60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

içmeye çalış kız zati günde 3 bardak içiyosun ya. ama napalım içemiyorsan dediğin gibi yap

hepsi çok güzel
afiyet olsun can çok güzel kolayy gelsin

bende şimdi yaptım
kakınca 4bardak su
sonra
1,5 domates
1kk peynir
3mısır çıtlagı
1tatlıkaşıgı bal
şkersiz çay
süper bir menü
çok hoşuma giden listelerden biri
Öğlen yemeğimi yazayım...
10 yk mercimek çorbası
1 yk pirinç pilavı
1 yk karışık kızartma (Yağı süzülmüş iyice)
2 yk yoğurt
2 yk salata

çok mu yemişim ne?
harika kızartmayı abartmamışsın kararında olmuş herşey var ve de az az çok güzel
ama yoğurt miktarı ile salata miktarını artırırsan kilo vermen daha kolay hale gelir bence
ara öğün:
3 adet hac hurması
20 edet beyaz leblebi,
öğlen yemeğim:

3 y.k. pirinç pilavı,
4 yemek kaşığı etli mantar sote,
1 kepçe cacık,
çok güzel artık pilavı 2 yk ya düşür salata yoğurt miktarını artırmaya bak
konuyu süper özetlemişsin canım
yoğurt çok az olmuş en az 4-5 yk yoğurt yemeni öneririm.
hayır özel yaptığım birşey yok bol bol su içiyorum bir de sabahları kuru kayısı kuru incir kuru erik yemeni ılık su içmeni tavsiye ederim tecrübeyle sabittir
listen bugünkü favorilerimden canım afiyet olsun
öğle yimaaaammm

6yk bulgurlu kabak yemeği

3yk yooortt

2 tane çarliston 1 tane kırmızı biberrr

kabak epey bulgurluydu ekmek yemedim o yüzden
süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

çok hoş kararında bir liste olmuş

içmeye çalış kız zati günde 3 bardak içiyosun ya. ama napalım içemiyorsan dediğin gibi yap

hügocum valla benim elmam çok ekşiydi limondan farksızdı bide limon,üstüne bide kabuğunun acısı,ııyyhhhhhhhhh iğrenççççççççççççççççççsadece suyunu içim bari valla sabah aç karnım aiçtim ya kusacaktım nerdeysebide işe yaramazsa sizi çiğ çiğ yerim ona göre heeeeeeeeeeee

merhabalarrr :)
bugün biraz karıştırdık normalde hafif yerdim ama
kahvaltıda
2kk beyaz peynir
2 küçük havuç
öğle
ızgara köfte 6 tane
bir kase pilav
salata
2-3 patates kızartması dilimi

ara öğünüm falan yok bugün
öğle yemeğini 1 gibi yedim ama ağır yediğim için akşam yemeği yemicem çay içiyorum
suda içemedim bugün pek akşam bol bolda su içerim
sporumuda biraz uzatırsam sorun olmaz heralde
1000 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum bugünde geçmemişimdir inş

selamm kızlarrr
sabah
klasik sirkeli ve normal ılık su
1 dilim kepekli ekmek
yarım domates
1 light üçgen peynir
öğlen
1 kepçe ezogelin çorba
karısık salata(çok güzel diildi az yiebildim)
sebzeli tawuk sarma gbi bişi wardı 4-5 çatal felan yedim
6da akşam yemeğimi yicem

Selam kızlar günlük menümü yazmaya geldim
sabah kalkınca : 07.00 bir bardak oda sıcaklığında su
kahvaltı :
2 adet haşlanmış yumurta ( evet çok biliyorum artık bu hafta dengelicem )
1 yk peynir salatası
2 dilim ekmek
2 küçük domates
1 çk yeşilzeytin ezmesi
1 kupa şekersiz siyah çay
nane - maydonoz vs.

aralarda : 1 hurma 2 kayısı
ögle : 12.25
2 küçük kepçe took çorbası
2 kepçe taze fasulye susuz
2 yk pilav
2 dilim ekmek

ara 15.00 : 6 yk pazı yemegi
1 dilim ekmek

17.:00 2 kivi 1 portakal
tüm gün 1,5 litre su 1 kupa yeşilçay, 3 kupa kuşburnu çayı
regl öncesi dönem olduğu için iştahım açıldı zararlı şeyler yiyceme normal şeylerden çokça yidim
akşam da evde tontonlu salata yapip yiycim öle işte

Bir zamanlar sahip olduğunuz hatlara artık çok mu uzaksınız. Aynaya her baktığınızda birkaç yıl yeni nedenler ortaya koyuyor. Her ne kadar bu yeni sebeplerin etkileri vücutta sınırlı gibi gözüksede birbirleriyle etkileşimleri bel çevresi ölçüsüne yansıyor. İşte araştırmacıların risk olarak belirledikleri nedenler.

Az uyumak: Halk arasında çok uyumanın kilo almayı tetikleyeceğine inanılır. Cleveland’da bulunan case western reserve üniversityde gerçekleştirilen araştırmanın sonucu ise bu inanışı çürütecek sonuçlar içeriyor. Çalışmaya göre günde ortalama 5 saatin altında uyku doğal yağ yakıcılardan olan ve uyku sırasında salgılanan büyüme hormonundan uykusuz kalındığında yararlanılamadığının da hesaba katılması gerekiyor.

Kirlilik: Kilo artışı ile hormonlar arasındaki ilişkiyi artık hepimiz biliyoruz. Bazı hormonlar iştahı ve dolayı sıyla kiloyu bozabiliyor. Çözüm için temiz bir çevre ve organik tarıma yönelmek gibi yöntemler ön plana çıkıyor.

