60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlaaarr gelelim akşam öğünlerimee

6 yk yeşil mercimek
yeşil salata
2 yk yoğurt
ekmek hakkımı öğlen yediğim için ekmek yokk

ara öğünde
3 çilekk
1 tanede kandil simidi yedim
sevgilim istemişti ona yaptım ama canım çekti
ama kepekli unla yapmıştım zaten. zararın neresinden dönersek kardır di mi

biraz öncede bir bardal
light süt içtim

birdee bir saat callanetics yaptım sevdim geliba ben bunu

Tamam canım sorarım tabii ne demekkk Sen de ne kadar yardımcı oluyosun, burada amacımız faydalı şeyler paylaşmak;arkadaşlar da bilgi paylaşıyor paylaşılanlardan yararlanıyoruz hepberaberr:13::13:hepberaber incecik fit fıstıklar oliciiiiizzzz inşallahhh:13::13:

Yani hugocukcuğum yarınki düşüncen bence gayet mantıklııı:13: araların zaten normal listendeki aralar e yarım simit 2 dilim ekmek desek, 4 er köfte de 2şer dilim ekmekten 6 eder ki senin zaten listende 5-6 dilim ekmek hakkın var hem yağsız köfte daha ne olsunnn koşu bandı da olacakmış bence hakettin yani ben de mesela pazarları kahvaltıda 2-3 dilim sucuk yiyorum bazen köfteleri de normalde bile yiyen arkadaşlar var hem tatlı yemiyceksin sonuçta karbonhidrat ki o da ekmek hakkınla birebir zaten bence ye canım amam yanında evet ayran olsun ve bolll da yeşillik marulll falan olsun ki sebze yemiş oll sen zaten biliyosunnnyani normal listene zaten uyuyosunn uyarsında yine hafta içi ama bence yarın ödül günü mantıklı yani ve çok da sağlıklı afiyet olsunnn

Farmasi maaşallah sana çok özeniyorum benim de doğum öncesi kilom 54 idi. İnşallah kilomu koruyorum yazarım ben de. Ne kadar zamanda verdin sen kilolarını

teşekkür ederim canım .
kilo verme hikayemin bir kısmını buradan görebilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...araligindakiler-birlikte-zayifliyor-4023.html

şu anda da son 2 aydır kilomu 53- 53.5 kg arasına sabitlemiş bulunmaktayım.
ben baştan beri hiçbir yediğim içtiğimden ödün vermeden sadece porsiyonlarımı çok çok küçülterek hedefime ulaştım.
Amacım dilediğim herşeyden yiyerek istediğim kiloya ulaşmaktı şükürler olsun Rabbime bu konuda herşey istediğim planladığım gibi oldu. şimdi de koruyabildiğime inanıyorum. geçmiş sayfalarda da yazdığım gibi listelerimi burada paylaşmama kararı aldım. sebebi diyete yeni başlayan arkadaşlarımın benim listelerimi dikkate alıp zorlanmalarını istememem. listelerimi bundan önce niye paylaştığımı sorarsanız cevabım şu:
Çok şükür herhangi bir sağlık problemim olmadığı için burada her istediğimi istediğim miktarda yiyip, içerek kendimi kasmadan rahat bir şekilde dengeli ve de sağlıklı bir biçimde kilo verebileceğimi hem kendime hem de arkadaşlara göstermek istedim.
bence diyet demek kişinin kendini sürekli birşeylerden mahrum bırakması demek değil. Aksine her istediğini ölçülü olmak kaydıyla tüketebilmektir hem de bir ömür boyu.
uzmanlar zaten şunu diyorlar biz de ''diyet '' kelimesi yememek içmemek anlamına geliyor halbuki diyet demek ölçülü biçimde ömür boyu sağlıklı beslenme demektir deniliyor. ben zaten diyet kelimesinin hafızalarda kişilerin direk kendini yemeden içmeden mahrum bırakıcı bir imaj ve de buna gösterilen bir tepki olarak algılanıldığı için hep bir ömür boyu sürecek DENGELİ -SAĞLIKLI BESLENME MODELİ diye adlandırdım yaptığım davranışı.
kısacası ne yediğimiz ve de ne kadar yediğimiz ayrıca mutlaka hareketlilik önemli ben bunu öğrendim. kolaylıklar dilerim canım

