60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hugocuk günlük kaç kalori alıyon
sende resimlerini koysanda baksak kız azcık motive oluruz

bu zamana kadar hep 1600 kalorilikti ama yeni listem farklı ama kaç kalorilik bilmiyorum. canım benim eşim asla foto koymama izin vermiyor o yüzden koyamıyorum zaten koymayıda bilmiyorum ama bilsemde asla izin vermiyor p yüzden koyamıyorum canım yoksa tabee koyardım zevkle koyardım

sağol ablacım annemde içsin o zaman

benim eşimde asla izin vermez

SPORLA KİLO VERMEK

SPORLA KİLO VERMENİN İÇİN ALTIN KURAL

Vücuttaki yağ oranının kilodan daha önemli olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. 50 kilo civarında ideal ölçüye sahip biri olabilirsiniz ama yağ oranınız kötüyse bu, sağlıklı olduğunuz anlamına gelmiyor. Esas kriter bu.

Düzenli spor yapmaya başladıktan sonra kilom her geçen ay bîr bir arttı diyenler sekiz haftada iki kilo aldığını söyleyenler olabiliyor. Spora başlerken de zayıflamak gibi bir niyeti olmayanlar bile spor salonunda geçirdikleri her günün yağ olarak geri döndüğünü görünce hayrete düşüyor.

Tabii dehşet içinde spor hocalarına bunun nedeni soruluyor ve aslında spor yaptığımız sırada beslenme düzenimize de aynı oranda dikkat etmezsek vücudumuzdaki yağ kas dengesini bozarak kilo alabileceğimiz ortaya çıkıyor.

Spora başlamadan hir buçuk saat önce ya da spor sonrası çok ağır yemek yememek gerekiyor. Ama tabii bu konu çok daha fazla derinliğe sahip. Yapılan sporun çeşidine göre alınması gereken karbonhidrat ve protein oranlan bile değişiyor.

Spor yapanlar neden kilo alıyor? Nerede yanlış yapıyorlar?

Spor salonlarında spor yapanların hir bölümünün genellikle kilo aldığını ya da vermeye çalışanlara veremediğini gözlemliyorum. Kilo vermeyi başaran da var ama sporu çok bilinçli yapmak gerekiyor. Burada en önemli noktalardan birisi zamanlama. Kilo alanların önemli bir bolümü çalışan kişiler.

Bu kişiler şöyle bir düzende spor yapıyorlar: Akşam işten çıktıktan sonra spora gidiyorlar ve genellikle bir şey yememiş oluyorlar. Benim kriterlerime göre sporun süresinin 60 dakikayı geçmemesi gerekir ama piyasanın en üst düzey klüplerinde dahi çok bilinçsiz spor programlarının yazıldığını biliyorum. Spor salonlarında üç saate varan kalışlar oluyor. Akşam eve dönüş saati 21:30, 22:00"yi buluyor. 21:30'da eve döndüğünüz zaman ağzınıza attığınız en masum yiyecek bile muhtemelen yağlanma demek.

Tabii ki uyku saati de yaklaşmış oluyor, bu da yağlanma demek. Bir de spordan önce gelen uzun açlık dönemini göz önünde bulundurmalıyız: öğlen 13:00-14:00 gibi yemek yemiş ve ara öğünü atlamış bir kişiden bahsediyorsak, akşamın geç saatlerine kadar bir şey yemediğini düşünebiliriz. Sonra çok fazla yiyor, işte bu da yağlanma demek. Şimdi bütün bunları yan yana koyduğunuzda bu sistemde spor yapan kişiler genellikle kilo veremezler; tam tersine ya yağlanırlar ya ila akşam eve döndüklerinde yedikleri yemeğin niteliğine ve niceliğine bağlı olarak kilo alırlar. Sporun kilo almakla başka bir bağlantısı olamaz. Onun dışında özellikle erkeklerin kas geliştirme adına çok yüksek oranda protein yüklediklerini görüyoruz. Çok fazla protein alırsanız da kilo almayı durdurursunuz. Belki kas miktarında artış olabilir ama kilo veremezsiniz.

Bir de tabii spor öncesi ve sonrası atıştırmalar oluyor...

Buna da çok sık rastlıyoruz, insanlar spora gidiyoruz diye psikolojik bir rahatlık hissediyorlar. Ve spordan sonra bîr ödüllendirme mekanizması yaratıyorlar kendilerine. Çok düzenli, çok kaliteli spor yapan insanların spor sonrası çikolatalı pastalarla, keklerle araba beklediğine şahit oldum. Böyle bir şey yok. Spor, bir ödül almak için yapılmamah. Belki daha fit olmak, belki daha az yağ oranına sahip olmak ya da daha sağlıklı olmak için spor yapıyoruz. Eğer bunları gözden kaçırırsanız vücut bunu affetmez, direkt cezayı keser. Bu da yağlanmak, kilo almak ya da kilo verememek demek.

Tabii bu belli bir vadede spor konusunda motivasyonu düşüren bir faktör. Yani söyle bir mantık geliştirebilirsiniz: "Ben üç aydır spora gidiyorum, hiç kilo veremedim ya da en ufak bir incelme olmadı. Bu, bana yaramıyor.” Bu da sporu bırakmanıza sebep olabilir. Benim gözlemlerim kendi gittiğim spor salonunda da, çevremde de bu yönde.

Spor yapan bir insanın beslenme düzeni nasıl olmalı?

