60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Anti selülit diyetiyle yaz gelmeden incelin

Zayıf, şişman, genç, yaşlı demeden tüm kadınları esir alan kabus: Selülit! Havalar ısınırken, kusursuz bir vücuda kavuşmanızı sağlamak için selülit hakkında bilinmesi gerekenler ve Anti Selülit diyeti yazımızda.

13365

Günümüzde kadınları çok rahatsız eden problemlerden biri olan selülitin oluşumuna etki ettiği düşünülen 4 teori var.

Kadıköy Şifa Kaliteli Yaşam Polikliniği Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Bahtiyar Tatay kusursuz bir vücuda kavuşmanızı sağlamak için selülit hakkında bilinmesi gerekenleri ve Anti Selülit diyetini anlatıyor.

Selülit oluşumunu etkilediği düşünülen teoriler şu şekilde özetlenebilir:

1. Teori: Deri altındaki yapının çok farklı olmasıyla bağlantılıdır. Yağlı dokuyu taşıyan doku, deri altında farklı yaş gruplarında ve farklı cinsiyetlerde, ön plana çıkmasıyla ilgili farklılıklar gösterir. Bundan dolayı kadınlardaki yağ fazlalığı özellikle kadınlarda selülit oluşumunu erkeklere göre ön plana çıkarır.

2. Teori: Kolojen ve konektif (bağ ) dokunun parçalanmasıyla oluşan oluşumdur. Eğer bu dokular yıkılırsa yağ dokusu ön plana çıkar ve görünür hale gelir.

3. Teori: Bu bölgedeki vasküler (dolaşım) sistemin ne kadar etkinlikte bir dolaşım sağladığı ile bağlantılıdır.

4. Teori: Enflamasyon süreçlerinin selüliti oluşturabilecek sebeplerden bir tanesi olabileceği yönündedir. Hücre biyopsileri sonucunda selülitli hücrelerde kronik enflamasyon görülmüştür.

Bütün bunlarla beraber, selülit konusundaki teorilerin yenileri de keşfedilmekte olduğunu belirten Tatay, beslenmenin bu konuda anahtar rolü olduğu artık kabul edilmiş bir gerçek olduğunu vurguluyor.

Selülit her zaman çok şişmanlık ve obezitenin sonucu olamamasına karşılık, yağ dokusundaki azalma her zaman selülit dokusunda bir iyileşme görülmesini sağlamıştır.

Bununla beraber bazı bulgular spesifik gıdaların ve gıda destek gruplarının, bu problemi çözmede, anti -selülit diyetlerinin sadece yağ kaybettirici diyetlerden daha etkin olduklarını kanıtlamıştır.

Yağ dokusunun yıkılmasını hızlandırıcı yiyecekler

Yağ birikime karşı en etkili savunma mekanizmalarından bir tanesi vücudun insulin tepkisini minimize etmektir. Bunun anlamı beslenmedeki toplam karbonhidrat sayısından düşüş yapmaktır. Fakat bundan bütün karbonhidratları elimine etmek gerektiği anlamı çıkarılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki kompleks karbonhidratlarda yüksek besleyiciliği ve fitokimyasalları (meyveler, kuru baklagiller, sebzeler içerisinde bulunurlar) ile selülitin çözümlenmesi konusunda en büyük yardımcılarımızdır.

Selülitle ilgili en etkili yöntemlerden bir tanesi basit şekeri ve rafine edilmiş karbonhidrat kaynaklarını tüketmemektir.

Diğer bir önemli unsur ise tam buğdaydan yapılmış ekmek grubu gıdaları ve meyveler gibi kompleks karbonhidratları tüketilirken bir protein kaynağı veya sağlıklı bir yağ grubu besini ile tüketilmesine özen gösterilmesidir. Bu sayede sindirim yavaşlayacağından insülin salgısı da sınırlandırılacaktır.

Gerçekten etkili bir şekilde yağ yakmak için beslenme programına biraz kahve (kafein), çay (xanthine) eklemek etkili olacaktır. Günde birkaç kere yeşil çay tüketmek ise catechin - polyphenollerinden dolayı etkili bir metabolizma hızlandırıcı olacaktır.

Kolajen yıkıcı ve Kolajen yapıcı yiyecekler

Eğer kolajen yıkımı sizin için selülit sebebi ise bu yıkıma bir dur demeniz gerekir. Bu yıkımı durdurucu veya yavaşlatıcı gıdalar da size bu konuda destek olacaktır.

