ilçesindeyim :86:
canım insülin direnci kan şekeri ile ilgili.mesela tatlıya çok düşkünsen çikolata şerbetli tatlı vs.çok seviosan yedikçe yiyesin geliosa.acıktığında ellerin fln titriosa ve canın hep tatlı bişiler istiosa insülin direnci büyük ihitmalle vardır demektr hiç birimz dr. deiliz ama bu şeklde anlatabilirim mesela ben 3-4 tane çikolata yada gofreti arka arkaya yiyebirdim hiç beni kesmezdi çikolata şerbetli tatşı sütlü tatlı tatlı olsun ne olursa olsun yerdim sevmediğim hiç bi tatlı yoktu ama çok şükür hugomun da desteğiyle hallettim pirinç pataes hamur işi gibi nişasta içeren besnle yediğinde de hemen acıktırır çünkü kan şekerini aniden yükseltr.bu yüzden glisemkim indeksi düşük besnler yememiz lazım kan şekerini dengede tutmak için mesela kuru erik kayısı incir hurma gigi. ayrıca tarçında kan şekerini denegede tutarak şeker ihtiyacını bastırıo .çikolatalar kremalı pastalar baklavalar glisemik indreksi çok yüksek oldukları için kan şekerini aniden yüksetio ve bizim acıkmamıza sebep oluo işte böle cnm bilmem anlatabildimmi.canım insülin direnci nedir açıklar mısın ?
bu arada hesaplamamı yaptım akşam ekmek yemeyeceğim
evet elma beni acıktırıyor.. ama salatalık ve ayran + süt beni tok tutuyor.
hacısınya ondandır tabeeeyarım hacım kızz bana dua ettin sonra nemi oldu beni işe alacak müdür işten kendi çıktıya beni işe almayı bırak adamın kendinin işe ihtiyacı var şimdi acep duayı yanlışmı okudun nen :86:
aynenn yaa,benim kocakafalı kocam da öleönce spor yap kilo verirsin felan der,sonra dışarı biyere gittiğimizde sunuda ye bunu da ye yedirmeye çalısır,diyete girerim tatlı alır gelir,ben seni böle de seviyom der,kilo önemli değil der,zaten hep onun yüzünden aldım bu kiloları ,azcık beni sıkan,ters t motive eden bi kocam olsaydı bu kilolara çıkmazdım heralde,öle düşünüyom yani:26::26:
o zaman herkeşe söyle fambık da demesinler sana,fambık ne alaka yaa::
bundan sonraki lakabım fambıkkkk,bunu sevdim ben Allah Allahhhhhhhhhh ismimi ben seçemiyom lakabımı ben seçemiyomm,kardeşimi ben seçemiyommmmmmm hayata bak yaaaaaaaaa
ben geldiiiiimnapıyosunuz bakiyim hee. sporumu yaptım mutluluk içerisindeyim :119: :118:
55 dakika tempolu yürüdüm. sonra duş aldım markete gittim birde kendime çıtçıtlı atlet aldım siyah renk 2 tane kalmış s beden üzerinde 36-38 yazıyodu başkada yoktu eşim belim açılıyo diye kızıp duruyo alayım dedim ama tereddüt ettim önce olmaz diye sonra dedim bikaç ay sonra nasılsa olur dedim eve geldim olurmuki diye bi giydim oldu valla süper oldu. topladı hemde güzel oldu :86: eşime akşam için tavuk but kanat kızartcam ateşe koydum şimdi.
ara öğünde 5 hurma 1 madensuyu 5 badem ve 5 antep fıstığı yiyeceğim. kefir bulamadım malesef ama çanakkaleden alıcam hafta sonu burda yok.
yarın annemlere gideceğim kızlar yokum yani haberiniz olsun. cumarteside ordayım pazarda eşimin ales sınavı var pazartesi aksilik çımaz ise burdayım. ailem epeydir görmedi beni. dişler filan derken gidemedim hiç en son gördüklerinde 75 kiloydum bakiyim ne diyecekler. onlar için epeyce çerez filan aldım. ama leblebide aldım hurmamıda götürürürm onlar çerez filan yerlerken bende leblebi hurma yerim artıkın. bisküvi çikolata filan aldım annemin kilo sorunu yok halley sever aldım ona kesin banada ye diyecek bende o ye deyince leblebi yerim hem çok tok tutuyo
kızlar bide yazıyım diorum unutorum hep
o baya büyük olan hurmalar yani normal hurmaların 2-3 katı büyüklüğünde olanların adı amber. bi sürü hurma çeşidi varmış bende orda öğrendim mesela zeytn gibi kapkara olanlar var zeytinden de biraz büyük koyu renkli yumuşak çok tatlı onun adı acve.o çok pahalı burda 50-60 lira flnmış galiba bizde ordan 35 liraya almıştık.normal hurmalarda 13 lira ile 19 lira arası değişio işte hesabınızı ona göre yapın baktınız fazla sölüo satıcı indirim isteyinişte öle bu da başka bi bilgi.
