hugocuk cok üzüldüm tatlımne denir bilmem ki... çok zor çok..
off canım çok sıkıldı kimsecikler yok bugğn
canımcım düzelirsin zamanla
bol bol yeşil çay içmeyi dene gerçekten iştahı kesiyor.
hem sen yediklerini yaz burada genelde kontrol eden arkadaşlar oluyor ...
geçmiş olsun canım. peki antibiyotikle iltihabın kuruma durumu yokmuymuş peki ameliyat şartmıymış. birde ameliyat derken yani kolay bir ameliyatmı yoksa zormuymuş ilkkez böyle bişey duydm. bende 20 dişimi porselen yaptırdım ufak tefek sorunlar oldu uzun sürede yapıldı filan rotgende çekildi kaç ay gittim geldimm filan çok uzun sürdü ama bitti. senin ameliyatsız çözümü yokmuymuş canım
geçmiş olsun canım. peki antibiyotikle iltihabın kuruma durumu yokmuymuş peki ameliyat şartmıymış. birde ameliyat derken yani kolay bir ameliyatmı yoksa zormuymuş ilkkez böyle bişey duydm. bende 20 dişimi porselen yaptırdım ufak tefek sorunlar oldu uzun sürede yapıldı filan rotgende çekildi kaç ay gittim geldimm filan çok uzun sürdü ama bitti. senin ameliyatsız çözümü yokmuymuş canım
içiyorum ama yeşil çay bende hafif mide bulantısı yapıyor sizde de yapıyor mu??
bu sabah;
bi dilim tam tahıl köy ekmeği
küçük dilim kaşar
1 çay kaşığı şekerle kahve
domates ve nane yedim
şimdi de evden 1 yemek kaşığı pekmez ve 3 4 fındık alıp çıkacağım..
canım benim yoktu herhalde ki dişçim de ameliyat dedi çene cerrahi uzmanına yönlendirdi o da bir baksın ne karar verecek dedi..sonra çene cerrahi uzmanına gittim o olaya daha vahim baktı hemen kökün ameliyata hazır hale getirilmesini istedi..bu dişim ben 7 yaşındayken kırılmıştı ve 8 sene önce falan da kanal tedavisi yapıldu..bu arada 3 defa da dolgu yapıldı ama aralıklarla dolgularım hep düştü bu dolgumun 3.düşüşüydü yani..ben de ameliyatlık bir şey olacağını aklımdan hiç gfeçirmemiştim ama antibiyotik ile çözümü olsa dişçim buna kalkışmazdı sanmıyorum..her durumda ilk önce son çareyi düşünmeyip dişi kurtarmaya çalışır çünkü..
anladım canım ama hiç korkma. ben tam yirmi dişimi porselen yaptırdım. birsürü kanal tedavisi yapıldı kesildi. kanallar dolduruldu. dişçi koltuğuna oturuyodum tam iki saatten önce kalkamıyodum. ayrıca yirmilik dişin tekini daha önce çektirmiştim. meğer kökü kalmış ama çok derindeydi. röntgende belli oluyodu. o diş için yarım saat uğraştı doktor çok zor oldu. diş etini çok derin kesti doktor ve dikiş attı düşün yani ne kadar zor olduğunu. ve tam iki hafta acısını çektim. o yüzden korkma sakın ben dişlerimden çok operasyon geçirdim korkma sakın korkar endişe edersen daha zor olur canım morfini aldıktan sonra zaten acısını duymuyosun hiç rahat ol canım
yaşasınn bugun tartıldım 65den 63 e düşmüşüm ki diyetime pekte uyamamıştım ama akşam şu çorba olayını hiç atlamadım..kahvaltımada uydum suyumuda içtim SİRKELİ BALLI KARIŞIMIMIDA içtim koşu bandımada çıkıyorum ama öğlenleri uyamadım yani yine az yedim ama bazen öglen simit yerine başka seyler yedim(ama yinede 3.5 günde 2 kilo falan gitti..DİYETE DEVAAAAMMMM
yaşasınn bugun tartıldım 65den 63 e düşmüşüm ki diyetime pekte uyamamıştım ama akşam şu çorba olayını hiç atlamadım..kahvaltımada uydum suyumuda içtim SİRKELİ BALLI KARIŞIMIMIDA içtim koşu bandımada çıkıyorum ama öğlenleri uyamadım yani yine az yedim ama bazen öglen simit yerine başka seyler yedim(ama yinede 3.5 günde 2 kilo falan gitti..DİYETE DEVAAAAMMMM
canımmmm çok ama çoook teşekkür ederim beni rahatlatmak istediğin için..sen de benim gibi çok çekmişsin dişlerden tatlım..dediğim gibi ben de uzak değilim ağzımda 7-8 tane protez var sayısız kanal tedavili dişim..10-12 tane dolgum neredeyse sağlam dişim yok yani hatta 7 ay önce falan son olarak 3 dişimi kanal tedavisi yaptırdığımda bir dişim kurtulmazsa çekimin ameliyatlı olması gerektiği söylendi çünkü kök çene kemiğine kaynamışo kadar korktum ki kanal tedavisi ile kurtulmasaydı yine ameliyat olacaktım o dişimden de kurtuldu ama ne kadar sürelik sonunda o dişi çektirirken yine çene kemiğim kırılmalı 20lik dişlerim çok erken çıktı benim ve şuan dördü de dolgulu..ben de okadar çok çektim ki...dişçiden çıkamıyorum gibi bir durum söz konusu hayatımda maalesef...çok teşekkür ederim tatlım desteğin için bukadar çekmeme rağmen dişlerimden yine de çok kotkuyorum tabi..dişlerimizden okadar gittik ya işi ilerlettim ben çene kemiğine geçtim artık.. sen burada yoktun durumu yazdığımda çok kötüydüm olsaydın çok daha iyi hissedeceğimi biliyordum