Spor yaparken hem karbonhidratı ve sebze türevlerini, hem de protein türevlerini çok dengede almak gerekiyor. Bu da kişisel bir dengedir. Yani kabaca söylersek haftanın 14 öğünün en azından beş tanesini protein almaya ayırmalısınız. Eğer spora geç gidilecekse mutlaka işten çıkmadan önce yemek yemek gerekir. Yemeği sporun en azından bir-bir buçuk saat öncesine çekmek şart. Makul bir saatte spora gidiyorsanız öğlen yemeğinden sonra mutlaka karbonhidrat içeren bir ara öğün almalısınız. Tercihen bir dilim kepekli ekmekle biraz peynir ya da kepekli grisini alternatif olabilir.

Yağ oranını yakmak için mutlaka enerji içeren besinler almak gereklidir. Yağ oranını yakmak için mutlaka enerji almalısınız. Eğer bu şekilde beslenemiyorsanız bunun en son çaresi meyvedir. Eğer asıl amacınız zayıflamak ise benim tavsiyem sabah aç karnına kardiyo yapmanız olacak. Bu konuda hâlâ spor ve beslenme otoriteleri tartışmalı. Hala hiç bir kongrede bunun cevabı verilemedi ama benim tespitim bu yönde. Sabah aç karnına erken saatte kardiyo yapanlar daha fazla yağ yakıyor. Hemen arkasından kahvaltı yapmak şartıyla elbette...

Sporun ideal bîr süresi var mı?

İnsan vücudu, yorgunluğu depresyon ya da stres olarak algılar. Ve stres oluşmaya başladığı andan itibaren böbrek üstü bezinden bir takını özel hormonlar salgılanarak yağ yakışı durur.

Bu da demek oluyur ki optimal sürenin üzerinde spor yaptığınızda aslında yağ yakmıyorsunuz kendinizi yoruyorsunuz. Başka bir deyişle eğer bunu abartırsanız kas da kaybedebilirsiniz. Bizim ideal ortalamamız sağlıklı bir hayat için yapılan sporun süresini bir saat olarak gösteriyor. Spora adım attığınızdan duşa girdiğiniz an arasında geçen sürenin bir saat olması gerekiyor.

Spor aktivitesi sonrası yaklaşık 15-20 dakika ya da 30 dakika sonrasına kadar vücut yağ yakmaya devam eder. Metabolizma hemen durmaz. Bu süreçte bir saatlik aktivite son derece etkili ve yeterli. Yeni kriterlere göre spor saatinin uzunluğu değil yoğunluğu önemli. Yani o bir saati sohbet ederek mi su içerek mi yoksa yoğun bir şekilde çalışarak mı geçirdiğiniz önemli olan.

Bundan fazlası insana marjinal fayda sağlar. Buna da insanların genelinin ihtiyacının olmadığını düşünüyorum.

Kardiyo ya da ağırlık egzersizleri için ideal saatler var mı?

Sabah saatlerinde kardiyo egzersizlerinin öğleden sonra ağırlık egzersizlerinin bioritm açısından ideal saatler olduğunu söyleyebilirim. Normal makul saatlerde spor yapma şansınız varsa yani 17:00-19:00 saatleri arasında girip en geç akşam yemeğinizi 20:30'da yiyorsanız sporun arkasından bir protein öğünü tüketmek daha doğru.

Eğer bunu yapamayacaksanız öncesinde tüketmek de yararlı olur. Spor yaptığınız günler protein almak önemli. Bu noktada asıl hedeflenen; kas miktarını korumak ve bu sırada maksimum yağ yakabilmektir. Protein aldığınız günlerle spor günlerini çakıştırabilirsiniz.

Bu konuda gözlemlediğiniz en büyük yanlış nedir?

En büyük cinayet spora aç gitmektir, Spora aç girenler kesinlikle yağ yakamazlar ve yüzde 99 kas kaybederler. Şöyle düşünün boş depoyla yola çıkarsanız araba mutlaka yolda kalır.

Vücudun enerjiyi bir yerden alması lazım, bunun da en kısa yolu kaslardır. Eğer siz sıfir enerjiyle yüksek tempolu lıir aktivitenin içine girerseniz vücut yüzde 99 ihtimalle kastan yakarak enıerjiye dönüştürür. Bu da amaçlananın çok uzağına götürür sizi.

Ne sıklıkta spor yapılmalı?

Haftada iki gün iki-üç saat spor yapacağınıza haftada beş gün birer saat yapmak daha doğru. En ideali sistem bu. Aynı mantıkla bir anda iki-üç litre suyu kafaya dikmek yerine günün belirli saatlerinde birer, ikişer bardak su içmek ve spor yaparken özellikle daha fazla sıı içmek daha doğru. Çünkü sıvı kaybını yerine koymalısınız. Çok uzun sportif aktiviteden mutlaka kaçınmak lazım. Hiçbir zaman uzun süreli aktivitcden maksimum performans çıkarmak mümkün değil.

Bu, sadece insanların suçluluk duygusundan kurtulmak için yaptıkları bir şey. Yani bütün hafta spora gidemeyenler cumartesi gününün üç saatini sporda geçirerek bir haftayı telafi ettiklerini düşünüyorlar. Halbuki böyle yaparak daha da büyük bir hata yapıyorlar bence. Yani üç saat o beş günün yerine geçmiyor.

Aynı egzersiz tipini yapmak etkili bir sonuç verir mi?

