60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

offffffffffff yaaaaaaaaaaa sendemi dondurma yedin ne yaptın ya bende yedim dayanamadım hemen hemen hergün yiyorm ya bu aralar

lunapienacım sağol bitanemmm darısı kilo vermek isteyen herkesin başınaa amiiiiiiinnn
Olan olmuş iki koşar yakarsın tatlım kafana takma

nisaaa çok kararlı görüyorum seni , tebrik ederim bu hızla 1-1.5 ayda verirsin kilolarını bence..

teşekkürler canım...ben de yarın sabah kahvaltıda çilek yoğurt vs.yiyeyim bari...şakkıdı

hacercim ne diyeti kendine gel...:mymeka: böyle çok iyisin... yerimseniben biz senin yerine yaparız...ben de ileride yaparsam diye kopyaladım...teşekkürler...:1hug:

aynen öyle canımcım bırakamıyooom ben bu topiği,bağımlısı oldum..:)58 kiloyum ama 55 de olsam hiçbiyere gitmiycem işteeee:):)

gidersen de bulur getiririz canım benim hiç sensiz olur mu...:asigim:

duygucum çok geçmiş olsun...umarım oğlun iyileşmiştir...kiloda vermişsin tebrikler...

Ben sabahları meyve yiyorum , gün boyu oturarak çalıştığım için kepekli ekmek falan yemek istemiyorum kahvaltı bile olsa , proteini de öğlen alıyorum yoğurt yada et olarak az miktarda , ara öğünlerde farklı meyve , akşam hiçbişe yemiyorum acıkırsam meyve yine..
Böyle kendimi daha rahat hissediyorum , diğer türlü çok sağlam kahvaltı edip öğleni akşamı kısarak kilo veremiyorum çok denedim olmadı..
Benim için ideal akşam yememek , sabahta meyve yemek (genelde şeftali yada elma)

hacerciğim çok doğru söylüyorsun aslında...senin yazını okuduktan sonra annemle konuştuk da annem de onda ne var evde yaparım dedi...sen sütü paket sütlerden mi alıyorsun? eskiden sütçüler olurdu ya artık kalmadı sanırım...

nisaacım üzüldüm canım...Allah bir daha yaşatmasın... evet aslında mümkün olduğunca doğal şeyler yiyip içmeliyiz...ama artık pek mümkün değil herhalde meyve; sebzenin bile doğalı kalmadı nerdeyse...:çok üzgünüm:

amin cnm evt herseyde hormon var artık hormonsuz bise kalmadı benden uyarı mümkün oldğunca hazır gıdalar ve hormonlu zamansız sebze ve meyvelerden uzak durun derim

derincim kızma hemen yaa bu hafta mezuniyetim var ondan yapayım demiştimm
ben ailemin yanında yiyorum yoğurdu genelde, yani onların oturduğu evde
ben hafta içleri üniversitede olduğumdan yoğurt falan yapamam :roflol:
burada hala doğal inek sütü bulmak mümkün, annem de kendimi bildim bileli yoğurdu kendisi yapar
o yönden çok şanslıyım annem sağolsun :asigim:
ama paket sütlerden de olur neden olmasın
onlarda da katkı var ama ne yapalım
herkes köye mi taşınsın :roflol:

