Canım çok geçmiş olsun Allah şifasını versin annenin. İnşallah korkulacak bişey değildir.
tatlım geçmiş olsun benim eşimde geçirmişti zatürre başlangıcı. tedavi edilmediğinde riskli bir hastalık ama doktorlar kontrol altına alıyorlar demek ki sorun yok o zaman. korkma bişi olmaz cnaım geçmişler olsunnn
:97:
merhaba . aramıza hoşgeldiniz.
evet bir arada olunca insan daha da motive oluyor .
ilk haftam zordu ama şimdi kendimi çooook iyi hissediyorum
ya bişey sorucam bu karbonhidrat diyeti de ne oluyor ?
biz burda böyle bişey uygulamıyoruz galiba :97:
burası sayesinde düzenli ve sağlıklı beslanmayi öğrendim..
Hmm şimdi anladım... yanlız bu ne biçim karbonhidrat dieti bilmiyorum yoğurtta var peynirde sebze de :s İnşallah kilo verebilirim
hugocum sende de pek çok sır var
ver bakalım sırrını da yesin bu garip kekini
SAĞOLUN kızlar yaa
inşallah dediğiniz gibidir
ya annem öyle pek hastalanan biri değildir
o yüzden de korktum biraz
inşallah kötü bişi yoktur, bize doğrusunu söylemişlerdir
kardeşim ankarada, ben burda telaş yaptık ikimizde((
iyiki varsınız ne diyimm, çok sağolun
Benım için rejim yapmak sağlıklı ve düzenli beslenmek demek diyebilirim çünkü sadece fast food yiyorum evde bile sandviç yiyorum yani... Evde herkes çalıştığı için ve geç saatte evde olduğu için pek yemek pişiremiyoruz... Bu yüzden elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum artık... Sanırım sizden farklı bir yaklaşımım var bu konuda ama keşke sizin gibi olabilsem...
Benım için rejim yapmak sağlıklı ve düzenli beslenmek demek diyebilirim çünkü sadece fast food yiyorum evde bile sandviç yiyorum yani... Evde herkes çalıştığı için ve geç saatte evde olduğu için pek yemek pişiremiyoruz... Bu yüzden elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum artık... Sanırım sizden farklı bir yaklaşımım var bu konuda ama keşke sizin gibi olabilsem...
tatlı delüüüüüüüüolur ama çok kaçırmak yok tamammı birde devamlı yemek yok.
bak şimdi keklere şeker koymuyorsun onun yerine pekmezle tatlandırıyorsun. kuru meyveli veya sevdiğin meyveli kekler yapabilirsin. ununu esmer un kullankepek veya tam buğday filan olsun yağını çarım çay bardağı çiçek yağı kullan. hamur işlerinde esmer un kullan yağın sıvı yağ olsun ve yarım çay bardağı olsun veya en fazla 1 çay bardağı olsun şeker yerine pekmez tatlandırır. ancak bununda kalorisi var elbette o yüzden çok kaçırmamak lazım. bu kek kan şekerini çıkarmaz iştah açmaz tatlı isteğini giderir o yüzden arada yapıp yenebilir ancak her zaman olmamalı elbette. birde tok tutar doyurucudur. beyaz normal hamurişlerinden uzak dur elinden geldiği kadar hayat boyu. tüm hamur işlerinde esmer un kullan yağına dikkat et. şeker yerine pekmez filan olur veya pekmez birazda esmer şeker filan karışık olabilir amaç iştah açmaması ben o yüzden şeker kullanmam asla pekmezle tatlandırıyorum canım. kuru meyvede kruu incir kuru üzüm kullanırım veya elmalı kekte yaparım tarçınlı cevizli çok güzel oluyor
öbür kekten kaç dilimle doyarsın bilmemde bu kek biriki dilimi çok tok tutacak seni hem tatlıda istemez canın
birde ben geçen ay çok tatlı istedi canım kalktım azcık süt azcık un karşıtırdım pekmezde koydum kendime puding yaptım. üzerinede hindistan cevizi koydum muzda dilimledim içine koydum çok beyendim. eşimde normal tatlı sanmış kaşıkladı diyor yaww bi garip bu puding neliki diyooo