merhaba hocahanım bence listen çok güzel ben birkaç şey dışında bir aşırılık göremedim mesela 5 yk patates yerine 3 yk patates olabilirdi. ama zamanla yarım kaşık 1 kaşık azaltarak porsiyonlarını dengelersin canım.
zeytini 4-5 en fazla mesela.
1 tabaktan ziyade kaşık ölçüsüyle yazarsan çok güzel olur.tabağına yemeklerini tahta kaşıkla değil yemek yediğimiz metal kaşıklarla al ve de say canım .çok faydasını göreceksin.
ben de senin gibi pilav makarna patates yediğim zaman ekmek yemem.
ekmek olarak tam buğday ekmeği , kepekli ekmek arada da dönüşüm olsun diye beyaz ekmeği yemeni öneririm.
listelerin et süt tahıl sebze meyve grupları açısından çok dengeli bence.
sporun da var üstelik hareketli bir meslek yaşamın da var daha ne olsun değil mi? bence porsiyonlarının ölçüsüne dikkat ettikten sonra harika bir şekilde kilo verirsin canım.
kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
akşam menüm.
2 yk.pirinç pilavı,
4 kaşık tavuklu mantar sote,
1 kaşık çorba,
1 bardak elma,
1 dilim ekmek,

misafirlerim var halen oturuyoruz.açmışkan neti yazayım dedim.
çorba ne çorbasıydı ?
2 yk pirinç pilavı ile 1 dilim ekmek bir arada :26:
keşke yoğurt yeseymişsin canım en az 2-3 kaşık.

ben olsam kilo verme sürecinde
2 yk pilav
1 ya da yarım kepçe çorba tabi çorbanın türüne bağlı
7-8 kaşık salata
3 yk yoğurt
4 yk mantarlı tavuk sote

elma derken elma suyu sanırım kendin mi sıktın yoksa marketten mi aldın?
çok soru sordum galiba

çok beğendim gerçekten afiyet olsun
sabah güzel anladığım kadarıyla öğlen yok ama öğlen madem geç oldu deyip yemiyecektin keşke sabah haşlanmış yumurta yeseydin .
aralar da güzel
akşam o güzelim kabak yemeğinin yanına 1 dilim ekmek ve deyoğurt yeseydin salata çok güzel olmuş ona lafım yok mercimek köftesi olmamış akşam için.

1 saat kadar önce akşam ekmek hakkımı 1tk salça ile yimiştimmmmm

akşam yemeğim

1 adet haşlama tavuk baget (dersiz)

bir yemek tabağı havuçlu göbekli salata

3yk yooort

hepsi çok güzel olmuş ölçülü ve de et süt sebze dengesi korunmuş

merhaba kızlar bugünkü sizlerle paylaşmak istediğim yazı , benim hoşuma gitti umarım sizlere de faydası olur kolaylıklar dilerim canlar
sağlıklı mutlu huzurlu güzel bir cumartesi geçirmeniz dileğimle..

salatalık bitkisi- zayıflama

Salatalık zayıflamaya yardımcı olan bir bitkidir. Herkesin sevdiği salatalık bitkisi ile zayıflama daha kolaydır. Salatalık bitkisiyle zayıflama astında diyet programlarında görülür. Birçok diyet programında salatalık bitkisi bulunur. Zayıflamaya yardımcı bir ürün olan salatalık çiğ yenmesi nedeniyle çok faydalıdır.

Zayıflamaya yardımcı olan salatalık ve özellikleri

Salatalığı sevmeyenimiz yoktur herhalde. Güzel kokusu, hafifliği, serinletici etkisiyle bolca tükettiğimiz salatalık, pek çok özelliği ile sağlığımıza hizmet etmektedir. Sofralarımızda severek tükettiğimiz salatalık bitkisi zayıflamak isteyenlerin de gözdesidir. Diyet listelerinde sıkça rastladığımız salatalık, bulunmasının kolay olması, içeriğinde düşük kalori bulundurması ve içindeki su miktarının fazla olması gibi özellikleriyle de diyet yapanlarca sıkça başvurulan bir üründür. Salatalık yüzde doksan oranında su içermektedir. Bu ne anlama geliyor. Yani salatalık yemek neredeyse su içmekle aynı anlama gelmektedir.

