aslında ben burda yoğuuuuuuuuuuummmmmm de iyice çıldırsınnnn
bende eve gider gitmez kocama kahve yapim bari kukulimin lafı çok içime işlediiii
şekersiz Türk kahvesi içtim
fincanı da fala kapadım,şimdi çaycı kadından saklamam lazım alıp da yıkamasın
sorarsa da sen bana kahve getirmedin diye deli muamelesi yaparım artıkın noolcek kiii
kocasına trip yapacak diyeee otobüslerdeee sürünüyo sanırım,bi türlü gelemediiiiii
sağolun kızlaryemeklerimi yaptım mutfak perdelerimi atmıştım makinaya onları takım sildim balkonu sildim yağmurdan camlar batmış sildim marketten bişeyler aldım filan ancak oturdum şimdi sadece çamaşırlar katlanacak o kaldı dinleneyim onuda yapcam
Kısıtlı Diyet Günleri ile İlgili Bazı Öneriler
· Rejime başlamadan önce, kilo tartılıp kaydedilmelidir. Hafta.da 1 kez aynı gün ve saatte aynı kıyafetle tartılmak yeterlidir. Daha sık tartılmanın faydası yoktur. Günlük kilo farkları ve oynamaları her iki yönde de (azalma ya da çoğalma şeklinde) gerçekleşebilir.
· İdeal kiloya, günlük gıda planlamasına uyarak erişilir. Fazla porsiyon yenmesi zayıflamayı zorlaştırır.
· Mutfak terazisi, porsiyon miktarının ayarlanmasına yardımcı olur.
· Yiyecekleri seçerken, et, yumurta ve diğer hayvansal ürünler.deki kolesterol ve doymuş yağ miktarının yüksek olduğunu düşünmek doğru olur. Hayvan etleri yerine balık, tavuk eti tercih edilmeli, yumurta için de ölçü konmalıdır (haftada 1 yumurta). Sebze, meyve ve tahıl grupları belirtilen miktarlar.da yenmelidir.
· Kısıtlı diyetteki kişi, çok acıktığı zaman, meyve ya da sebze grubundan 1 porsiyon daha fazla yiyebilir.
· Yemeğin az tuzlu olmasına özen gösterilmeli ve yemeklerin tadına bakmadan tuz serpilmemelidir.
· Günde 8 bardak su içmek unutulmamalıdır.
· Egzersizler, perhiz ile birlikte başlamalıdır.
· Rejim boyunca multivitamin almak uygun olur.
· Hastalık halinde bünyenin kalori gereksinimi artar. Bu gün.lerde diyete 200-300 kalori eklenmelidir.
· Her şeyden önemlisi, alışkanlık haline gelmiş yemek yeme şeklinden vazgeçmelidir. Kazanılan iyi bir beslenme alışkan.lığı, kilo sorununu tamamen ortadan kaldırır.
2. ARA DÖNEM
Diyetin amacı yalnız zayıflamak değil sürekli olarak zayıf kalabil.mektir. Diyet ve egzersiz sayesinde istenen kiloya inebilirsiniz ancak tüm sıkıntılara rağmen amacınıza hâlâ ulaşabilmiş sayıl.mazsınız. Amaç yeni kilonuzda sürekli olarak kalabilmektir. Bu da, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz gibi yeni edinilen doğru alışkanlıklarla sağlanabilir.
Zayıfladıktan sonra diyete son verilince eski kiloya ulaşmak çok kolaydır ve diyet yapan çoğu kişi bu deneyimi yaşamıştır. Kı.sıtlı diyet programından sonraki iki hafta bu yönden çok önemli.dir.
Özel sıvı protein diyeti kullanarak 20 kg kadar zayıflayan bir kişi 10 haftalık diyet sonucu normal kilosuna: ulaşmıştır. Bu özel diyet sırasında egzersiz yapılmamıştır. Daha sonra bu diyete son verilmiş, kişi eski alışkanlıklarına dönmüş ve 7 hafta sonunda başlangıç kilosuna ulaşmıştır. Bu tür deneyimi birçok şişman kişi diyetlerle yaşamıştır. Dolayısıyla zayıflamadan sonraki ilk iki haftanın diyet yapmak kadar önemli olduğu unutulmamalıdır.
