60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

sen şu anda benim ideal kilomdasın ayn zamanda kendinin de ideal kilosundasın yahuuuu
50 çok düşük olur 55 yeterli bence bmi lar aynı düzlemde o yüzden o kadar düşme bence

evet haklısın canım şu göbişim canımı çok sıkıyor aslında

oturduğum zaman böyle kat kat oluyor :2: mesela badi giydiğimde yan yağlarım da sırıtıyor o yüzden biraz daha versem diyorum ama ideal kilomda sayılırım şu göbişim olmasa

sporla gidecek inşallah canım çabalıyorum ben de inşallah hep beraber kurtuluruz bu fazla yağlarımızdan

bnde ara öğün yapmadım 3 4 yk bulgur pilavı 1 kase cacık yidim içtim canım felaket ötesi tatlı istiyo ama yiyemem sirkeli su içmiştim sabah boşuna içmiş olurum hoüff

neruşum ben bayılıyorum baklaya afiyet olsun canım
salçalı ekmeği ben de çok severim hele bide ev salçaları tadından yenmiyo üzerine de kuru nane serperim bazen afiyet olsun canım tekrardan
ben de sınavlara hazırlanıyorum açıköğretim felsefe 1. sınıftayım ilk sınavım iyi geçti 2 hafta sonra sınavım var ders çalıştığım için kendimi çok sıkmıyorum o yüzden arada neler yedim neler
ama artık dikkat edeceğim

Oyy anamm oyyyyy,çokk yoruldum,hala iş bitmedi,hoş iş hiç bitmezde..sırt kemiklerim ağrıdı iyice..ama bahar temizliğim süper oluyo,dip temel..zaten yarında akraba günü bende..şöyle güzel pasta,börek,kurabiye v.s. Tarifleri olan varsa alabilirim canlar..

evdeyim ya sıkıldım bir de dışarı çıkmak da istemiyom üşeniyom,,

ne zormuş evde olmak, o kadar alışmışımki çalışmaya, hafta sonu ise gezmeye evde olunca bastırdı uykuu
kuzuların birini gönderiyorum hemen sana,uyku muyku kalmaz:90:

hemennn

SOSYETE MANTISI
.
.
.
Malzemeler ; 4 kişi için
.
3 tane hazır yufka,
.
1/2 kg kıyma,
.
1 tane kuru soğan,
.
2 yemek kaşığı salça,
.
1/2 su bardağı sıvı yağ
.
1/2 su bardağı su
.
2 kase yoğurt
.
3 diş sarımsak
.
Tereyağ
.
tuz, karabiber, pul biber ve nane
.
.
İlkönce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştırın. Kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz, karabiber ekleyerek yoğurun.
.
Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve + şeklinde keserek dörde bölün. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyarak sigara böreği gibi sarın ve tekrar kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip tepsiye dizin.
.
Kalan su ve yağı, hepsinin üzerine gezdirin. Orta sıcaklıktaki (150-180 derece) fırında kızartın.
.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. Pulbiber ve Nane ile süsleyerek servis yapın.
.
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz. Hafif mayhoş bir tat verir.
.
Afiyet olsun......

buzlu pasta--sosyete pastasi (şu ikinci isim cok soguk geliyor bana oyuzden buzlu pasta demeyi tercih ediyorum )

malzemeler: 1 paket krem santi,1 sb süt,2 paket bebe biskuvisi,2 yumurta,1 sb toz seker,1 paket vanilya,damla cikolata yada findik ceviz,meyve (seftali,çilek,üzüm,portakal,muz,kavun---benim favorim seftali )

1 sb süt ile krem santiyi hazirliyoruz..2 yumurta kirip 1 sb tozsekeri,vanilyayi ilave edip gene cirpiyoruz..sonra içine bebe biskuvilerini kirip atiyoruz..hangi meyveyi kullanicaksak onu kücük kücük dograyip içine atiyoruz..damla cikolatalarida içine atiyoruz..ve hepsini kariştiriyoruz..hooopp borcama koyup dogru buzlugaa :)) ben ilk seftalili yaptim..dünkünü kavunlu yaptim..ama seftali daha güzel oluyor

balparmak tatlısı

malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bard. şeker
1 paket margarin(oda ısısında)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
alabildiğine un
biraz irmik

şerbeti için: (10 dak. kaynat)
3,5 su bard. şeker
3,5 su bard. su
yarım limon

şeker ve yumurtayı çırp.irmik hariç diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yap.sonra hepsini parmak şeklinde yuvarla(ama gayet ince olsun çünkü çok kabarıyor)
ardından irmiğe bulayıp tepsiye aralıklı birşekilde diz. tatlı fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuk şerbeti dök.

buraya da bunlar yazılmaz ama dimi,özelden mi yazayım silipte

çok teşekkürler canım ilgilendiğin için..aslında kafamda belirlediğim tarifler var biraz ama yinede akıl akıldan üstündür..tariflerini incelicem..bir kızın birde oğlun var sanırım,maşallah ikizler mi yoksa?

Bu arada öğle yemeğim:biraz patlıcan yemeği,üzerine yoğurt eşliğinde..ve ekmek..biraz geçiştirdim..şimdi balkonu yıkamaya gidiyorum,sonra perdeyi asmaya,sonra......diye devam eder gider...dünyanın işi hiiiç bitmez..

gönder gender istediğim o zaten benimmm

alırım geri vermem ama
bakalım alıncada aynı şeyleri söyleyebilecekmisingece gündüz uyku yok bi daha
incele mutlaka güzel tarifler,sağol nursena,ikiz değiller,kızım tam bugün 2 yaşını doldurdu doğum günümüz bugünoğlum ise 9 aylık

afiyet olsun,kolay gelsin

Nazendecim canım çok teşekkür ederim..dikişlerim alındı ama maalesef apse yaptı bundan sonra ne olacak hiç bilmiyorum antibiyotiklere devam ediyorum

merhaba kızlar
sabah kahvaltımda kociş için hazırladıım yumurtalı ekmeklerin az yaglısını yaptım kendim için
tam dört dilim yedim
:18::18::18::18::18:
ama ögleden sonra kaçamak yapmadım. sabah - ögle aramda 5-10 çilek yedim
öyleyin iki kepçe mercimek çorbası 1 dilim tam bugday ekmegi 2 kepçe az yaglı az bulgurlu pırasa yedim

az önce aramı da yaptım
8-10 çilek
evet çilekler abartı oldu ama cürümesinler diye bitiriyorum hemde kolayıma geliyor aralarda...
bu arada iki üç makina çamaşır yıkadım salonun yarısını süpürdüm kışlık büyük halımı kaldırıp yazlık küçük olanını serdim terasımı yıkadım fırçaladım mermerlerine kireç sökücü döküp agarttım terasın zeminini elime fırçaladım camlarını hortumla yıkadım duruladım
sonra yoliyi yıkadım duşta kucagımda yıkadıım için daha az stres oldu güzelce kurulayıp saldım şimdi bi köşede yalanıyoo
umarım tüy olayına biraz iyi gelir bu zira heryeri tüy oluyo mevsim değişiyo malum

neyse yolişin ardından bende duş aldım çilek aramı yaptım şimdi kalan işleri de halledicem aslında çok iş var mutfak ve banyoda temizlenmeli ama acayip üşeniyorum tatil günümde oturup dinlenmek istiyorum ama çok pis mutfak
neyse biraz daha çaba gösterip işi bitirip otursam hatta
oturmasam ben spor yapsam iyi olurdu ama evde iş vraken spor yapmak bana lüks geliyor ev işi de bi nev i spor dimi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…