60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

saol canım bu konuda moralim bozulunca sizlerin cümleleri düzeltiyor moralimi.

Son düzenleme:

boyum 173 kilom 70. 60 olmak istiyorum.ben daha öncede yazmıştım ama yorum yapan olmamıştı ben bu ay klomen hapı ve çatlatma iğnesi vuruldum bunun etkisi olurmu diye yüzümde süzülme var göbek çevremdede çekilme var fakat tartıya yansımıyo elimden geldiğince dikkat ediorum sabah uyurdum artık 7 de kalkıorum kayısımı suyumu içiorum domates salatalık mutlaka oluor bugün hariç.2.5ltsuyumu içorum hamur işi aburcuburu bıraktım normal yemek yemeğe başladım ekmek ztn düşkün değilim günde en fazla 4 tane yiyorum eti sebzeyi dengelemeye çalışıorum başladığımdan beri 2 kaçamağım oldu birde bi kaç akşamda geç yedim eşimden dolayı onun dışında sabah ebrula platese başladım sahilde yürüyüş yapıorum çıkamadığım zaman evde müzikle yarım saat egzersiz dans yapıorum.evet hastalığım yaklaştıdaa 3haftada 500gr bile oynamazmı yani hadi bugünkü sislik diyelim çok canım sıkıldı sahile inip yürüyüş apçaktım tempolu ama hevesim tamamen kaçtı

moralini bozma canım elbette gidecek bazı bünyeler farklı. doktora gittin mi herhangi bi rahatsızlığın var mı?

piyasadaki zayıflama haplarını deneyeniniz yokmu? ben şu anda birini kullanıyorum, 1 kg verdim. :)

mrb bence zayıflama hapı kullanmadan kilo vermeye çalış cnm.birçok yan etkisi olabilir.sporla bu işi halletmeye bak. şimdi bir hastalık çıkmaya bilir ama ilerde karşına çıkar. ben karbon hidrat diyeti yapmıştım 2 haftalık bir diyet bu diyetle 4-5 kilo verdim. aslında en güzeli spor keşke vaktim olsada yapabilsem

Moralini bozan arkadaşlara sesleniyorum,

1:yediğiniz şeyler için dertlenmeyin bikere yemişsiniz oh sefam olsun deyip 2. sini tekrar etmemek için söz verin

2:Kesinlikle boğazdan kısılınca gayet güzel kilolar veriliyor.Bundan 10 gün önce bende bir zayıflama hapı alacaktım eşim biraz gayret et vermezsen alırsın dedi iyi ki almamışım

Mönüm:

Sabah 9:00 da bir bardak tarçınlı süt

Saat 12:00 da (Oğlumun veli toplantısı vardı kahvaltı sarktı biraz)
1 kepekli ekmek
domates,salatalık,1 yeşil biber,1 Yumurta,2 bardak çay,Peynir

Az önce 1 elma ve 1 grissini yedim...Gayette iyiyim.Biraz sabır ve azimle güzel oluyor.

Son düzenleme:
günde nekadar su içiyosunuz kızlar benim en büyük eksikliğim o bazen su içmeyi unuttugum günler bile oluyor malesef okadar yani :44:

Canım benim bazen vücut direnç gösteriyor ve bir-iki hafta sonra başlıyor kilo vermeye, sabırlı olmak lazım ben evli değilim ama belki bahsettiğin iğneler falan da kilo vermene engel oluyordur ama bence sabırlı ol, maşallah boyun süperrr sen 5-6 kg bile versen süper olursun bence:13:ama vazgeçmek yok mesela yanlış hatırlamıyosam dün akşam lazanya tarzı bi şey yiycektin hem de geç vakit bunu kesinlikle yapaman lazım ben de geç yemek yiyorum ama sebze-salata yoğurt tarzı şeyler yiyiorum akşam yden sonra karbonhidrta almamaya çalışıyorum daha doğrusu yatmama4-5 saat kala bırakıyorum karbonhidat alımını 2 saat kala da hiç bişey yiyip içmiyorum artık az yemek de çözüm değil yani öğünlerin düzenli görünüyor ama işte spor yapmıyorsan da kilolar zor giderr inan spor bir mucizeeeinşallah gidecekk canım kurtulucaz tüm yağlardan fazla kilolardan ama sabırlı olmamız lazımmm:13:

günde nekadar su içiyosunuz kızlar benim en büyük eksikliğim o bazen su içmeyi unuttugum günler bile oluyor malesef okadar yani :44:

canım 2,5-3lt içiyoruz genelde ve kilo verme sürecinde spor ve suu çok çok önemli lütfen düzenli içmeye çalış bak beni 500mllik şişem her an yanımda bitince heen dolduruyorum bütün gün yanımda gözünün önünde olursa daha çok içersin