Kısa süre içinde verilen kiloların geri alınmasının nedenleri araştırıldığında ortaya çıkan bulgular şunlardır:
1) Özel diyet yöntemleri uygulandıktan sonra tekrar normal yeme alışkanlıklarına dönülmesi aşırı miktarda yemek yenmesi.ne neden olmaktadır. Kısıtlı yiyecek ve içeceklerden normal gıda.lara ani geçiş aşırı yemek yenmesine yol açabilir.
2) Diyet sonrası egzersiz programına genellikle son verilmek.tedir. Egzersiz metabolik hızın yavaşlamasına engel olan önemli bir silahtır ve önemi diyet sonrası dönemlerde daha da artar.
3) Diyet sırasında vücudun metabolik hızı yavaşlar. Diyet so.na erdirildiğinde daha bol gıda ve kalori alınır, ancak metabolik hız artmaz. Bu da aradaki kalori farkının vücutta yağ olarak de.polanmasına neden olur.
Şişmanlık vücutta fazla yağ birikmesidir. Bu yağ, yağ hücrele.rinin büyümesi ve sayıca artması sonucu, vücutta toplanır. Diyet ve egzersiz bu yağın yakılmasına, yağ hücrelerinin küçülüp bo.şalmasına neden olur. Yağ hücreleri süngere benzetilebilir. Diyet.le sünger sıkılıp içindeki yağ dışarı atılmakta ancak sünger ser.best bırakıldığında tekrar yağ emerek eski durumuna gelmekte.dir.
Diyet sonrasındaki ara dönemde yağ depolarının tekrar dol.masına mani olmak gerekmektedir. Bu amaçla egzersiz pogramı sürdürülerek vücudun metabolik hızının düşmesine kısmen ma.ni olunur. Egzersiz sırasında ve egzersiz bittikten sonra da meta.bolik hız yüksektir. Bu egzersizin kısa dönemdeki yararıdır. Uzun dönemde ise egzersiz sayesinde kişinin kas yapısı gelişir. Metabolik hız da kas miktarıyla orantılı olarak artar. Böylece din.lenme halinde bile yakılan kalori miktarı yüksek olur.
Önerdiğimiz diyet ve egzersiz programı ile bu ara dönemi ra.hat geçirmeniz sağlanabilir.
Kısıtlı diyet sırasında aşırı derecede sıkı bir diyet uygulanmadı.nız. Zaman zaman ise çok çekici gelen bazı yiyecekleri tatma şan.sınız da olduğu için uygulanan diyet tam bir kıtlık diyeti değil.dir. Bu kısıtlı diyet programından serbest yemek şekline geçiş ko.lay olur. Diğer taraftan özel yiyeceklerin ve aşırı kalori kısıtlama.sının uygulandığı diyetlerden normale geçiş ise çok tehlikelidir. Genellikle kıtlıktan ziyafete geçiş şeklindeki bir tepki ortaya çı.kar. Bu da verilen kiloların hızla geri alınmasına yol açar.
Amaçlanan kilo kaybına erişildiğinde kısıtlı diyet dönemi so.na erer ve ara döneme geçilir.
yaaa needeyim çay içiyorum fincanını iki günde zor alıyor masadan
kahve falına gıcığı mı var nedir içer içmez tepemde bitiyor karı alayım mı diye
babamı hastaneye yatırmışlar tedavi olacak sonrada böbrekten taşı alacaklar kızlar neyse aradım yatmış hastaneye annem bugün geliyo bize hemen yemek yaptım tavuksuyu çorba köfte patates kızarttım etrafı derledim topladım filan ancak geldim
kahve fincan takımı kısıtlı sayıdadır belkideee
Ben de haftaya perşembe gecesi yola çıkıyorum denizliye doğru...
Cumartesi akşam ancak eve döneceğim ve sokaklarda nasıl dikkatli besleneceğim diye düşünmeye başladım...:26::26::26:
canım benim benim karın ağrısı olmazdı ama her adet döneminde karnımda vede gögüslerimde şişme olurdu.biraz ozaman ağrırdı..ama normal regli sancısı kadar şiddetli yada rahatsız edici değildi...ya ben bişey merak ediyorumda soram annelere barim :26: şey şimdi ilk hamile kaldığınız ay regl olmuyorsunuzya mesela regl dönemi geldi hamilesiniz reg olmuyosunuzya o zaman regl zamanı karnınızda ağrı oluyormu. regl belirtileri oluyormu yani. regl belirtileri olup regl olmuyormusunuz :26: nasıl oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?