60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

neruş benim minik yaramaz erkek kuşum burnumu öpüyo yeni öğrenmiş kafamı uzatınca burnumu öpüyo biz öğretmedik kendi öğrenmiş

canım yaaaamaşallah tabii böyle ilgili sevgili olunca onlar da bıcır bıcır öğreniyolar demek ki yenişeylerrr ne güzelllll

sen nerdeydin bu saate kadar bütün gün görünmedinnnn:26::26:

kendim için sağlıklı puding yaptım. azık un acık süt acık pekmezi çırptım içine şu diyetisyenin verdiği kakaodan koydum. pişti. servis kasesine 1 kivi doğradım üzerine pudingi döktüm ve üzerine hindistan cevizi serptim kiviylede süsledim hoş gözüküyo. çabucak ooluverdi

canım yaaaamaşallah tabii böyle ilgili sevgili olunca onlar da bıcır bıcır öğreniyolar demek ki yenişeylerrr ne güzelllll

sen nerdeydin bu saate kadar bütün gün görünmedinnnn:26::26:

ızgara yaptım sonra hürremi izledim geldim

ızgara yaptım sonra hürremi izledim geldim

hımmmm iyi bari ben de dedim nerdeee bu hogocukcukcukcuk

regl yaklaşıyo bu ay zor geçecek gibi regl krizi için.

nedenküneee sen kaç regl badiresi atlatmış aslan gibi bir hatunsunnn gerçi dişler de bu ay zorladı seni epeyyy ama atlatırsııınnn hugooooomm yerisn tarçınlı muzlarııı içersin kakaolu sütleriiiiii biterrrr giderr inşallahhhh

slm herkese :)
bugünkü menüm:
kahvaltı
1 kk beyaz peynir
yarım havuç
kırmızı biber
yumurta
ara:
meyve suyu
öğle:
yaklaşık bi kase makarna salatası mayonezsiz sade yoğurtlu havuç ve bezelyeli
soda
akşam:
salata ve soda
bol su içiyorum
ama makarna pek iyi olmadı bugün

verdiğim tarife kivi eklemeyin :120:

yedin ve kivi olmamış sanırımmm portakal mı koysakk ya da hurmanın çekirdeklerini çıkarıp hurmaaa aslında elmayı pekmezle pişirip üzerine ceviz tarçın döksekkk o da süperr olur gibime geliyooo

kıyamam afiyet olsun canım
sağol canım
bademciklerim şişti, niye şişti anlamasamda
o da her yerimi ağrıtıyo benim
akut tonsilit var ben de
kemiklerime vuruyo bademciklerim ağrıdığında

ben de şimdi 1 elma yedim ara olarak

geçmiş olsun canım

Kilo vermek aslında görüldüğü kadar zor bir eylem değildir. Hele ki kilo fazlanız öyle aşırı miktarlarda değilse, ne aç kalmanıza, ne sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durmanıza gerek yoktur.

İhtiyacınız olan tek temel hareket, düzenli ve dengeli beslenmektir. Günde üç, en fazla dört öğün, dengeli ve yeterli düzeyde yiyerek beslenmek, vücudunuzun sindirim alışkanlığını düzenleyecektir. İkinci haftadan itibaren hemen hemen aynı saatlerde yemek üzere sağlayacağınız bu düzeni otomatik olarak vücudunuz sağlayacaktır.

Böylelikle vakitsiz yenilen yemeklerde olduğu gibi mideniz tükettiğiniz besinleri sindirmeye başlamadan öylece durmaktan vazgeçecektir. Tabiki beslenme saatleriniz kadar beslenme eylemindeki alışkanlıklarınızda önemlidir. Usul usul, çiğneyerek yiyeceğiniz yemeklerinizi mutlaka su ile desteklemelisiniz.

Özellikle soğuk su ile desteklenen öğünler, size enerji vermekten ziyade, açlık hissinizi bastırıp, tükettiğiniz besinlerin yakılmasını sağlayacaktır. Kızartma ve tatlılara tüm diyet ve diyetisyenler karşıdır.