Kardiyo egzersiz tipini sık sık değiştirmek lazım. Rutin olarak aynı egzersizi yapmak da vücuda bir alışkanlık kazandırır ve yağ yakımını durdurur. Çocukluktan itibaren çok sıkı bir şekilde at biniyor olabilirsiniz. Artık bu sportif bir aktivite değil, bir hobidir. Bu durumda haftalık at binme sürelerini spordan sayamazsınız. Çünkü vücut alışmıştır ve minimum enerjiyle bu egzersizden çıkmayı öğrenmiştir.

Diğer sporlar için de bu geçerli. Çocukluğundan beri yüzen bir kişi yeni başlayana göre çok daha az enerjiyle yüzebilir. Dolayısıyla artık onun koşması, bisiklete binmesi ya da kardiyo egzersiz yapması lazım. Başka bir şey yaptığı anda vücut cevap verir, işte bu yüzden hep değiştireceksiniz.

Spora giden birinin mutlaka beslenme ve diyet uzmanından yardım alması mı gerekir?

Evet. mutlaka. Özellikle bu alamla uzmanlaşmış diyetisyenler tercih edilmeli. Söylediğim şeylerin yüzde 99'unu sportif aktivitelerde yaşayarak gördüm. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemek gerekir. Bazıları ağırlık egzersizleri çalıştığı zaman yağlarının kasa dönüşeceğini kollarının, bacaklarının kalınlaşabileceğini düşünüyor. Bu çok yanlış bir inanış. Kesinlikle öyle bir şey olamaz, kas aktîvitesini uyarmazsanız yağ yakamazsınız.

Kadınlar için ileride menopoz dönemi de kritik bir konu. Kemik erimesi açısından hem kasların hem kemiklerin uyarılması gerekiyor ki kemiksel oluşum aktivitesi canlı tutulsun. Ayrıca kadınlarda sarkma çok daha fazla görülüyor. Sarkmanın tedavisi sportif aktivite olamaz ama engelleyicisi olabilir. Ölem almak ve vücudun kalitesini canlı tutmak açısından hem suya hem ağırlık çalışmaya önem vermek gerekir. Sporda haftada üç günün altına düşmemesi gerekir yoksa bu spor değil eğlenceye dönüşür.

Spor merkezine gidemediğimiz günlerde yürüyüş parkurunda yürümek de sportif aktivrte sayılır mı?

Yüksek tempolu inişleri ve çıkışları olan) bir parkurda, mümkünse hızlanarak ve yavaşlayarak, 45 dakika-bir saat yürüyüş yapabilirsiniz. Eğer kondisyonunuz yetiyorsa arada beş on dakikalık koşular yapabilirsiniz.

Ama parkurda mutlaka yokuşlar ve inişler olması lazım, eğer kalbiniz ve kondisyonunuz uygunsa tabii.

Makineyle çalışmak mı daha etkili, ağırlıkla çalışmak mı?

Ağırlık daha iyi. ama onu çalışmak hir tecrübe işidir. Yani belli bir dönemden sonra onu çalışabilirsiniz. En başta makineyle başlamak, zaman ilerledikçe normal ağırlıklara geçmek daha doğru.

Süre değil yoğunluk önemli bu işte. 30 dakika kardiyo daha sonra 30 dakika ağırlık egzersizlerini ikişer setten yaparak sporunuzu bitirebilirdiniz.

Evde ya da özel derslerde yapılan yoga, pilates vücudu nasıl etkiliyor?

Bu sporlann yağ yakınımda fazla etkisi yoktur. En önemli etken vücuttaki esneklik artışı, psikolojik rahatlama, çalışmayan kas gruplarının çalışması ve vücudun forma girmesidir. Bu anlamda kas kalitesinin artırılması tabii ki sağlıklı yaşam adına önemli. Power-yoga ya da yoga-fit olmadığı sürece ikisi de yağ yakıcı egzersiz değildir, işin içinde mutlaka kardiyo tarafı da olmalı.

Makineyle çalışmak mı daha etkili, ağırlıkla çalışmak mı?

Ağırlık daha iyi. ama onu çalışmak hir tecrübe işidir. Yani belli bir dönemden sonra onu çalışabilirsiniz. En başta makineyle başlamak, zaman ilerledikçe normal ağırlıklara geçmek daha doğru. Süre değil yoğunluk önemli bu işte.

30 dakika kardiyo daha sonra 30 dakika ağırlık egzersizlerini ikişer setten yaparak sporunuzu bitirebilirdiniz.Nabzınızın yaşınıza güre belli bir aralıkta atması gerekiyor. Pilates ve yogayla bunu yakalayamazsınız.

Yağ yakmak acısından önceden önerilen şuydıı: Mümkün olduğu kadar aynı tempoda düz egzersiz stiliyle çalışmak. Artık lıöyle bir şey kalmadı. Şu anda maksimum yağ yakıcı egzersizin inişli-çıkışlı. artan ve azalan tempolardan oluşan kardiyo aktîvîtesiyle olduğu kesinleşti. Yani "interval" denilen dinlenme ve maksimum eforların arasında dolaşan egzersiz tipi. Eğer tempoyu değiştirmek için kondisyonunuz yoksa, parkurunuzu inişli çıkışlı lıale getirebilirsiniz. Hafif yokuşların olduğu parkurlarda çalısın.

Zayıflama amacıyla spor yapanlar için altın formül nedir?