bugün çok bilgi dağıtır gördüm kendimiii
sabah catur çutur biber yiyorum eşim diyoki ya nasil canın istiyo senden başka yiyen yoktur diyo- bende ne canım istiycek ya metabolimam hizlansın deyı yıyorum diyorum oo kizlar da yiyo diyorum bi görsen diyorummbenim eşim bana diyor bazen,öteki dünyada sana sorcaklar ömrünü nasıl geçirdin diye,sen de diyet yaparak geçirdim diyceksin diyohaklı adam beni tanıdı tanıyalı diyet yapıyom,57 kiloyken bile göbeğim vardı,diyet yapıyodum,tabii yanlış yapıyomusum ,o ayrı:26::26:
sizin eşlerinizin de var mı böyle komik tespitleri?
evet bende ona yanıyorum cnm ya eskiden 54 ten 49 olum diye uğrasırdim simdı 54 olumm diye uğrasiyorum ama önemlı olan bunun farkında olmak bazıları 100 e gelince anlıyo bunun biz cok sukur 60 lı kılolarda anladıkaynn bende 51 kilo iken 48e düşeceğim diye çok uğraşmıştım şimdiki halime bak 66 dan 55 düşmeye çalışıyorummmm
kız erikten nolcak ye istedğin kader taneli seylerin 12 13 tanei bir porsiyonbencede hep baştan çıkarıyo benii,şimdide diyetimde olmayan şeyler alıo,gecen gitmiş yeşil erik almış bana,diyetimde yok,kaç tane yemem gerektigini bilmiom,hem canım da ,istemio şimdik,neyse bişey demedim artık 1-2 tane yedim,zaten çiçek miçek aldıgı pek yok(birkaç ayda bir alır ,o kadar da kötülemiyim)meyveden de olmayayım dedim.
yaa çok komik bişey geldi aklıma,geçen yaz ben hamileydim ya,kiraz cok seviyodum,birkez markete gitmişti başka bişey almaya kiraz da almıs gelmiş senin için tek tek sectim dedi,yarısından fazlası çüürüktü yaaneyse bu dustayken ayıklayıp yedim,çok güzelmiş tesekkür ederim dedim ona da,şevkini kırmayalım şimdi dimi
ben çok merak ediyorum çanakkaleyi eşimle bir tur ayarlayıp gitmyi düşündük ama denk gelmedi.
benimde kumkalede iş arkadaşım var. evlenmeden önce tayinim çanakkeleye çıksa keşke derdim ama artık çakılı kaldım burda
kızlar yulaf ve k-flex li süt yerken ön dişimim dolgusu düştübir daha dolgu da olmaz kaplama yapmak için de yanındaki sağlam dişi de kesmeleri gerek oooofff yaaaaa
3 adet köfte
4 yk zeytinyağlı karnıbahar
1 dlm ekpek ekmeği
200 ml ayran
ara
1 elma yidimmmmmmmmmm
ukulda
1/2 denge sanviç ekmeği
1/2 light beyaz peynir yicemmmmmm
eve erken gelicemm(saat 20de),evdede salta falan filan yerim sanırım:44:
kızlar yulaf ve k-flex li süt yerken ön dişimim dolgusu düştübir daha dolgu da olmaz kaplama yapmak için de yanındaki sağlam dişi de kesmeleri gerek oooofff yaaaaa
ara öğünümü yedim:
2 adet küçük havuç,1 adet minnak salatalık
saat 4 gibide bir portakalım var onu yerim.akşamada allah kerim.bir pazar yaparım.pazar bugn evimin yanında inşallah bakalım artık.evdede hiç birşey kalmamış yapmak şart.
kızlar bişi sorcam,benim içtiğim su 3 lt yi geçiyor galiba,hem tok tutuyor hem de susuyorum habire diyettenmidir neddir,bilgiğim kadarıyla suyun fazlası da zararlı,diyom ki ben kilo verene kadar 3,5_4 lt içsem ,sonra kilo verince 2 lt düşürsem nasıl olur?böbrekler cok mu yoruluyodur sizce,yoksa suyu azaltıp çay felan mı içsem ,çay içince pek su içesim gelmiyor
ooowww çok pahalı onlar normalde 13 lira ile 19 lira arası hadi en fazla 22 fln olur çok pahalı almışsın.benim aldıgımın kilosu 30 veya 35 di,kudüs hurması yazıodu üstünde
olur cnm bi daha benmde düştü dişci hatta tutmaz ama deneyelim dedi 4-5 sene oldu maşalaah tık yok:) dene bi daha o da düşerse implant yaptr sakın sağlam dişini kestrme implant da biraz pahalı ama olsun sağlık için değer.kızlar yulaf ve k-flex li süt yerken ön dişimim dolgusu düştübir daha dolgu da olmaz kaplama yapmak için de yanındaki sağlam dişi de kesmeleri gerek oooofff yaaaaa
kalanchoe cnm msj gelmemiş yokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?