- 28 Temmuz 2008
- 200
- 1
- 296
bu da benim zayıflama hikayem canlarım:
ben okuma yazma bilmeyen bir baba ve 3 yıllık ilkokul bitirmiş bir annenin son yani 3. çocuğuyum.
çok zayıf bir çocuktum,taaki ergenlik dönemime kadar..ergenlikle birlikte hızla kilo almaya başladım..lisedeyken oldukça şişmandım;oldukça diyorum çünkü kaç kiloydum bilmiyorum..tartılıp kilomu öğrenmek aklıma bile gelmiyodu!!size çok garip gelecek ama o dönemde diyet kelimesi pek duyulmamıştı!!
ve ben üniversiteye başladım..ilk yılımda epey kilo aldım,sanırım 80 lere dayandım..hala basküle çıkmak aklıma gelmiyordu..sadece kıyafetlerimden anlıyordum kilo aldığımı ya da verdiğimi..hoş,çoğunun beli lastikli olduğu için çok da önemli değildi kilo almak ya da vermek!..hem hiç kimse bana kilo vermelisin de demiyorduki..ikinci sınıfta kilo vermeye başladım ve 70 kiloyla üniversiteden mezun oldum..
mezun olduğumun 6. günü en büyük aşkımla tanıştım(şu an 15 yıllık eşim)
yeterlilik sınavını aynı yıl kazanıp tayin beklemeye başladım..bu arada babam kanser hastasaydı ve kurtuluş ümidi yoktu..tayinim çıktığı gün babamı kaybettimbabamın yedisini okutup görev yerime yola çıktım..ilk görev yerim diyarbakıra 90 km uzaklıkta bir ilçenin 7 km uzağındaki bir dağ köyüydü..binbir zorlukla köye ulaştım;yol yok,su yok,otobüs yok,bakkal yok..hatta tuvalet yok!!ve ben 19 yaşında(ilkokula 5 yaşında başlayıp hiç ara vermezseniz böyle oluyor) bir kız çocuğu müdür yetkili olarak göreve başladım..ne çetin şartlar,ne terör,ne de imkansızlıklar yıldırabildi beni..çalışmak ve ayaklarım üzerinde durmak zorundaydım..tabiki böyle bir durumda kilo insanın aklına bile gelmiyor..
bu arada ben büyük aşkımla nişanlandım çok sade bir törenle..o zaman farkettim kilomu..kendimce dikkat ettim yediklerime ve 70 kiloya düştüm!allahım nasıl da zayıf hissediyordum kendimi!manken gibiydim kendimce:)düğün hazırlıkları sırasında o karmaşayla yine kilo verdim ve ben 64 kilo ile gelin oldum:)bu arada benim tayinim istanbula çıkmıştı,eşim ise tayin bekliyordu..düğünden sonra istanbuldaki bir hotele gittik,2 gün kaldık ve kiralık ev aramaya başladık..çok güzel bir ev bulduk ve yerleştik..işte herşey yoluna girmeye başlamıştı amaaa olmadı2 ay sonra eşimin tayini erzuruma çıktı!ben de eş durumundan erzuruma gittim!!evliliğimizin 5. ayında bir dışgebelik geçirdim,çok zor günlerdi;22 gün hastanede yattım..artık hamilelikten deli gibi korkuyor ama bir o kadarda anne olmak için yanıp tutuşuyordum!..2 yıl sonra hamile kaldım,ilk muayenede kilom 67 idi..hızla kilo aldım ve doğuma tam 100 kilo ile girdim..bebeğim 15 aylık olduğunda ben tam 85 kiloydum!!birgün büyük ablam-ki 90 ların sonunda kilosu vardı..-sen de zayıf olamazsın,bizim ailecek yapımız bu,dedi..hayır,böyle olmayacak ben bu yapıyı bozacağım dedim ve o gün diyete başladım...ama ne diyet!!!sabah bi dilim uno diyet ekmek,domates, salatalık öğlen:yeşil salata akşam:sebze yemeği hepsi bukadar..spor yok,yürüyüş bile yok...ve ben martın birinde 85 kilo ile başladığım diyeti 31 mayısta 65 kilo ile bitirmiştim!!!3 ay boyunca birkez bile kaçamak yapmadım..hatta hiç unutmam;kurban bayramıydı..ben bayram için evde baklava ve börek yaptım,öyle güzel koktuki..ama tadlarına bile bakmadım (
bu kilomu üç aşağı beş yukarı 2. hamileliğime kadar korudum vee ikinci kez hamile kaldım!ne oldu,nasıl oldu ben bile anlayamadan yine 98 kilo ile doğuma girdim..küçük oğlumu da 15 ay emzirdim..ufaklık 2 yaşındaydı ve yine 86 kiloydum ama artık daha aklım başımdaydı!!tam bir bunalım yaşamaya başladım..eşim 1.80 boyunda ve manken ölçülerinde üstelik çok da yakışıklı bir adamdı..ama ya ben??kendimi onun yanına yakıştıramıyor,sürekli birarada görünmemek için çaba sarfediyordum!!!
çok önemli bir karar aldım!hayır ben şişman bir insan olarak kalmak ve yaşamak istemiyordum..
önce bir plan yaptım:artık 30 umu geçmiştim,hızlı kilo kaybı benim vücudumu perişan ederdi!çok yavaş ama çok sağlıklı kilo vermeliydim..fazla kilolarımdan azar azar kurtulmalıydım..
ben de öyle yaptım:fazla kiloları 5 er 5 er vermeye karar verdim..ve uygulamaya geçtim;diyet ve yürüyüşle 5 kilo verip yaklaşık bir yıl o kilomu korudum..(bu arada yaşam stilimi değiştirdim:çok bakımlı bir kadın oldum;öyle ki son 5 yıldır aynı kıyafeti asla 2 gün üstüste giymedim,manikürsüz,ojesiz bigün bile işe gitmedim:))
bu durum taaa ki bir ay önceye kadar böyle devam etti..vee bir ay önce 63 kilo iken,tamamen tesadüf eseri sizlerle tanıştım:)hayatımın en keyifli 5 kilosunu sizinle verdim..vee şu anda 58 kiloyum...hedefim 55 ama ben sizinle birlikte oldukça istersem 50 kiloya bile düşebileceğime eminim...
ben hayatım boyunca bu kadar güzel insanı birarada görmedim...iyiki varsınız kızlar...varlığınızla dünyaya anlam katıyorsunuz...SİZİ, HEPİNİZİ SEVİYORUUUUUMMM...
.
bravoooooalkisalkisalkis:lepi::sm_cool:alkisalkisalkis:teytey::hooray::hooray: