60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canım kötü bişey yok allaha şükür..kilo veremiyorum tiroidlere falan baktıracam...yağ ve kas ölçtürecem

ebrulicim kocişin napıyo. spor salonuna devam ediyormu. diyet felan yapıyormu
benimkine dün dedim tatlı yapayımmı dedim dayanamaz çünkü. önce yap dedi sonra düşündü artık ne düşündüyse yok dedi yapma istemem meyve yeter dedi
ama ben yarın koca bi tepsi yapacağım

VERİLEN KİLOLAR NASIL TUTULMALI VE NASIL SABİTLENMELİ

Doktor ve akupunktur doktoru kontrolünde sağlıklı kilo verildiği zaman o kiloda kalmak için heşeyden önce beslenme düzenini değiştirmek gerekir. Eğer canımız tatlı çekiyorsa hafta da 1-2 kez sütlü veya meyveli bir tatlı yiyebiliriz. Bu külahta dondurma, muhallebi, keşkül, kazan dibi, kabak tatlısı olabilir. Özellikle unlu tatlılardan uzak durmak gerekir. Baklava, kadayıf vs. Bunlar ayda 1 kez yenilebilir. Yemek düzeni olarak da az yağlı yapılmış sebze yemekleri veya hiç yağ koymadan yapılan etli sebze yemeklerinden her öğün bir çeşit bir tabak. Yani öğlen bir tabak etli karnıyarık yersek akşam az yağlı barbunya veya bamya yiyebiliriz. Burada en önemli olan şey aralarda abur cubur yememektir. Ayrıca günde 3 litre suyu içmek gerekir. Çünkü az su içen insanlar kilo almaya meyilli olurlar. Verilmiş olan kiloların en az 6 ay 1 sene muhafaza eder ve daha sonrada beslenme düzenimizi korursak verilen kilolar geri alinmaz. Bunun yanı sıra mutlaka spor ve egzersiz şart. Gideceğimiz yere 1 durak önce inip yürümek gibi günde hiç olmazsa bir kez asansör kullanmamak hafta sonunda biraz ailemizle yürüyüş yapmak bile yeterli olabilir. Atıştırmak içinde fazla olmamak kaydıyla mavi-yeşil light gida ürünlerini tavsiye ederim.
alıntıdır

Hepinize sağlık dolu mutlu günler dilerım.

Son düzenleme:
valla neruşummmmmm 4,5 dlm ye ozaman.illa tam sayı mı olması gerekiyor5 fazla olur gibi me geldi 4 de kalori olarak az gelecek ,çok canını sıkmayacaksa bu yarım dlm olayı 4,5 ye derimmmmmm

zaten nromal çavdarı,çok tahıllıyı 3 dilim yiyiodumm bu da 4,5 normal aslında:26: sağol cınımmmm

canım gittin sanırım ama sana özelden yazmıştımmmm

cicimmm sana da yazıciiiiim şimdiiii

ooyyy nugiiiiim tabii ki söyle ben famir başta bana çok sorardı öyle gönderme yaptım geçmişe estaaa piti piti terbiyesizlik ne demek hepinizin düşünceleri önemli benim içinnn

Şöyle ki ben aslında şundan sordum normalde çavdar,çok tahıllıyı falan 3 dilim yiyiodum ben biliyosun bu denge ekmek ince ve 40 kalori o yüzden dedim diğerlerini 3 yiyiorum bunu 5 yesem normal olur mu deyüüüü:26::26:

hee hemen şımarırım zatennnn:44::44::44:

çılgın gibi haftaya başlıycam inşallah şimdilik hafatada 3 gün 45dk bu da çılgın sayılır mııııı ha bi de ara günler de 15dk kalori yakmak ve hareket olsune vdeyim diye yürüyorummm ama ben baştan beri 3 en fazla 4 dilim yiyiorum hugocukcuğumm yani çavdar ve çok tahıllıyı falan ama bu unonun denge ekeği ince ve kalorisi az mesela 1 dilim çavdar 70 kalori 1 dilim denge ekek 40 kalori onlardan 3-4 yiyiodum bundan 5 yesem normal olur diye şeeeyettimmm

et yiyiorumm dün balıkkkk yedim 2 öğün ondan bugün sebze yiycem 2 öğün dengelensin diye ama hergün bir öğünümde et var mutlaka sağolll hugommm:13::13:

arkadaşlar ben kararımı verdim....yarın sabah araştırma hastanesine gidicem...şimdi birtek müdürden izin almak kaldı

gazaannn mübarek olsun canımmm inşallah güzel haberler alırsınnn:13::13:

canım benimm sağolll bakayım ben zaten hep 3-4 dilim yiyiodummm bu dnege diye 5 yesem mi dedim bakarım açlık durumuma artık bugün 4 oldu zaten akşama doğru 1 dilim daha yiyebülürümmm

