60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

akşama kadar masa başı oturup akşamları yürüyüş yapıyoruzzzzzzzzzzeğer masabaşı işin varsa sporsuz olmuyor canımmmmmm,en azından benim için öyle sporsuz asla veremiyorum

akşama kadar masa başı oturup akşamları yürüyüş yapıyoruzzzzzzzzzzeğer masabaşı işin varsa sporsuz olmuyor canımmmmmm,en azından benim için öyle sporsuz asla veremiyorum

evet canım yaaaa..ama ben senin kilo tablonu gördüm imrenerek baktım maşallah bana neler yaptığı ve ne kadar süredir yaptığını anlatırmısın.benim sizin gibi destekçiye ihtiyaçım var..

inşallah canım benım saolasın ıller bankasında cok kadro cıkmıyor bıze malesef ıcme suyu kanalalızasyon, atıksuların arıtılması hep bızım ısımız ama meslegımız cok kabul gormedıgı ıcın ısımızı ınsaat muhendıslerıne kaptırıyoruz.bende burda ÇED raporu uzerıne çalısıyordum.HES ıcın çed raporu hazırlıyordum

evet canım yaaaa..ama ben senin kilo tablonu gördüm imrenerek baktım maşallah bana neler yaptığı ve ne kadar süredir yaptığını anlatırmısın.benim sizin gibi destekçiye ihtiyaçım var..

daha imrenilecek bir başarım yok ama çok şükür eski halime göre daha iyiyim tabicanım ben 3 ay gibi bir sürede verdim ama benim bünyem çok yavaş kilo veriyor ve senin gibi bende akşama kadar ouruyorum.akşamları da evde saat 21den önce olamıyorum.bu nedenle sadece haftanın 3 günü(cuma,ctesi ve pazar günleri 50şer dk yürüme bandında 5.7 temposunda yürüyorummm.
geçmişi okuyarakda menülerimize bakabilirsin.
günde 4 dlm ekmek yeme hakkım var,günde toplamda 2 su bardağı kadar süt veya yoğurt hakkım var,3 porsiyon meyve hakkım var.bunlar benim hergün aldığım besinler.akşam menülerimi karbonhidratsız geçirmeye gayret ediyorum çorba,yoğurt,salata oluyor öğle ve akşam yemeklrinde,öğle et yediysem akşam sebze yiyerek dengelemeye çalışıyoruz.sebze yemekleri 6 yk,baklagiller 4 yk,et yemeklerinde 3 köfte büyüklüğünde oluyorrrr.şimdilik aklıma gelenler bunlar canımmmmmmm

canımmmmm benim çok teşekkür ederim emin ol senin yazdıklarını okuduktan sonra karar verdim umarım bende senin gibi azimle başarırım..

ama ben onu ikna edeceğime inanıyorum azıcık azim gerekiyor....ben tuttuğunu koparan bir insanım...yani sanırsam..

anladım canım
evet orayı inşaatçılar istila etmiş durumda

hakkında hayırlısı canımcım yaa

canımmmmm benim çok teşekkür ederim emin ol senin yazdıklarını okuduktan sonra karar verdim umarım bende senin gibi azimle başarırım..

inşallahhhhhhh,bizleri takip ederek daha fazla bilgi sahibi olursun ,yeterki buradan ayrılmabaşarılarrr

afiyet olsun canımcım
akşamki menü düşüncesi süperrrrrrrrrr afiyet olsun şimdiden
ben çok beğendim helvayı da sabahın erken vakti akşama kadar sporla vs ile eritebilirsin ama gene de illa helva yiyeceksen canım 2 zeytin tanesi büyüklüğünü geçmesin bence
aslında 2 tk tahin pekmez yesen içerisinde şeker olmadığı için. hem de aynı tadı da almış olursun

canım önemli olan zoru başarmak.
kimsenin desteğine ihtiyaç duymamalıyız bence sakın yanlış anlama ama sebebi şu nereye kadar kimin desteğini bekleyeceğiz bizler yaptığmız sağlıklı beslenme düzenine önce kendimiz inanıp kendimiz motive olmalıyız. nereye kafamızı çevirsek diyette olmayan sağlıksız beslenen bir sürü insan modeli var hangi birine tavır geliştirelim ya da küselim darılalaım değil mi canım bu bizim sorunumuz ve de bizim irademiz dahilinde gelişen bir durum bu yola kendimiz çıktık kendimiz yürüyeceğiz o sebeple eşin dahil kimseye kızma darılma çok da kafanı takma sana tavsiyem bunlar.
benim eşimin tatlısız çerezsiz ve daha bir sürü şeysiz 1 günü geçmiyor ama kimin umrunda ben kararımı vermiştim ve de hala kararımın arkasındayım. kim bana engel yememem konusunda hiç kimse yiyebilir miyim hem de hepsini ama yemiyorum neden çünkü 42 bedenden 36 bedene düşmeyi kafama koydum ve de gerçekleştirdim . iskeletime binen 11.5 kilo yükten kurtuldum. sağlıklıyım .daha ne olsun değil mi ? başından beri zaten 2 çatal 2 tk 1 kk herşeyden zaten yedim geldim ve de gidiyorum daha ne olsun işin en önemli yanı neyi ne kadar ve de ne zaman yediğinin dengesini kurabilmek canım.
kolay gelsin bitanem.

