sen şu anda benim ideal kilomdasın ayn zamanda kendinin de ideal kilosundasın yahuuuu
50 çok düşük olur 55 yeterli bence bmi lar aynı düzlemde o yüzden o kadar düşme bence
teşekkür ederimmm canım benimm ben de senin öğlen yemeğine bayıldımmm afiyet olsunn
hu huuuuuuuuuuuuuuu:86::86::86::86::86:
ara öğün
1 dilim çavdar ekmeği 1 tk salça
öğle yemeğim
5yk z.yağlı bakla
3yk yoort
1 dilim çavdar ekmeği
5,5 aydır ilk kez kaçamaksız bir pazar geçiriyorummmm inşallah başarıcammm:86::86::86::86: bugün şimdilik tek kaçamağım az önce yemekten sonra canım tatlı bişey istedi ve 1 adet hoşbeş yedim (1 tanesi parmak kadar bi gofret biliyosunuzdur ve hesaplamalarıma göre 25-30kl)
uykum geldi yaaa
yatsam mı acaba birazz
benim de bu aralar böyle öğle yemeğinden sonra bir ağırlık çöküyor böyle
benim de bu aralar böyle öğle yemeğinden sonra bir ağırlık çöküyor böyle
bende de öyle oluyor biraz önce öğle yemeğimi yedim uykum gelince de bir sütlü nescafe yaptım
kuzuların birini gönderiyorum hemen sana,uyku muyku kalmaz:90:evdeyim ya sıkıldım bir de dışarı çıkmak da istemiyom üşeniyom,,
ne zormuş evde olmak, o kadar alışmışımki çalışmaya, hafta sonu ise gezmeye evde olunca bastırdı uykuu
Oyy anamm oyyyyy,çokk yoruldum,hala iş bitmedi,hoş iş hiç bitmezde..sırt kemiklerim ağrıdı iyice..ama bahar temizliğim süper oluyo,dip temel..zaten yarında akraba günü bende..şöyle güzel pasta,börek,kurabiye v.s. Tarifleri olan varsa alabilirim canlar..
kuzuların birini gönderiyorum hemen sana,uyku muyku kalmaz:90:
hemennn
çok teşekkürler canım ilgilendiğin için..aslında kafamda belirlediğim tarifler var biraz ama yinede akıl akıldan üstündür..tariflerini incelicem..bir kızın birde oğlun var sanırım,maşallah ikizler mi yoksa?sosyete mantısı
.
.
.
Malzemeler ; 4 kişi için
.
3 tane hazır yufka,
.
1/2 kg kıyma,
.
1 tane kuru soğan,
.
2 yemek kaşığı salça,
.
1/2 su bardağı sıvı yağ
.
1/2 su bardağı su
.
2 kase yoğurt
.
3 diş sarımsak
.
Tereyağ
.
Tuz, karabiber, pul biber ve nane
.
.
Ilkönce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştırın. Kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz, karabiber ekleyerek yoğurun.
.
Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve + şeklinde keserek dörde bölün. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyarak sigara böreği gibi sarın ve tekrar kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip tepsiye dizin.
.
Kalan su ve yağı, hepsinin üzerine gezdirin. Orta sıcaklıktaki (150-180 derece) fırında kızartın.
.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.
.
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz. Hafif mayhoş bir tat verir.
.
Afiyet olsun......
Buzlu pasta--sosyete pastasi (şu ikinci isim cok soguk geliyor bana oyuzden buzlu pasta demeyi tercih ediyorum :d )
malzemeler: 1 paket krem santi,1 sb süt,2 paket bebe biskuvisi,2 yumurta,1 sb toz seker,1 paket vanilya,damla cikolata yada findik ceviz,meyve (seftali,çilek,üzüm,portakal,muz,kavun---benim favorim seftali :d )
1 sb süt ile krem santiyi hazirliyoruz..2 yumurta kirip 1 sb tozsekeri,vanilyayi ilave edip gene cirpiyoruz..sonra içine bebe biskuvilerini kirip atiyoruz..hangi meyveyi kullanicaksak onu kücük kücük dograyip içine atiyoruz..damla cikolatalarida içine atiyoruz..ve hepsini kariştiriyoruz..hooopp borcama koyup dogru buzlugaa :)) ben ilk seftalili yaptim..dünkünü kavunlu yaptim..ama seftali daha güzel oluyor
balparmak tatlısı
malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bard. şeker
1 paket margarin(oda ısısında)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
alabildiğine un
biraz irmik
şerbeti için: (10 dak. Kaynat)
3,5 su bard. şeker
3,5 su bard. Su
yarım limon
şeker ve yumurtayı çırp.irmik hariç diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yap.sonra hepsini parmak şeklinde yuvarla(ama gayet ince olsun çünkü çok kabarıyor)
ardından irmiğe bulayıp tepsiye aralıklı birşekilde diz. Tatlı fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuk şerbeti dök.
Buraya da bunlar yazılmaz ama dimi,özelden mi yazayım silipte
bakalım alıncada aynı şeyleri söyleyebilecekmisingönder gender istediğim o zaten benimmm
alırım geri vermem ama
incele mutlaka güzel tarifler,sağol nursena,ikiz değiller,kızım tam bugün 2 yaşını doldurdu doğum günümüz bugünçok teşekkürler canım ilgilendiğin için..aslında kafamda belirlediğim tarifler var biraz ama yinede akıl akıldan üstündür..tariflerini incelicem..bir kızın birde oğlun var sanırım,maşallah ikizler mi yoksa?
Bu arada öğle yemeğim:biraz patlıcan yemeği,üzerine yoğurt eşliğinde..ve ekmek..biraz geçiştirdim..şimdi balkonu yıkamaya gidiyorum,sonra perdeyi asmaya,sonra......diye devam eder gider...dünyanın işi hiiiç bitmez..
Nazendecim canım çok teşekkür ederim..dikişlerim alındı ama maalesef apse yaptıbundan sonra ne olacak hiç bilmiyorum antibiyotiklere devam ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?