canım doktor bana dediki hiç unutmam sigara alkol insanı yavaş yavaş öldürür kilo ise bianda öldürür demişti.
sen eşinin iyiliği uzun yıllar sağlıklı mutlu beraber yaşamak için istiyorsun bunları kötü bişey değilki istediğin onun iyiliği için istiyorsun. kiloya bağlı sağlıksız beslenmeye bağlı rahatsızlıklar bianda ortaya çıkar ve geri dönüşü zor olur bu gidişle zaten sonu iyi değil ve ilerde şeker tansiyon karaciğer yağlanması damar tıkanıklığı vss.. bunlarla uğraşıp tatsız tutsuz yemekler yemeye mecbur kalacağına şimdiden sağlıklı beslenmeye ufak ufak geçsin alkolu bıraksın ilerisi için yatırım olur.
benim dayım her akşam alkol alıyodu yıllar içinde aklolu arttırdı şimdi malesef alkolik canım. içmediğinde bambaşka biri sinirli ters elleri titrer içince melek gibi ve artık malesef içmeden duramıyo tedavi olsada olmadı bırakamadı malesef. sonu hiç iyi değil. o da böyle bikaç kadeh votkayla içkiyle başlamıştı az içerdi filan derken içmeden yapamaz oldu nasılki biz su içmeden duramıyorsak o da içki içmeden duramıyo
tabiki senin eşin böyle olcak diye bişey yok ama olsun sen bence yinede önlemini al canım içki alışkanlıktır bağımlılık yapar tıpkı sigara gibi sen yinede güzel güzel vazgeçir canım spora alıştırabilirsen bu kötü şeylerden vazgeçer
akşamları keyifli yürüyüşler yapmaya ikna et havalar güzelleşiyo çay bahçesine götür fillan evde içki içeceğine orda çay içsin nefes alsın sohpet muhabbet uzaklaşır böylece kötü alışkanlıklarından
hügocuk canım gecenlerde sormustun sımdı baktım benım yag oranımda 27 cıkmıs.kılo olarak 16 kılo yag var bunun 2.5 kılosu fazla demıstı verınce oran 25 dusuyordu sanırım
diyetisyenimin verdiği diyet 1800 kal.diyet verdi.
sabah kalkınca:4 kuru kaysı 2 bardak ılık su,
kahvaltı saat 7 :00 da
1 su bardağı az yağlı süt,
1 kibrit kutusu peynir (dönüşümlü 1 gün peynir ,1 gün haşlama yumurta)
2 dilim esmer ekmek,
istediğim kadar şekersiz çay,
serbest salata
ara:meyve saat 9 da
ara:meyve saat 11 de
öğlen yemeği:12-13 saatleri arasında
3 köfte kadar et grubu (90 gr)
1 su bardağı yoğurt yada 2 su bardağı ayran,
1 kase çorba,
2 dilim esmer ekmek,
serbest salata,
ara : 15 : 00 da meyve,
ara: 17 : 00 da meyve,
akşam: 18- 19 saatleri arası:
1 su bardağı yoğurt az yağlı,
8 yemek kaşığı sebze yemeği,
orta boy kepçe çorba,
1 dilim esmer ekmek,
serbest salata,
ara : 8 de meyve ,
ara: 10 da da meyve
benim diyet listemde bu...
kızlar sizlere afiyet olsun...bende bir yemeğe gideyim bakayım ne var ne yok.kıymalı melemen yazıyor ama belki dün çıkmayan kuru fasulye çıkar.:26:
karnım aç deil ama canım sıkıntıdan bişiler yemek istio....
2 kuru kayısı 1 çay bardağı yarım yağlı süt ile ara öğün yaptım...
Dün gece erkek arkadaşımla telde kavga ettik askerlik meselesi yüzünden sinirlendirdi beni...