Bu konuda sizin yapacağınız tek eylem, haftanın altı günü bu yiyeceklerden uzak durmaktır. Örnek olarak çarşamba günleri 1 porsiyon tatlı yiyebilir. Cumartesi günü ise biraz kızartmayı menünüze dahil edebilirsiniz.

Aşırı kilolar özellikle bayanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Her zaman için kontrollü diyeti öneren uzmanlar kilolarından şikayetçi olanlara bazı ipuçları veriyor.

Uzmanların önerdiği ipuçları şöyle:

1- Adaleli olmaya çalışın çünkü adale daha fazla kalori yakar. Hem’de 24 saat boyunca.
2- Diyet yapmayı bırakın çünkü diyetlerde sürekli hırsızlık yapmak için fırsat kollanır. Yasaklanan şey cazip hale gelir. Kendinize hiçbir şeyi yasaklamayın. Yalnız onlardan daha az yiyin.
3- Kilo vermede başarılı olanlar günde 5 öğün yemek yiyenlerdir. Yani sık yiyin ama az yiyin. 90′a 10 kuralını takip edin.
4- Yediklerinize yüzde 90 dikkat ederseniz, yüzde 10 problem yaratmaz. Bol bol su için yemek aralarında atıştırmanızı kesecektir.
5- Kilo vermeyi hem kendiniz isteyin hem’de kendiniz verin. Birisi sizi sürekli kontrol altında tutarsa bu iş yürümez.
6- Arkadaşınızda başarılı olan bir diyet sizin için başarılı olmayabilir.
7- Kilo verme hedefinizi minik adımlarla gerçekleştirin. Yani 15 kilo vermeniz gerekiyor veya istiyorsanız ilk etapta 5 kilo vermeyi hedefleyin.
8- Akşam yatmadan kendinize sorun. Bugünkü yediğim içtiğimle hayatımın sonuna kadar bu şekilde yaşayabilir miyim. Cevabınız hayır ise gerekli değişiklikleri yapın.
9- Porsiyonlara dikkat edin. Ne az nede fazla. 100 gram ise 100 gram.
10- Daha çok sevdiğiniz yemeklerde porsiyonlara dikkat edin.
11- Yemeğe çıkmamazlık etmeyin ama seçici olun.
12- Kendinize uygun hobi olarak yapabileceğiniz egzersiz seçin. Örnek olarak dans etmek.
13- Aklınıza yemek yemek geldiğinde, sevdiğiniz başka bir şeyi yapmaya başlayın. Zamanla yemek yemeyi o kadar sık düşünmemenizi sağlayacaktır.

Düşük kalorili diyet listelerinden yana tercih kullanırken günlük alınması gereken kalori miktarına dikkat edilmeli ve ihtiyacımız olandan fazlasını alarak kilo almaktan uzak durmalıyız. Aldığımız kalori miktarıyla kilo alıp verme orantılıdır.

Bu orantıyı koruduğumuz sürece kilo sonu olmayacak oysa oratıyı bozduğumuz zaman ya şarı zayıf bir hal alacağız yada çok fazla kilo alacağız. Sık sık başlanıp bırakılan diyet programları neticesinde bazal metabolizma hızımız olumsuz etkilenecek ve kilo verme sorunu yaşayabileceğiz.

Aç kalmak metabolizma hızını düşüren en büyük etkendir. Aç kalınmadan gün içerisine ölçülü bir şekilde hazırlanan beslenme proğramı sayesinde bazal metabilizma hızı normal düzeyde olacaktır.

Özellikle troid hastalıklarına müzdarip kimseler kesinlikle konuyla ilgili hekimlerinden yardım almadan zayıflama konusunda harekete geçmemeliler troid hormonu bozuklukları kilo vermeye etkileyen oldukça önemli faktörlerdendir.

Diyetinizi sabote edebilecek gizli düşmanların farkına varın ve onların üzerine gidin. İşte diyetinizi sabote edebilecek 10 davranış arkadaşlar.