Yapılan araştırmalara göre 3 orta boy salatalık 120 kalori etmektedir. Salatalıkta bünyelerinin yüzde 90’dan fazlası aynı şekilde sudan oluşan diğer yeşil sebzelerde olduğu gibi vücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli mineraller ve B vitamini yer almaktadır. Salatalık bitkisi çiğ olarak yenilebildiği gibi pişirilerek de yenilebilen salatalığın, beraber yenilen besinlerin kalorilerini düşüren bir etkisi vardır.

İçerisinde yoğun şekilde yağ, protein ya da karbonhidrat ihtiva eden gıdalarla birlikte yenildiğinde onları absorbe ederek, vücutta yağ şeklinde birikmeleri azaltır. Böylece vücutta yağ birikmesine engel oluyor ve kilo alınmasını da önlemektedir. Bu özelliğiyle de diyet yapanların listesine girmesi en çok önerilen ürünlerden biri olmaktadır.

Salatalık bitkisinin İçerisinde manganez, potasyum, A, C vitaminleri olan salatalık antioksidan özellik de içerir. Vücuttan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca, fiber lifler bakımından da zengindir. Bu lifler vücudumuz ve metabolizmamız açısından son derece önemlidir. Çünkü bu tür lifler vücudumuz için gereklidir. Salatalığın ayrıca diüretik özelliği de vardır.

Salatalık bitkisi ayrıca diüretik özelliği yani idrar yapıcı özelliği sayesinde metabolizmayı hızlandırarak vücuttan su ve fazla yağ atılmasını sağlar. Böylelikle fazla kiloların atılmasına yardımcı olur. Salatalık bitkisinin zayıflatıcı etkisi aynı zamanda yüksek miktarda silikon ve sülfür içermesinden de kaynaklanmaktadır. Bunlar böbreklerin daha fazla çalışmasını sağlar ve ürik asit birikmesini engellemeye yararlar.

Böylelikle ürük asitle beraber vücuttaki yağların da atılmasına yardımcı olunur. Bunun anlamı salatalık bitkisinin kilo aldırmayan ve zayıflamaya yardımcı çok önemli bir bitki olduğudur. Bu nedenle diyet yapanlar ve zayıflamak isteyenler salatalığı asla göz ardı etmemeliler

1 saat kadar önce akşam ekmek hakkımı 1tk salça ile yimiştimmmmm

akşam yemeğim

1 adet haşlama tavuk baget (dersiz)

bir yemek tabağı havuçlu göbekli salata

3yk yooort

ay bende yarın yiyeceğim salça diye diye insanın canını çektirdin ha afiyet olsun neruşcum yalnız ne zamandır bk tabağıyla yemiyon salatayı arada değişiklik yap iyi olur

akşam menüm.
2 yk.pirinç pilavı,
4 kaşık tavuklu mantar sote,
1 kaşık çorba,
1 bardak elma,
1 dilim ekmek,

misafirlerim var halen oturuyoruz.açmışkan neti yazayım dedim.

afiyet olsun canım ama keşke çorbayı 1 kepçe içseydin pilavı yada ekmeği yemeseydin birinden birini yeseydin

canım hoşgeldin.seninde farkettiğin gibi reçel yerine pekmez ye hergün reçel var sabah kahvaltında olmaz canım.ekmek yemem demişsin ama hani yiyemiyormusun yoksa makarna pilav yiyeyim diyemi yemiyorsun aslında ekmek yesen dıyurucu olur.her hafta ekmek çeşidini değiştir biz öyle yapıyoruz.mesela bir hafta kepke ekmeği,bir hafta çavdar ekmeği,bir hafta tam tahıllı ekmek yiyoruz akşamları fazla karbonhidrat tüketmemeye çalışıyoruz.yemekleride normalde sebze yemeklerini 6-7 çok nadir 8 yk kurubaklagilleri 4 yk yiyoruz canım.burda ara öğünleri fazlalaştıranlarda var yani aç kalınarak yaptığımız hiç birşey yok herkez yeterince doyuyor aç olduğunu hissederse ara öğün yapıyor fazladan

