peki neler yazıyo kağıtta canım. seni diyetisyen bi makinaya çıkardımı çıplak ayakla ellerinle tutuyosun makinanın kollarını ve ordan sonuçlar kağıtla çıkıyo canım
o zaman bundan sonra bana amore motore diyin eterno uymuyoişte sende hep yoğun oluyosunya fuar denetim müşteriler falan motor gibi çalışkansın demek yani
aynen canım düşünmemeye çalışıyorum. kendi kuzularıma çok iyi bakmaya çalışıyorum dışardaki hayvanlara eğer imkanım varsa yanımda yiyecek bişeyler muhakkak veririm. kediciklere bahçede sütlü ekmek veririm napayım elimden bu kadarı geliyo keşke daha fazlası gelseydi. beni en çok mutlu eden şey hayvanlar oluyo. eşimde öyle çok hayvansever. şimdi akşam gelince köpeği söyleyeceğim hemen der tamam kapat konuyu der üzülüyo o da benim gibi
bende bugün kuzucuklarıma yumurta maması yapacağım
yok valla onların yapmadı.sadece benim bu tahlillerime göre baktı vede diyet verdi....sonuçta araştırma hastanesi doktoru ben bunlardan fazla birşey beklemiyorum.ancak bu kadarını başarırlar...komik bir durum yaaaa.
4 ayda 26 kilo verdim
Zayıflamak isteyen arkadaşlara bir nebzede olsa katkım olabilir. Sizlerebyaşadığım tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Kilolarım almış başını gidiyordu mağazalarda daha girer girmez size uygun kıyafet yok bakışlarıyla karşılaşıyordum. En son 54 beden bir pantolonumda dar gelince o an birşeyler yapmaya karar verdim. İnternette araştırma yaptım. Bütün diyetleri inceledim ve bana uygun olan bir karma diyet oluşturdum.
Et ürünlerini çok sevdiğim için hiç zorlanmadım diyet yaparken. Sebzede yedim üstelik. Ama diyet süresince ekmeği, pilavı, hamurişlerini ve patates, baklagiller içeren karbonhidrat gurubunu çok çok az yedim. 90′lı kiloların üst sınırından 70′li kilolara inmek kadar mükemmel bir duygu olamaz. Benim gibi kilo takıntınız varsa ve aç kalamıyorsanız bu diyeti öneririm. Ben örnek bir günümü yazıyorum şimdilik.
Sabah: 1 simit, yanında istediğim kadar peynir zeytin, domates salatalık biber, şekersiz çay.
Öğle: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Akşam: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Canım aralarda bişey çektiğinde genelde süt ve ürünlerini yedim ve bazen et ürünleride. Meyveden ziyade sebze yedim. Salatalık domates tarzı şeyler. Ama önemli ayrıntı doyana kadar yedim. Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu istediğim kadar kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.
İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örnek olarak bu tür ayrıntılara girmedim. Tavuğu derisiyle yedim. Hatta bazen kızarttım yedim. Ama şunu belirteyim diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor. Peki ben nasıl kilo verdim. Araştırdığımda şu sonuca ulaştım.
Karbonhidrat almadığım için yada sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şuda bir ayrıntı aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor.
Proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor. Enerjilerde karbonhidratlardan alındığına göree bende karbonhidrat almadığıma göre ne oluyor. Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Önemli ayrıntı karbonhidrat almayın. Bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.
sağol canım migren değilmiş sözde ama psikolojik dedi ağrılar beni öldürecek ama nasıl böyle beynim zonk zonk ediyo valla çıkacak sanki beynim ne bileyim anlamadımki ne var psikolojik nasıl olurki anlamadım bi türlü.küçüklüğümden beri ağrır o zaman sinüzüt demişlerdi sonra 1997 yılında şiddetli ağrıdan gittim bu sefer film çekildi sinüzütün geçmiş dedi bende şiddetli ağrıdan geldim ben buraya dedim oda geçmiş sinüzüt işte dedi ilaç verdi kullandım ama bi faydası yok yani yıllardır başım çok ağrır hepmi psikolojik olur bu anlayamadım gitti.zaten baş ağrısı olunca sessiz bir orta ve kafamı dinlemek gözlerimi kapatıp yatmak istiyorum.
afiyet olsun......haklısın aslında bu hastane ler böle..o makinaya bağlasa iyi olurdu inan ben sadece o makina için diyetistyene gitmek istiyorum yağ su kas gösteriyo ve metabolizma hizinı hesaplıyo kilo verdikce yağ gittiğini görüyosun ya motivasyon acısından süperr
evet ya olsa çok güzel olurmuşta.şans işte ama çarşıya çıksam bir yer var orda hatta ücretsiz bakıyorlarmış...baktırırım ozaman...
canım ya bilgileer iyi ama baklagile karbonhidrat demiş sanırım orası yanlış... makarna pilav karbonhidrat aynı kefeye koyamaz ki ama baklagıller protein hem okul yıllarımda hem diyetisyenim verdiği kagıttatda öyle yazıyo
aksamki menüm 8 yk nohut yemeği
yoğurt salata 1 dlim ekmek çok az tursu yıkamıştım ama su tutmamam neden oldu farkettım cunku gece daha az wc ye cıktım 2.5 lt su içmeme rağmen
gece yeşil ve normal cay
sabah: sirkeli su
1kk peynir
3 ceri domates 1lokma bal
2 dilim ekmek
ara lıgt süt 1 incir
hugocuk benim dekanım endokrin profösürü çekiniyordum sormaya.ama sordum baktı bunlar sadece kan sayımın yapılmış,kolestrol ve şekere balıkmış,hormonlara bakılmış dedi.yağ oranı burda yok dedi...olmazmışta...:87::87::87:birde dediki ben bu kadar süper değerler daha önce hiç görmemiştim....türkiyede bu değerlere sahip insan çok azdır dedi.ayyyyyyyyyy çok sevindim....
yok valla onların yapmadı.sadece benim bu tahlillerime göre baktı vede diyet verdi....sonuçta araştırma hastanesi doktoru ben bunlardan fazla birşey beklemiyorum.ancak bu kadarını başarırlar...komik bir durum yaaaa.
anladım canım demekki tahlillerin normal sağlık sorunun yokmuş bu çok güzel geri sadece zayıflamak kalıyo
Kahvaltım:
sabah 1 bardak limonlu su ve 2 kayısı
1 bardak çay
1 yumurta
accık peynir
domates,salatalık veközlenmiş biber
Kızlar midem küçülmüş benim yiyemiyorummmmm
afiyet olsun canımara öğünümü yedim...1 adet yeşil elma....
bende ara öğünümde şekersiz sütlü türk kahvesi içtim
afiyet olsun....bende ara öğünümde şekersiz sütlü türk kahvesi içtim
09.30 bir fincan türk kahvesi yarım kuru incir
11.20 bir fincan yeşilçay yanında yarım dilim ev ekmeği üzerine 1 tk peynir sürdüm bir parmak kadar keçiboynuzu kemiriyorum
afiyet olsun....
afiyet olsun canım benim.keçi boynuzu gzelmiş şeker ihtiyacına iyi geli....
09.30 bir fincan türk kahvesi yarım kuru incir
11.20 bir fincan yeşilçay yanında yarım dilim ev ekmeği üzerine 1 tk peynir sürdüm bir parmak kadar keçiboynuzu kemiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?