Bilinen yanlışlardan biri de selülitlerden kurtulmak için spor yapmak. Selülitlerden spor yaparak kurtulamazsınız bunun içn kalori hesabı lazım.

Yaptığınız aktiviteyi düzgün bir beslenme programıyla eşleştirmezseniz kilo vermeniz mümkün değil. Yeterince sebze, protein ve karbonhidrat almanız şart.

Akşam geç saatte spora gidecekseniz yemeğinizi daha önce yemelisiniz. Spor sonrası hafif bir salata ya da meyve yiyebilirsiniz.

Bu durumda spor yapanlar kendileriyle ilgili bilinçli olmalılar...

Spor merkezinde spor hocasıyla merhabalaşmak bu işi çözmüyor. Spor programlarının çoğu bilinçsiz. Hocaların çoğu bu konulan bilmiyor, iyi niyetliler ama kendileri de tecrübesiz.

Zaten bu salonlarda çalışanlar sık sık değişiyor, insanlar genelde çok yoğun saatlerde çalışıyorlar bu yüzden de kişi basına düsşen hoca sayısı az oluyor.

benim eşimde asla izin vermez

ama eşim karışmasaydı bol bol çekip çekip koyardım kızlar nasılım fark varmı diye insanı motive ediyo tabiki ama şu var ben aynada bakıyorum kendime düzenli mesela bu sefer yağ verdiğimi anladım sırtımdaki yağlar gitti bu sefer düzleşti işte alt karında var biraz kıyafetten belli değil ama olsun o da gitsin diye uğraşıyorum. gerçi listeme henüz başlayamadım eşim izne ayrıldı filan düzenim bozuldu ama önümüzdeki hafta başlıycam yeni listeme artık. bol yeşilelmalı br diyet :86: yeşilelma diyeti gibi oldu

KALICI ZAYIFLAMANIN FORMÜLLERİ
“Zayıflamalıyım ama nerden başlayacağımı bilmiyorum, birçok kez rejim yaptım, spor salonlarına üye oldum, önce kiloları verdim ama bir süre sonra hepsini fazlası ile geri aldım” diyorsanız; işte size kalıcı zayıflamanın formülleri:
Kalıcı Kilo Kaybı İçin Metabolizmanızı ve Sağlığınızı Kontrol Ettirin
Öncelikle kendinizi bir dinleyin. Yorgunluğunuz, halsizliğiniz, saç dökülmeniz, vücudunuzda şişlikleriniz var mı? Herşeyden vazgeçerim ama tatlıdan asla diyorsanız, makarnayı, böreği, pilavı daha çok seviyorsanız, açlığa dayanamıyorum, çok sinirli oluyorum, başım dönüyor, bir an önce bir şeyler yemeliyim diye düşünüyorsanız, öncelikle iyi bir muayeneden geçmeniz gerekiyor.

Belki de zayıflamaya karar verildiğinde yapılan en büyük yanlış, zayıflama işinin sadece az beslenerek yapılabileceğidir. Tabii ki beslenme önemlidir ama ondan da önemlisi kişiyi yemeye iten faktörler nelerdir? Bunların çözümlenmesi gereklidir.

İnsan vücudu çok karmaşık bir organizmadır. Örneğin algıda seçicilik dediğimiz şeyin, insanın neye ihtiyacı varsa gözünün hep onu gördüğünü hepimiz biliriz. Mesela bir çanta ihtiyacınız varsa gözünüz hep çanta dükkanlarını görür. Ayakkabı ihtiyacınız varsa gözünüz hep ayakkabı dükkanlarını görür. İnsan vücudu da böyledir; eğer pastayı, böreği, tatlıyı çok seviyorsanız, açlığa dayanamayıp başınız dönüyorsa, midemde bir delik var galiba, yiyorum doymuyorum diyorsanız, büyük olasılıkla vücudunuzda insülin direnci, şeker düşüklüğü gibi bir metabolik hastalık vardır. Yani o tarz yemeleriniz oburluğunuzdan değil altta yatan bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir. Yine halsizliğiniz varsa, vücudunuzda şişmeler oluyorsa, tuzlu yiyecekleri daha çok seviyorsanız muhakkak tiroid bezleriniz açısından değerlendirilmeniz gerekir. Yine kadınlarda çok sık görülen kansızlık da değişik gıdalara karşı vücutta bir eğilim yaratabilir. Dolayısı ile bu hastalıklarınızın tanısının konup tedavisinin yapılmadığı bir zayıflama programı, sizin için işkenceye dönüşecektir. Önce kilo verseniz bile bir müddet sonra vücudunuza söz geçiremeyip verdiğiniz kiloları kat kat geri alacaksınız demektir.

Kalıcı Kilo Kaybı İçin Yaşam Tarzınızı Değiştirin

Metabolik çözüm yapıldıktan sonra, ikinci adımda yapılması gerekenler; alışkanlıklarınızı bir gözden geçirin:

Doyduktan sonra sırf lezzeti için yemeye devam ediyor munuz?

Gece kalkıp yemek yiyor musunuz?
Öğün atlıyor musunuz?
Çatalı elinizden bırakmadan, çok hızlı mı yiyorsunuz?
Yemekleri hazırlarken tadına bakıyor musunuz?
Tabaklarda kalan yemekleri ziyan olmasın diye siz mi yiyorsunuz?
Strese girdiğinizde, üzüldüğünüzde acısını yemeklerden mi çıkarıyor sunuz?
Televizyon seyrederken bir şeyler yemeyi seviyor musunuz?
Çok yediğiniz için suçluluk duyup kendinizden utanıyor musunuz?
Alkollü içkileri çok seviyor musunuz?