Bildiğimiz gibi şişmanlık birçok hastalıklarıda beraberinde getiriyor. Haftada 1.5 kilo vermek için bu öneriye kulak verin. Çoğumuzun arzusu ideal kiloya ulaşmak. Alpha tıp merkezinden diyetisyen serkan tutar ideal kiloya ulaşmanın yollarını sıraladı.

Kendinize gerçekçi bir diyet amacı belirleyin: Birçok pazarlama reklamında yer aldığı gibi 1 günde 6 kilo vermek, 2 günde 4 kilo vermek gibi ulaşıldığında sağlık sorunlarına yol açan diyet hedefleri yerine sağlıklı ve gerçekçi bir diyet hedefiniz olsun. Diyet hedefiniz bilimselliğe ne kadar yakın olursa kilo verme kadar kilo korumadaki başarınız bir o kadar artacaktır. Siz en iyisi 1 ayda 4 ila 6 kilo ya da haftada 1 ila 1,5 kilo kaybetmeyi hedefleyin.

Kendinizi teşvik edin: Eski araştırmalar bir alışkanlığın yerleşmesinin 21 gün sürdüğünü belirlemişlerdi. Fakat son yapılan araştırmalar bir alışkanlığın yerleştirilmesinde ilk 5 günün alışkanlıkları değiştirmede temel oluşturduğunu gösterdi. Yani diyetinizi uygulamada en çok ilk beş gün zorluk çekeceksiniz. Bir iki ay sonra ulaşacağınız sağlık ve güzel görüntü için beş gün kendinizi zorlamaya değmez mi.

Kendinizi ödüllendirin: Diyetisyeninizle beraber kat ettiğiniz her başarı sonrasında kendinizi ödüllendirin.

Basamakları bir anda çıkmaktan vazgeçin: Zayıflama olgusunu evinizin basamakları gibi düşünün. Ağır ve güvenilir adımlar ile ilerleyin.

Ağır akşam yemeklerine son verin: Neden bu akşam yağsız bir salata, birkaç ızgara köfte, yoğurt, kepek ekmeği ve meyveden oluşan bir menü denemiyorsunuz. Ara sıra kaçamaklar olabilir. Ama yüksek yağ içeren menüleri her gün tüketmemelisiniz.

Genlerim kaderim değil: Anneniz ve babanız kilolu ise sizde sırf genlerinizden ötürü onlar gibi olmak zorunda değilsiniz. Sağlıklı bir diyet ve düzenli fiziksel aktivite ile bu tabuyu yıkabilirsiniz.

Yeşil çay için: Yeşil çay bildiğimiz siyah çay ve kahveye göre daha yararlıdır. İçerdiği antioksidanlar sizi yaşlanmaya yol açan serbest radikallerden korur. Ayrıca bazal metabolizmanızı hızlandırarak günlük enerji harcamanızı arttırır.

Tatlıya ara öğünlerde ne dersiniz: Tatlı kriziniz tuttuğunda ufak bir hile yapabilirsiniz. Düşük kalorili bir fincan sıcak çikolata içerek hem tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz hem sadece 50-60 kilokalori almış olursunuz.

Kiloları geri almak istemiyorsanız: Kilo kaybetme süreciniz bittiğinde kilo koruma programına başlamanız gerekir. Tabiki verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız. Kilo koruma programınız zayıflama diyetinizden daha rahat olacaktır ama unutmayınki sağlıklı beslenme emek isteyen bir iştir. Başardığınızda etkileri bir ömür boyu sürecektir.

Yavaş yavaş çiğneyin: Yavaş yemek yemek hem yemekten zevk almanızı sağlar hem çok fazla miktarda yiyecek tüketmenizi önler. Her lokmanızı iyice çiğnediğinizden emin olmalısınız.