İşte artık evde tavuklu salata gibi şeyler yapmaya özen gösteriyorum napıyım... Uğraşırsam olcak inşallah...canım farklı bir yaklaşım yok. fast food yememen normal ve saglıklı beslenmen düzenin değiştiği için bile sana kilo verdirecektir. ah birde ev yemegi yiyebilsen
valla bende çalışıyorum akşam eve gidince saat 19.00 -20.00 gibi evde ne varsa yemegi ocaga koyuyorum ben nette gezerken yada spor yaparken o pişiyo. yada tavuk filan ızgara yapıyorum hafif şeyler oluyo genelde. zor mu zor. yan gelip yatmak varken mutfakta ugraşmak tabiiama herşeyin bir bedeli var işte naparsın
Bu dediklerini zaten yiyorum ben evde kepek ekmeği dışında ekmek de kullanmam... Şeker de kullanan biri değilim ama 3 öğünde dışarda veya sandviç tarzı yiyince insan ister istemez kilo alıo benim ilk önce bunu değiştirmem lazım...fastfodta sağlıklı olabilir. kepekli sandviç ekmekleri var onlara yağsız pişmiş köfte kayarsın marul filan veya yağsız pişmiş tavuk filan yersin. malesef fastfodda düşkün olan tatlıyada düşkün oluyo fastfodd böyle yapıyo insanı yani sadeece fastfodd değil tehlike ardından veya beraber yenen tatlılar çikolatalar ve vee şekerli içecekler cola filan mahvediyo. ama sağlıklı hamburgerde yapılabilir fırında yağsız patates yapılabilir baharatlı. elbette devamlı böyle yenmez yani sağlıklı olsada sebzede calsiiyum grubu meyve filanda olmalı muhakkak ama sevilen şeylerde uygun hale getirilip yenebilir elbette. önemli olan doyurucu olması iştah açmaması nispeten hazır olannlara göre daha az kalori içermesi farkıdır.
olur ama çok kaçırmak yok tamammı birde devamlı yemek yok.
bak şimdi keklere şeker koymuyorsun onun yerine pekmezle tatlandırıyorsun. kuru meyveli veya sevdiğin meyveli kekler yapabilirsin. ununu esmer un kullankepek veya tam buğday filan olsun yağını çarım çay bardağı çiçek yağı kullan. hamur işlerinde esmer un kullan yağın sıvı yağ olsun ve yarım çay bardağı olsun veya en fazla 1 çay bardağı olsun şeker yerine pekmez tatlandırır. ancak bununda kalorisi var elbette o yüzden çok kaçırmamak lazım. bu kek kan şekerini çıkarmaz iştah açmaz tatlı isteğini giderir o yüzden arada yapıp yenebilir ancak her zaman olmamalı elbette. birde tok tutar doyurucudur. beyaz normal hamurişlerinden uzak dur elinden geldiği kadar hayat boyu. tüm hamur işlerinde esmer un kullan yağına dikkat et. şeker yerine pekmez filan olur veya pekmez birazda esmer şeker filan karışık olabilir amaç iştah açmaması ben o yüzden şeker kullanmam asla pekmezle tatlandırıyorum canım. kuru meyvede kruu incir kuru üzüm kullanırım veya elmalı kekte yaparım tarçınlı cevizli çok güzel oluyor
öbür kekten kaç dilimle doyarsın bilmemde bu kek biriki dilimi çok tok tutacak seni hem tatlıda istemez canın
birde ben geçen ay çok tatlı istedi canım kalktım azcık süt azcık un karşıtırdım pekmezde koydum kendime puding yaptım. üzerinede hindistan cevizi koydum muzda dilimledim içine koydum çok beyendim. eşimde normal tatlı sanmış kaşıkladı diyor yaww bi garip bu puding neliki diyooo
tatlı delüüüüüüüü
demin de iş arkadaşım misss gibi sıcacık simit getirmiş valla öyle güzel kokuyordu ki. yemin ettim vallahi yemem diye yaa ye nolcak bi parça ye bak çok sıcak filan ama yoooook akşam karbo yok dedim yolanda yemiceksin dedim ve arkadaşı geri püskürttüm:86::86::86::86:
teşekkür ederim canım.
