı şimdi topacık oldu ve çok sevimli ve güzel oldu. onu aldığımız gün çok sıkışıktık araba arıyorduk para durumu bozuktu. onu aldık eşime dedimki vardır hayır alalım dedim aldık geldik ve bir hafta sonra eşim sıfır araba aldı para sorunu halloldu mucize gibi oldu. kısmetiyle geldi anlayacağın. o yüzden ben buna çok inanıyorum yanlız kimsesiz terkedilmiş hayvanları alıyorum nasibi yetiyor bize. aslında dahada almak isterdim ama işte 4 taneden fazlaya bakamıyorum keşke imkanım olsaydı ama apartmanda olmuyor çok konuşuyorlar tüm gün. geçen bi tane daha gördüm terketmişler yazık öyle boynu bükük duruyodu ama malesef alamadım o zaman eş kavgası oluyor onada eş almak gerekiyordu bu sefer 6 tane olacaklar fazla olcaktı uyarı almamak için almadım ama aklım kaldı inşallah hayvansever biri sahiplenmiştirde sıcacık bir yuva ve sevgi bulmuştur. imkanı olan herkes böyle yanlız kimsesiz hayvanları alsın derim nasibi yetiyor hayata bağlanıyor çünkü hayvan.
Kahvaltımı da yazayım...
1 kk beyaz peynir
1/2 kk çeçil peyniri
4 zeytin
1 domates
2 ince kahvaltılık biber getirdim ama zehir gibi acıydı yiyemedim.. yandımmmm:84:
ekmek alamadım sabah
form light etimek vardı
ondan yedim 2 tane..
sanırım 1 dilim ekmek yapar küçüktü çünkü..
2 bardak da çay..
300 ml su içtim kahvaltıdan önce..
şimdi bi 300 daha açtım içiyorum..
bu gün sabah 6:30 da kalktım önce güzelce giyindim saçlarımı fönledim....daha sonrada bir güzel makyajımı yaptım.kahvaltımı hazırlayıp paket yaptım.kızımı hazırladım kıreşe bıraktım. iş yerine geldim ve işte
KAHVALTIM:
bir bardak çay,
2 adet zeytim bir küçük domates söğüş doğranmış,
1 kibrit kutusu kadar da peynir.
2 dilim de kepek ekmek
ve şimdide 2. çayımı aldım yudumluyorum.
aaaaaa ayrıca bugün tartıldım aslında dün tartılma günümdü fakat geç kalınca tartılamamıştım.ve 500 gr daha yok olmuş....
sevindim canım iyi olmasına maşşallah diyelimde nazar değmesinsevap işliyosun canım varmı bundan ötesi.bugün kontrol günün doğru valla merakla beklicem canım seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?