- 3 Aralık 2010
- 6.515
- 6.652
- 198
günaydın arkadaşlar...
bu sabah 2 bardak ılık su
1 dilim çavdar ekmeği
1kk peynir
3 zeytin
1 çay kaşığı tahin pekmez yedim..
1 bardak şekersiz çay
1 türk kahvesi sade
şimdide yeşil çay ve havucumu yiycem 500ml su
bu arada cumartesi pazara giderken beni 1 ay önce gören bir komşum gördün...ne kadar zayıflamışsın çok güzel olmuşsun hiç birşey kalmamış dedi...çok şaşırdım....hafta sonu yeni aldığım kotum vardı onu giydim aldığımda zor kapanıyordu..şimdi hiç zorlanmadım ve dar olduğu için beniince gösterdi...bu hafta sonu tek kaçamağım cumartesi misafirlerim vardı künefe yapmıştık..1 dilim künefenin üzerine sadece 1 yemek kaşığı şire döktüm...eskiden olsa şireli 1 porsiyon yemiştim hatta sabah uyanır uynamaz aç karnına 1 porsiyon daha yerdim..düşünün sabah öyle şiresini çekmiş oluyorduki..kendimi çok güzel frenleyebiliyorum allaha şükür
Ohh afiyet olsunnnn
yapılan iki porselen dişte sorun çıktı. kanal tedavisi olmuştu fakat bugün apse yaptı malesef. doktor 20 lik dişten kaynaklanıyor dedi herhangi bir kist filanda yok rontgen çekilmişti. ne olacak bilmiyorum bana hiç 20likten kaynaklanıyor gibi gelmiyor. bu hafta bitiyordu sözde ama sorun çıktı. üstelik dişide daimi yapıştırmıştı geçici değil ama neyseki diğerlerinde sorun yok çok şükür. off artık gerçekten bıktım. kaç aydır yapılıyo bitmedi gitti. üstelik sanırım morfinede alıştı bünyem bi morfin kesmiyor iki tane vuruyo bazen off off çık sıkıldım çok
geçmiş olsun hugocukcuğum yaaa inşallah artık biranönce kurtulursun bu diş tedavi işlerinden de sağlığına kavuşupp sporuna düzenine dönersinnnn benim nasıllll spor yapasım varr anlatamammm
gunaydın canlarım;
cumartesı gunu ewımde mutfak dolabım komple asagı dusmus ben ısteyken esım uyuyrmus deprem oluyor sanmıs.ben gıdene kadar ellememıs fotografını cekelım dıye.ogleyın ıs cıkısı gıttım gozlerıme ınanamadım neyım varsa paramparca tezgahtakı yag sıselerını dusurmus her yer yag tost mak. ezmıs baharatlar dokulmus halı da hepsı offff esımle beraber temızledık aksamda marangoz geldı taktı.bız mutfaktayken uzerımıze dusmedıgıne sukrettık.neyse o gun ara ogun falan yapamadım.. gun dıyetısyen kontrolum vardı 5 dk falan surdu yıne bır ılgısızlık nasıl gectı falan dıye sordu tartı benı 68.5 geldım yanı 15 gunde 0.5 gram vermısım.uzuldum ama cokda dıkkat etmemıstım bılmıyorum bu hafta duzenlı yap sporunu falan ona gore degerlendıreım dedı.ben sordum yag mı kasa mı vermısım dıye.baktı analıze 1 ayda 900 gr yag vermıssın dedı cok moralım bozuldu yagım ılk etapta 27 kusurmus sımdı 26 kusur 26.8 sanırım offfffffffffffffffff bu hafta 4 gun spor yapmayı planlıyorum ve de kacamak yok ınsallah ama motıvem dusuk yardım et allahım.
sabah kalkınca 2 k kayısı
kahvaltım;
denge lıght sandavıc ekmek
domates
salatalık
1kk beyaz peynır yarım kk ızmır tulumu
Canımmm çok çok geçmiş olsunnnnnn Allah korumuşşş gerçekten cana gelmesin dee gidenler alınır inşallah yine
Yiyeceklerinizdeki yağ miktarını azaltmak fazla bir çaba harcamadan aldığınız kalori miktarını inanılmaz derecede azaltmak anlamına geliyor. Uygulayacağınız bu diyette yiyeceğiniz limitsiz sebze meyveyle hem karnınızı doyuruyor hem de sağlıklı besleniyorsunuz.