Öncelikle hayatınızda yaptığınız yanlışları tespit edip, ömür boyu bunlarla savaşabilmek için çözüm yolları geliştirmeniz gerekir.

İşte size bir kaç öneri:

Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın, çok aç olmuyorum diyorsanız bir meyvalı yoğurt da kahvaltı sayılır unutmayın.

Yemeği saatle değil, vücudunuzdan gelen sinyallere göre yapın. Acıkıyorsanız mutlaka bir şey yiyin. İlla donanımlı bir öğün olmasına gerek yok. 1 bardak ayran, 1 tane meyve, 1 avuç leblebi, yarım paket bir diyet bisküvi bile olabilir. Diyelim ki toplantıdasınız sütü bol kahve söyleyebilirsiniz veya sokakta yürüyorsunuz ve acıktınız, 1 küçük ayran içebilirsiniz veya yarım simit yiyebilirsiniz. Kendinize acıkmaya karşı her zaman bir acil çıkış yolu bulmanız gerekir.

Sabah evden çıkarken nasıl ki çantanıza cep telefonunuzu, cüzdanınızı, makyaj malzemelerinizi koyuyorsunuz bunlarla birlikte bir küçük elma veya 2 tane mandalina veya 3-4 adet kuru kayısı da koyabilirsiniz. Acıkmaya karşı her an elinizin altında bir şeyler olsun.

Her acıkma açlık acıkması değildir. Bir şeyler yiyeli 1 saat bile olmadan yeniden acıkıyorsanız bu susama duygusu da olabilir. Böyle durumlarda öncelikle büyük bir bardak su içip bekleyin, hala açlık hissediyorsanız o zaman yemek alternatiflerini düşünebilirsiniz.

Yemeğe çorba ile değil salata, yoğurt ve su ile başlayın. Bir lokma salata, bir lokma yoğurt, bir yudum su için. Salata ve yoğurt bittikten sonra çorbanızı için. Çorbanız bittikten sonra ana yemeğe geçin. Ana yemeğiniz bittikten sonra kendinizi doymamış hissediyorsanız, 1 bardak su için ve hala doymamışsanız 1 tane meyve yiyin. Bu tür yemek hem daha yavaş yemenize neden olur hem de sizi daha uzun süre tok tutar.

Öfkelendiğinizde acısını buzdolabından çıkarmayın. Hemen kendinizi dışarı atın ve kendinize küçük bir şey satın alın. Bu kendinizi daha değerli hissetmenizi sağlar ve daha mutlu olursunuz. Evden çıkmak istemiyorum illa bir şey yemem gerekiyor diyorsanız, 1 kâse kuru vişne öfkeyi dindirmeye birebirdir. Hem yemesi zor bir besindir, hem de çekirdekleri ile çöp kovasına doğru basketbol oynayabilirsiniz.

Televizyon karşısında mümkün olduğunca bir şey yememeye özen gösterin. Çünkü televizyon hem görme duyumuza hem işitme duyumuza hitab eder. Üçüncü duyu olan tat duygusu kontrolümüz dışına çıkabilir. Boş boş televizyon seyredemiyorum diyorsanız, yemek yerine şekersiz bitki çayı içmek de iyi bir alternatiftir.

Kalıcı Kilo Kaybı İçin Hareketi Yaşamınızın Bir Parçası Yapın

Çoğu zaman zayıflamak uğruna aç kalmaya hazırızdır. Herkes dolma, mantı, börek yerken biz ayrı bir köşede sevimsiz lahana çorbaları bile içmeye razı oluruz. Ama zayıflamak için egzersiz söz konusu olduğunda canımız sıkılır ve egzersiz yapmamak için bahaneler oluşturmaya başlarız.

Günde ortalama 8 saatimizi uykuda, 2 saatimizi trafikte, 8 saatimizi işte geçiririz. Geriye kendimize 6 saat kalır. Bu 6 saatin içinde yemek yeme, televizyon seyretme, kitap okuma gibi alışkanlıklarımızı yerleştiririz de yarım saatcik yürüyüş için vakit bulamayız.

Haftada en az 3 gün 30 dakikalık bir yürüyüş eğer sürekli yapılırsa sonuç alınır. Daha iyi ve çabuk sonuç almak için ise haftada 5 gün 30-40 dakikalık egzersizler yapılmalıdır. Burada yürüyüş temposunu hızlı yürüyüş, yavaş koşu olarak düşünmek gerekir. Yürüyüş sırasında eklemleri ve beli ağrıyanlar için de çözüm yüzme veya bisiklet çevirme sporları olabilir. Aktif egzersizle birlikte ağırlık egzersizlerini de yapabilirsek verdiğimiz kilomuzu hem daha iyi koruruz hem de kilo verme sonrası oluşan sarkmaları önlemiş oluruz.

Hareket için bazı püf noktalar:

Sporunuzu mümkün olduğu kadar sabah saatlerinde yapmaya özen gösterin.

Hafta içi çalışıyorsanız en azından haftasonları cumartesi ve pazar için hareket
planı yapın.

Aç karnına asla spor yapmayın, en iyi zaman yemekten 1,5-2 saat sonrasıdır.

Spora başlamadan önce 1 bardak su için, spor yapma zamanı uzarsa her 20 dakikada bir 1 bardak su içmek gerekir.

