eswcim birde sanırım sendeki konsantrasyon kaybı şundan oldu canım. burda sende kilo vermek istedin filan verdin derken diyetisyene gittin kas kaybın olduğunu öğrendin kas kaybedince tabiki yağ oranın çıktı o yüzdende sanırım moralin bozuldu korktun canım.
mesela krep için miktarını kendine göre ayarlarsın süt esmer un tuz 1 yumurta çırp yağsız tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy ısıt ve hamuru dök arkalı önlü kızar istersen sosis gerçi çokta sağlıklı sayılmaz ama seviyosan arada yağsız tavada sosisi arkalı önlü ince ince dilimleyip kızartıp arasına koyup yersin veya lor peyniri veya normal peynirle güzel gider. tatlısnı seviyosan pekmezde koyabilirsin krep hamuruna.
poğaça inin bildiğin tarif ama unun esmer yağın çiçekyağı olur ama yarım bardak filan koyarsın. hamurişlerinin yağını kısıp ununu esmer olduktan sonra arada yapıp yersin. mesela dolmalarını bulgurlu yağ az yağlı olsun. içli köfte seviyosan içini yaparken az yağ koy haşla veya fırınla. mantı yapacaksan esmer unlu az yağlı yap. yani bildiğin tariflerin yağını azalt ununu esmer yap kendine göre ayarla. esmer undan açma yaparsın mayalarsın yağını az koyarsın belki zeytin ezmesi srersin azıcık olur. herşeyi yapmak mümkün yani
mesela fırın yemeklerini seviyosan beşamel soslu. ben beşamel sosu esmer undan yapıyorum süte un koyup çırpıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum döküyorum mesela karnıbaharı haşlayıp üzerine esmer unlu beşamel sosu döküp fırnlıyorum azcıkta üzerine kaşar nefis oluyo hem aşırı tok tutuyo zati onu yiyosun başka bişey yiyemiyosunkarnıbaharda bol lifli sosta esmer undan olunca tamamdır
hmm tamam canım
ama mantı içli köfte yapacak kadar hamarat değilim henüz :)))
ama poğaçayı denicem, bide bişi sorcam mesela süt veya yoğurt da konuluyo ya çoğu poğaça hamuruna, yağ yerine yoğurdu veya sütü artırmam gerekir mi?
bide ben hiç krep de yapmadım, annem yapar ben yerdim çünkü
çok beceriksizim yaaaaa((((((((
gny kızlar
ptesimi yaptım
yarım litre suyumla 1kayısı
kahvaltım
1,5dometes
çeyrekçavdar ekmegi
1yumurta
3zeytin
buarada neruda yok bugün merakettim
hımm bilmiyosun hiç ama yok yağı azsa süt yoğurt fazla olsun diye bişey yok. poğaça için kulak memesi yumuşakliğinda olana kadar ayarlarsın önemli olan yağı krepte boza kıvamı gibi olsun ona göre ayarlarsın canım
esw aslında şu var sen yağda vermişsindir ancak işta kas kaybı olunca yağ miktarı artıyo vücutta o yüzden. amamn takma ya daha önce bendede oldu anlattımya minnacık şeyler giyiyodum şimdi giyemiyorum ama yağım o zmanaki gibi değil diye. hala o zamnadan aldığım kotun beli sıkıyo ama taşma yok. oluyo böyle şeyler düzelir merak etme yeterki eskisi gibi az yeme sporda oldumu kas miktarı hızlı artar. ama bak kasın arttımı tartıda fazla çıkabilir kilon moral bozma artan kasındır yeterki sağlıklı beslen sebze yemeklerin 6 kaşıktan az olmasın sonra etini hergün muhakkak ama muhakkak ye. etsiz porteinsiz kas artmaz tam tersi olur salatan olur yoğurdunu sütünü şhmal etme. kardiyoda oldumu yavaş yavaş yağın gider kasında artar canım ama dediğim gibi bikaç ay kilonda artma olabilir tartıda korkma sakın
gny kızlar
ptesimi yaptım
yarım litre suyumla 1kayısı
kahvaltım
1,5dometes
çeyrekçavdar ekmegi
1yumurta
3zeytin
buarada neruda yok bugün merakettim
canım eswcim özelden linkleri yollucam orda hareketin etki ettiği kas gruplarını görebilrisin canım tüm bacak egzersizleri ve ayrıca orda kolgöğüs egzersizleride var canım onlarıda uygulayabilrisin
basen inceltici hareketler yap. benim hiç basen yoktu sonra koşu bandında olduafiyet olsun canımm
evet ya ben de pilatesten sonra gelir diye düşünüyodum ama bitmiş sanırım pilates, bizimki hala ortalarda yok, işi falan çıkmıştır belki
tamam canım, poğaça kıvamını biliyorum allahtan
onu yapayım ben de h.sonu deneyeyim, inşallah güzel olur :))
kasım arttım mı bilmiyorum ama kilom 1 aydır nerdeyse aynı
arada bazen oynama oluyo ama
sporumu da çok düzenli yapamadım fakat yediklerimi azaltmadım hiç spor yapamıyorum diye
ben de 15 kilo yağ varmış ama tabi kiloma oranla fazla çıktı işte yüzde olarak, tabi bu rakam normali mi onu da bilmiyorum da
hoş bide 2 ay oldu nerdeyse bu ölçüm yapılalı, ilk başlarda iyi yapmıştım sporumu, belki metoımu hızlandırdıysam o yüzden de saçma sapan beslenme düzenime rağmen kilo almamış olabilirim
canım benim de çıkmıyo pek bişi ordan burdan, biraz basen var ama genetik bişi, ne kadar gider bilmiyorum sporla
lisede bacaklarım çok kalındı benim, liseye başlayacağım sene işte bütün yaz hergün bisiklet bindim dışarda, inceldi bacaklarım ama basenler gitmedi mesela
aman ya deddiğin gibi, yavaş yavaş düzeltirimi sanırım, bu kadar takmanın da alemi yok, haklısın bebeeemm
canım sakıncası yoksa bana da gönderebilir misin
basen inceltici hareketler yap. benim hiç basen yoktu sonra koşu bandında olduama iyide oldu çünkü hiç yoktu şimdi yi. internetten araştır canım basen eriten egzersizler diye onlarıda yaparsın ama verdiğim linkteki bacak egzersizleride bacaklarını inceltip sıkılaştırır basenede faydası olur orda bak hareketin etkilediği gruplara basenede etki ediyo biliyorum
yollardımda mesaj sürem doldu canım başka arkadaşlarda var onlar yollar sana. eswcim arkadaşa linkleri özelden yollarmısın canım benim
ahh famircim minnak davşanım seni görünce mutlu oluyorumnugiş yine kayıp uyukluyomudur nedir
ah canımmmmm benimmmmmmmmmmmmmmmmmmm,bende seni görünce içim gıpır gıpır oliyyyyyyyyyyyy
neruş gelir şimdi o kesin spor faaliyeti içindedir
ayy nasıl seviniyorum pilatese başladığına canım ya. daha önce pilates bana göre değil diyodun şimdi başladın artık bırakamazsında öyle bir insanın kanına işliyo anlatamam kocaman aferim sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?