normal bildiğimiz kek ölçüsüne yağı az - esmer şeker ya da tam buğday unu ve pekmez koyulabilir.
pudingi de tam buğday unundan mı yapıyorsun ?
bu arada kakao yasak değil değil mi ??
Ha bu arada buğday nişastası bile bulamadık burada
bakalım buğday unu bulabilecek miyiz bir de bu yanı var işin
ben tatlıya cok düşkünüm ama bunu azaltamaya calısıyorum aksam 7 den sonra hiç bişey yemiyorum bol su içmeye calısıyorum tatlı giderimi kasılamak içinde sabah kahvaltıdan sonra cok az bi miktarda ya cok az bi çikolata ya recel yada bal yiyorum bi tatlı kasıgı meyveden pek haz etmem böle yapsamda olmazmı :Sben beyazundanhiçbişey anlamıyorum doyurmuyor beni hiç saman gibi geliyo esmer undan yapılan şeyler daha lezzetli bana göre tabee damak tadı bianda değişmiyor ben yıllarca kendimi alıştırmak için çabaladım yoksa hepinizden çok daha düşkündüm hamurişine sonra fastfooda üniversite yılları pizza yiyerek geçti. pizza patates colayla geçti. ekstra pastalara colalara kızartmalara hamurişlerine ilave olarakama değiştim gerçekten değiiştim kilo filan bahane değişmek şahane galiba. çünkü ne olursa olsun eğer kızartma seviliyorsa diyette iradeyle yememek mümkün ancak diyetten sonra istenilen kiloya inilse bile az yesen dikkat etsende herzaman tehlikedesindir. alışkanlıklar değişmeden ömür boyu kilo kontrolu yapmak zor. bu demek değilki tatlı yenmeyecek. haftada 1 kere tatlı yenecek gibi olunmalıdır. hergün tatlı çekmeyecek derecede tatlıdan uzak duran bir bünye olmalıdır. ya işte öyle bişey karıştırdım değişimi anlatmaya çalışıydum. neyse değişim yaşayanlar ne demek istediğimi anlar diyorum dahada susuyorum yani tatlı yenmeye yenmeye şeker kullanılmayınca filan alışıyo vücut böyle olunca canın hiç tatlı istemiyo eğerki meyve yiyorsan ama yemezsen çeker elbette. işte hiç canın tatlı çekmiyor böyle olunca haftada 1 kere yesen sorun olmaz. öff anladınız siz onii
slm kızlar 2,3hastaydım bugundaha kötüyüm doktora gittim çok kötü gribe yalkladım ilça alıyorum bugün bi platesimi yaptım ama sporumuyapamayacam canım çok sıkılıyo buna inşşlyarın iyiolrumda yaparım yattıgım yerden yazıyorum halim yok çünküüü
slm kızlar bende kilo vermek isteyenlerdenim her gün düzenli spor yapıyorum 10 dak sonra vücudum dayanamıyor sizce 10 dak lıkta olsa düzenl spor yaptım için işe yararmı ayrıcada ilerleyen günlerde spor sakikalarımı arttırmayı düşünüyorum ama bi hafta boyunca yapıyorum her seferinde vücüdum böle oluyo vücudumun hamlasmasından dolayımı acaba :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?