Daha fazla kilo vermek için vücudunuza naylon poşet sarmayın. Doku zedelenmesi yapabilir.

Mümkün olan her yere yürüyerek gidip gelmeye özen gösterin. İşe gitmek için servise biniyorsanız bir kaç durak önce inip daha fazla yürüyebilirsiniz. Aynı şekilde günlük hayatınızda otobüs, dolmuş gibi toplu ulaşım araçlarını kullanıyorsanız hep önce inip yürümeyi alışkanlık haline getirin.

Kendinize bir adım ölçer alıp günlük yaptığınız aktiviteyi ölçebilirsiniz ve kendinize hedefler koyup hareket konusunda daha motive olabilirsiniz. Günlük en az 10 bin adım amaç olmalıdır.

Bu gün için günümüz tıbbında şişmanlık hastalığının çözümü için ne yazık ki mucize bir diyet, mucize bir ilaç ve mucize bir cerrahi yöntem yoktur. %10’luk kilo kaybı bile tüm hastalıklara bağlı ölme riskini %40 oranında azaltır.

Fazla kilolarınızdan sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız yapılması gerekenler şunlardır: öncelikle verilmesi gereken yağ dokunuz belirlenmeli, metabolizma hızınız ölçülmeli, şişmanlığa neden olabilecek veya şişmanlıkla birlikte görülen hastalıklarınızın tıbbi tedavisine başlanmalı, bununla birlikte beslenme ve egzersiz konusunda eğitilerek tüm yaşam tarzınızı değiştirmeniz ve bunu sürdürmeniz sağlanmalıdır. Gördüğünüz gibi sadece düşük kalorili diyetlerle zayıflamaya çalışmak aslında mucize beklemektir. Unutmayalım, şişmanlık komplikasyonları olan ciddi bir metabolizma hastalığıdır; Sağlıklı ve kalıcı tedavi için çözümü tıpta arayın.

MENÜLER ( 30 dakikalık yürüyüşle beraber 1 haftada 1 kg vermek için oluşturulmuş ortalama menüdür)

1.GÜN

SABAH
1 bardak az yağlı süt
3 yemek kaşığı müsli
2 mandalina

ÖĞLEN

1 dilim ekmek
5 yemek kaşığı kıymalı sebze yemeği
3 yemek kaşığı yoğurt
Bol salata

İKİNDİ

1 paket diyet bisküvi
1elma
1portakal

AKŞAM

1 dilim ekmek
1 tane ızgara tavuk baget
Haşlanmış brokoli
1 bardak ayran
Bol salata

YATMADAN 3 SAAT ÖNCE

1 küçük armut

2.GÜN

SABAH
1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim peynir
Çeri domates, maydonoz, marul
2 tane ceviz
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

ÖĞLEN

1 kase yayla çorbası
5 yemek kaşığı menemen
Bol salata
1 elma

İKİNDİ

1 tane kepek ekmeğine yağsız tost
1 bardak ayran

AKŞAM

1 dilim çavdar ekmeği
1 tane ızgara orta büyüklükte balık
Bol salata

GECE YATMADAN 3 SAAT ÖNCE

1 tane light meyvalı yoğurt

3.GÜN

SABAH
3 Yemek kaşığı yoğurt
2 tane kuru incir
5 tane badem

ÖĞLEN

5-6 yemek kaşığı kurufasulye
2-3 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 kase cacık
Salata

İKİNDİ

Yarım paket diyet bisküvi
1 tane armut

AKŞAM
4-5 yemek kaşığı yumurtalı ıspanak

3 yemek kaşığı yoğurt
1 dilim tam tahıllı ekmek
Salata

1 tane portakal

4. GÜN

SABAH
Yarım sokak simiti
1 dilim az yağlı peynir
Çeri domates, biber, maydonoz
1 tatlı kaşığı reçel
Şekersiz çay veya kahve

ÖĞLEN

1 kase domates çorbası
1 tane ızgara tavuk baget
Bol salata
1 bardak ayran

İKİNDİ

2-3 grisini
1 dilim peynir
Sütlü neskafe
1 kivi

AKŞAM

4-5 yemek kaşığı kıymalı kabak
1 dilim ekmek
1 bardak ayran
Salata

GECE YATMADAN ÖNCE

1 armut

5. GÜN

SABAH
1 tane yağsız kepek ekmeğine tost
1 portakal
Şekersiz çay veya kahve

ÖĞLEN

5-6 yemek kaşığı patates püresi
1 tane hamburger köftesi
1 bardak ayran
Salata

İKİNDİ

1 küçük bardak süt
3 yemek kaşığı müsli
1 elma

AKŞAM

1 dilim ekmek
Yoğurtlu fırında karnıbahar
Salata

2 mandalina

6. GÜN

SABAH
1 dilim ekmek
1 tane haşlanmış yumurta
5 tane zeytin
Çeri domates, maydonoz
1 portakal

ÖĞLEN
4- yemek kaşığı peynirli makarna

3 yemek kaşığı yoğurt
Salata

İKİNDİ

Yarım paket diyet bisküvi
Sütlü neskafe
3 tane kuru kayısı

AKŞAM

1 dilim ekmek

Orta büyüklükte fırında balık
Salata

1 tane light meyvalı yoğurt

7. GÜN

SABAH
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
Çeri domates, biber ,maydonoz

ÖĞLEN

4-5 adet etli lahana sarması
Salata
1 bardak ayran
Yarım ayva

İKİNDİ
4-5 yemek kaşığı leblebi

1 bardak ayran
1 elma

AKŞAM

1 kase mercimek çorbası
2-3 adet etli lahana sarması
3 yemek kaşığı yoğurt
Salata

1 kivi
Dr. Ayça Kaya

yüzünüzü karalayınn bişi belli olmas ki o zamann.. hatta kafanızı karalayın

neruşum makaleyi çok beyendim bizim devamlı anlattığımız şeyler insülin direnci psikolojik açlık spor konusundada çok güzel anlatmış devamlı bizimde tavsiyelerimiz spor konusunda bu şekilde zaten. spor konusunda okudum kendimi kıyasladım 14 kilo yağ verdim demekki yaptığım spor doğruymuş. makaledede dediği gibi spor yapıp yağlananda çok oluyo bunu biliyodum. o yüzden diyoruzya spor günlük 1 saat olsun sağlıklı eksiksiz beslenme yağ yakımı için şart filan diye hep konuşuyoruz zaten ne kadar önemliymiş bir kez daha öğrendik çok sağol. çok güzel bir makale ve herşey doğru özellikle spora yeni başlayanlar pek bilgisi olmayanlar napıcam diyenler filan okumalı bence. bende spor salonlarında 2 saat 3 saat spor yaptıran hocaların olduğunu biliyorum veya karnı var diye saatlerce mekik çektiriyorlar karnı çalıştırmak için ve karın çalışmak hem sıkıcı hemde zordur üstelik ve kişiyi bunaltır oysaki ne tek başına karın çalışmak karnı eritir nede tek başına kardiyo yapmak karnı tamamen yokeder bu yüzden kardiyo ve karın beraber çalışmak kurtulmak için gereklidir. egzersizde çok önemli kardiyoda çok önemli. mesela benimde yaşadığım spora alıştı vücut yağ vermiyordu durmuştu naptım ağırlıkla koştum yine yağ vermeye başladım. bu zzamana kadar kas kaybım hiç olmadı tabiki eksiksiz listemin olması ve spor konusunda azcık bişeyşer okuyup uzmanlara kulak vermemde çok etkili oldu. gerçi şuda var mesela hergün et yersin kas için acak bu senin için yeterlimi bu da çok önemli. herkesin yaptığı spora göre harcadığı kalori kaybettikleri farkldır aynı sürede aynı sporu yapan iki kişi bile farklı oranda kalori yakar bunda yaş cinsiyet meto hızı konsantrasyon çevre koşulları herşey etkiler sonuçta. ben kas kaybından çok korkmuyorum zira fazla zaten ancak mesela 1 ay diyet spor yapıp kardiyo yapıp ölçümlere gittiğimde tartı kilomun indiğini söylediği halde eğer o ay yağ veremezsem 1 ay uğraşıpta sadece kas kaybettiğimi öğrendiğimde elbette üzülürüm. ama mesela yağ verdim kasta vermiş olsam üzülmem fazla zaten. ama 1 ay emek verip yağ vermemek üzer beni.
diyetisyenim spor konusunda çok iyi olduğumu söylüyor. genelde ona gelenler tamam çok kilo verende olmuş ancak yağ miktarları fazla. daha çok kas vermiş oluyorlar bunda diyetisyenin verdiği listeye uymamak kontrole yakın zamanda deli gibi spora saldırmakta ver. ben şuna gerçekten tecrübelerimden inanıyorum 1 saat kardiyo okey en güzeli ama daha fazlasının kas yaktırdığıa inanıyorum ve ertesi günde kas kaybındanda yorgunluk halsizlik vitamin kaybı oluyo bidahaki spora derman kalmıyo. illa 2 saat spor yapmak istiyorum diyenler önce 1 saat yapacak mesela sabahtan ve akşamda isterlerse 1 saaat yapacaklar ama bu bile çok yorucu olur heleki diyetteyiz yediklerimiz kısıtlı ve sporu karşılamaz o yüzden bu şekilde en fazla 1 ay götürülür daha fazla yapamaz kişi yorar. istek kalmaz. hem çok enerji harcandığı için tabee vücut karşılamak istiyo vitamin kaybını filan bu sefer iştah açılıyo karbonhidrat yetersiz geliyo insanın canı sürekli bişeyler çekiyo kendini tumasıda zor oluyo mutsuzluk oluyo. sporda bilinçli olmak çok önemli makaleden bikez daha öğrendik herkes okumalı bu makaleyi yanlışlarını öğrenip düzeltir bu makale ile

yüzünüzü karalayınn bişi belli olmas ki o zamann.. hatta kafanızı karalayın

merak etme onuda sordum olmaz diyo yüzün görünmese ne olur sonuçta sensin diyoo kızz beri bak sen günde kaç saat spor yapıyosun nasıl hangi sporu yaptıryorlar spor salonunda bak makaleyi oku çok güzel anlatmış yoksa spor sana fazla geliyoda ondanmı iştahın açılıyo senin normalde sporla iştahının kapanması lazım
biyerde terslik var sende ama anlamadım ya sporda yada beslenmen yetersiz neyse yarından itibaren yediklerini tam liste şeklinde yaz yanlışı bulalım
kendimden biliyorum spor fazla gelince yediklerim yetmezdi hep iştahım açık olurdu bikaç gün dayanır sonra dayanamaz çok yerdim ama listemle rahat ettim hiç öyle şeyler olmadı

