60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

iyi akşamlar nerudecim canımcım bende tam bugday unundan ekmek yapmak istiyorum tarifini verir misin

iyi akşamlar nerudecim canımcım bende tam bugday unundan ekmek yapmak istiyorum tarifini verir misin

İyi akşalar tosticimm gerçi akşam da kalmadı ama neysee ben aslına bakarsan biraz göz kararı yaptım;ilk yapışımdı risk alayım dedimmm ama süper olduuu

Çok tahıllı un almıştım kutunun içerisinden 500gr lık 2 paket un ve 2 paket de kuru maya çıktı ben 1 paket kuru mayayı önce ılıttığım 1 su bardağı süte koydum ve 15dk beklettim.Bu arada unlardan 1 paketini (500gr) kaba koyup içerisine 3tk yoğurt, 3yk pekmez(şeker yerine koydum gayet güzel oldu) 1tk tuz 1yk z.yağı ekledim maya da olunca onu ekleyip hepsini yoğurdum ve bir poşetle kabın ağzını iyice kapatıp bir de beze sarıp sıcak bir yerde (kaloriferin üstü) 45-50dk mayalanması için beklettim.Sonra hamuru yapışmayacak hale gelinceye kadar biraz biraz un ekleyerek biraz daha yoğurdum ve eşit yuvarlak parçalara böldüm yağlı kağıt üzerine hafif yassıltarak dizdim,tepsinin ağzını bezle kapatıp fırına koymadan, 20-25dk daha mayalanması için beklettim epey tombik olduktan sonra önceden ısıtılmış 230 derece fırına koydum hımm fırına koymadan üzerilerini su ile biraz yumuşattım ve bıçakla birer çizgi çektim. ilk 10dk 230 dercede sonra da 170derecede toplam 35-40 dk da piştiler el ayası büyüklüğünde yuvarlak tombik ekmekler oldu ve çok lezzzetli oldu.Ölçüler göz kararı gibi yani yağ,pekmez,yoğurt senin tercihine kalmış ama gayet lezzetli oldu

anladım canım cok teşekkür ederim deniycem cok öpüyorum ii geceler

çok teşekkür ederim böyle bir dayanışmaya acayip ihtiyacım vardı. hergün girmeye çalışacağım
ilerleyen günler herkese sağlık ve mutluluk getirsin

güzel bir güne uyanmanın verdiği mutluluk huzur ve neşeyle gününüz aydınlık bereketli ve huzurlu geçsin diyorum arkadaşlar

insan açlıktan da üşür canım.
senin öğlen menün hariç diğerleri çok az ve de renksiz dikkat et bitanem bu tip beslenirsen bence sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsin. iyi ki kan şekerin filan düşüp bayılmamış ya da bayılacak gibi olmamışsın. sevgiyle kal canım dikkat et yediğine içtiğine bitanem biraz renklendir öğünlerini.

Yaklaşan baharla birlikte kilo verme isteği artacak yaza daha zayıf bir şekilde girmek için uğuraşlar başlaycak. Kilo vermek için diyet proğramı yapmadan önce fazlalık kilolarınızın miktarını tespit etmek gerekir. Bundan amaç ne kadar kilo vererek daha sağılıklı e kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.

Tüm bu tespitler sonucunda fazlalık kilonuz bir kaç kiloyla sınırlı ise sorunununz sadece estetik olarak zayıf hale gelmekse yinede diyet ve beslenme uzmanlarıyla görüşerek kısa zamanda sonuç alabilirsiniz.

Kilo verme konusunda eğer hatırı sayılır bir miktara ulaştıysanız veya ilerleyen yaş dönemindeyseniz diyet proğramlarını mutlaka doktor kontrolünde yaparak kilo vermeyi başarabilirsiniz.

Doktor kontrolu olmadan yapacağınız kişnin bünyenisen uygun olarak hazırlanmamış diyet listeliri ve zayıflama ilaçları sizlere olldukça zarar verebilir. Diğer zayıflama uygulamaları bislenme proğramınıza destek olarak yapılmalıdır. Beslenme düzenini sağlamadan zayıflma kilo verme aşamasına geçmek doğru olmayacaktır.

Diş fırçalayarak kilo vermek ile ilgili konumuzda sizlere diş fırçalama işlemi günde en az üç kere tekrarlanması gereken ve diş sağlığınız için son derece önemli olan bir eylemdir. Dişlerinizi günde üç kez en az iki dakika sürecek şekilde fırçalayarak hem yaşlılık günlerinize yatırım yaparsınız hem de soğuk sıcak dilediğiniz her türlü yiyeceği tüketme şansını yakalarsınız.

Peki dişlerin fırçalanması kilo vermek konusunda nasıl bir etkiye sahip? Yapılan araştırmalarla uzmanlar dişlerini fırçalayan insanların, yemek öncesi atıştırmalardan ve dışarı çıkmadan önce ağza atılan aparatiflerden uzak durduklarını, ağızlarındaki ferah havayı kaybetmek istemediklerini ortaya koymuşlardır.

