Kızlar şimdi tavuklu şehriyeli çorbamı pişirdim öğle yimeeğeme hazırlık.
yanlız bir hata yaptım galiba :44: çorbayı haşladığım tavuğun suyu ile yaptım
unutup içne 1 çorba kaşığı da sıvı yağ ekledim salçayı naneyi kavurmak için....
tadı görüntüsü hiç yağlı değil ama bilemedim şimdi
canım biliyorum romatizmam var benim yıllardır
özgecim nugican haklı bence adama durmadan surat etme yoksa daha kötü olur. hep sen iyi ol bak herşey düzene giricek seni çoook sevicek senden vazgeçemicek
benim eşim bana ben seni anamdan bile çok seviyorum der ama bende annesine bana yanlışı olmasına rağmen kızı gibi davrandım nikahıma gelmedi evlenirken hiç bir katkıları olmadı hep biz uğraştık çaba gösterdik sıfırdan ev kurduk dayadık döşedik hala eksiklerimiz var ama ben önemesemiyorum saglık olsun zamanla olur diyorum
kayınvaldem evlendikten bir yıl geçtikten sonra bana geldi.anacım "iyi ol hatrını sor,hiç surat etme o kocanı doguran kadın nede olsa" tembihledi surat zaten edecekte değildim. ama eşim edicem sandı, çok korktu bana tembih filan etti sanki ben kadına kötü davranıcam çok kızdım ona.. neyse kadıncagıza hiç surat etmedim,hoşgeldin anne dedim sırtına yastık koydum,yaşlı kadın bacakları agrıyo ayagının altına puf uzattım eşim çok sevindi gelip mutfaga bana sarılıyor teşekkür ediyordu annesi bizdeyken
kızlar ben kefiri 2,3 yıldır mayalayıp içiyorum faydasını anlatamam bakın sizin için yani gençler için süt onun yanında radyosynu vücüttan yıkıyor direnç artırıcı evde mayadımmı içimesinesine içiyorum tavsiye ederim özellikle annelerinize kemik erimesine birebir faydalarını okuyun mutlaka
annem kefirin bazı faydalarından bahsetmiş, ben demerak eden olur diye tamamını ekledim
İŞTE KEFİR' İN YARARLARI:
* Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden mikrobik enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.
* Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
* Büyümeye güçlü destek sağlar.
* İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
* Beyin hücrelerini aktif hale getirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
* Obeziteye ve aşırı zayıflamaya karşı frenleyicidir.
* Bağırsak florasını düzenler eder.
* Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkileri vardır.
* Saçları güçlendirir.
* Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olması için unutulmaz bir partnerdir.
* Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekli olmasını sağlar.
* Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.
* Cinsel fonksiyonların devamlı olmasında aktiflik kazandırır.
* Kanı temizler, kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür
* Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
* Uykusuzluğu gidericidir. Spor yapan kişiler için enerji deposudur.
* Sindirimi kolaylaştırır.
* Kemoterapi tedavisi sırasında vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlı olmasını sağlar.
* Selülitlere karşı etkilidir.
* Bir çok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
* Alkol alanlar bakımından kaybolan vitaminlerin geri kazanılmasında tam bir takviye sağlar.
* Saç dökülmelerini azaltır.
* Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç kullananlara yardımcıdır
* Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğü için; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi yapar.
* Antioksidan özellikleriye hücre yenilenmesine katkıda bulunur.
* Menopoz dönemindeki riskleri azaltır
* Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
* Damar sertliğini önler
* Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların kuvvetli kalmasına destek sağlar.
* Oestropoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
* Başta Prostat ve bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
* Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.
* Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
* Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önler.
* Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
* Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler gerçekleştirir.
* Genç yaşlanmayı sistemize eder.
* Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.
kızlaaaaaaaaaaaaaaar napirsiniz?
benim işim var sadece okumakla yetiniyorm
ara yine yapamadım yaaa((
kız hugo bu içecek ne menem bişi
habire tuvalete gedisem geliyo benim
hımm neyse boşver olmuş artık dersi olmasın tavuğun 1 kepçe içersin
sorma tatlım ya öyle valla. birde gün boyu etkili oluyo. benim diyetisyen bu işi biliyo valla bi kere daha taktir ettim yaw :86:
kızlaaaaaaaaaaaaaaar napirsiniz?
benim işim var sadece okumakla yetiniyorm
ara yine yapamadım yaaa((
kız hugo bu içecek ne menem bişi
habire tuvalete gedisem geliyo benim
maşşalh kız sana ne uyanıksın... amam çok acıtıyolarya valla be n artık aramıyorm kayın valıdemı eskiden bende öleydim... 3 yıllk evliym daha evime gelmedi o kadar ilgisiz sevgisiz bende 8-9 aydır gitmiyorum eşimde tek başına 1 kere gitti daha eşimede dedim ki bende böle dedim razıysan ne ala bana huzursuzluk edersen anne diye biter dedım benim sunduklarım bu dedim anan daha iy şeyler sunursa git dedim ...benm kaynnam ben eşk gibi çalışıyorum bana dediki kızım birinizn maaşını yıyın bırınzn kinide biz yıyelim dedi bak hele tepem attı ben onlar için mi okudum ya gitmiyom ondan beri...
walla doğru diyosun
bidaha gittiğinde bence bizim adımıza da tşk et kendisine
hepimiz faydalanıyoruz kendisinden :))))
yok hayatım sadece tavuk göğsü haşlamıştım onun suyu .
ablacım merhaba..
bu kefiri bende duydum daha önce de hiç içmedim.
Nasıl mayalıyor sunuz almamız gereken bir malzeme mi var tarif eder misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?