Soya: Östrojenin yaptığı işlerden bir tanesi de spesifik olarak kolajeni yıkmaktır. Soya içerdiği fitoöstrojenle östrojeninin görevini taklit ederek östrojen hücre reseptörlerine bağlanır ve kolajenin yıkılmasını engeller.

Bioflavonoidler: Bu grup kolajeni yıkan iki enzimi bloke ederler. Toz kakao, kırmızı şarap, üzüm suyu, üzüm çekirdeği ektresi, üzüm kabuğu gibi proanthocyanidinlerden zengin gıdalar bu iki enzimi bloke ederek yıkımı da önlemiş olurlar. Kolajen yıkımını önlerken aynı zamanda kolajen ve yeni bağ doku yapımına da destek olmamız gerekir. Bazı besin maddeleri de bu konuda etkinlik göstermektedir.

C vitamini: Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, aynı zamanda güçlü bir kolajen yapıcıdır. C vitamininden zengin turunçgiller, çilek, brokoli, karnabahar, yeşil biber gibi sebze ve meyveler de kolajen yapımında önemli rol oynarlar.

Jelatin: Jelatin özellikle 3 aminoasit açısından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Bunlar; proline, hidroksiprolin, glisin. Hidrolize edilmiş jelatin (beslenme desteği olarak bulunabilir) içerisindeki oligipeptidler sayesinde kolajen sentezine destek olur.

daha bitmedi kızlar...

güne motive edilmiş olarak başlamanız için;

Zayıflatması garantili olan 6 besin

Yaz kapımızda.. Zayıflamak için neredeyse her yolu deniyor ama başarılı sonuç alamıyorsanız sağlıklı besinlere yönelmeye ne dersiniz?

34274

Araştırmalara göre kilo vermeye yardımcı 6 besini sizler için derledik. Her biri sağlıklı ve zayıflatıcı özelliğe sahip besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

1. YEŞıL ÇAY

Büyük boy bardak buzlu yeşil çay veya bir büyük bardak sıcak yeşil çay içmek farklılığı başlatabilir. Yapılan son çalışmalarda gönüllü olarak 3 ay boyunca her gün bir şişe yeşil çay içenler, diğer gruba oranla daha fazla yağ kaybetmiştir. Araştırmacılara göre yeşil çayın içinde bulunan kateşinler (yararlı bir fitokimyasal) kalori yakımını sağlayıp, kilo kaybını artırmıştır.

2. ÇORBA (et veya balık suyuna bol domatesli çorba)

Ana yemeğe başlamadan önce içilen et veya balık suyuna bol domatesli çorba kişiye doygunluk hissi verir. Böylece kişi ana yemeğe geçişte kendisini tok hissettiği için daha az kalori alma eğiliminde olur. Düşük kalorili çorbalar açlığı bastırmakta çok işe yarar.

3. YEŞıL SALATA

Düşük kalorili salatalar ana yemek öncesi kendinizi doymuş hissettirecek bir başka iyi seçenektir. Yapılan bir araştırmaya göre yemekle birlikte yenen düşük kalorili küçük salata, öğünde alınan toplam kaloriyi yüzde 7, büyük bir salata ise yüzde 12 azaltabiliyor. Ancak araştırmanın sonuçları yüksek kalorili salatalar için tersinin doğru olduğu ortaya koydu. Öğün sırasında yenen yüksek kalorili küçük bir salata alınan kaloriyi yüzde 8 artırırken, büyük bir salata yüzde 17 artırıyor. “Sağlıklı bir salata nasıl hazırlayabilirim” diye düşünüyorsanız; taze ıspanak yaprakları (2 bardak dolusu), 1 orta boy salatalık, 1 orta boy domates ve 1 /4 bardak rendelenmiş havuçla yaklaşık 70 kalorilik, 5,5 gram lif içeren sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.

4. YOĞURT

Yağsız yoğurdun içindeki kalsiyumun zayıflatıcı etkisi olduğu çeşitli çalışmalarla ortaya konmuştur. Bir çalışmaya göre günde 3 porsiyon yüksek kalsiyumlu ve yağsız yoğurt tüketen obez bireyler, düşük kalsiyum ve yağlı yoğurt tüketen obezlere göre yüzde 22 daha fazla kilo ve yüzde 61 daha fazla vücut yağı kaybetmiştir. Burada en etkileyici sonuç ise yüksek kalsiyumlu, yağsız yoğurt yiyenlerin yüzde 81 daha fazla trunkal (karın bölgesindeki) yağ kaybetmeleridir. Yoğurt hem karbonhidrat hem de proteini bir arada bulundurduğu için kan şekeri regülasyonunda ve açlık kontrolünde etkili olmaktadır.