Hızlı yemek: Hızlı yemek yeme yarışmaları dışında rekor kırmak istermişçesine hızlı yemek yemenin kimseye yararı yok. Hızlı yaşam ve iş çevremiz hepimizi aceleci kişiliklere çevirmiş olsa da yemek zamanı kişiye özeldir. Her öğün yavaş ve küçük lokmalar halinde tüketilmelidir.

Öğün atlamak Aaştırmalar kahvaltı yapmayanların yapanlara oranla daha kilolu olduklarını gösteriyor. Öğün atlayarak daha başarılı kilo verilecektir yönünde yanlış bir inanış var. Ancak gerçek şu ki günde 3 öğünden az yiyenler gün sonunda çok daha fazla kalori alır. Güne kalorisi dengeli, lif oranı yüksek, besleyici bir öğünle başlayıp, az az ve sık sık beslenmeye devam edin.

Sıvı nasıl deyip geçmek: Alkol, kremalı tatlı kahveler, meyve konsantreleri, şekerli çaylar ve meşrubatlar sinsice kilo alımını hızlandırabilecek besin değeri düşük ve yüksek kalorili içeceklerdir. Yapılan bir çalışma amerikalıların günlük kalorilerinin ortalama yüzde 21’ini meşrubatlardan aldıklarını gösteriyor. İçecekler tokluk duygusu vermediğinden daha fazla yemeye teşvik eder. Unutmayın küçük değişiklikler büyük kalori tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.

Büyük porsiyonlar: Mide doygunluğundan çok göz doygunluğuna dikkat edin. Restoranlarda izlediğimiz reklam ve filmlerde büyük ebatlarda yenen yemekleri görmeye alışan beynimiz evde’de bu ebatları aramaya yönelebilir. Öncelikle mide kapasitenize uygun makul porsiyonlarda yemeği ekstra büyük menüler seçmemeyi restoranların küçük bir ekstra ile verecekleri promosyonlara hayır demeyi öğrenin. İhtiyacınızdan fazlasını yemeyin ve yemek sonrası duyabileceğiniz rahatsızlığı anımsayın.

Sağlıksız ekstralar: Diyet yapmanın salata ve sebze yemek ile diyet kola içmekten ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Güzelliğin zayıf olmaktan geçtiği inancının yaygın olduğu günümüzde değişen yemek kültürümüz restoran mönülerinde salataları ana yemek olarak görmeye başlamamıza neden oldu. Ancak eklenen ekstra soslar ve malzemelerle mükellef bir ana yemeğin kalorisine ulaşabilecek salatalarınızı doğru süslemeniz gereğini unutmayın.

Şuursuzca yemek: Şuursuz yemek yeme adeta bir hafıza kaybı yaşayıp bilinçsizce bulunan yemeklere saldırmaktır. Yemek yemek nefes almak gibi kişilerin fizyolojik ihtiyaçları için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve zevk alma duyusu olarak kullanılmamalı. Her ekstra kaçamağın karın ve bel bölgenizde çıkacak ekstra katlar olarak size döneceğini unutmayın.

Şok diyetlere itibar etmek: Büyük vaatlerle hızla yayılan medyatik diyetlerin başında düşük karbonhidrat içeriği olan programlar geliyor. Özellikle amerikan halkının 10 milyondan fazlasının kalbini feth eden bu diyetler uzun vadede baş ağrısı, mide bulantısı, sersemlik ve kendini yorgun hissetme halleri yaratabilir. Bu tarz tek tip kalori kısıtlı diyetler uzun vadede kişilerde kalori atakları yaratarak, yoğun kalorili besinlere saldırılara neden olabilir. Bu nedenle en doğru yanıtı kişiye özel diyetlerle alabilirsiniz.

Nasılsa kilo veremiyorum demek: Tartı ibresi düşüşü göstermeyince pek çok kişi hemen çok ciddi kalori kısıtlamaları yaparak kilo kaybı sağlamaya çalışır. Oysaki günlük alınan kaloriyi çok fazla düşürdüğümüz zaman vücut direnç gösterebilir ve yağ kaybı yavaşlayabilir. Bu durumda enerji alımını düşürmekten çok, harcamayı artırmak daha faydalı bir etki yaratacaktır.