canım benimde yirmilik çene kemiğindeydi kökü. dediğim gibi morfini verdi acı hiç ama hiç hissetmedim sadece kemiğe kadar yarıldığını filan anlıyodum yapılan işlemleri ancak acı hiç olmadı. psikolojik olarak insan etkileniyo sadece yoksa acı hiisi oluşmuyor hiç. sonra üst yirmiliğim alındı ertesi gün şişti düşünsene ertesi gün apse yaptı. üst yirmilik şişti ve sinüslere baskı yapmış ve gözümde dahil şişti. ağır ağır hissediyordum gözümü şişti yanağım. bir hafta inmedi şişlik hep gözümde ağırlık hissettim. zor oldu çok. sonrasında dişi porselen için kesti meğer diş kesildikten sonra ölmüş haberimiz yok. geçici diş takmıştı dişe acı vardı filan neyse taktı dişi kalıcı taktı ertesi gün diş şişti apse yaptı çok acıdı yirmilik zaten apseliydi o dişte yirmiliğe yakın yerde o yüzden o da şişince iyice yanağım gözüm komple şişti. tekrardan kalıcı porseleni söktü sökerkende çok zor oluyo kolay sökülmüyo tak tak tak beynime işliyo acımıyo ama basınçtan zıplıyorum havaya. tekrar söktü dişe kanal tedavisi yaptı ilaçladı 2 hafta bekledik antibiyotik kullandık dişimin şişliği indi ve sonra taktık yeniden kalıcı olarak. anlayacağın neler atlattım aralık ayının sonunda dişçiye gitmeye başladım ve mart ayının sonunda bitti. 3 aydan fazla süre haftada 2 kere gidiyodum dişçiye canım her gitmemde en az 2 saat kalıyodum doktor bile arada gözlerini dinlendiriyordu. sakın korkma korkulacak bişey değil canım. sadece ameliyattan sonra dediklerini muhakkak yap ne kadar süre sıcak soğuk yenmeyecek filan çok dikkat et apse yapmasın zor oluyo sonra. yani işlem ameliyat önemli değil korkulacak değil sonrasında ne kadar süre nasıl korunmalı neler yapılmalı onlar önemli.
yapıyodu bendede ama ben yeşilçaya limonsuyu ekliyorum canım böylece bulantı yapmıyo başka türlü içemiyorum zaten
3,5 günde 2 kilo muuuu
bayılacağım şimdi yahu
hafta sonları böyle oluyor hafta içi hızına yetişemiyosun
bişey diyeceğim avatarında hapsedilmiş kelebek var demi. değiştirsene çok kasvetli. sende yepyeni biri olacaksın o yüzden bence cıvılcıvıl bir avatar seç. kasvetli olma.
ayrıca ilaçları bırakmaya kendini hazırla şimdiden. ya çok garip ama sana kanım ısındı benimsevdiğim kaybettiğim sahip çıkamadığım özlediğim birini hatırlatıyosun bana çok destek olup seni sorunlarından kurtarmak isterdim
içiyorum ama yeşil çay bende hafif mide bulantısı yapıyor sizde de yapıyor mu??
bu sabah;
bi dilim tam tahıl köy ekmeği
küçük dilim kaşar
1 çay kaşığı şekerle kahve
domates ve nane yedim
şimdi de evden 1 yemek kaşığı pekmez ve 3 4 fındık alıp çıkacağım..
selam kızlar ben geldim. erken geldim annemlere gittim kaldım dün akşam bugün kayınvalideye gidecektim ama eşim eve git kaloriferler yanmıyo dedi eve geldim geç geldim iyikide gelmişim ev soğuk hemen yaktım ısıtıcıyı. limonum çok özlemiş beni öptürdü tüylü göbişini öptüm pek özlemiş yoksa herzaman izin vermez öpmeme. bayağı özlemiş sevindi. neyse kapattım kuşlarımı salonu temizledim sildim süpürdüm halıyı kaldırdım temizledim yarına temiz olsun dedim. geç saatte temizlik yaptım.
malesef babaannemin durumu kötü aklı yerinde hiç değil ne yaptığını ne dediğini bilmiyo bakanıda yok 85 yaşında çok zayıflamış iyice çökmüş bi canı kalmış. annemden başka bakanıda yok malesef. öbür çocukları almıyor annem bakıyo 11 yıldır ve artık babaannemin altını alıyo malesef bilmiyo çünkü ne açlığını ne tokluğunu biliyo sürekli yiyor. annemde bunalmış artık çok zor kızlar anlatamam size. ve elimden annem için hiçbierşey gelmiyo. üzüldüm mideme vurdu geldiğimden beridir midem ağrıyodu tansiyonum düştü neyseki istifra ettim rahatladım. üzülünce direk mideme vurdu. off off zavallı annecim benim uğraşıp duruyo dünyadan kopmuş canım benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?