60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Diyet yapanların en büyük sorunlarından biride yasaklı yiyeceklerdir. Uzun ve sıkıcı diyet reçeteleri ağız tadına uymaz ve bir süre sonra sıkıcı bir hale gelir. Beslenme ve diyet uzmanı dilara acımış koçakın bu konuda farklı bir düşüncesi var.

Diyetinizde sevdiğiniz yiyecekler de mutlaka yer almalıdır. Tatlıyı, ekmeği kesmedende kilo verebilirsiniz. Neyi ne zaman ve hangi yiyeceğin yerine yemeniz gerektiğini bilirseniz diyetiniz başarılı olur.

Ara öğünleri atlamayın: Ekmeğin içinde çok değerli olan B vitamini bulunduğundan diyetten tamamen çıkarmak doğru olmaz. Kepek ekmeği lif içerdiğinden çok daha sağlıklıdır. Ayrıca ara öğünlerle birlikte mutlaka 6-7 öğün yemelisiniz. 3 saatte bir yediğinizde bir sonraki öğünde daha az aç olur. Dolayısıyla aşırıya kaçmazsınız. Diyetinizde mutlaka ara öğünler olmalıdır. Böylece kan şekeriniz düşmez ve tatlı ihtiyacınız daha az olur.

Şişmanlık ve genetik: Çalışmalar aynı kaloriyi almalarına rağmen 6 öğün yiyenlerin 3 öğün yiyenlere göre çok daha kolay kilo verdiğini göstermiş. Öte yandan şişmanlıkta yüzde 30-40 oranında genetik faktör etkili. Yüzde 60-70 oranında ise çevre ve sosyal hayatın etkileri var.

Su içsem yarıyor: Bu sözü şimdiye kadar çok duymuşsunuzdur. Ancak bu deyimin gerçeklik payı yok çünkü suyun enerji değeri yok. Vücudunuzda ne kadar çok kas varsa metabolik hızınız o kadar yüksektir. Yani yağ yakma kapasiteniz o kadar iyi demektir.

Yanlış bir diyetle kilo veren kişi yağ dokusundan çok kas dokusunu kaybettiyse 1 gram kas kütlesi kaybı ile 2.7 gram suda kaybetmiş demektir. Peki bu durumda ne olur. Metabolik hız düştüğünden kişi az yesede besinleri yakma kapasitesi düştüğünden kilosu artacaktır. Aynı şekilde kaybedilen su da bir miktar dengeleneceği için su içsem yarıyor diyecektir.

Bunları dikkate alın: Çay şekersiz ve açık içilebilir. Günlük 10 bardak su içilmelidir. Günlük 2 adet kahve şekersiz içilebilir. Günlük 1 adet soğuk diyet içecek içilebilir. Öğle salatalarına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenebilir. Sebze yemekleri 1 kg sebzeye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmelidir.

Et, tavuk ve balık yemekleri ızgara, haşlama veya fırında pişirilebilir. Salatalık ve domates gün boyunca serbest olarak yenilebilir. Öğün atlanmamalı ve diyet tam yapılmalıdır.

Diyet yiyecekleri bazen tehlikeli olabiliyor. Bunun nedeni ise düzensiz ve kontrolsü bir şekilde beslenmedir. Dikkat etmemiz gereken unsurlardan biriside diyet yaparken fazla yemek yememektir.

Gittikçe yaygınlaşan ve zayıflamak isteyen bayanların büyük ilgisine maruz kalan diyet yiyeceklerinin risk faktörleri konusunda yapılan bir araştırmanın sonuçları, üzücü bir gerçeği ortaya koyuyor.

Yapay tatlandırıcılar ile hazırlanan diyet yiyecekler sağlığınızı ve güzelliğinizi size kazandırmak için yardım ediyor görünseler de, aslında içten içe sizi büyük bir tehlikeye doğru çekiyorlar. Yapılan araştırmalarda İstanbul Üniversitesi Onkoloji bölümü öğretim üyelerinin yaptığı açıklamalara göre karaciğer yağlanmasına sebep olan maddelerden yapılan bu yapay tatlandırıcılar karaciğerde yağlanmalara sebep oluyor.

