ay ancak yazabiliyorum dışarı çıktım manava,markete gittim geldim ekmeğimin hamuru mayalanmıştı fırına koydum yuvarlacık yuvarlacık çok tahıllı ekmeklerim olduu çok güzeellllll
şimdi akşam yemeğimi pişiricem
tavuklu mantar sote
salata ve yoort olucak akşam yemeğimmm
yemeği yaptıktan sonra da sporumu yaparımmmmmm inşallahhh
iyi akşamlar nerudecim canımcım bende tam bugday unundan ekmek yapmak istiyorum tarifini verir misin
İyi akşalar tosticimm gerçi akşam da kalmadı ama neyseeben aslına bakarsan biraz göz kararı yaptım;ilk yapışımdı risk alayım dedimmm ama süper olduuu
Çok tahıllı un almıştım kutunun içerisinden 500gr lık 2 paket un ve 2 paket de kuru maya çıktı ben 1 paket kuru mayayı önce ılıttığım 1 su bardağı süte koydum ve 15dk beklettim.Bu arada unlardan 1 paketini (500gr) kaba koyup içerisine 3tk yoğurt, 3yk pekmez(şeker yerine koydum gayet güzel oldu) 1tk tuz 1yk z.yağı ekledim maya da olunca onu ekleyip hepsini yoğurdum ve bir poşetle kabın ağzını iyice kapatıp bir de beze sarıp sıcak bir yerde (kaloriferin üstü) 45-50dk mayalanması için beklettim.Sonra hamuru yapışmayacak hale gelinceye kadar biraz biraz un ekleyerek biraz daha yoğurdum ve eşit yuvarlak parçalara böldüm yağlı kağıt üzerine hafif yassıltarak dizdim,tepsinin ağzını bezle kapatıp fırına koymadan, 20-25dk daha mayalanması için beklettim epey tombik olduktan sonra önceden ısıtılmış 230 derece fırına koydum hımm fırına koymadan üzerilerini su ile biraz yumuşattım ve bıçakla birer çizgi çektim. ilk 10dk 230 dercede sonra da 170derecede toplam 35-40 dk da piştiler el ayası büyüklüğünde yuvarlak tombik ekmekler oldu ve çok lezzzetli oldu.Ölçüler göz kararı gibi yani yağ,pekmez,yoğurt senin tercihine kalmış ama gayet lezzetli oldu
insan açlıktan da üşür canım.Kızlar ben bugün açtım maalsef,
Sabah 1 etimek üzerine 1 kaşık bal ile 1 bardak şekersiz çay
ara 1 elma
Öğlen:maalesef sabah okula giderken süt alamadım o yüzden k-flakesimi kuru kuru yedim,yanında 1 çikolatalı bisküvi(arkadaşın ısrarıyla)
Akşam:1 dilim kepek ekmeği,sınırsız salata,2 kaşık bulgur pilavı,2 kaşık güveç
Ara 1 porsiyon meyve
1 saat yürüdüm,40 dakika spor yaptım benden bukadar,ama açlıktanmı nedir bütün gün üşüdüm durdum
günaydın arkadaşlar
kahvaltım: 1 dilim peynir 1 dilim ekmek ve salça sosu
4 ayda 26 kilo verdim
Zayıflamak isteyen arkadaşlara bir nebzede olsa katkım olabilir. Sizlerebyaşadığım tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Kilolarım almış başını gidiyordu mağazalarda daha girer girmez size uygun kıyafet yok bakışlarıyla karşılaşıyordum. En son 54 beden bir pantolonumda dar gelince o an birşeyler yapmaya karar verdim. İnternette araştırma yaptım. Bütün diyetleri inceledim ve bana uygun olan bir karma diyet oluşturdum.
Et ürünlerini çok sevdiğim için hiç zorlanmadım diyet yaparken. Sebzede yedim üstelik. Ama diyet süresince ekmeği, pilavı, hamurişlerini ve patates, baklagiller içeren karbonhidrat gurubunu çok çok az yedim. 90′lı kiloların üst sınırından 70′li kilolara inmek kadar mükemmel bir duygu olamaz. Benim gibi kilo takıntınız varsa ve aç kalamıyorsanız bu diyeti öneririm. Ben örnek bir günümü yazıyorum şimdilik.
Sabah: 1 simit, yanında istediğim kadar peynir zeytin, domates salatalık biber, şekersiz çay.
Öğle: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Akşam: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Canım aralarda bişey çektiğinde genelde süt ve ürünlerini yedim ve bazen et ürünleride. Meyveden ziyade sebze yedim. Salatalık domates tarzı şeyler. Ama önemli ayrıntı doyana kadar yedim. Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu istediğim kadar kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.
İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örnek olarak bu tür ayrıntılara girmedim. Tavuğu derisiyle yedim. Hatta bazen kızarttım yedim. Ama şunu belirteyim diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor. Peki ben nasıl kilo verdim. Araştırdığımda şu sonuca ulaştım.
Karbonhidrat almadığım için yada sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şuda bir ayrıntı aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor.
Proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor. Enerjilerde karbonhidratlardan alındığına göree bende karbonhidrat almadığıma göre ne oluyor. Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Önemli ayrıntı karbonhidrat almayın. Bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.
insan açlıktan da üşür canım.
senin öğlen menün hariç diğerleri çok az ve de renksiz dikkat et bitanem bu tip beslenirsen bence sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsin. iyi ki kan şekerin filan düşüp bayılmamış ya da bayılacak gibi olmamışsın. sevgiyle kal canım dikkat et yediğine içtiğine bitanem biraz renklendir öğünlerini.
nugiş nugiş
dün gidiyorum demeden gittin arkadan şiir yazdım. ehehe duygusal anıma geldi romantik şarkı dinliyodum o dizeler dökülüverdi hemen :86:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?