bu da benim zayıflama hikayem canlarım:
ben okuma yazma bilmeyen bir baba ve 3 yıllık ilkokul bitirmiş bir annenin son yani 3. çocuğuyum.
çok zayıf bir çocuktum,taaki ergenlik dönemime kadar..ergenlikle birlikte hızla kilo almaya başladım..lisedeyken oldukça şişmandım;oldukça diyorum çünkü kaç kiloydum bilmiyorum..tartılıp kilomu öğrenmek aklıma bile gelmiyodu!!size çok garip gelecek ama o dönemde diyet kelimesi pek duyulmamıştı!!
ve ben üniversiteye başladım..ilk yılımda epey kilo aldım,sanırım 80 lere dayandım..hala basküle çıkmak aklıma gelmiyordu..sadece kıyafetlerimden anlıyordum kilo aldığımı ya da verdiğimi..hoş,çoğunun beli lastikli olduğu için çok da önemli değildi kilo almak ya da vermek!..hem hiç kimse bana kilo vermelisin de demiyorduki.. ikinci sınıfta kilo vermeye başladım ve 70 kiloyla üniversiteden mezun oldum..
mezun olduğumun 6. günü en büyük aşkımla tanıştım(şu an 15 yıllık eşim)
yeterlilik sınavını aynı yıl kazanıp tayin beklemeye başladım..bu arada babam kanser hastasaydı ve kurtuluş ümidi yoktu..tayinim çıktığı gün babamı kaybettimbabamın yedisini okutup görev yerime yola çıktım..ilk görev yerim diyarbakıra 90 km uzaklıkta bir ilçenin 7 km uzağındaki bir dağ köyüydü..binbir zorlukla köye ulaştım;yol yok,su yok,otobüs yok,bakkal yok..hatta tuvalet yok!!ve ben 19 yaşında(ilkokula 5 yaşında başlayıp hiç ara vermezseniz böyle oluyor) bir kız çocuğu müdür yetkili olarak göreve başladım..ne çetin şartlar,ne terör,ne de imkansızlıklar yıldırabildi beni..çalışmak ve ayaklarım üzerinde durmak zorundaydım..tabiki böyle bir durumda kilo insanın aklına bile gelmiyor..
bu arada ben büyük aşkımla nişanlandım çok sade bir törenle..o zaman farkettim kilomu..kendimce dikkat ettim yediklerime ve 70 kiloya düştüm!allahım nasıl da zayıf hissediyordum kendimi!manken gibiydim kendimce:)düğün hazırlıkları sırasında o karmaşayla yine kilo verdim ve ben 64 kilo ile gelin oldum:)bu arada benim tayinim istanbula çıkmıştı,eşim ise tayin bekliyordu..düğünden sonra istanbuldaki bir hotele gittik,2 gün kaldık ve kiralık ev aramaya başladık..çok güzel bir ev bulduk ve yerleştik..işte herşey yoluna girmeye başlamıştı amaaa olmadı2 ay sonra eşimin tayini erzuruma çıktı!ben de eş durumundan erzuruma gittim!!evliliğimizin 5. ayında bir dışgebelik geçirdim,çok zor günlerdi;22 gün hastanede yattım..artık hamilelikten deli gibi korkuyor ama bir o kadarda anne olmak için yanıp tutuşuyordum!..2 yıl sonra hamile kaldım,ilk muayenede kilom 67 idi..hızla kilo aldım ve doğuma tam 100 kilo ile girdim..bebeğim 15 aylık olduğunda ben tam 85 kiloydum!!birgün büyük ablam-ki 90 ların sonunda kilosu vardı..-sen de zayıf olamazsın,bizim ailecek yapımız bu,dedi..hayır,böyle olmayacak ben bu yapıyı bozacağım dedim ve o gün diyete başladım...ama ne diyet!!!sabah bi dilim uno diyet ekmek,domates, salatalık öğlen:yeşil salata akşam:sebze yemeği hepsi bukadar..spor yok,yürüyüş bile yok...ve ben martın birinde 85 kilo ile başladığım diyeti 31 mayısta 65 kilo ile bitirmiştim!!!3 ay boyunca birkez bile kaçamak yapmadım..hatta hiç unutmam;kurban bayramıydı..ben bayram için evde baklava ve börek yaptım,öyle güzel koktuki..ama tadlarına bile bakmadım(
bu kilomu üç aşağı beş yukarı 2. hamileliğime kadar korudum vee ikinci kez hamile kaldım!ne oldu,nasıl oldu ben bile anlayamadan yine 98 kilo ile doğuma girdim..küçük oğlumu da 15 ay emzirdim..ufaklık 2 yaşındaydı ve yine 86 kiloydumama artık daha aklım başımdaydı!!tam bir bunalım yaşamaya başladım..eşim 1.80 boyunda ve manken ölçülerinde üstelik çok da yakışıklı bir adamdı..ama ya ben??kendimi onun yanına yakıştıramıyor,sürekli birarada görünmemek için çaba sarfediyordum!!!
çok önemli bir karar aldım!hayır ben şişman bir insan olarak kalmak ve yaşamak istemiyordum..
önce bir plan yaptım:artık 30 umu geçmiştim,hızlı kilo kaybı benim vücudumu perişan ederdi!çok yavaş ama çok sağlıklı kilo vermeliydim..fazla kilolarımdan azar azar kurtulmalıydım..
ben de öyle yaptım:fazla kiloları 5 er 5 er vermeye karar verdim..ve uygulamaya geçtim;diyet ve yürüyüşle 5 kilo verip yaklaşık bir yıl o kilomu korudum..(bu arada yaşam stilimi değiştirdim:çok bakımlı bir kadın oldum;öyle ki son 5 yıldır aynı kıyafeti asla 2 gün üstüste giymedim,manikürsüz,ojesiz bigün bile işe gitmedim:))

