famir özel mesaj atcam sana şimcik
ne güzelmiş a,bende malzemeleri alsamda başlasam artık,umarım tadı içemeyecek kadar kötü değildir:44:
biliyo zaten seviniyo parada gözü yok anladım bunu ücretsiz ama çok iligileniyo herşeyle bıkmadan yılmadan parçalıyo kendini yardımcı olacam diye. birde sonuçları gördükçe çok seviniyo
kefire taktım şimdi ben onuda içmeliyim aman kusur kalıveririm allah korusun alayım bende bugün 1 çay bardağı içeyim bari. hurmacı ve kefirci olduk :86: yaw spor beni yormasa sorun değilde ama yoruyo takviye lazım kefir ve hurma tam bana göre
nee birinizin kini biz mi yiyelim dedi abooovvvv
yok kız benim kayınvalde öyle değil kadın bişi yapamadı diye sıkılıyordu evimde rahat edemiyordu ben rahat ettirdim ama kadın da yüzsüz değildi o kadar senin ki harbiden acayipmiş aboooooovvv da abovvvvv:78::78::78:
ablacım merhaba..
bu kefiri bende duydum daha önce de hiç içmedim.
Nasıl mayalıyor sunuz almamız gereken bir malzeme mi var tarif eder misiniz ?
nee birinizin kini biz mi yiyelim dedi abooovvvv
yok kız benim kayınvalde öyle değil kadın bişi yapamadı diye sıkılıyordu evimde rahat edemiyordu ben rahat ettirdim ama kadın da yüzsüz değildi o kadar senin ki harbiden acayipmiş aboooooovvv da abovvvvv:78::78::78:
vayyy beeee süpermiş bu kadar olduğunu bilmiyodum. sağol canım hemen almalıyım aman allah korusun kusur kalıveririm sonra hemen almalıyım :86:
canım annem online değil sanırım...içimi ayrana benziyor zaten marketlerde satılıyor ama mayayı temin edebilir misin bilmiyorum..Genelde üniversitelerden temin edilebiliyor maya..
canım iyi ki annem şu kefirden bahsetmiş..benim nasıl aklıma gelmedi sen hasatalıktan kurtulamadın kendime kızıyorum yaaaatam senlik bişey şimdilerde bu çünkü immün sistemini çooook güçlendiriyor ve senin buna çok ihtiyacın var..mutlaka denemelisinnnn şiddetle tavsiye ederim..zaten bağışıklık sistemine desteklemesinden başka sayısız faydası var okuduğun gibi..hatta cildinize sürdüğünüzde cildi de yeniliyor,parlaklık kazandırıyor...
günaydın günaydın kıslarrr
ilk haber eşim ona neden soğuk davrandığımı sordu ama ben sölemedim annesigil hakkında ona bir yorum yapmayacağım artık çünkü tartışıyoruz bu sefer.
ikinci haber akşam tartıldım 1kg 100gr vermişim:92:
kahvaltımıda yazayım
200ml süt ve simit
hugocum dün aktardan söylediğin çayları aldım.sabah uyanamadığım için içemedim ama bugeceden itibaren içecem
Günaydın kızlarrr
dün gece dizlerimin agrıması sebebi ile uyuyamadım ama yine erken kalkmak durumunda idim tabii.
uykumu alamadım pek ama hava çok güzel.ben şu an kahvaltı yapıyorum
hepinize haftasonuna giden bu yolda harika bir gün diliyorum
herkese günaydınn
ben de erkenciyim bugün, birazdan çıkıcam
bu sabah ben de bitki karışımı çayı yaptım ama kaynar suyu üzerine mi dökecektik yoksa 1-2 dk kaynatacakmıydık bilemediğim için kaynamış suda 1-2 dk kaynattım otları çöpleri, sonra da bekletip süzüp içtim :)
tadı fena değildi bence, içilebilir yani :))
kahvaltı olarak da k-flakes yedim :))
hepinizi öptüm şekerler
kukicim adını gördüm aşağıda, baya erkencisin bugün fıstık
yolandacım sana da geçmiş olsun kuzu, benim de bacaklarım ağrıyo
zaten rahatsızlığım var, 2 aydır ağrımamıştı hiç, sanırım havalardan ağrıyo(
bacaklarımı yüksek bi yere koyunca daha iyi hissediyorum ama :))
Kızlaaaaar Günaydın .
şimdi kahvaltımı yapacağım
kahvaltı öncesi 2 tatlı kaşığı pekmez ve 2 bardak ılık suyumu içtim..
şimdi de ;
1 haşlanmış yumurtalı bol yeşillikli bol limonlu salata yiceeem ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum )
biraz peynir
4 zeytin
2 dilim tam tahıllı ekmek
3 bardak açık az şekerli çay ...
kahvaltıdan sonra gelirim...
sabah kahvaltımı da yazayım
1 dilim denge ekmek
1 kk beyaz peynir
2 minik domates
1 çarliston biber
1/2 kırmızı biber..
1 fincan çay
sağol cicimmmm ,sakladım kız çerezlerii,hatırlatma diyom sana Allahhhh Allahhhhhhhhhhh,eşşeğin aklına karpuz kabığııııııııııı misaliiii:26:bu bir benzetmedirrrrrrrrrrrrrr teşbihhhhhhhhhhhhhhdirr ona göreeee
loxiiiiiiiiiiiiiii nörüyonn bacımmmmmmmm
kız tabak tabak makarnaları götürüyon he maşllahhhhhhhbide yanında ekmek yemişşş,ekmek yeme bariiii
spor içinde teprik koyuyum sana
günadın kısslarrr,nasılsınızzz,ben iyiyim, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperimmmböle eski mektupvari bir başlangıç yapayım dedimmm
ayy dünden beri tutturdunuz bir hurma da hurma,emziren kadın var aramızda demiyonuz hiç,canım çekti dünden beri,gittim sabah erkenden hurma aldım kendimenerudanın dediği büyük hurmalardan,kahvaltıdan sonra hüplettim hemen 3 tane pek güzelmiş,iyi akıl verdiniz,tatlı niyetine ara öğün olarak ,bundan yerim artık,hep pekmez yemek baymıştı,yalnız bizim kuruyemişçi çok hossohbet çıktı,kayısının tadına bakın,cevizli sucuk var almasanızda tadına bakın derken eccik kaçamak yaptırdı bana,kuru incir de ikram etti yemedim artık kahvaltımı orda yapcaktım nerdeyse
evet bugünkü yediklerim:
sabah
1 portakal orda kal
kuruyemişçide:1 kayısı,1 dlm cevizli sucuk
kahvaltı
1 upurta
1 kase salata
1 kk peynir
1 dlm ç.t. ekmek
3 hurma
canım dikkat et walla
dün üşüttün hasta olma spor yaparken terleyip
ben de dün yürüdüm bantta, bugün de plates yapiciim inşallah :))
Kızlar şu an kakaolu tarçınlı sütümü içiyorum
ımmmmm çok güzel oldu . benim kakao Bim den almıştım o kalmış evde
ama yine de çok güzel oldu. tarçın da içine çok yakıştı sööleyim yanüü
ablacım merhaba..
ılık sute yanı yoort yaparken 42 derece falan oluyoya bunda daha soğuk 25- 30 derece olcak ılık yanı.. 1litreye yarım su bardağı kefir mayası koydum ben kavanozun ağzını kapatıp karanlık bir dolaba tezgahın altındaki tahta dolaplar olur 24 saat bekliyo. 24 saatın sonunda naylon süzgeçle suzuyosun içine attığin kefirleri yine mayalıyacaksan baska süte at ama mayalamayacaksan kefirlerin üstüne icme suyu koy kireçsiz ağzını kapat buzdolapta beklesin.. tekrar kullanacağında sudan suzüp süte koyarsın
çok isterdim süle görgülü bilgili bir kaynnam olsun gelsin gitsin bana bişiler öğretsin amam yok kader iste kaynna iyyse bosver hizmette kusur etme
ruzgar özgecim senide dun okudum yorum yapamadım ama hiç canını sıkma burun kırın etme git gel ilerde duzelir düzelicek
valla annen iyiki geldi bize çok faydası oluyo. nede olsa ablamız faydası olur bize iyiki gelmiş. bende alıcam bugün marketten 1 çay bardağı içerim hergün içerim hurmamıda yerim. hurma yemem konusunda rüyamda öğüt aldım :86: üryamda hurma ye dediler :86:
yok benimde kayınvalidem yüzsüz değildir...durması gerektiği yeri bilir.eğer oğlunun parası yemek istiyorsa evlendirmeyecekti oğlu çalışıp kazanıp annnesine maaşını götürecekti.pepeti haklısın canım.taviz verme ama küsüde yapma..ben evlendikten sonra şunu anladım...kimseyle küsmeyeceğim çünkü küsünce durum zorlaşıyor ama çok büyük mesafeler koymak gerekir..ilişkileri zorlaştırmamak gerekir..hayatta en güzel şey resmiyet..insanın eşi dahil annesiyle bile arasında perde olmalı o perde kalkarsa bütün ilişkiler basitleşir..canım benim sabahın 7.30zunda kalkıyorum sıcacık yatağımdan akşamın saat 5ine kadar işyerindeyim evime hasretim el kahrı çekiyoruz hepimiz..kendi özel işin bile olsa müşteri gelir morelini bozar çalışmak demek yorulmak ezilmek demek..birde üstüne biri gelsin senin maaşına ortak olsun yemezler..ha durumları çok kötüdür bilirimki yiecek ekmekleri yok o zaman ellerinden geleni yapıyorlar ama olmuyor o zaman bu benim müslümanlığıma sığmaz ben yaparım..ama o söylemeden zaten yaparım söyleyince yapmam sinir olurum..
mesela annenler günüden bir gün önce kadınlar matinesi var yemekli şık bir restaurantta eğlenceli..hem annemi hem kayınvalidemi oraya götürecem ekstra masraf feda olsun ama eşim demezmi üstüne hediyede alalım yani batırıyor ortalığı ben yapacağımı yapıyorum böyle şeylere karışması sinir ediyor beni gideceğim yerden sovuyorum..amma yazdım haaa
walla başla canım
tadı fena değil, ben limon koymaya falan gerek görmedim yani
belki kiraz sapını biraz fazla koyduğumdandır tadının güzel olmasının sebebi
wallahi takdir ediyorum kendisini :))
ne güzel
bazıları para alsalar bile ilgilenmiyo, seninki ücretsiz yapıyo herşeyi, süper yani
pepeticim hakkaten seninki de ayrı yüzsüzmüşş
benimkilerde öyle bişi yok ama eşim verse hayır diyeceklerini sanmam
ne zaman onların bahsi geçse tartışıyoruz zaten
bunda benim de payım var, sevemedim bi türlü, ısınamadım ama haksız olduğumu da düşünmüyorum böyle davranmakta
kayın validem eşimin yanında ben yokken beni pek düşünürmüş gibi davranır ama eşim yokken tamamen zıddı olur, buna eşim de şahit oldu bikere, anlam veremedi, gerçi ben baya başına kalktım bunun anlamını ama yine de annesi bişi diyemiyo
nişanda da düğünde de alışverişi burnumdan getirdi mesela
düğünde annem olmasa yanımda bırakıp giderdim alışveriş sırasında, yaptığı çok ayıptı çünkü ama annem engel oldu bana, bak aklıma geldikçe sinir oluyorum yine yaa
günadın kısslarrr,nasılsınızzz,ben iyiyim, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperimmmböle eski mektupvari bir başlangıç yapayım dedimmm
ayy dünden beri tutturdunuz bir hurma da hurma,emziren kadın var aramızda demiyonuz hiç,canım çekti dünden beri,gittim sabah erkenden hurma aldım kendimenerudanın dediği büyük hurmalardan,kahvaltıdan sonra hüplettim hemen 3 tane pek güzelmiş,iyi akıl verdiniz,tatlı niyetine ara öğün olarak ,bundan yerim artık,hep pekmez yemek baymıştı,yalnız bizim kuruyemişçi çok hossohbet çıktı,kayısının tadına bakın,cevizli sucuk var almasanızda tadına bakın derken eccik kaçamak yaptırdı bana,kuru incir de ikram etti yemedim artık kahvaltımı orda yapcaktım nerdeyse
evet bugünkü yediklerim:
sabah
1 portakal orda kal
kuruyemişçide:1 kayısı,1 dlm cevizli sucuk
kahvaltı
1 upurta
1 kase salata
1 kk peynir
1 dlm ç.t. ekmek
3 hurma
canım dikkat et walla
dün üşüttün hasta olma spor yaparken terleyip
ben de dün yürüdüm bantta, bugün de plates yapiciim inşallah :))
Kızlar şu an kakaolu tarçınlı sütümü içiyorum
ımmmmm çok güzel oldu . benim kakao Bim den almıştım o kalmış evde
ama yine de çok güzel oldu. tarçın da içine çok yakıştı sööleyim yanüü
ablacım merhaba..