Peki karaciğer yağlanmasının kötü yanı nedir: Karaciğer sindirimdeki en büyük rolü oynamaktadır. Doğal maddeleri tanıyan ve sindiren karaciğer, yapay maddelerle karşılaştığında parçalama ve sindirme işlemini tam anlamıyla yerine getiremiyor. Zaman içerisinde karaciğerde biriken bu tip yabancı maddeler kütle ve kistlere dönüşüyor.

Kanser hücresi denilen olgunun tanımı ise vücut tarafından tanımlanamayan hücre topluluğu. Yani yediğiniz her diyet üründe vücudunuza yeni yapay maddeler toplanmasını ve birikmesini sağlıyor. Ayrıca kanser riskinizi arttırıyorsunuz.

Durumun farkında olan bilinçli kurumlarca üreticilere gönderilen ihtarnameler ise biz üreticiyiz. Sağlıklılığı ve güvenliği WHO yani dünya sağlık örgütü tarafından denetlenmelidir. Onlara söyleyin şeklinden oldukça pişkin cevaplarla geri gönderilmiş.

Tuvalete hiç çıkmama veya çok seyrek çıkmaya kabızlık peklik ya da inkıbaz deniz. Tıp dilinde ise konstipasyon adı verilir.

Ahmet maranki kabızlık formülleri yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozulukları, hormon dengesizliği, basur, fıtık boğulması kabızlığı doğuran nedenler arasındadır.

Ayrıca günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, hamilelerde ve yaşlılarda görülür. Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir.

Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. Kabız olmayı önlemek için sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır.

Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek, bol su veya şerbet içmek de yararlıdır. Müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla ert, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları, kahve çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir. Kabızlığı gideren ilaçların fazla miktarda uzun süre kullanılması kötü sonuçlar doğrulabilir. Bu nedenle ilaçları kullanırken tavsiye edilen miktarları aşmamak gerekir.

Kabızlık için pratik bitkisel formüller :

* 1 su bardağı kaynar su içine 5-6 yaprak sinemaki yaprağı, birer çay kaşığı anason ve rezene havanda ezilerek konulur. 15 dakika demlenerek; aç karnına günde 1-2 bardak içilir.
* Sıcak bal şerbeti içilir.

* Günde 1 defa açken; 1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu suyla içildiğinde bağırsakları çalıştırmaktadır. Keten tohumunda dikkat edilmesi gerekenler.

* Kayısı, erik, incir kurusu ve taze incir bağırsakların çalışmasını hızlandırır.

* 1 bardak suya 10 gram parçalanmış keçiboynuzu konulur ve 10 dakika kaynatılır. Bu karışımdan günde 3 bardak içilir.

* Lahana yaprakları sıkılarak elde edilen sudan; sabah akşam aç karna, öğle ve gece yatarken birer bardak içilir.

* Lahana yaprakları 10 dakika kadar kaynatılır ve süzülür. Bu sudan günde 2-3 bardak içmek fayda sağlar.

* Yarım litre suya 3 tatlı kaşığı çayır papatyası konulur. 8 saat bekletilir ve 1 günde tüketilir.

* 15 kadar taze gül yaprağı haşanır, tatlandırılıp içilir.

* 5 gram kiraz yaprağı, 1 bardak kaynar suya konulur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.

* 3 adet orta büyüklükte soğan ince ince doğranır ve yarım litre suda 1 gece bekletilip süzülür. Yemeklerden önce günde 3 defa birer fincan içilir.

* Salatalık kabuğuyla maydanoz kaynatılıp içilir.

iyi akşamlarr
yarın akşam kociş gelio ama yarın planlarımm olduu için kocişin yimaanı bu akşamdan pişiriyorum hem ona hem kendime dabeee
zeytinyaglı -bulgurlu kabak yimeeni güvecime koydumm kapaklı toprak kabımda yimekler nefissss oluyoo
bide karnıbaharım var bu sefer her ikisini de etsiz yapıyorum etli yemekten bi süredir tiksindimmm
gelince bir bardak tarçınlı sütümü içtim spora geçicem birazdan eliptikimle çalışcam bu arada bi dizi açarım yoksa canımm çok sıkılıyooo
oyy nicholas cage nin filmi iniyo şu an o insin hemmen izliycimm nikılısımı çok seviyorummm kociş duymasım
yada duysun bee o rihanna popo sallarken seyretmeye bayılıyo bende nikılısımı sefiommm
filmini spor yaparken izlersem daha iyi olur nasıl yaptıımı anlamam sanırım sporu

Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmm

Dambıllaımla bütünleştik önce 15 dk koşu bandında ısındım sonra iç bacak-göğüs-omuz-kol ve arka kol çalıştım toplam 45dk sürdüüüüüü kollarım aaariiiiiiiiiiiiii ama mutluyummmmmmmmmmm hala aynı bıngıl bıngılll ama olsun gidecek bun bıngıllar sımsıkı olucam inşallahhhhhhh amoreeemmmm de gelmişşşşş

kızlar merhabalarrrr

oy bugün işim çoktu, adliyeden çıktığımda saat 7.30du ve ara mara hak getire yani

açlıktan gözüm dönmüş vaziyette eve geldim, artık baygınlık geçirecektim nerdeyse, o yüzden 1 dilim etimek tatlısı yedim

yemek olarak da 4-5 yk yoğurtlu mantı ile 2 tane içli köfte yedim, köfteler kızarmıştı ama napim biişi hazırlıcak takatim yoktu

makyajımı bile çıkarmadım daha ve acaip üşeniyorum (((((((((

aman da neruşum zporunu yapmışş ta gelmişşş
ben daa popomu kaldıramadım.. hadi kız amore gımıldann gımıldannnn gımıldanıveeee

ee süslenirsen makyajj filan bide bunu çıkarması var ben o yüsden sade güselliğimle salınırım

kızlar bende 68 kiloyla başladım diyete.diyetisyen kontrolünde bir ayda 64 e kadar indim.bu ara diyet psikolojisi biraz sıktı küçük kaçamaklar yapıyorum ama durumda da bir değişiklik yok,dengeli verilen kilo kolay alınmıyor.üstelik hiç açta kalmıyorsun bu diyetlerle,sağlıklı beslenmeye de devam ediyorsun.

maşallah fıstığımaaa

ya ben de çok yapmıyorum ama çok beyaz olduğum için allık sürmeden çıkmıyorum, o yüzden de yüzümü çok yağlı hissediyorum şu an

yemeklerime bişi dememişsin bu arada, gerçi denecek bişi de yok ya, rezalet bi menü ama zor bi gündü benim için

ooo fiki süperr genel olaak yaptıklaın da çok güzel benceee amaaa akşam yemeğin az canım bak ne güzel sporunu yapıyosun spor yaparken yağ yalmak için sağlıklı besşenmen şat hergün mutlaka 1 bardak kada yoğut-1 bardak süt tüketmeye çalış aralada toplamda 3 porsiyon meyve ye günde 3- dilim ekmek kepekli çavdar ya da tam buğday öğünlerde de sebze yemeklei et mutlaka yemen lazım çünkü spor da olunca evet kilo verirsin ama bu kasladan gider ve Allah kourusun nekadar da zayıflasan fit bir göünüm elde edemzsin az yiyerek yağla kalır kaslar gider

Yani mesela akşam yemeğinde 1 kepçe çorba 1 kase yoğurt bir dilim ekmek ve sebze olusa süper olur canım benmmm

Nerudacım ;
günde mutlaka 2 bardak sütümü içiyorum.
yoğurdumu mutlaka yiyorum.
meyvemi tüketiyorum.
akşam yemeğin de de 1 dilim ekmek yedim.

İçtiğim karma çaydan olsa gerek kendimi fazla aç hissetmiyorum.
Mate yaprağı hem enerji veriyor hem iştah kesiyor.

bugün balık yedim
yarın ciğer sote yiyeceğim :))

İlk günlerde yaptığım hataları artık yapmıyorum.
mesela tost ve yumurta bir arada yiyordum
yarın kendime birde z.yağlı pırasa pişireyim.