Dışardan yerken ipin ucunu kaçırmak: Yemek fizyolojik ihtiyacımız olduğu kadar aynı zamanda sosyal içerikli keyif alınan bir ihtiyaçtır. Özellikle kadınların çalışma hayatına daha fazla dahil olması dışarıda yemek yeme sıklığını da artırdı. Buradaki en önemli nokta her dışarıda yemek olayını şölene çevirmemek makul ve doğru seçimler yaparak diyet yolundaki başarı ivmesini düşürmemektir.

Kendinize inanmamak: Merdivenin en uç noktasını görmek zorunda değilsiniz. Önemli olan her adımda hedefe yaklaşıyor olduğunuzu bilmekte. Diyetinizdeki sinsi hataları bertaraf ederek hedefe ulaşmak için küçük başarılardan keyif almalı. Takdir etmeli ve kendinize inanmalısınız.

Ne yapmalısınız: Kendi kendinizi test edin. Diyetmi yapıyorum yoksa diyette olduğumu mu sanıyorum diye kendinize sorun. Uzman kontrolünde diyet yapmayan kişiler zayıflama süreçlerinde almaları gerekenden fazla kalori alıp kendilerini diyet yapıyor sanabilirler. Bunun için diyetinizin size özel olduğundan emin olun.

Kendi kendinizin diyet polisi olmaya çalışın. Diyette olduğunuzu düşünmeyin. Kalorileri ve diyet yemeklerini düşünmekten çok beslenme biçiminizde yapmakta olduğunuz hataları ve size kilo aldıran suçluları tespit etmeye çalışın. Sürekli diyette olduğunuzu düşünmek yemeğe karşı kuşkucu olmanıza yeme atakları geliştirmenize ve erken havlu atmanıza neden olabilir.

Başarı hikayelerini okuyun. Kendi beslenme hatalarınızdan olduğu kadar başkalarının hatalarından ve başarılarından da dersler almaya çalışın.

neruş bu dişler bi hoş yaptı beni. sanırım gerl sendromu oldu bu sefer. olmuyordu biliyosun sorunsuz geçiriyordum ama bu sefer böyle oldu bende dediğim gibi pekmezli puding yaptım çok hoş oldu. 2 kaşık yedim kesti. nedense böyle oldum bu sefer. kivisiz çok hoş oluyo sade yani ama dediğin gibi hurmalıda güzel olur aslında. ben sade beyendim sanki kakaolu karamel tadında bişey oldu pekmez olarak keçiboynuzu pekmezi kullandım

cok iy yapmışşın oh kilo verince insan kendını ne guzel hıssedıyo sekrım inşallah bende 58 oluncaya kadar kendıme bışı almıycam... dedim

canım biraz bişeyler atıştır aç durmakta iyi değil akşam yemeğine saldırısın bu sefer fazla yersin e o zamanda karnın şişer sığınamazsın küçük bi ara yap bence sen

biraz peynır zeytın salama yumuldum yınede iyi sayılırım.karnım şiş değil henüzeşimde geç gelcekmiş o olmayınca caım sıkılıyo daha çok yemek düşünüyorum

Deneye yanıla (kivi:86::86: ) bulucaz sağlıklı ve güzell lezzetleriii doğada her şey varrr bence çok lezzetli ve sağlıklı yiyecekler yapabilirz kendimiz:13:

neruş abinle konuştunmu varmıymış başka göğüs egzersizleri canım.

hugocukcuğum abimle 1 haftadır görüşemiyorum görüşürz görüşmez sorucam açmıyomsni yurtdışında olduklarından da telefonla görüşemedimm

Kızlar merhaba bu ara çok yoğumun yediklerimi yazamıyorum, ama benzer şekilde besleniyorum. ben geçen ay 16sında katılmışım topiğe o zaman 67,5 iken bugün 65,2yim yani2,5 kilo gitti çok şükür desteğiniz için çooooook teşekkür ederim hepinizi tek tek öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…