evet hugocukcum en çok bir saat en az 45 ama elimden geldiğince bir saat yapmak istiyorum. bugün eve erken geldim bir saat gayet uygun oldu zaten 3 gün ara vermiştim. eliptik bir saat sürdü ama arada ocaktaki yemege baktım telefon çaldı onunla konuştum vs ara ara nefeslendim yani.. bu arada kuşçukların nasıl ? seni çok iyi anlıyorum benimde bir kedi kızım var siyam cinsi canım o benim birtanemmsevindim canım. en az 45 en fazla 1 saat yaparsın. bazen 45 bzen 50 bazen 55 bazen 60 dakika olur
İyi akşamlar kızlar...
Ben de akşam menümü yazayım..
1 yk patates yemeği-Canım çektiği için yedim
5 yk ıspanak
1 yk havuçlu tarator
2 yk yoğurt
1,5 dilim kepek ekmeği..
ne çok yemişim he..
bu arada eve gelince spor yaptım..
önce 10 dakika eliptik
200 twister
100 mekik
sonra 20 dakika karın, kalça ve bacak çalışması..
sonra 15 dakika tekrar eliptik..
bugün sporum iyiydi ama hergün yapabilsem keşke..
bir müddet öyle dene canımcım saç kurutmamak bana da yaramaz .
kendine dikkat et bitanem.
Afiyet olsun ve geçmiş olsun canım..
Valla eliptikte 1 saati de ayrıca tebrik ederim..
ben 15 dakikadan fazla dayanamıyorum..
Hergün tartılmama kararı da çok yerinde olmuş....
Kızlar hepinize merhaba;
Bugün yediklerimi yazmıyorum çünkü yaz yaz bitmez
10 gündür aralıksız 1 saat 6km.de yürüdüm. Yazdıklarımı görünce az yiyorsun dediniz, ama ben gram vermedim. Çok demorolize oldum. Tartıyı sakladı eşim, acaba psikolojik mi? Çok tartılıyorum ben
Yarından itibaren yazacağım.
afiyet olsun cnm .ekmek hakkımızı genelde metabolizmanın daha hızlı çalıştığı sabah ve öğlen yemeklerinde kullanmaya çalşıoruz bu akşam ekmek yemiycez anlamına gelmior tabiki ama en azından 2 dilim deilde 1 dilim yeseydin onun bir diliminide öğlen yeseydin güzel olurmuşdu. mesela 2 sabah 1 öğlen 1 akşam gibi. ben öyle yapmaya çalşıorum hatta bazen akşam yarım dilim yediğim oluo.
birde bakliyat 8 yemek kaşığı bana çok fazla geldi (sebze yemeği 8 yemek kaşığı yiyen var) ama bakliyat ben yiyemem o kadar fazla. sebze yemeği 5-6 kaşık bakliyat da 4 kaşık fln yiorum ben çok doyuruo çünkü.
2 yemek kaşığı pilav makarna erişte kısır 1 dilim ekmek yerine geçio. mercimek köftesinin çiğ köfteninde 2 tanesi bir dilim ekmek.yaprak sarmasının 4-5 tanesi etli dolmanın ( orta boy ) 2 tanesi 1 dilim ekmek demek cnm. birde ben şöyle bi yazı bulmuştum ara ara yeni gelenler oldukça yeniden paylaşıorum umarım işine yarar
Nasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.
- 1 dilim kek yediğinizde İçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.
Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
İçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Hamburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et
canım bazen benımde oyle oluyor cok sinirim bozuluyo ama dıyorum kı kendıme bu işin en buyuk anahtarı sabırrr
hem ayrıca az yemek degıl onemlı olan sık yemek bugun tv ye ahmet marankı cıktı onu ızledım dıyo kı mutlaka 3 saatte bır bıseyler yenmelı dıyorrr
moralını bozma mesela benım vucudum oyle kı ılk bır ay hıc kılo veremem ama sonra sapır sapır gıder kılolar . napıyomusuzzzz bıdaa umutsuzluk yapmıyomusuzzzz
Ay canım çok teşekkür ederim yarın gene umutla başlayacağım
neruda tebrik ederim çok bilinçli ve sağlıklı bi biçimde göndermişsin fazlalıklarını:81:
merhaba arkadaşlar ben burda yeniyim herkese ii akşamlar bende bu gruba giriyorum ama azmin elinden hiçbişi kurtulmaz verecez inşallah:)bende sizdnim
akşam yemegim
bol salata
bitane 80lik lightton balıgı
2tane çigköfteetsiz
Bugünkü menüm:
SABAH
1 kk peynir
1 domates
1 salatalık
1 dilim ekmek
1 fincan şekersiz çay
ARA
2 tane ceviz
2 tane kuru kayısı
1 fincan bitki çayı
ÖĞLE
1 tane krep(az yağlı yapmaya çalıştım ama)
3kk kadar peynir
1 fincan şekersiz çay
ARA
1 fincan sütlü nescafe
AKŞAM
1 kase mercimek çorbası
1 tane tavuk butu
1 kase salata
3 yemek kaşığı yoğurt
iyi akşamlar kızlaar..