bu durum taaa ki bir ay önceye kadar böyle devam etti..vee bir ay önce 63 kilo iken,tamamen tesadüf eseri sizlerle tanıştım:)hayatımın en keyifli 5 kilosunu sizinle verdim..vee şu anda 58 kiloyum...hedefim 55 ama ben sizinle birlikte oldukça istersem 50 kiloya bile düşebileceğime eminim...
ben hayatım boyunca bu kadar güzel insanı birarada görmedim...iyiki varsınız kızlar...varlığınızla dünyaya anlam katıyorsunuz...SıZı, HEPıNıZı SEVıYORUUUUUMMM...

.

ablam senin hikayende azmin zaferi. Ergenlikten bu yana kilolu olup ve iki kere hamile kalıp 90'lı kilolarda doğuma gidip daha sonra sağlıklı ve bilinçli bir şekilde 58 kiloya düşmek çok güzel bişey. Ablam duygular karşılıklı burda. Bende herkesi seviyorum azimli ablam

ablacım inanamıyorum ya okurken bir tuhaf oldum zor olmuş ama güzel oldu be ablacım sonuç bizde seni çok sewiyoruz motivasyon kraliçemiz ii ki sende warsın bizde seni çok sewiyoruz :1hug:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

selam kızlar ben pazardan yeni eve geldim
bişeyler buldum aldım yarın için.yarın bol bol foto çekilirim facebooka eklerim

bütün resimlerini at lüffeeennn merak ediyorum senii eminim çoook güzel olmuşsundur güzel arkadaşımmm :1hug:

bu arada nane deki kalsiyum sütte yoğurtta bile yokmuş kızlar bol bol taze nane tüketin sizden ricam budur ayrıca sindirimi hızlandırıyor

ayrıca nane aldığınız tüylerin daha zayıf ve daha geç çıkmasını sağlar süprizzzzz

ya ben naneye bayılıyorum ama sanki boğazımda bi elek var ve bütün naneler boğazımda takılıp kalıyo senağlama bi ara rondodan geçirip yemeyi başarmıştım.yine öyle yapalım barii bu güzel bildilerden sonra illaki yemek lazım dimi amaaaa a.s

ben hep hep yiyorumkiii hatta bu sabah kahvaltımı yoğurt ve meyveyle yaptım yoğurduma bugün bide öğütülmüş keten tohumu kattım 1 kaşık çok güzel oldu çook cokacimcoook

hoşgeldin canım benim emin ol burda istediğin 5 kiloyu hemen vereceksin bizi takip et yeter tatlımmm kaydirigubbakcemile5 bide bana kilonu boyunu ve ulaşmak istediğin kiloyu verirsen listeye ekleriz senide a.s.

evt daha önceden okumustum bunu yanlız evdeki kendi yaptığımız yoğurttan yesek olmazmı acaba

valla ben ne yoğurt yapmayıo biliyorum nede burda süt bulabiliyorum.bi kere denedim yoğurt yapmayı hayatımda ondada yoğurt değil ayran oldu :roflol:

ben bu sefer yörsan aldım ve gerçekten çok beğendim.ya sütaş ya yörsan alıyorum ve sek i hiiç tavsiye etmiyorum :dilcikar:

sabah sabah gözlerim doldu be canım ablam.azmin zaferi sensin işte BENDE , BİZDE SENİ ÇOOOK SEVİYORUZ İYİKİ VARSIN ABLACIMMMM senağlama a.s.