Kilo vermemizde özellikle ailenin diğer fertleri,çevremizdeki dostlarımız,arkadaşlarımız önemli bir yer tutar.Çünkü eğer 10 kg.fazlamız varsa bu aşağı yukarı 8 hafta yani 2 ay sürecek bir durumdur.Bu iki ay boyunca sizin uzman doktor desteğinin haricinde bu faktörler de çok önemlidir.Eğer aile fertlerinden birisi diyete başlayıp kilo vermeye başladığında diğer aile fertleri ona destek vermelidir.Yani eğer çocuğunuz veya eşiniz kilo veriyorsa eve akşam gelirken hanım bana şunları hazırla çok açım dememiz gerekir.Gene eve gelirken kilo vermekte zehir kabul ettiğimiz tatlılar,börekler,tereyağlılar almamamız gerekir.Oturup özellikle diyet yapan diğer aile ferdinin yanında ballandıra ballandıra yemememiz gerekir.Bu durum karşısında ya dışarda istediğimiz şeyleri yemeli vaya siz yemek yerken diyet yapan kişinin yanınızda olmaması gerekir.En iyisi sizinde ona eşlik yapıp o ne yiyorsa sizde onu yiyebilirsiniz.Hani varya ''birimiz hepimiz hepimiz birimiz için''.

Her hafta kilo verilecek diye kesin bir kural olmadığını kesinlikle bilmemiz gerekir.10 kiloyu verinceye kadar aşağı yukarı iki yerde kilomuz durur veremeyebiliriz (metabolizma bazen kilo verimini durdurur).Bunun haricinde özellikle hanımlarda adet (menstruasyon) öncesi sırasında vücudun ödem (aşırı su tutma) tutmasına bağlı olarak kilo veremeyiz.Hatta bu durum adet bittikten 48 saat (iki gün) daha sürebilir.Yani bu dönemde kilo veremeyeceğiz gibi 1 kiloya kadar alabiliriz.Bu dolayısıyla önemli değildir moralimiziz bozmamamız gerekir.Diyetimize kaldığımız yerden devam etmemiz faydalıdır.Çok önemli bir konu da eğer 20-40 kg.fazlamız varsa yapılması gereken en önemli şey kesinlikle Akupunktur uzmanı,doktor ve diyetisyen kontrolü altında kilo vermemiz gerekir.Eğer kendi başımıza gazete veya dergilerdeki bir takım diyetler veya ünlü bir insan şu diyeti yapmış ben de onu yapayım zayıflayayım (hani vardır ya İsveç,Norveç,Etiypya diyeti falan) derseniz sağlığınız ciddi bir şekilde tehlikeye düşebilir.Kan şekeriniz veya tansiyonunuz düşüp bayılabilirsiniz.Hele bir de kan kontrollerini yaptırmadan devam ederseniz kanda demir eksikliğine bağlı kansızlık oluşur bunun sonucunda saçlarınız dökülür,tırnaklarınız kırılabilir.Hatta daha ciddi durumlarda koma ve ölüme kadar da gidebilir.Gene 30-40 kg fazlamız olduğunda kesinlikle 40 kg fazlamız olduğunu düşünmememiz gerekir.10 kg sonra bir veya iki hafta diyete ara verip özlediğimiz şeyler yiyebiliriz.Bu ara 2 kg almış olabiliriz bu önemli değildir, verilir.Öğrenciler de 45 dk ders dinledikten sonra tenefüs araları vardır.Bu da böyle bir şey.Sonra ikinci 10 kg hedeflenir.Bu böyle devam eder.Kilolarımızı verdik incecik olduk nasıl koruyacağız? Ben hep şöyle derim.Zafer bizim ama bunu hayat boyu devam ettirmek gerekir.Bu devamlı diyet yapacağız anlamına gelmez.Ama bu aynı zamanda diyet bitti haydi yallah homini gırtlak yiyelim derseniz belki ilk 2 veya 3 ay kilo almayabilirsiniz.Ama sonra kiloların geri alınır tabiki sonrası hayal kırıklığı.Bu durum da hiç olmazsa ayda birkez de olsa doktorunuzu bırakmadan gitmeniz gerekir.Saçlarınızı ayda bir kez kestirmiyormusunuz.Bu da böyle inceldikdikten sonra her öğün bir çeşit ve bir tabak yemek yemek (istediğimiz çeşit) yanında salata yoğurt yersek kilo almayız.Buna ek olarak hafta da 2 çeşit sütlü (muhallebi,keşkül,dondurma,kazandibi gibi) veya meyva tatlısı (ayva,kabak gibi) üstü kaymaksız ve cevizsiz yiyebiliriz.''Atın ölümü arpadan olsun'' atasözü geçersiz çünkü o at bu yüzden ölebilir.
alıntıdır