Bu nedenle uzman diyetisyenlerin bazıları bir diş fırçalama diyeti geliştirmişler ve sağlıklı kilo vermenin en etkili yöntemlerinden birisini ortaya koymuşlardır. Elmanın tok tutuculuğundan, proteinlerin yağ yakmaya yardımcılığından ve diş macunun hem iştah kapatıcı hem de yeme konusunda kişinin kendini frenlemesini sağlayan etkisinden faydalanılarak hazırlanan bu diyetlere uzmanlar yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Daha çok hafif bir aperatif besinin ardından diş fırçalamaya dayanan bu diyet programlarında özellikle öğünler arasındaki saatlerde direnci kırılan vücudun besin istememesini sağlamak için yarım elma üstüne diş fırçalama eylemi tavsiye edilerek kişinin iştahının kapalı tutulması sağlanmaktadır.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme ile ilgili olarak uzmanların genellikle önerileri doğru beslenmeye yönlendirme amacıyla diyet listeleri önermektedir. Uzmanların sizlere hazırlayacağı listeler ile egzersiz proğramlarını birlikte uygulayarak ideal kilo korunmasıda beraberinde mümkün olacaktır. Stresli iketn kontrolssüzce tüketilen besinlerin elbette diyetini diyetyaparak ödeyeceğinizi unutmamalısınız. Tatlı yeme ihtiyacı duyduğnuzda sütlü ve meyveli tatlıları tercih ederek enerji deposu haline gelen tatlı türlerinden uzak durabilirsiniz.

Kocaman porsiyonlar alarak az yemek yemeye çalışmak yerine tabağınıza daha az yemek alarak yeteri kadar tüketmeye çalışmalısınız. Diyet listesi uygularken kilo verme hızınz sizleri yanıltmasın porğramınızı hazırlayan diyetisyeniniz mutlaka sizleri daha doğru beslenme planına yönlendirecektir.

Atıştırmalıklarınızı ara öğünlerde tüketerek aşırı aklori alımının ve sürekli bir açlık duygusunun önüne geçebilirsiniz. Sizleri kilo verme konsunda motive edebilmesi için gereken düzenlemeleri evinizde uygulayarak kendinizi iyice adapte ediniz.

Diyet listesi uygulamanız sona erdikten sonra eski beslenme düzeninize dönmeyi asla düşünmeyin diyet listesini uygularken kazandığınz düzenli beslenme alışkanlığın yaşam boyu sürdürerek daha kaliteli bir yaşama sahip olabilirsiniz.

Zayıflamak oldukça çaba ister zaman içinde alınan fazla kilolardan kurtulmak hemen kolay olmuyor. Sabır isteyen bir süreç ve düzenli bir beslenme proğamı ile kilo vermek cerrahi müdahalere gerek kalmaden kimyasal içerikli ilaçlara başvurmadan ideal kilonuza ulaşmak ve istediğiniz kıyafeti gönül rahatlığıyla giyebilmek için kilo vermenin kurallarını bilmeniz gerekir. İşte uzmanından kilo vermenin altın kuralları. Sağlıklı zayıflama ve formda kalmanın rehberi.

Karar vermek: İnanmak başarmanın yarısıdır denilir. Kişi zayıflayanlardan hiçbir eksiğinin bulunmadığını hatta fazlasının olduğunu düşünmeli. Bu fazlalıklardan da kurtulmak adına kesin karar vererek zayıflama sürecini başlatmalıdır.

Kontrolden geçmek: Endokrinolog veya dahiliye uzmanı kontrolünden geçen birey tahlillerini yaptırır. Diyetisyen tarafından kişiye özel olarak hazırlanan beslenme modeli ile diyet tedavisine geçer.

Doğru hedef belirlemek: Dünya sağlık örgütüne göre ayda 2-4 kilo ağırlık kaybı hedeflenmelidir. 6 kilo üzerindeki ağırlık kayıplarının faydadan çok zarar getireceği asla unutulmamalıdır. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılır. 20 senede alınan kilolardan 20 günde kurtulmaya çalışmak malubiyeti en başta kabul etmektir. Bu nedenle gerçekçi ulaşılabilir bir hedef belirlenmelidir.

Uyku süresine dikkat: Günlük uyku süresinin 7–8 saat arasında tutulması gerekmektedir. Daha az veya çok uyumak kilo alımını artırıcı etkiler göstermektedir.

Kahvaltıya gereken önemi verin: Kahvaltı yapmayan kilo almaya mahkumdur. İç organların, beynin, kasların fonksiyon gösterebilmesi için gereken enerji uyandıktan sonra en kısa zaman dilimi içerisinde besinler yolu ile karşılanmalıdır.

4 ayda 26 kilo verdim

Zayıflamak isteyen arkadaşlara bir nebzede olsa katkım olabilir. Sizlerebyaşadığım tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Kilolarım almış başını gidiyordu mağazalarda daha girer girmez size uygun kıyafet yok bakışlarıyla karşılaşıyordum. En son 54 beden bir pantolonumda dar gelince o an birşeyler yapmaya karar verdim. İnternette araştırma yaptım. Bütün diyetleri inceledim ve bana uygun olan bir karma diyet oluşturdum.