bak canım ne güzel uygulamışsın herşeyi ekmek yemediğin için akşam mercimek yemeği 6 yk iyi olmuş.mesela kandil simidini canın çekmiş bir tane yemişsin hemde kepekli sorun olmaz bence aşırıya kaçmadıktan sonra kendimizi tuttuktan sonra olur bu iş güzel canım menün ben beğendim afiyet olsun

canım benım senı cok ıyı anlıyorum bende dıyetısyen magdururuyum ve dunyanın parasını odedım motıvasyon ıcın cok onemlı anlıyorum onun yuzunu gormek ıstemıyorum basaramayacagımı dusunuyorum cabamın bosuna oldugunu dusunup yemek ıstıyorum kızıyorum yıyorum vs ılk hafta bunları yasadım ama burdakı arkadaslarım sızler sagolun cok destek oldunuz umursamıyorum artık onu.bu arada ben kendısını sıkayet ettım duzeldı. senınkı benımkınden betermıs resmen soygunculuk sende sıkayet et tuketıcı haklarına hastanenın hasta hakları bırımını ulasabıldıgın her yere sonucta herkes ısını duzgun yapmak zorunda aldıgı parayı haketmek zorunda ben burda bı proje yapıyorum yanlıs yaptıgımda azar ısıtıyorsam onlarda oyle olmalı.bızım motıvemızı bozmaya canımızı sıkmaya hakları yok..sende kafana takma canım burası ınan daha ıyı ben burda ogrendıklerımı dıyetısyenden ogrenmedım.hep bırlıkte basaracagız sakın umudunu yıtırme saglıklı gunlere sevgıler

gunaydınlar;

kahvaltım

2 dılım beyaz ekmekten tost ( 1kk erzıncan tulumu ve bıber salcalı)
1 kk kasar
1tatlı kasıgı suzme yogurt
cerı domates
salatalık
1 cay bardagı ayran

[/B]
gunaydınlar;

kahvaltım

2 dılım beyaz ekmekten tost ( 1kk erzıncan tulumu ve bıber salcalı)
1 kk kasar
1tatlı kasıgı suzme yogurt
cerı domates
salatalık
1 cay bardagı ayran
merhaba canım gerçekten çok güzel bir kahvaltı olmuş
bol süt ürünlü bir kahvaltı afiyet olsun

günaydınn canımm
teşekkür ederim bende artık bi şekilde uymaya çalışıyorum size.
diyetisyenede gidiyordum ama o hep ne yemem gerektiği ve ölçüleri konusunda bilgilendirdi beni.
birbirinin yerine dengeleyebiliceğim şeyleri söylememişti. bunuda sizden öğreniyorum
ve bence diyet kadarda faydası var.
en azından biraz kaçırsak bile telafi etmek için elimizden geleni yapıyoruz.

teşekkür ediyorum canım. ekmek dengemi iyi koruduktan sonra bi problem çıkmaz herhalde
şuanda ki bütün hedefim gün içinde ki ekmek dengemi ayarlayabilmek
ekmek yerine neyin nekadar geçtiğini iyi hesaplayabilirsem çok daha iyi olucak

günaydınn bu arada da

herkese günaydın.
su ve bir kase[6 yemek kaşığı]meyveli müsli ile güne başladım.
meyve ile devam edip , öğle öğününde hafif kahvaltı edeceğim.
çoluk çocuk geç kalkıyor hafta sonu...

selam kızlar giremedim bi kaç gündür
dün benim dogum günümdü
tbi pasta yedim
bugün evime geldim ve tartıldım
64 kiloya düşmüşüm
çok mutluyummm

selam kızlar giremedim bi kaç gündür
dün benim dogum günümdü
tbi pasta yedim
bugün evime geldim ve tartıldım
64 kiloya düşmüşüm
çok mutluyummm

yeni yaşın hayırlı uğurlu olsun canım
ve de tebrik ederim devamı sağlıkla gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…