Son düzenleme:

sağol hügocuğum,korumaya geçtiğimizde çok faydalı olacak bir bilgi

neruşum benim diyetisyen karbonhidrat miktarını 5 dilimden az olmasın dedi. bende pilavla falan 5 dilime tamamlıyorum günlük. o yüzden demiştim kuzucuk.

arkadaşlar ben kararımı verdim....yarın sabah araştırma hastanesine gidicem...şimdi birtek müdürden izin almak kaldı

canım kötü bişey yok allaha şükür..kilo veremiyorum tiroidlere falan baktıracam...yağ ve kas ölçtürecem

hım anladım canım bence de cok ıı yaparsın hadıı hayırlısı bakalım.

merhaba kızlar acayip moral depoladım geldim iyiki akraba toplantısına gitmişim herkes ne kadar zayıfladığımı neler yaptığımı sorup durdular çok sevindim.

orada

3 kk ıslak kek
2 kk mercimek böreği ( mayalı hamurdan)
1 yk patates salatası
1 kk haşhaşlı çörek
1 kk beyaz peynir
250 ml şekersiz çay

okulda da 100 ml şekersiz meyve çayı içmiştim .

ben yavaş yavaş hazırlanayımmmmmm,akşam ne yerim bilemiyorum,bakalım eşim ne yemek yapmış bizeeeeeeeekar tatili verdiler ya 2 gündür evde eşim

Kızlar merhaba kuzum uyandı hızlıca yediklerimi yazayım;

uyanınca
ballı sirkeli su
2 kuru kayısı
1 kuru incir

Kahvaltı:
1,5 kk peyaz peynir
3çeri domatesi üzeri dereotu maydanoz
1 haşlanmış yumurta
2 ceviz
2 tk bal
2 dilim köy ekmeği

Ara yapamadım

60dk. 6,5 hızla yürüyüş

Öğlen:

5 yk pırasa
1,5 dilim köy ekmeği
1yk közde patlıcan kırmızı biber salatası
2 yk yoğurt
1yk yaban mersini
2 kuru kayısı

Ara:

1 fincan emziren çayı
1 yeşil elma

evet bütün menümüyazam
sabah 2barrdak su
kahvaltım
3kayısı
10yaban mersini
1,5ceviz
3zeytin
1kk peynir
aram
1portakal
sonra 5mil lesli
250mekik
sonra yemekte
5kaşık mantar sote kıymalı
1dilim ekmek
şimdide kzızımın kalan çeyrek süt dilimi ve şkersiz sütsüz nescafe
2litrede su içtim

Son düzenleme:
kızlarrr ben yavaşş yavaşş eve gidiyorum artık akşam vakit bulursam akşm menümüde yazarım

ama ara öğün olara biraz önce bir portakal yedim bakalım akşam neler yicem

yarn görüşmek üzeree öpüyorum hepiniziii

hayatta kalmalısın ilk görevin bu sonra az yicen yoksa venüse nasıl gideriz
evet hayatta kalmak 1. görevvv. abartmamak 2. !
bugün genel olarak güzel geçti buradaki tuzlu ve tatlı kurabiyelerden atıştırmadım aşırı fındık fıstık yemedim ara ögünlerimde incir ve hurma yedim. 3 yeşilçay 1 siyahçay 1,5 litre suyumu da içtim..
ee kızlar bugünüm nasıl ? fuarın ilk günü kazasız belasız atlatıldı birde şu akşam yemeğini bir atlatsaydım tamm olacaktı

öğle bide çorba olsaymış süper olurmuşşş,emzirdiğin için dikkat et canım sütün azalmasın,güzel menü tebrikler,spor da harika

afiyet olsun canım güzel menü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…