şimdi de aramıo elime ne gelse yiyesim var sinirden... Allahtan çekmecem boş
çok haklısın her zamanki gibi , benimde amcam içer ailesi içmesine müsade eder aman içsinde bize iy davransın diye , çok yanlış yapıyolar tabi. benim eşim arada bira içer de ben duygu sömurusu yaparım ne yapar eder bi şi yaparım olumlu olumsuz , ama insanlar sorun olunca içiyolar, ecrinn canım bi sorun varmı acaba, eşimin ailesi aradığı ve sorun çıkardığında mutlaka 1 bira hüpletir de ondan deyomm..
canım babam şeker hastası allah başa vermesin o sinir zaten etrafındakileri berbat ediyo çok değişti babam. çok zor varsa öyle risk hemen diyetisyene götür canım ikna et ne yap ne et ikna et daha gençsiniz bebekleriniz olcek beraber koşup oynayacak kadar sağlıklı olun canım. bende zaten babam şeker hastası olduğu için diyetisyene gittim bu yaşam tarzını seçtim çok zor çünkü allah başa vermesin o zaman herşey yasak olcak haşlama sebze yiyecekler o zaman ömür boyu diyette olacaklar üstelik bozma şanslarıda olmayacak şeker bi çıktımı mahvediyo insanı.
o zaman mecbur kalıp böyle yapacaklarına şimdi başlasınlar arada kaçamak yapıp sağlıksız yesinler hiç olmazsa mecbur olmazlar ama öbür türlü hep mecbur olacaklar
ne çok kızz daha aşarısı şok diyete girer çokmu azmı biz bilemeyiz senin meton bilir acep sordunmu kaç kaloriye ihtiyacın var diye heeSelam tatlışkolar
Bugun de formunuzdasınız maşallasizin yazdıklarınızı okuyunca pozitif enerjı gelıyo sizden..
Hepiniz alemsınız
sevdım ben sizi
menulerıme gelınce
kahvaltı dunkunun aynı:)
ara öğünde 1 yeşil elma
öğle yemegınde de
sebzelı kebap
mısırlı pırınç plavı
çoban salata
1362 kalori çok beeeeeeeeeeeeeeeeeee
bende kıyamıomm işte ondan oluoo.. bebekk gibi bakıomm valllaaa... bi altını bezlemiommm...bakıom arada yüzünde bi tane standart batık oluo onu temizliommm.. sona ayagınınn bas parmagında batık oluoo banyo ettiktenn sonraa güzelce kesiomm alıom batıgını (annem güzellik uzmanıydıda kuaförlere hass tüm bilgiler bende mevcutt ) .. bazenn sacını kurutuoommm böle yatıra yatıraa... yemegi meyvesi kıyafetiii... ohooooo
ne çok kızz daha aşarısı şok diyete girer çokmu azmı biz bilemeyiz senin meton bilir acep sordunmu kaç kaloriye ihtiyacın var diye heeçok alsan depolar az versen kas kaybeder yavaşlar nedir bu metoların bizden çektiği bee :86:
merhabalar,evde 2 ufak kuzu var,çok sık girip muhabbete katılamıycam ama,her gün liste halinde yediklerimi yazarım size,motive olurum siiznle diye düşündüm,tekrar geldim burayavalla çok iyi kilo vermişssiniz ben yokken,tebrik edecek o kadar çok kişi var ki,maşallah hepinize.
Arkadaşımdan aldığım bir liste var,2 hafta uygulanan bir diyetmiş,belki bir ay yapabilirim,protein ağırlıklı bir diyet bu,isteyen olursa buraya da yazarım.
valla bi altını bezlemiyon dediğin gibi,kız ben kızıma bile bu kaadar bakamıyorum yaniii,örneğin banyosu tırnak kesimi vs eşime aittirsen maşşllahhh eşininkini bile yapıyosunnnn,ohoooooooooooo biraz zor toparlarsınnn cicimmmmm,alışmıştır o bi kere:97:
ayyy allah korusunn balım yaaa.. anneminn esi de alkolikti cünküü.. maddi sıkıntılar vardıı benimm 100 lira içinn canım cıkıoduu anneminde ölee... adamm aksam oldumu kıpkırmızı oluoduu... gerilioduu... elimizde 20 lira para var carsambadan cumaya.. onunu ekmekk parası dioo onunu içkiye verioduu... beni alkolden o soguttu zatenn.. annemle 2 yıl oldu görüsmüorumm... ölsem gitsem o adama da hakkımı helall etmicemm.. allah korusunn herkesi bu illettenn... askitoma da o yüzden tav oluomm heralde bilinc altı adamınn içki tutkusu var aklımda demek...
