60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

rica ederim bitanem faydalı olması dileğiyle...
bugün 6 saat ders bir de nöbet ardından paylaşayım bu kadarlık olsun dedim.
yarın boşum ama gene de yoğun koşuşturmacayla geçiririm çok büyük ihtimal oğlanı okula getir götür

ooooooooooooooo kimler gelmişşşşşş amoremmm eternommmm cicimmmm napıyosun bakiiiiiiiiiimmmm ben henüz sporumu yapamadım şimdi yapıciiim inşallahhhhh

ayy şekercim sen yazdığında ben spordaydım bitti geldim ki sen yoksun
40 dakika eliptik bisikletimle çalıştım oleeey bu arada yıllardır boyumu 165 sanıyordum demin bi ölçim dedim 163 müşüm ya

spordan önce ton balıklı salata
sonrada birtane portakal yedim

ayy şekercim sen yazdığında ben spordaydım bitti geldim ki sen yoksun
40 dakika eliptik bisikletimle çalıştım oleeey bu arada yıllardır boyumu 165 sanıyordum demin bi ölçim dedim 163 müşüm ya

neruş bana gece ölçünce 2 cm kısa çıkılır dedi bide sabah bakim

Kızlar sohbetiniz çook güzel valla,bir forumda bu kadar samimi bir ortam,çok hoş

Mönümü yazmadan da çıkmıym

Sabah 7:00(zorla)

Yarım kepek ekmeği,1 zeytin,domates vesalatalık

Ara 10:00 Okulda 1 muz

Öğlen yemek olmadığı için evde:Çay,yarım kepek ekmeği,2 zeytin,peynir,domates ve salatalık

Ara:1 grissini

akşam 8:30 2,5 kaşık yoğurdun içine 1 salatalık ve yarım domates...

Şimdi de5'i bir yerde içiyorum

Hareketler ise sabah okula gittim,öğleden sonra evi temizledim,oğlumla yarım saat top oynadım:18::18:
1 saat yürüyüş ve 20 dakika aletler...

30 yaşındayım canım ben nabzım da o civarda genellikle. ilk 10 dk. bazen artıyor, ama sonra normale donuyor....

30 yaşındayım canım ben nabzım da o civarda genellikle. ilk 10 dk. bazen artıyor, ama sonra normale donuyor....

Tamam canım sevindimm ben bilmiyodum daha önceleri yavaş yürüyomuşum mesela,abimle hespladık o gün en az 125 en fazla 150 olmalıymış mesela benimki de ben de 6-6,2 de falan yürüyorum

farmascm aksam ben 5 yk kıymalı yumurta 1dlm buday ekm. 5 6 kşk yogurt ve salata nasıl sence

bitanem çok geç bir cevap oldu mesajını şimdi gördüm. ama bence menü süper hatta süper ötesi et tahıl sebze ve de süt ürünleri var ve de çok dengeli ölçülerde yemişsin tebrik ederim.afiyet olsun

sağlıklı mutlu huzurlu bir gün dileğiyle kızlar .....
umarım kaçamaksız ve de hedeflerin tutturulduğu güzel bir gün geçirirsiniz.
ben bu aralar artık vaktimin çoğunluğunu dışarda geçiriyorum o nedenle de foruma fazla giremiyorum. ama gene de şöyle üstünkörü de de olsa listelere baktığımda genelde güzel beslenme biçimleri ya da kaçamaklar bile kararında yapılıyor. artık kilo verenleri de kutluyorum ve de devamını diliyorum. tek tek mesaj yazmam zaten mümkün olmuyor sayfalar o kadar çok ki .... okul çocuklar ev eş ve kendime arkadaşlarıma zaman ayırınca burada 2 saat çok fazla zamanımdan alıyor ama faydalı bilgileri nasipse paylaşmaya devam

Kilo vermek için, aç kalıpta hem sağlığınızdan hemde enerjinizden olamayın. Ayrıca zayıflama sürecinizide hızlandırın. Metabolizma, vücudun temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan ve bir günde hiçbir şey yapmadan harcadığı enerjidir.

Metabolizmamızın çalışabilmesi için enerjiye ve enerji içinde yiyeceklere ihtiyacımız var. Eğer kilo kaybını hızlandırmak istiyorsak metabolizma hızımızın daha aşağısında beslenmeliyiz. Ama metabolizma hızımız düşükse hızlandırmak için de birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var.

Bol posa alın: Günde en az 20 gram posa almaya çalışın. Posalı yiyecekler tokluk hissini artırırken kilo vermeye de destek oluyor. Örneğin 1 orta boy elma yiyerek 3.3gr, 12 adet kiraz yiyerek 1.5gr, 1 orta boy armutla 5.1gr, 100 gr. ıspanakla 2.2gr, 100gr. nohutla 6.2 gr posa almış olursunuz.

Kalsiyum içerikli gıdalar tüketin: Gün içerisinde en az 2 öğününüzde kalsiyum ve D vitamini içeren yiyecekler tüketin. Bu 2 besin öğesinin birlikte bulunduğu besin grubu da süt ve türevleri. Kas ve kemik gelişiminin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar her gün 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha az kilo aldıkları, daha çabuk kilo verdiklerini gösteriyor. D vitaminin ise kiloyu korumada etkisi olduğu belirtiliyor.

Faydalı yağlardan destek alın: Fındık, avakado, balık, ceviz, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, keten tohumu omega-3 ve omega-6 dan zengin besinlerdir. Günde toplamda 4 porsiyon kadar tüketilmesi sağlıklı bir beslenme için gereklidir. Yağlı besinlerin tokluk hissini artırdığı artık bilinen bir gerçek. Yapılan araştırmalar her gün omega-3′ten zengin besinler tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre açlık hislerinin daha az olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı yönünde.

En az 2 litre su tüketin: Su tüketimi kilo kaybını üç şekilde sağlıyor. Birincisi su yediğimiz yiyeceklerin sindirilmesi için gereklidir, sağlık problemi olmayan ve 2 litreden az su tüketenlerin kilo kaybı daha az olur. İkincisi ise su eklem hareketlerini kolaylaştırdığı için kilo vermeyi hızlandırır. Üçüncüsü ise fazla ödemin atılmasını sağladığından total kiloyu etkiler.

Düzenli yeşil çay için: Araştırmalar, en çok yeşil çayda bulunan kateşin adı verilen antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığını gösteriyor. Bu madde özellikle de kadınların en büyük problemi olan karın bölgesindeki yağlanmayı azaltıyor.

Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı da hızlandırdığı bilinen bir gerçek. Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketmeyi unutmayın. Eğer tansiyon veya mide sorununuz yoksa içerisine ekleyeceğiniz limon suyu da kateşinin etkisini artıracak, böylelikle kilo kaybını da hızlandıracaktır.

Yemeğe salata ile başlayın: Çok az yağ ilave edilmiş salata ile öğüne başlamak tokluk hissinizi artıracağından diğer yemekleri daha az yemenize neden olacaktır. Böylelikle ekstra kalori alımını da azaltacaktır.

Yemeklerinizi baharatlandırın: Acı baharatların metabolizmayı hızlandırması kilo kaybınızı etkileyecektir. Her gün bir tatlı kaşığı kadar tüketilen kırmızı biber metabolizmayı yüzde 23 artırır.

Şişmanlığın nedenleri aslında işmanlık çağımızın en hızlı yayılan hastalıklarından bir tanesidir. İnsanların hareketini kısıtlayan şişmanlık, pek çok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Örnek olarak kalp, damar, böbrek, şeker, hipertansiyon, romatizmal hastalıklar, sinirsel rahatsızlıklar vb. hastalıklar şişmanlığın neredeyse doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Şişman insan sayısı giderek artarken bunun nedenleri de bilim adamlarınca araştırılıp ortaya konmaktadır. Şişmanlık aslında ihtiyaçtan fazla alınan karbonhidrat, yağ ve proteinin yağa çevrilerek vücutta depolanması olarak görülse de bunun nedenleri pek çoktur. Bu nedenleri şöyle sıralamak mümkündür.

Yanlış beslenme alışkanlığı: Ev yemeklerinin yerini alan hazır gıdalar, hızlı yemek yeme alışkanlığı, yağlı yemekler, kızartmalar, düzensiz öğünler, gece yemek yemek gibi alışkanlıklar şişmanlığı tetiklemektedir.

Yaş ve cinsiyet: Ergenlik çağında, kadınlarda regl, hamilelik, doğum ve menopoz dönemlerinde kilo artmaktadır. Gebelikte, fazla besin almaktan kaynaklanan kilo, emzirme döneminde verilmezse kalıcı şişmanlığa neden olabilir. Aslında her yaşta görülebilen şişmanlık, yaşlılık döneminde daha sık görülür. Çünkü yaş ilerledikçe metabolizmanın çalışması yavaşlamaktadır. Bu da vücudun yağ yakımını yavaşlattığı için şişmanlamak kaçınılmaz oluyor.

Vücut faaliyetleri: Vücudun faaliyetine göre enerji ihtiyacı farklılık göstermektedir. Alınan enerji harcanmazsa vücutta yağa dönüşür ve şişmanlığa neden olur. Eğer hareketsiz, sporsuz bir yaşam biçimi seçilirse bu şişmanlığa neden olur. Masa başında çalışanlarda, bedensel aktivitesi az olan işte çalışanlarda, emeklilik döneminde de kilo alınmakta ve şişmanlık görülmektedir. Ayrıca gece çalışan kişilerde de şişmanlık riskinin fazla olduğu belirtilmektedir.

Ruhsal nedenler: Depresyon, psikolojik travmalar, psikolojik tedaviler şişmanlığa neden olmaktadır. Psikolojik olarak yıpranan kişilerde aşırı yeme isteği doğabilmekte ve kendilerini böyle mutlu hissetmektedirler. Bu da kilo almalarına neden olmaktadır.

Hormonlardaki bozukluklar: Eğer iç salgı bezlerinin çalışması bozulursa bu metabolizmayı olumsuz etkiler ve vücutta yağ yapımı başlar. Bu da şişmanlığa neden olur. Tiroit, pankreas, hipofiz, böbreküstü ve cinsel bezlerindeki bozukluk şişmanlığın nedenlerindendir.

Genetik nedenler: Genetik özelliklerin de şişmanlıkta etkili olduğu yolunda düşünceler vardır. Fakat bazı kesimler ise bu şişmanlık nedeninin kalıtımsal değildir. Bu ailenin yeme kültürü ile alakalı olduğunu belirtmektedirler.

Tedavi edici müdahaleler ve alınan ilaçların etkileri: Kortizon tarzı ilaçlar, uyarıcı maddeler, dopingler, doğum kontrol hapları, migren ve tansiyon tedavisinde kullanılan betablokörler, Histerektomi kadında rahmin alınması ameliyatı, overiyektomi kadında yumurtalıkların alınması ameliyatı durumlarında’da şişmanlık ortaya çıkabilmektedir.

günaydın arkadaşlar. kahvaltım: 1 dilim çavdar ekmeği 1 dilim peynir ve salça sosu

günaydın kızlarrr
her zamanki gibi 6.45 te güne başladım. önce bir bardak sütümü ve 2 kayısımı yedim gün kurusu bulamadım kireçle parlatılanlardan yedim

kahvaltı yı şimdi bitirdim

2,5 dilim denge light ekmek
1 küçük domates + bir tutam taze nane
1 yk peynir ezmesi
1 zeytin bir kupa şekersiz çay

ofise giderken şimdi yolda 500 ml suyumu içerim
09.30 gibi görüşürüz

bende birazdan fatura yatırmaya gideceğim. dün kuaförde duydum burda pilates kursu başlamış okulda. bende bugün gidip soracağım eğer saatleri uygunsa yani geç saatte değilse bende kursa yazılacağım. sadece bayanlar gidiyormuş eşime söyledim sadece bayanlar için deyince izin verdi hocada bayanmış. geç değilse saati olur dedi. bakalım inşallah geç saatte değildir gidebilirim o zaman. spor salonunda daha güzel olur bence. ayy çok istiyorum inşallah uygundurda gidebilirim. eşimin arkadaşının eşinede söyleyeceğim bakalım belki kabul ederde o da gelir acuk kilo almış ilaçardan göbeği çıkmış rahatsız oluyorum diyodu inşallah gidebiliriz beraber

günaydın arkadaşlar. kahvaltım: 1 dilim çavdar ekmeği 1 dilim peynir ve salça sosu

Günaydın, afiyet olsun...

Günaydın amor amor .. Ben de güne 6:45 de başlıyrum ama ne kahvaltı ne bişi yapamıyorum..:26:
Ah bu çocuk beni bitiriyor yahu...
Afiyet olsun canım..

İyi işte hugocuk... Grup halde daha keyifli olur ders..
bide sen zaten uzun zamandır yapıyorsun ya orda herkesden daha esnek ve iyi olursun.. Ordakilere de yardım edersin.. çok keyifli olur bence...

sabah kahvaltım:

1 adet küçük domates,
1 dilim kaşar peyniri,
2 kaşık çökelek,
4 adet zeytin,
1,5 dilim kepek ekmek
2 çay bardağı çay....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…