öğlen yemeğim 1 dilim çok tahıllı ekmek tavuk göğsü sote. bol soğanlı körili yağsız. salata yok akşama yicem
kefir konusunu ben açtım kızlar ya ilk neden beyazinciye tesekkur eddıyonuzz ben yenıyim diyemi aşk olsun neennn dün sütüm artınca hemen paylaşım dedim faydalı şeyii:84::84::84::84:
benide sevin
evet erkekler bule ne yazıkki vur dedinmi öldürür
canım her kes yaşıyor bu sorunu kayınvalıdeler ne yazıkki iyisi yokk
canım teşekkür ederim tavsiyen için. acaba sen nereden buldun kefir mayasını ?
birde gerçi biliyosunuz ama özellikle sor yapan arkadaşlara kukuletam sen ve neruş muhakkak süte kakao ekleyin. nestlenin kakaosu çok iyi dediğim gibi çikolata yemiş gibi oluyorsunuz. yenilenme spordan sonra yenilenme ve magnezyum için çok faydalı. saç dökülmem durdu benim demekki magnezyum eksikliğimde varmıştı. hurmada kapatır inşallah vitamin eksikliğini. hurmanın çok faydalı mucize olduğunu biliyodum zaten ama işte alıpta yemiyodum ama artık hergün yiyeceğim. akşam eşime baklava koydum yiyodu. bende hurmamı yedim hatta dedim onada senin baklavan varsa benimde hurmam var bu daha lezzetli daha güzel dedim güldü ama benim hurmalara ortak çıkacak kesin bende çok severim iyi olmuş almışsın bende yerim dedi ortakçım :86:
yanlız aktarda bulabildim burda kilosu 25 liraydı çok büyük değil normal ama tadı nefissbugün 3 porsiyon meyve hakkımın iki porsiyonu hurma bir porsiyonu elma olacak zayıflayınca güç kaybettim bazen oturduğum yerde uyukluyorum içim uyuyo sanki özellikle akşamları dizi izlerken bikaç dakikada uyuyup uyanıyorum ama sanki saatlerce uyumuş gibi dinlenmiş oluyorum. eşimde diyo böyle şeylerin yoktu hemencik uyuyosun diyo. eskiden geceleri saatlerce uyuyamazdım döner dururdum şimdiyse kafamı koyar koymaz uyuyorum ve çok dinlenmiş oluyorum eskiden yorgun kalkar kahvaltıdan sonra yine uykum gelirdi şimdi öyle şeyler kalmadı ama dediğim gibi uyukluyorum akşama doğru kayınpeder vitamin eksikliğinden dedi. birsürü vitamin hapı kulllanmaktan hurma gibi sağlıklı bişey yerim açık kapanır demi. böyle düşündüm rüyamda görünce dün düşündüm sizede sordum. benim bildiğim islamiyetin ilk yıllarında insanlar hurma suyla duruyorlarmış. peygamberimizde size bir hurma birde su yeter demiş yeni doğan bebeklerin damağına hurma sürün demiş eğer faydası olmasaydı demezdi. niye başka meyve değilde özellikle hurma. babamda benim umreye gitti diyorki muz çok orda diyor. niye muz değilde hurmadan bahsedilmiş kesinlikle hikmeti var. bunları düşünerek hurmaya başladım. diyetisyenime sormadım ama ben şeker tatlı olmadığı için zaten meyvede ayrım yok üzüm muz incir hepsini yiyebiliyorum o zaman hurmada olur.
kefir konusunu ben açtım kızlar ya ilk neden beyazinciye tesekkur eddıyonuzz ben yenıyim diyemi aşk olsun neennn dün sütüm artınca hemen paylaşım dedim faydalı şeyii:84::84::84::84:
benide sevin
evet erkekler bule ne yazıkki vur dedinmi öldürür
canım her kes yaşıyor bu sorunu kayınvalıdeler ne yazıkki iyisi yokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?