İklimlendirme sistemleri: Alabama üniversitesinde yapılan bir araştırma sıcak havalarda can kurtaran gibi sarıldığımız klimaların şişmanlattığını ortaya çıkardı. Soğukta organizma metabolik hızı yavaşlatıyorlar. Yinede bu konuda bilim dünyasında karşı tezi savunan ve bu çalışmaya şüpheli ve temkinli yaklaşan bilim insanları az değil.

Sigarayı bırakmak: Çok istemesine rağmen tuzsuz patlamış mısır tüketmek daha uygun olur.

İlaçlar: Doğum kontrol hapları kalori alımında çok daha dikkatli olmak şart.

Ekonomik krizler: Genellikle daha ucuz yiyecekler daha çok kilo aldı ranlardır. Ekmek ve makarnanın iştahın azalması nedeniyle durumun terse döndüğü unutulmamalı.

Geç anne olmak: Bugün kadınlar hayat boyu şişman kalma riskiyle karşı karşıya kalınıyor. Bu nedenle geç zamanlarda hamile kalmayı düşünenlerin beslenmelerine ve kilo almalarına çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.

Günümüzde birçok insan fazla kilolarından şikayetçi ve kilo verebilmek adına akıl almayacak yollara başvurmaya devam ediyor. Peki ama gerçekten sağlıklı bir şekilde kilo verdiğinizden emin misiniz. Rejimde misiniz. Yoksa yapmaya çalıştığınız tek şey basen eritme çabasından ibaret mi.

Sağlık uzmanları bireyin iç dünyasında zayıflama isteği olmadan çevresi tarafından dikte edilmek suretiyle girişilen zayıflama çabalarına ve dolayısiyle zorunlu egzersizler konusuna karşı tepkili. Zayıflamak ve fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız öncelikle bunu kendiniz istemelisiniz.

Göbek eritme amaçlı yapılacak beslenme programlarına mutlaka spor egzersizlerinin eşlik etmesi gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü oturduğunuz yerden kilo veremeyeceğinizi bilmelisiniz, aç kalarak kilo veremezsiniz.

Yapmanız gereken kilo verirken sağlıklı bir vücuda da sahip olabilmektir. Bu noktada size çeşitli spor merkezleri yardımcı olacaktır. Buralara belirli periyotlar ile gitmeli ve rejim programınızı destekleyici egzersizler yapmalısınız.

Kilo veremiyorum gibi bir dert ile muzdarip iseniz, kilo verme konusunun aynı zamanda metabolizma hızı ile alakalı olduğunu da bilmelisiniz. Kimi bireylerin metabolizması yavaş olduğu için aldıkları en ufak bir karbonhidrat bile kilo almasına sebep olabilmektedir. Burada bol su tüketimi ve yapılan egzersizler ile metabolizma hızı artırılabilir ve göbek eritme olayı daha kolay bir hal alır.

Diyet ve zayıflamayla ilgili olarak halk arasında doğru kabul edilen birçok kanının yapılan araştırmalar sonucu gerçek olmadığı kanıtlandı. Aç kalarak zayıflandığının, ekmeğin kilo aldırdığının, diyet ürünlerinin zayıflattığının ve sabahları aç karnına limonlu su içmenin aslında hiç de doğru olmayan diyet tabuları olduğunu biliyor muydunuz.

Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır.

Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride paralelinde düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama: Protein vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur. Ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir. Su kaybına neden olur. 1 gram kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur. Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

Her tür hareket ve sporun zayıflatması: Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir. Buda ancak haftada 5 gün düzenli egzersiz ile başlar. Çoğu zaman iki saat sürekli mekik hareketi yerine uygun nabızla 45-60 dk bir yürüyüş istenilen sonuçlara ulaşmakta daha faydalı olur.

Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği: Halk arasında inanılan bir başka yanlışta sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç tamamen yanlıştır. Suyun veya içine katılacak limon soda gibi maddelerin bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek ve yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.

Tek öğün yemek yiyerek kolayca zayıflamak: Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden birisidir. Bütün gün aç bırakıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır. Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi vücudu asla uzun süre aç bırakmamak ve mutlaka her 3-4 saatte birşeyler tüketilmelidir.

Son düzenleme:

Doktor ahmet maranki tarafından tavsiye edilen göbek eritme kürü ile 5 haftada göbek zayıflama sürecine gireceksiniz. Göbek eriten kürün temel besini elma olacak. Her gün öğle ve akşam yemeğinden 30 dakika önce 1 er adet kabuğu soyulmuş elma veya elma hoşafını tüketiyoruz.

Elma nın posasının doygunluk verici ve tok tutucu etkisi nedeniyle zayıflatan bir etkisi olan meyve kompostosu olduğunu biliyorduk. Elma içerisinde yer alan doğal meyve şekeri kandaki glisemik indeksi yükseltmektedir. Ancak kan şekeri düzeyini düşük tutmaktadır.

Bundan dolayı elma doygunluk hissi vererek tok tutan bir etki yapmaktadır. Yemeklerden yarım saat kadar önce elma kürü yapılmasının nedeni ise elmada bulunan fruktoz şekerinin kana karışma süresinin en az 20 dakika gerektirmesidir. Elma kürü yemeklerde daha az yemenizi sağlayarak 5 haftada 5 kilo zayıflama ve göbek bölgesinde bölgesel incelme sağlayacaktır.

Elma kürünün ardından yemeklerinizde salata yada çorba tüketimi vede günlük 45 dakika yürüyüş 5 hafta sonunda 10 kilo kadar zayıflama sağlayacaktır. Doktor ahmet marankininde dediği gibi elma kürü özellikle elma sezonunun 4 mevsim açık olduğu ülkemizde kolaylıkla uygulanacak bir diyet kürüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…