bende kıyamıomm işte ondan oluoo.. bebekk gibi bakıomm valllaaa... bi altını bezlemiommm...bakıom arada yüzünde bi tane standart batık oluo onu temizliommm.. sona ayagınınn bas parmagında batık oluoo banyo ettiktenn sonraa güzelce kesiomm alıom batıgını (annem güzellik uzmanıydıda kuaförlere hass tüm bilgiler bende mevcutt ) .. bazenn sacını kurutuoommm böle yatıra yatıraa... yemegi meyvesi kıyafetiii... ohooooo
eşin nerdeydi canım senin??:97::97::97:
benim koçiş de yeşil çay içer hem de çok sever
Aynı senin koçiş gibi fast foodu hiç sevmez yemez flört ederken ben zorla burger king e falan götürürdüm, ne kötüymüşüm ben yaaa
Bizim evde ne cola ne sigara ne içki içilir gayet sağlıklı beslenilirr
Ben cozutmuştum sadece
ayyy allah korusunn balım yaaa.. anneminn esi de alkolikti cünküü.. maddi sıkıntılar vardıı benimm 100 lira içinn canım cıkıoduu anneminde ölee... adamm aksam oldumu kıpkırmızı oluoduu... gerilioduu... elimizde 20 lira para var carsambadan cumaya.. onunu ekmekk parası dioo onunu içkiye verioduu... beni alkolden o soguttu zatenn.. annemle 2 yıl oldu görüsmüorumm... ölsem gitsem o adama da hakkımı helall etmicemm.. allah korusunn herkesi bu illettenn... askitoma da o yüzden tav oluomm heralde bilinc altı adamınn içki tutkusu var aklımda demek...
ayyyy kızlarr
geçmişşş de baya geçmişş yani oku oku bitmedii
nugişim saol bebem. içmediğim bitki çayı kalmadı karın ağrım için geçmio geçmio evleninde geçer dediler yok geçmedi. çocuk olunca geçer dioalr şimdi onada inanmıorum benm ki hep böleağrılı olcak sanırım
ecrinn cnm sana normal gelio belki hafta 2-3 gün alkol ama çok fazla ne yap ne et eşini içkiden uzaklaştr bak Allah korusun içki yüzünden ne yuvalar yıkılıo Allah korousun hemde evde içio çok kötü bak evde bereket olmaz kazancınızın bereketi olmaz cnm dikkat et.dışarda içmesi de kötü tabi ama her akşam eve alkollü gelmesi Allah korusun.
bide slatalık istedi de küsmüşsün çok güldüm vallailahii kız hiç hıyar için insan eşine küsermi.
sen şimdi aksine küsmek yerine içkiden uzaklaşsın die akşamları ona sağlıklı şeyler hazırla yeni şeyler bul internetten meyve salatları fln yap.
fambığıııııdaaa esefle kınadım kocası kahve istemiş yapmamışben hayatta kıyamam ne isterse yaparım.
hoş o da bana kıyamaz zaten bei yoracak bişeyi asla yaptrmazda istediği her şeyide severek yaparım asla reddetmem...
zaten peygamber efendimiz (s.a.v) buyurmuş ki :allah tan başka tapılacak biri olsaydı bu kocalarnız olurdu.demiş. o yüzden kocalarınıza küsmeyin kırılmayın iyi güzel güzel geçini kızlarr..benden siz nacizane tavsiye
bugün kardio günüm ama deil kardio yapacak kolumu kaldrcak halde deilim karnım çok fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?