5. KURU BAKLAGıLLER

Kuru baklagiller içeriğindeki lifler dolayısıyla kendinizi tok hissetmenizi daha çabuk sağlar. 1,5 bardak barbunya yaklaşık 8 gram lif, 7 gram protein ve yaklaşık 110 kalori içerir. Baklagilleri yemek olarak tüketebileceğiniz gibi haşlayıp, salata ve çorbalarınızın içine de ekleyebilirsiniz.

6. SU

Suyun süper besin olarak kabul edilmesinin en önemli nedeni “0” kalori olmasıdır. Eğer yüksek kalori içeren içeceklerden tüketirseniz bunu dengeleyebilmek için daha az yemek zorunda kalırsınız. Araştırmalar gösteriyor ki karbonhidratları içmektense yemek daha iyidir. Su, tüm vücut fonksiyonları için önem taşır ve günün her saatinde tüketilebilir. Suyunuzu sade olarak içmekten hoşlanmı-yorsanız, içinde taze meyve dilimleri bekleterek tüketebilirsiniz.

günaydın kızlar... a.s.

teşekkürler şekercik alkisalkisalkis

günaydınnnn
bugün 64.400 olarak başladım ama hasta oldum sanırım bu hafta kilomda kolay değişilklik olmaz :s
ayrıcaaa dünkü buluşmamda sadece portakal suyu içmeyi başarabildim ayrıca başka arkadaşımda portakal suyu içti.. ondan da şüphelenmedim değil rejim mi yapıyor diye :)))))

hastayken diyet konusunda yardımcı olacak önerileriniz var mı

:İyi akşamlar bende katılmak istiyorum bendeeee :1rolleyes:

hoşgeldin taklımmm a.s. bi fırlama daha katıldı topiğimize ne mutlu bizeee hihoyyyt

ama sen böle devam edersen çok kötü hasta olcaannn senağlama çok sağlıksız.herşeyden yiycen ama çok az az yiycen.sen takip et bizi tatlımm. hoşgeldin aramıza a.s.

dün aynı makaleyi okudum ve paylaşcaktım sizinle işim çıktı araya bişeyler girdi yapamadım.teşekkür ederim tatlımmmm :asigim:

CANLARIMMM GÜNAYDIN HEPİNİZEEE.SABAH KALKTIM GÜZELCE MEKİKLERİMİ ÇEKTİM UFAK ÇAPLI SPORUMU YAPTIM BANYOMU YAPTIM SUYUMU SÜTÜMÜ SİRKELİ SUYUMU İÇTİM.MUZUMU YEDİM 40 DAKKADA İŞ YERİME GELDİM.BİTKİ ÇAYIMIDA İÇTİM (KAYISILI FORM) AMA SONRASI PEK HOŞ DEĞİL.PATRONUM SICACIK BÖREKLER ALMIŞ DAYANAMADIM 1 TANE YEDİM BÜTÜN GÜN ÇOK KOŞTURCAM AMA TELAFİ EDERİM KIZLAR kaydirigubbakcemile5 BUDA BENİM BU HAFTAKİ KAÇAMAĞIM OLSUN delikafadulden
BU ARADAAA BUGÜN İŞTEN ÇIKINCA SAÇLARIMI KESTİRCEMMMM :dance: ÇOK GÜZEL OLCAM ÇOOOK.
YA BİDE BEN BİŞEY DİYCEM BENİM BOYUM 1.74 KİLOMUN NE OLMASI GEREKİYO.GÖBEĞİMDEKİ SARKANLARDAN BAŞKA BENDE HİÇ BİŞEY KALMADA.PANTOLONLARIMIN HEPSİ POPOMDAN DÜŞÜYO kaydirigubbakcemile3 BACAKLARIM ÇIRPI GİBİ OLDU.NE YAPCAM BEN YAA? KİLO ŞİMDİLİK 64 KAÇ KİLO OLCAMDA BU GÖBEKTEKİ SARKANLARIMDA GİTCEK :uhm: 58 OLURSAM SANKİ ÇOK ÇİRKİN OLCAKMIŞIM GİBİ GELİYO CADIARZU

tamam ablacım çok sağol aklımı başıma getirdin çok haklısın söz dinliycem seni kaydirigubbakcemile5

canım normalde 10 fark olması gerekiyor.bende şuan 56.700 üm bacaklar, kollar ve popo hiç kalmadı ama henüz göbeğim dümdüz olmadı benim hedefim 50 olmak yakışmıycak çok çirkin olcam biliyorum ama yinede istiyorum.sende kendini hangi kiloda daha rahat hissediyorsan ona kadar düşmeye çalış. örneğin biknimi giyceksin giy bikinini bak eğer şuanki kilonda güzel duruyorsa bunu korumaya çalış bence...bende son halimin fotolarını yarın facebook akoycam bakarsınız