Günaydın tatloşlarımmm
günün ilk mesajı benden ne güzel. sabahın demek istedim.günün ilk dakikalarına kadar kaynatmışsınız burda maşallah

ben de salona gittim setlerin bitmesi en az 3 saat sürüyordu. 2,5 ay gittim sadece ilk ay 2 kg verdim sonra hiç kg vermedim ama şekilllendiimi söylüyorlardı fakat o kadar zamanda kim olsa şekillenirdi
iki kere spor salonuna gittim iki kere aynı şey oldu şimdi daha iyi kilo verdim bedenimi zorlamadan spor ve dikkat ederek
amaaan ev daha rahat salona git giyin sora duş al hatta çok pis olur bazen banyoları duş alama ( zaten eşim artık öle bi yerde duş almama izin vermez ) sora saç kurut giyin miyin oo hooo...
ev daha rahat valla istediim kıyafette sporumu yapıyorum terli terli hop duşaaaaaa
canım güzel evim benimmmmmmm

günaydın canlarım:

geçmişe şöyle bir baktım.nerundanın engin bilgilerinden okudum.gerçekten çok faydalı bilgiler...

sabah kahvaltım:

1 bardak maydanoz kürü,
1 adet yağda yımurta,
4 zeytin,
1 tatlı k.peynir
2 dilim kepek ekmek,
1 bardak çay,

canlarım nasılsınız ?

dün akşam yediklerim ;

1 kase terbiyeli şehriye çorbası
peynirli yeşillikli salata
1 dilim ekmek.

sonrasında daha aradan 1 saat geçmeden karnım guruldadı resmen
közlenmiş patlıcanlı salata yaptım bitki çayımla yedim.
söyleyin ben neden böyleyim yemekten sonra çok kısa süre sonra acıkıyorm
kaç gecedir aç yatıyorum.

az önce kahvaltımı yaptım ;

kahvaltı öncesi 2 bardak su ve üzerine 2 tatlı kaşığı pekmez içtim.

1 karışık tost
1 salatalık
2 zeytin
2 kaşık ıspanak kavurması üzerine yoğurt
3 bardak esmer tek şekerli çay..

herkeze günaydınlar aa bugün kimsecikler yok.neyse durumumu anlatayım dün iş çıkışına yakın sanki yine panik atak tekrarlayacak gibi oldu hemşire odasına girdim nefes terapisini yaptım.sonra arkadaşımdan tatlı kurabiye aldım onu yedim bir tane çünkü birden gözlerim kararıp başım dönüyo düşecek gibi oluyorum ama tatlı bişey yiyince geçiyo.zaten gizli şekerden yada kan şekerimin düşmesinden şüpheleniyorum baktırmam lazım bi an önce .neyse akşam eve gittim bu arada panik atak heycanları sürüyo çok değil ama az kendi kendimi telkin ediyorum sürekli annemlerde yemek yedim
1 kepçe yoğurt çorbası
yoğurt
kabak yemeği
sonra komşu çaya çağırdı.2 bardak şekersiz çay içtim bardağı koydum koltuğa oyurdum bende tekrar gözl kararması baş dönmesi hemen koltuğa uzandım komşuya dedim lokum vardı komşuda biliyorum önceden bi tane getirirmisin getirdi onu yedim.biraz uzandıktan sonra kalktım ama panik atak heycanları devam.eşimde işyerinin arabasını almaya gitmişti çabuk gel dedim eşim olunca biraz rahatlıyorum sonra eşim geldi tv baktık kafamı dağıttım sonra yattık.sabah normal kalktım arkadaşlar beni arabayla aldılar börek yemeye gittik 3 kk büyüklüğünde börek yedim.şu anda kendi kendimi telkin etmeye devam sanki bişey olacakmış gibi hissediyorum hep.panik atağı yenicem eninde sonunda yeniiiiceeemmmmmmmm.

Cimcimem günaydın..

afiyet olsun

canım benim geçmiş olsunnnnnhayatım bu panik atak nasıl bir hastalık bilmiyorum ama ,düşünmemeye çalışsan,oyalanacak başka şeyler bulsan acaba azda olsa faydası olur mukiii.çok üzüldüm tatlım ,rabbim sana yardım etsin,şifa versin inşallahhhh,yavrucağının biricik annesi üzülmesin,hastalanmasın bi dahaaaa

bende işte fena değilim çok şükür,boğaz ağrım devam ediyor,2. antibiyotiğe başladımmm,haftasonu çalışicim bide öfff dinlenemicemde çok fenaaaneyse rabbim yardımcım olsun nedekkk

dün akşam ders yokmuş okula gitmedimmm
evede
5 yk pirinçli ıspanak yemeği
3 yk yoğurt
1 dlm kepek ekmeği
1 adet kepekli poğaçam
3 közlenmiş biber
5 fıstık
5 cips yidimmmm:26:niye yedimm valla çok hastaydımm,canım spor yapmak istiyodu yapamadım halim yok diye canım sıkıldı diye yedim bendeeene saçma savunma oldu dimiiiama aynen bu duygularla yidim vallaaaa

yemekten sonrada 4 kuru kayısı ,1 hurma yidimmmm

sabah
1 dlm esmer ekmek(1 dlmdi ancak içi pek dolguncaydı yani 1,5 dlm eder sanırım)
1 kk çok yağlı peynir(hala peynirimi alamadımmm)
2 zeytin
1 kırmıızı biberr
2 yaprak marulll
1 kuru kayısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…