Daha fazla su tüketin: Buzdolabınıza, arabanıza asacağınız bir küçük not yada telefonunuzun açılış mesajına yazacağınız birkaç kelime davranış değişikliği yaratmanıza yardımcı olacaktır. Yazacağınız cümleyi amacınıza göre seçmelisiniz. Daha fazla su iç, diyetime uymak, sağlıklı bir bedenle tanışmamı sağlayacak gibi notlar alabilirsiniz.

Radikal bir karar alın: Bu ay hiç kızartma tüketmeyin. Kızartmalar yerine az soslu ve değişik sebzeler içeren salatalar, ızgara veya haşlanmış etleri tercih edin. Bir ay sonra fark edeceksinizki kızartmaları düşündüğünüz kadar özlemiyorsunuz.

Resimlere aldanmayın: Süpermarkette gezerken ürünlerin resimleri yerine etiketlerine bakmalısınız. Çok lezzetli görünen bir ürün aynı derecede besleyici olmayabilir. Unutmayın piyasadaki çok az ürün kapağında yer alan resime benzer.

Kahvaltıdan vazgeçmeyin: Öğle yemeğinde normalde yiyeceğinizden iki kat fazlasını tüketmek istemiyorsanız kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Büyük bir başlangıç yapın ve kahvaltıda meyve tüketmeye çalışın.

Toplumda, makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu şeklinde yanlış ve eksik bilgiler bulunduğu, bilinenlerin aksine makarnanın kalori ve yağ oranının çok düşük olduğu bildirildi. Makarnanın A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda olduğunu belirten doktorlar makarnadaki yağ ve sodyum oranının çok düşük olduğunu ve kolesterol riskinin bulunmadığını vurguladı.

Amerikada yayınlanan bir raporda yer alan sağlıklı beslenme piramidinin günlük beslenmede çok az alınması gereken besinlerle her gün birkaç kez alınması gereken besinleri gösterdiğini ifade eden doktorlar rapora göre makarnanın sağlıklı beslenmenin en temel unsurlarından birisi olduğunu söylemişlerdir. Ayrıca piramitte en çok kullanılması gereken besinler arasında gösterildiğini anlattı.

Makarnanın kompleks karbonhidratlar grubundan olduğunu ve metabolizmada çabucak parçalanarak hemen enerjiye dönüştüğünü dile getiren doktorlar makarnanın bu nedenle kolay ve hızla hazmedilen bir besin olduğunu belirtti. Makarnanın kalori ve yağ oranının çok düşük olduğunu ifade eden doktorlar şunları ifade ettiler.

Toplumumuzda şişmanlara makarnacı denilir. Çünkü ülkemizde makarna şişmanlatır şeklinde yanlış bir inanış var. Bu nedenle makarna şişmanlatmaz. Öyle olsaydı kişi başı makarna tüketimi bizimkinden 5-6 kat fazla olan italyanların bizden daha şişman olması gerekiyor olması lazımdı. Ama italyan halkı şişman değiller. Şişmanlatan makarna değil içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar.

Makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar bulunmaz. Formuna dikkat eden herkes hafif bir sosla yapılmış makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir. Makarna hem çok doyurucu hemde vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir. Acil enerji ihtiyacı duyan bir karşılaşmaya yada gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için makarna özellikle tercih edilen bir temel besindir.

Kadınlar neredeyse hemen hemen hergün diyet yapmaya karar verir ve ya ertesi gün yada en geç 1 hafta sonra bu diyetten vazgeçer. Bu yazımızda diyetinizin başarıya ulaşması için birtakım ipuçları vereceğiz.

Beslenme uzmanları az miktarda badem ve ceviz tüketmenin faydalı olduğunu söylüyorlar. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediğinde, aşırıya kaçmadan ceviz, badem veya fındık yiyebilirsiniz. Bademde bulunan iyi yağlar, yağ yakma genlerini harekete geçirir ve kilo vermenize yardımcı olur.

Yağları ve karbonhidratları ayrı tutun. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar. Bu da kilo almanıza neden olur.

Her gün aynı miktarda kilo alırsanız, daha iyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yer ve ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Be yüzden, her gün aynı şekilde yemeğe özen gösterin.

Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonları harekete geçer ve kan şekeriniz düşer. Bu durumda canınız tatlı bir şeyler yemek ister. Bu durumla karşılaştığınızda, spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir ve çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi hafif egzersizleri tercih edebilirsiniz.

Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve ne kadar kalori içerdiğini bir kağıda yazın. Yediklerinizi kağıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı anlamanızı sağlar.

Vücudunuzla barışın! Vücudunuz hakkında kötü düşünmeniz, sizi gergin ve mutsuz yapacaktır. Bu durumda kendinizi daha çok yemeğe vereceksiniz. Vücudunuzu sevin ve sinirli olduğunuzda yamak yememeyi öğrenin.

slm herkese
bugün hava güzeldi tüm gün dışardaydım
ara öğün yapamadım iki öğün yemek yiyebildim ama güzel lezzetli ve hafif yemekler yedim :93:
kahvaltıda önce
bir avuç fındık
sıcak su
kahvaltı (ama saat 12 gibi)
1 kk beyaz peynir
1 kk kaşar peyniri
1 tk lor peyniri
4 yeşil zeytin
1 haşlanmış yumurta
1 kızarmış sosis
bi dilim domates bi dilim salatalık
yarım dilim ekmek

kahvaltıyı iyi yapınca hiç acıkmadım zaten
ama akşam yemeğindede gayet dolu bi menü var:81:
ızgara çupra (ama tamamını bitiremedim)
salata
yoğurtlu ıspanak 2 kaşık
yoğurtlu patlıcan 2 kaşık
acılı ezme gibi bişey 4-5 kaşık
soda

bugün midem bayram etti desem yeridir
öğünlere uyamadım ama tatlı ve ekmek tüketmedim diye seviniyorum:87:

merhaba arkadaşlr dünden beri giremedim dün işyerinde tatsız bir gün geçti mazeret belki ama hırsım yemekten çıkardım ama yarın toparlıycam inşallah kilo bildirimi yaptınız mı ben geç mi kaldım

hep aynı şeyi yapıyoruz birine kızıp hırsımızı yemekten alıyoruz aslında en büyük haksızlığı kendimize yapıyoruz

slm kızlar nasılsınız
kızlar yazamadan edemedim ya en çok beğendi butonuna basma rekoru kırmışsınız tebrikler ne alemsiniz

slm kızlar nasılsınız
kızlar yazamadan edemedim ya en çok beğendi butonuna basma rekoru kırmışsınız tebrikler ne alemsiniz

gerçek mi buuuuuuuuuuuuuuukırarız yani şaşırmam bayılıyoruz birbirimizeböyle bir şey olsa diyorduk süper oldu ama bi de beğenmeme olsaa yanlış beslenenlerin kaçamak yapanların mesajalrını beğenmesek meselaaa

Nice beğenmelere inşallah sağlıklaa hepberaberrr

evet nerudacım aynı şeyi ben de düşünüyordum hislerime tercüman olmuşsun kesinlile beğenmeme butonu da olmalı o zaman çok kolay olacak uzun uzun mesaj yazmadan beğendim / beğenmedim ohhhhhhhhhh ne güzel olurdu

Peki makarnayı yoğurtla karıştırırsak ne olur?Bir arkadaş sakın yeme bomba etkisi yapar demişti.Ama makarna da yoğurtsuz yenmez ki?

Ben bugün yediklerimin tamamını yazmak istiyorum,ayrıca bu topiği çoooook sevdimmmm

Sabah:1 bardak tarçınlı süt
1 dilim kepek ekmeği
1 yumurta,3 zeytin,peynir,domates,biber,salatalık

Ara:1 grissini ve 1 elma

Akşam:1 kase mercimek çorbası,2 Kaşık pirinç pilavı,3 kaşık yoğurt ve Yağsız sınırsız salata

1 saat yürüyüş 40 dakika spor aletleri

ara 4-5 bardak çay(misafirden dolayı) ve 2yada 3 yulaflı bisküvi

Çok değil değil mi?Böyle yazınca çok gibi gözüktü...Şu an açlıktan midem kazınıyor ama canım istemiyor tuhaf bişi cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…