Et ürünlerini çok sevdiğim için hiç zorlanmadım diyet yaparken. Sebzede yedim üstelik. Ama diyet süresince ekmeği, pilavı, hamurişlerini ve patates, baklagiller içeren karbonhidrat gurubunu çok çok az yedim. 90′lı kiloların üst sınırından 70′li kilolara inmek kadar mükemmel bir duygu olamaz. Benim gibi kilo takıntınız varsa ve aç kalamıyorsanız bu diyeti öneririm. Ben örnek bir günümü yazıyorum şimdilik.

Sabah: 1 simit, yanında istediğim kadar peynir zeytin, domates salatalık biber, şekersiz çay.
Öğle: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Akşam: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata

Canım aralarda bişey çektiğinde genelde süt ve ürünlerini yedim ve bazen et ürünleride. Meyveden ziyade sebze yedim. Salatalık domates tarzı şeyler. Ama önemli ayrıntı doyana kadar yedim. Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu istediğim kadar kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.

İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örnek olarak bu tür ayrıntılara girmedim. Tavuğu derisiyle yedim. Hatta bazen kızarttım yedim. Ama şunu belirteyim diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor. Peki ben nasıl kilo verdim. Araştırdığımda şu sonuca ulaştım.

Karbonhidrat almadığım için yada sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şuda bir ayrıntı aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor.

Proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor. Enerjilerde karbonhidratlardan alındığına göree bende karbonhidrat almadığıma göre ne oluyor. Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Önemli ayrıntı karbonhidrat almayın. Bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.

günaydın arkadaşlar
kahvaltım: 1 dilim peynir 1 dilim ekmek ve salça sosu

günaydın hugocumcum
kalkınca 07.05 : 1 bardak su iki adet kayısı
kahvaltı : 07:23
1 kupa şekersiz siyah çay
1 haşlanmış yumurta
bir küçük domates bir avuç taze nane
bir tk miktar peynir
1,5 dilim ev yapımı ekmeğimden ( kepekli + çavdarlı + ketentohumlu+ cevizli )
1 adette muz yedim üstüne

çok verimli bir paylaşım bence bu kadınlar için değil de etsever kocalarımız için güzel bir liste olurdu

Evet farkındayım,eğer böyle giderse zayıflıycam ama aynı zamanda her yerim sarkıcak....Ben kendimi baya kaptırdım sanırım...:2::2::2:Bugün dikkat etmeye çalışıcam...

sabah salonu temizleyince markete kasaba gittim yolda gelirken bi kamyon köpeği ezdi köpek öldü. çok üzüldüm kamyon geçti gitti. dikkatsizlik hız köpeğin canına mal oldu. bizim mahallenin sevimli bi köpeciğiydi. sokaklarda oynar dururdu ufaktı çok üzüldüm ağlamamak için kendimi tuttum hala daha kötü hissediyorum kendimi. garibim belkide açtı. off offf hayvanlara hiç dayanamıyorum

bugün pilates karın günü pilates yapacağım.
eşim için akşama et döner yapacağım kendim yapıyorum güzel oluyo ama epeyce kalorili olduğu için ben yemeyeceğim çünkü etleri sütte bekletirken içine yağ koyuyorum yağsız iyi terbiye olmuyo o yüzden ben yemeyeceğim ama ilerde kendim için yağsız terbiyelerim ama şimdi değil. öğleye ton balığı var akşama ise karnıbahar haşlamam var. bu arada bu çörekotu epeyce tok tutuyo farkettim

nugiş nugiş
dün gidiyorum demeden gittin arkadan şiir yazdım. ehehe duygusal anıma geldi romantik şarkı dinliyodum o dizeler dökülüverdi hemen :86:

günaydınlarrrrrrr çıtır bayanlarrr menülerimi yazayım biraz okuyayım bakayım neler yazdınız
akşam
1,5 kepçe tarhana çorbası
5-6 yk bezelye yemeği
salata
sonrasında
1 muz
1 türk kahve fincanı sarı leblebi
sabah
kalkınca bir su bardağı ılık su
1 yumurta
domates-salatalık
çok az roka-maydanoz
4 zeytin
2 dilim tam tahıllı ekmek
1 kk peynir
2 bardak şekersiz çay
biraz öncede 2 tane kuru kayısı yedim

nugiş nugiş
dün gidiyorum demeden gittin arkadan şiir yazdım. ehehe duygusal anıma geldi romantik şarkı dinliyodum o dizeler dökülüverdi hemen :86:

evet canım dün baş ağrısı çok kötüydü ekrana bakmak istemedim dahada kötü olmasın diye.ilaç içmedim inat ettim çünkü her başım ağrıdığında ilaç içiyorum ve başım genelde sürekli ağrır akşam saat 8:30 kadar dayanabildim ağrısına uyusam geçer dedim ama uykuda tutmadı sonra ağrı kesiciyi atmak zorunda kaldım sonrada uyumuşum zaten.şiir içinde teşekkür ederim canımm okuyayım bakayım neler yazmışsın şiirinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…