Son düzenleme:
kızlar aranıza bende katılmak istiyorum neler yapıyorsunuz neler yiyip içiyorsunuz hala aklım yemekte yaa nasıl verecegim bu kiloları bu iştahla bilmem

slmkızlar kahvaltıdan başlıyam 11 gibi yaptım
3bardak su
2kayısı
domates
yumurta peynir
2zeytin
sonra 1saat spor 300mekik
1,5su içtim sonra
yogurtlu portakllıcevizli karışım yaptım 3 gibi
şimdide kakoluve tarçınlısadekakoiçiyom

Öncelikle emzirmenin yoğun olduğu ilk 6 ayda kilo vermek için hiçbir zayıflama diyeti uygulamayın. Özellikle yağlı yemekler yapmaktan kaçının, unlu ve şekerli gıdaları çok fazla tüketmemeye çalışın. Daha çok ızgara veya buharda pişirme yöntemlerini kullanın.

Sütüm olacak diye kilolarca tatlı yemenize gerek yok. Çünkü şeker ve şekerli besinler sütünüzü artırmaz. Aspirin bile olsa, doktorunuza başvurmadan ilaç almamalısınız. Bunlar sütünüze geçebilir.

EMZİRMEK KİLO VERMENİN EN ETKİLİ YOLU
Bebeğinizi emzirmek kilo vermenizi kolaylaştıran en etkili yöntemdir. Çünkü emzirme sırasında bazal metabolizma hızı denilen vücudun harcadığı enerji, normal dönemden daha fazladır. Bu nedenle, bu dönemde uygulanan sağlıklı bir beslenme programı ile hem kilo vermek kolaylaşıyor hem de bebeğinizi daha kaliteli sütle beslemiş olursunuz. İlk maddesi emzirmek olan bu 11 maddelik listemiz ise beslenmenizdeki yeni düzenlemeler için size yol gösterici olabilir:

1-KALORİYE DİKKAT
Şu anda her lokmanız bir zamanlar içinizde gelişmekte olan bebeğinizle paylaştığınız kadar önemli olmasa da, besin seçiminiz süt kaliteniz açısından önem taşımaktadır. Özellikle yeni bir anne olarak çok daha fazla enerjiye ihtiyacınız olacak. Bu nedenle eğer emziriyorsanız hamilelik öncesi ağırlığınızı korumak için almanız gereken kalori miktarına günde 400 ile 500 ekstra kalori eklemeniz gerekiyor.

2- PROTEİNLER BESLENMENİN YAPI TAŞLARI
Enerjinin yüzde 15’i proteinlerden gelmelidir. Et, tavuk, balık, yumurta ve kurubaklagiller proteinler zengin olan besinlerdir. Ayrıca bu besinler B grubu vitaminleri, demir ve çinko açısından da zengindir.

3-KALSİYUM GELECEK İÇİN ÖNEMLİ
Bu dönemde kalsiyum ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılamak en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biridir. Günlük beslenme içerisinde 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketmek yeterli olacaktır. Kilo kontrolü açısından az yağlı olanları tercih edebilirsiniz.

4-DOĞAL VİTAMİN KAYNAKLARI SEBZE VE MEYVELER
Meyve ve sebzelerde hayati önem taşıyan vitaminler ve mineraller bulunur. Her öğünde mutlaka sebzeve meyve tüketmeye çalışın. Pişirme şekli vitamin ve mineral içerikleri üzerinde etkilidir. Bu nedenle sebzeler önce yıkanıp sonra mümkün olduğu kadar büyük parçalar şeklinde pişirilmelidir.

5-DEMİR AÇIĞINI TELAFİ EDİN
Vücuttaki demir eksikliği hamilelik döneminde birçok kadının karşısına çözülmesi gereken bir sorun olarak çıkar. Bunun için hamilelikte demir ihtiyacına yönelik beslenmenin yanı sıra doktorun önerdiği şekilde dışarıdan demir takviyesi yapılır. Çünkü hamileliğin ikinci yarısında bebeğiniz, demir depolarını oluştururken sizin demir depolarınızdan yararlanır. Bu nedenle, doğum sonrasında da devam eden demir eksikliğinizi gidermek için öğünlerinizi demir yönünden zenginleştirmek için kırmızı et, pekmez, yumurta sarısı günlük beslenmeye eklenmelidir.

Yiyeceklerle beraber alınan demirin vücutta kullanılmasını önemli ölçüde engelleyen çay tüketimini ise mümkün olduğunca azaltmalısınız. Ayrıca demir emilimini arttırmak için C vitamini içeren besinler ile tüketilmesi daha iyi olacaktır. Salata, taze sıkılmış meyve suları gibi.

her zamanki gibi süper ve de örneksinnnnnnnnnnnnn

afiyet olsun

kız neruda hanımmmmmmmmmmmmmmmmmmm sana bişey sorduk dimi valla ahaaaaaaaaa geliyorrrrrrr

Şeker katkısısız çiğnenebilir. Lif bakımından zengin olan kuru meyveler tatlı ihtiyacınızı kolaylıkla gidericidir. Bu gün boyu kendinizi tok hissetmenize yardımcı olacaktır. Bir fincanın üçte biri kadar olan kuru kayısının kalori değeri 150 kaloriden azdır. Kuru kayısı hem son derece besleyicidir. Hemde potasyum içeriği bakımından çok zengindir.

Kuru kayısı lif içerdiği için sindirim şikayetlerine karşı iyi gelir. Stresi ve kansızlığı giderir. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunma kousunda yararlı oldukları bilinmektedir

Kuru kayısının faydaları: Kuru kayısı besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Kayısı kurusu sindirim sorunlarına iyi gelir. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır. Görme fonksiyonlarını güçlendirir. Şeker hastalığının gelişimini engeller.

Bağışıklık sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları saptanmıştır.

Kuru erik ve özellikleri: Kuru erik bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Kuru elma ve yararları: Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Karaciğerinden şikayet edenler romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı uyku vericidir. Baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiz.

canım ne kadar güzel ve bilinçli bir menü oluşturmuşsun tebrikler örnek alınacak bir düzen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…