tamam ablacım çok sağol aklımı başıma getirdin çok haklısın söz dinliycem seni kaydirigubbakcemile5

canım seni çok iyi anlıyorum ben. bu insanda yemek istedi bi hafta bazen kesiliyor hiçbişey yemezsem bile olur diye düşünüyorsun.ama öbür hafta birden öyle bi açılıyorki insan herşeyi yiyebilcek hale geliyor.ben bu tokluk hissinin değerlendirilmesinden yanayım, tabiki hiçbişey yemeden olmaz ama bence bu tokluk hissinde kendini fazla zorlamamak lazım yemek için az yensede olur zaten haftaya iştahın açılır canım tekrar

kızlar bugün yine yoğun bir gün olacak benim için yine dışarıda olacağım ayrıca söylemeyi unuttum dün akşm bir ara teyzemlere uğradım onlardada yaş pasta wardı kakaolu kestaneli falan harika görünüyordu ama ne kadar ısrar etselerde yemedim akşam da yemedim karpuzla geçiştirdim oda yeterince şişiriyo zaten birazdan tartılcam kenndimi hafif hissediyorum ama dün kuzenim çok morelimi bozdu (gerizekalı)
ya ben onun için allahın sıcağında sokaklara düştüm özsütün önünden geçiyorduk dedimki buranın aşuresi çok güzel oluyor sonra bide bir yerden daha geçiyorduk buranında çiğ köftesi dedim bana ooo sen böyle sürekli yemek düşünürsen asla zayıflayamazsın ayy nasıl sinirim bozuldu anlatamam sonuçta ben ona onları canım istediği için demedimki öylesine söylemiştim o an ağlıyasım geldi çünkü o benim gözümün önünde pizza yerken (ki bnm en sewdiğim şey)ben salata yedim we gerçektende canım istemedi sanırım bu sefer gerçekten kilo wermeye kararlı olduğum için ama onun öyle demesi psikolojimi alt üst etti açıkçası ama ben umutsuzluğa kapılmıycam elbette çünkü göstercem hepsine nasıl isteyince weriliyormuş kilo

TAMAM TATLIM BAKARIM RESİMLERİNE.ŞU FİTNESSLE HERALDE İSTEDİĞİM SIKILIĞA ULAŞIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.NASIL OLACAK BİLMİYORUM AMA İSTEDİĞİM VE HEP OLMAK İSTEDİĞİM HALİMA DÖNCEM kaydirigubbakcemile2

HİİÇ CANINI SIKMA CANIM BENİM BİZDEN SANA TAM DESTEK alkisalkisalkis

Mervecım bıŞey sorcam hanı gÖbeĞe masaj yapmak yaĞ yakımına yardımcı oluyo.bÖle hafıf hafıf pıt pıt vurmakta ıŞe yararmıkı???

Mervecİm bİŞey sorcam hanİ gÖbeĞe masaj yapmak yaĞ yakımına yardımcı oluyo.bÖle hafİf hafİf pıt pıt vurmakta İŞe yararmıkİ???

saracim kelin ilacı olsa kendi başına sürer valla kaydirigubbakcemile3
ah ah bilmiyorumki eğer yardımcı oluyorsa göbişime pıt pıt vurmam dayak manyağı yaparım küçülsün diye :CüvCüv:

Günaydın kızlarrrrr,

Yeni bir güne merhaba diyoruzz.. Sabah kalktım muzumu yedim.. Birazdan accık kuaför işlerim var malum yaz geldi..kaydirigubbakcemile3 Öptüm hepicinizi kocaman

Buarada haa dün izin tarihimizi konustuk. Temmuz başı bodruma gidicem.. Yani 1buçuk ayım ve 5 kilom kaldı.. Heralde okadar zamanda veririm bu kilolarıııı....:sm_cool:

Bir sürü yeni arkadaş katılmış aramıza... Kızlar hepiniz hoşgeldiniz.. Zayıflamak için büyük bir adım attınız.. Hepberaber incecik ve daş olucaazzz...sositososito

Evet ablacım bende öyle düşünüyorum.. Kaldığğım yerden devam.kaydirigubbakcemile

herkese iyi gecelerrrrr...mutlu olun,mutlu kalın,mutlu yaşayın inşallah...

aplam çok tatlısın sen yaaa..Şeniz

ıradende dolayı seni kutlarım canım.. Aynen devam..:hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…