GÜNAYDIN SABAH ŞEKERLERİMM (kimse yokmu ne CADIARZU ) NEYSE GELCEKSİNİZ NASIL OLSA.BU SABAH DÜN AKŞAM YEDİĞİM DONDURMAYI ERİTMEK İÇİN VE DÜN AKŞAM ÇOK AZ YAPABİLDİĞİM SPORU TELAFİ ETMEK İÇİN YOLU ÇOK KOMİK Bİ ŞEKİLDE UZATTIM VE 1 SAATTE GELDİM İŞE (normal yolum taş çatlasın 15 dak sürüyo kaydirigubbakcemile3 )
SONRAAA GELDİM İŞİME LİGHT YOĞURDUMLA KETEN TOHUMU KARIŞTIRDIM ÖNCE ONU YEDİM.SONRA 4 KAYISI 6 ERİKLE GÜZEL Bİ KAHVALTI YAPTIM cokacimcoook ÇOK ZEVKLİYMİŞ BÖYLE HAFİF FAKAT GÜZEL Bİ KAHVALTI YAPMAK yerimseniben
ÜZERİMDE Bİ AĞIRLIK VAR BUGÜN BİRAZ AMA GEÇER HERALDE BİRAZDAN ÇOK SAÇMA RÜYALAR GÖRÜP ÇOOK GERGİN UYANDIM kafamçokkarıştı İŞTE BÖYLE KIZLAR.HADİ UYANINDA GELİN ARTIK PC BAŞINA ÇOK ÖZLETMEYİN KENDİNİZİ CANLARIMMM a.s. Şeniz

iyi haftasonlarııııı

kahvaltım : yarım simit, 1 kupa şekersiz adaçayı, yarım k.k. tuzsuz peynir, bol domates, salatalık ve maydanoz + 1 dalından kopardığım kayısıyı yedim :teytey:

mavibenekçim çok güzel anlatmışsın a.s. yaşadığın zorlu koşullara direnen yılmayan sen şuncacık kiloyu mu veremiycektin , tabiki hayır , tebrik ederim canım süprizzzzz

sarıcacı çok iyi yapıyomuşsun ya bravo , ben süt ve süt ürünlerinden nefret ediyordum düne kadar , bebekken çok fazla süt ve tek yünlü calsiyum ağırlıklı beslenme nedeniyle belimde çıban çıkmış doktor calsiyum fazlalığı çok bu çocuğa ne yediriyosunuz siz demiş annem de saymış sabah 1 tabak süt-ekmek doğrama , öğlen sütlü un bulamacı , akşam sütlü pirinç nişastası yatarken 2 bardak süt !! :1shok:
Doktor tabi anneme saymışta saymış :mymeka: annem başını öne eğerek gelmiş eve sütü azaltmaya çalışmış bu seferde hepten soğutmuş beni sütten şu an 26 yaşındayım ilkokulda zorla içiriyolardı cuma günleri 20 yıldır ağzıma süt koymadım.. Peynir ve yoğurdu az da olsa tüketmeye çalışıyorum , sütlü tatlıları seviyorum ama sonuçta onlar tatlı dimi? Aslında süt kadar yararlı bişey yok ama işte bu kokusu beni mahfediyor , hamile kalırsam gözümü kapayıp içicem ama.. :CüvCüv: Bu arada bende yörsanı kullanıyorum yoğurtta memnunum ama acaba hangi marka yoğurt daha güzel , bir ara danone aldım kalıp gibi onun yoğurdu çok güzel ama katkı maddesi işte çok fazla mı değil mi derken bıraktım.

Hepinize iyi hafta sonları diliyorum kızlar..
Ben sabah 2 saat spor yaptım
Kahvaltımda da şeftali vardı , şu anda da erik yiyorum baya bi yedim..

Son düzenleme:
merhaba herkese;

mavibenek ablam kutluyorum seni azmin örneğisin

ben bugün bir daha giremem heralde topiğe malum h.sonu gezmeler tozmalar beni bekler....

akşam salata ve çorba yedim sadece sonra 5-6 tane çilek yatare-ken de 1 bardak light süt içtim ve 1 saat kendimce spor yaptım lahana yağımla....
sabah 2 dilim kepekli ekmek 1 yumurta yedim
az önce de 1 kase kiraz ama çok açım bakalım inşallah bugün çok abartmam.

herkese sabirlı iradeli h.sonları diliyorum

muckkkkk

durcheinandırcııım,saram,pırlantam,Q kızzz...sağolun canlarım...:)güzel düşünceleriniz çoook mutlu etti beni..hepimiz olmak istediğimiz görüntüye sağlıkla kavuşuruz inşallah.. :1hug:

benekli ablam yaa çok duygulandım bukadarmı güzel anlatılır ya bizde seni çok seviyoruz hayat hikayenle bile bizi motive ediyorsun iyiki varsınnn canımm:1hug:​

authorum..esram..teşekkürler canlar :1hug: bizim topiğimizin en güzel tarafı da bu işte!!samimi,sıcak ve tam bir dayanışma ve paylaşım var burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…