Kızlar siz diyete başladıktan ne kadar süre sonra tartılmaya başladınız.
Ben diyete başlayalı bugünle birlikte 1 hafta oldu
ama tartılmaya çok korkuyorum (

sporumu yaptım geldimmmm
25 dk ön bacak 10 dk arka bacak toplam 35 dk
bu arada gösterge 3600 kalori diyo tabi ki mümkün değil sanırım bu kcal değil kjal yani kilo jül gibi bişi bunu nasıl kcala çeviriyoruz şimdi ben kaç kalori yaktım yaw

gaydırıguppak amoreeeee nasıl nasıl edeeeelim de... :124::124:

Kızlar siz diyete başladıktan ne kadar süre sonra tartılmaya başladınız.
Ben diyete başlayalı bugünle birlikte 1 hafta oldu
ama tartılmaya çok korkuyorum (

Canım bir önceki mesajında yazdıklaını okudum süpersin o zamannnn timamdırrr

Tartılam mevzuuna gelirsek ben haftada bir tartılıyoum 2 haftada bir ayda bi tartılan arkadaşlar da var diyetisyene gidenler gittikçe orada tartılıyor ama ben mesela bu diyet programını kendi kendime yaptığımdan haftada bir tartılıyorum ki o hafta ne yaptım sonuca nasıl yansıdı; iyi-ya da kötü takip edebileyim diye haftada bir tartılıyorum. Taılmaktan korkma vermemiş de olabilirsin ama inşallah vemişsindir ve akası da güzel güzel gelirrr aa tartıl ki ona göre aynen devam et ya da önlemler al ya da yani ne yapacağına kaa vermek açısından tartılmak önemliBoll şanssss

bu arada netten baktım 1 kcal = 4.184 kjal yanii 3600 kjal 860 kalori ediyormuş vaay bee 35 dk için iyi bir rakam
bu arada hugoşş galiba haklısınn kaslanıyorum bacaklarımda hissediyorum kalça basen yımışş yımış olmuşş evim 4. katta eskiden nefes nefese çıkardım 3. hatta nefeslenmek zorunda kalırdım şimdi hop hop çıkıveriyorum bi nefeste

Ohhhh süpesin canım benimmm tebriklerr

Şinciiiiiiiiiiiiiik 1kcal=4.1868kj imiş o zamannnnnn hesap makinenle yap bakiiiiimmmm

farmasicim nasılsın epeydir giremedim yine güzel bilgiler paylaşmışsın bende birkaç şey eklemek istedim bende bir ara kabızlık sorunu yaşadım sinemeki kullandım cok işe yarıyor 1 saat sonra wc ye cıkartıyordu fakat vücut ona bagımlı hale geliyor o onu içmeden cıkmaz oldum ve dur dedi böyle olmayacak ben hep sinekekimi içicem tuvalete cıkmak için bıraktım ve zamanla normale döndü yani bunlar vücutta bağımlılık yapıyor sürekli içilmesini tafsiye etmiyorum ama ara ara rahatlamak amaçlı içilebilir bu anlamda cok etkililer gerçekten

kızlar ben 2 günde sadece 1 kepçe çorba içebiliyorum yahu
evet boyum 1,80 ve kilom 64 ama ben sizin bu yediklerinizi yesem 1 haftada 80 kilo olurum...
diyetisyene gittim bu durum için hiç bir sorun çıkmadı genetik dedi.
lanet olsun çeke çeke halama çekmişim.
şimdilik iyi diyeceksiniz kilonuz demi?
1,80'e 64 iyi gözküküyor.
ama ilerde evlencem hamile kalcam ben. bebeğimi nasıl beslicem?
ilaçlarla kilo verdim ve bünyemi mahvetti.ölüyordum az daha.spor bile işe yaramıyor düşünün
aksi gibi yemek yemeğide çok seviyorum :84:
geçen hafta 4 gün bişi yemeyip sadece minicik bi cantık yedim ayranla ertesi gün 1 kilo almıştım bile
ve 1 haftadır açım resmen aç ama bu 1 kilo gitmiyo
çok şanslısınız çoook

yemek yemeyi çok seviyosun ama günlerce aç geziiyosun öylemi

günaydınn kızçelerim canllarımm cigerlerim guzularım nasılsınızzz..
bu sabah tartı bana 1 nisan şakası yapmak için hazırlanıyormuş galiba.. ya da ben artık kilo konusunda kafamı rahatlatınca hoop -500 çıktım iyi mi..
demek ki dün bu kiloda çıksam sadece 300 gram vermişim diye aglicaktım . hani derler ya allah kulunu sevindirmek için önce eşegini kaybettirir sonra buldurur diye aynı bu hesap oldu
gün itibarı ile 66,4 kiloyum oleytooooooooo
vazgeçmeyince oluyor küsmeyince oluyor burada olunca sizlerle olunca oluyor gızçelerimm cigerlerimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…