göz doktoruma gideceğim demiştim aşırı baş agrılarımdan astigmatımı sorumlu tutuyordum ama doktor gözde bişi yok dedi. peki benim başım neden ağrıyor ?? tırstım şimdi ya:26::26: hala eğilince ağrıyor. sabahları duş alıp çıkıyorum saçlarım epey kısa ve seyrek ama yine de ıslak kalıyor olabilir mi acaba :26::26:
menümü günlük yazayım ...
kalkınca 07.15 : 1 bardak su, bir kuru kayısı
kahvaltı : 07.20 bir adet domates, maydonoz,biraz peynir bir dilim ekmek bir adet sahanda az yaglı yumurta iki zeytin.
ara : 11:00 5 badem 5 fındık
12.15 ögle yemegi : 4 kaşık bezelye yemegi suzu tarafından, 1 dilim ekmek ve bol salata, ek olarak saat 13.30 da 4 yk karnıbahar yemegi 2 kaşık yogurt
doktordan çıkınca 16.45 te 18-20 adet beyaz leblebi
17.45 gibi kendime büyük bir kase ( bayagı büyük 20 cm .çapında ) kıvırcık ve roka salatası üzerine yagı iyice süzülmüş ton balığı ve çok az zeytinyagı ile akşam yemegi...
ardından tarçınlı ve karanfilli yeşilçay .. süperdi neruda çok teşekkür ederim tavsiyen için büyük keyifle içerken seni andım
bu akşam tam bir saat eliptikte çalıştım 120 adet twist yaptım bundan sonra haftanın 3 günü 1 er saat yapacağım..:
bu arada paso tartıldığım için moralim çok bozuluyordu tartıyı gözümün önünden kaldırdım haftada bir tartılmaya karar verdim olmuyo her gün her gün
gercekten sabır ancak benım dusuncem zayıfladıktan sonra yerım zaten tatlarını bılıyorum oluyo yada bı hafta yapmadım sonra tekrardan yapsaydım su kadar kılo verırıdım sonradan uzulmemek ıcınde yemıyorum yanı bı hafta sonradanda keske yemeseydım dememek ıcınbıraz karısık oldu ama bu sekılde dusundugum ıcın dıyetteyım tabıkı buranında cok faydası var bı bagımlılgı var tek basına olmuyo gercekten
gercekten sabır ancak benım dusuncem zayıfladıktan sonra yerım zaten tatlarını bılıyorum oluyo yada bı hafta yapmadım sonra tekrardan yapsaydım su kadar kılo verırıdım sonradan uzulmemek ıcınde yemıyorum yanı bı hafta sonradanda keske yemeseydım dememek ıcınbıraz karısık oldu ama bu sekılde dusundugum ıcın dıyetteyım tabıkı buranında cok faydası var bı bagımlılgı var tek basına olmuyo gercekten
Kızlar hepinize merhaba;
Bugün yediklerimi yazmıyorum çünkü yaz yaz bitmez
10 gündür aralıksız 1 saat 6km.de yürüdüm. Yazdıklarımı görünce az yiyorsun dediniz, ama ben gram vermedim. Çok demorolize oldum. Tartıyı sakladı eşim, acaba psikolojik mi? Çok tartılıyorum ben
Yarından itibaren yazacağım.
selam çıtırlarrr
bugun yedıklerım
sabah 1 kase nesfıt
arada bır yesıl elma
oglen balık,salata ve corba
arada yarım elma ve bır k-bar gofret (90 kalorı olanlardan)
aksam 4 yk bamya yemegı 4 yk yogurt ve bır dılım kepeklı ekmek
bugunku menumu begendımmm
haa bırde aksam 7-9 arası tenıse gıttımmmmm
bir de şunu sormak istiyorum akşam kaçtan sonra birşey yemiyorsunuz. peki çok acıkırsanız birşey yiyor musunuz yoksa aç aç yatıyor musunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?