Ekmek, makarna, patates ve pirinç gibi nişastalı yiyecekler sayesinde de asla aç kalmıyorsunuz. Kilo vermeniz, bir zaman sonra ilk başlardaki hızını kaybedecektir. Ama yine de 6 haftanın sonuna geldiğinizde kendinizi yaklaşık 7 kilo vermiş ve en az 1 beden incelmiş bulacaksınız.
Ne kadar yağ: Yağı tamamen kesmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü metobolizma nasıl proteinlere ve karbonhidratlara ihtiyaç duyuyorsa, yağa da ihtiyaç duyuyor. Yeteri miktarda yağ almadığınız taktirde bazı bağırsak problemleri veya vücudun yağda çözülen vitaminleri kullanamaması gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ancak yağdan aldığınız kalori miktarı asla toplam kalorilerinizin yüzde 23 veya 30′unu geçmemeli.
Günlük ne kadar yağa ihtiyaç duyduğunuz ise tamamen ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı. Vücudunuza giren kalori miktarını bir anda düşürmek sağlığınızı da kaybetmeniz anlamına gelir. Ayrıca bilinmesi gereken bir nokta daha vardır. Sıvı yağlarla katı yağların kalori değeri aynı. Yani sıvı yağ kullanmak sizi daha zayıf değildir. Sadece daha sağlıklı yapıyor.
Kısaca kurallar: Doktorunuza da danışarak ulaşmak istediğiniz ideal kiloyu belirleyin. Her gün için yağ miktarını hesaplayabileceğiniz öğünler seçin. Bunu yaparken hazır gıdaların üzerindeki besin değeri tablolarından yararlanabilirsiniz. Sağlığınızı kaybetmek istemiyorsanız öğünlerinizi her gün değiştirmelisiniz. Hazırladığınız yemekleri istediğiniz kadar baharat, sarmısak veya taze otlarla tatlandırabilirsiniz.
Nişastalı besinlerdeki yağ miktarı azdır ancak fazla kalori verirler. Bu yüzden belirlenmiş porsiyon miktarlarınıza sadık kalmanızı öneriyoruz. Karnınızı, limitsiz yeme hakkınız olan sebze ve meyvelerle doyurmaya çalışın. Sınırsız miktarda su, çay, kahve ve diyet içecekler tüketebilirsiniz.
İstediğiniz kadar yağsız süt ve diyet yoğurt tükletebilirsiniz. Hatta kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için her gün bir bardak süt içmenizi veya 2 küçük kase yoğurt yeminizi öneriyoruz. Fazla şekerli yiyeceklerden kaçının. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için her hafta kaç kilo verdiğinizi hazırladığınız bir tablo yazın.
Sebze ve meyveler: Bu diyeti yaparken patates de dahil olmak üzere sınırsız miktarda sebze yiyebilirsiniz. Eğer vermek istediğiniz kilolar 6′dan azsa patates, mısır, nohut ve kuru fasulye porsiyonlarını küçük tutmanızda fayda var. Çünkü bunlar kalori bakımından diğer sebzelerden daha zengin.
Meyvelere gelince yine aynı şekilde özgürsünüz. Ama bu sefer de krema veya şekerli sosların tuzağına düşmemeniz gerekiyor. Ayrıca eğer 6 kilodan daha az zayıflamak istiyorsanız. Kendinizi günde 3 parça meyveyle sınırlandırmanız sonuca daha çabuk ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Alkollü içeceklerin hemen hiçbiri yağ içermiyor ama en az yağ kadar kalori veriyorlar. Yağın 1 gramında 9 kalori alkolün 1 gramında 7 kalori bulunuyor. Bu yüzden diyetiniz süresince alkol konusunda da dikkatli olmalısınız.
sağol farmisyommmm çok faydalı bilgiler gerçektennn