- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
ayy iveet ne bilcez ya kaç gram yediğimizi bencede zor birdegram hesabı istiyo ama ne bilcez kaç gram yediğimiiziii,kullanması zorrr
Diyette serbest içecekler
Çay ve kahve kesinlikle yasaktır. Her türlü alkol de keza Öyle yasaktır. Bunun en baş sebebi içerdikleri kafeindir. Alkol ve kafeinler, pankreası uyarıcı etkiye sahiptir. Boş yere pankreası uyarıp insülin salgılanmasına sebep olurlar. Bu ise kanda bulunan şekerin düşmesine, elbette konumuzla ilgisi yönünden kandaki şekerin yağa çevrilip stoklanmasına sebebiyet verirler.
Burada belirtmeden geçemeyeceğim. Ülkemizdeki çay içme alışkanlığı, birçok yanlış sözde şifa bilgileri ile had safhadadır. Birçok insan çayın zayıflattığını, yağlan erittiğini bile düşünür. Halbuki özellikle koyu çaylar burada anlattığım gibi durduğu yerde insanı şişmanlatmaktadır.
İsteyen kendini denesin, yemekten sonra çay içmesinler. Şişkinlikleri olmadığını göreceklerdir.
Yemekten sonra içilen çay ve kahvenin hazmettirdiğine inanılır. Oysa insülin salgılanması olduğundan insan bir an açlık hissine kapılır, yani bu olay hazımla ilgili değil insülin salgılanmasıdır ve elbette şişmanlama habercisidir. Çayda benim bildiğim tek faydalı şey, manganez mevcuttur, ama bunu gerektiği kadar her şeyden sağlamaktayız. Şahsen ben çayın başka bir yararını bulamadım. Her şeye rağmen “çok tiryakiyim, bırakamam” diyorsanız, şekersiz ve abdest suyu cinsinden çok açık ve az içebilirsiniz. Yine çok kahve seviyorsanız, şekersiz ve kahvesi çok az katılmış, kafeinsiz kahve içebilirsiniz, tabii ki az miktarda.
Yine içecek konusu gelmişken söyleyelim; bazı diyetlerde yemekten önce çok su veya ortasında çok su gibi bazı yanlışlıklar mevcuttur. Ne yemekten önce, ne ortası, ne de sonrası su iyi değildir. Çünkü mide asitleri seyreleceğinden hazım güçlüğü yaşanır. Bu nedenle yemek üstüne sıvılar çok az içilmeli, mide bir iki saat sonra yükü azaldığında ve tam bu sırada metabolizmanın ihtiyaç duyduğu sırada alınmalıdır.
Deneyin, çok rahat edeceksiniz. Bu aynı zamanda abur cubur atıştırmaları da bertaraf edip su içilmesini sağlayacaktır. Bu arada diyeti bırakıp başka konulara da değiniyorum, ancak bunlar da diyetin sağlıklı uygulanması açısından elzemdir.
Sütte ve yoğurtta, ayranda yüksek oranda karbonhidrat olduğundan bu bölümde onlar da yasaklar arasındadır.
Kısaca hiç karbonhidrat yani şeker içermeyen ıhlamur, ada çayı, kuşburnu gibi tabii bitki
çayları içilebilir. Artık neyi severseniz.
Hiçbir meyve suyuna yer yoktur. Sadece su ve tabii aromasız maden sulan içilebilir.
gram hesabı istiyo ama ne bilcez kaç gram yediğimiiziii,kullanması zorrr
sen,nde benim gibi kilo başlangıcın çokmuştu. tebrikler vermişsin canım. hedefin 68 kilomuydu boyun kaç yağ oranıı biliyormusun. nasıl ne kadar sürede verdin kilolarını d,yetisyene gittinmi
Kızlar öğle yemeğimde ;
1 kase yoğurt çorbası
5-6 kaşık kadar kıymalı taze fasülye
bol salata
1 dilim tam buğday ekmeği yedim.
oğluma çiş eğitimine başladım sürekli onu takipteyim30 dk içinde 3 kez altına kaçırdı yarın bir ton çamaşır ve eşofman altı alacağım yoksa yetişemicem bu duruma. çocuk büyütmek ne zor şey :97:
sinirlyimde biraz offfffffffff
Çay ve kahve kesinlikle yasaktır. Her türlü alkol de keza Öyle yasaktır. Bunun en baş sebebi içerdikleri kafeindir. Alkol ve kafeinler, pankreası uyarıcı etkiye sahiptir. Boş yere pankreası uyarıp insülin salgılanmasına sebep olurlar. Bu ise kanda bulunan şekerin düşmesine, elbette konumuzla ilgisi yönünden kandaki şekerin yağa çevrilip stoklanmasına sebebiyet verirler.
Burada belirtmeden geçemeyeceğim. Ülkemizdeki çay içme alışkanlığı, birçok yanlış sözde şifa bilgileri ile had safhadadır. Birçok insan çayın zayıflattığını, yağlan erittiğini bile düşünür. Halbuki özellikle koyu çaylar burada anlattığım gibi durduğu yerde insanı şişmanlatmaktadır.
İsteyen kendini denesin, yemekten sonra çay içmesinler. Şişkinlikleri olmadığını göreceklerdir.
Yemekten sonra içilen çay ve kahvenin hazmettirdiğine inanılır. Oysa insülin salgılanması olduğundan insan bir an açlık hissine kapılır, yani bu olay hazımla ilgili değil insülin salgılanmasıdır ve elbette şişmanlama habercisidir. Çayda benim bildiğim tek faydalı şey, manganez mevcuttur, ama bunu gerektiği kadar her şeyden sağlamaktayız. Şahsen ben çayın başka bir yararını bulamadım. Her şeye rağmen “çok tiryakiyim, bırakamam” diyorsanız, şekersiz ve abdest suyu cinsinden çok açık ve az içebilirsiniz. Yine çok kahve seviyorsanız, şekersiz ve kahvesi çok az katılmış, kafeinsiz kahve içebilirsiniz, tabii ki az miktarda.
Yine içecek konusu gelmişken söyleyelim; bazı diyetlerde yemekten önce çok su veya ortasında çok su gibi bazı yanlışlıklar mevcuttur. Ne yemekten önce, ne ortası, ne de sonrası su iyi değildir. Çünkü mide asitleri seyreleceğinden hazım güçlüğü yaşanır. Bu nedenle yemek üstüne sıvılar çok az içilmeli, mide bir iki saat sonra yükü azaldığında ve tam bu sırada metabolizmanın ihtiyaç duyduğu sırada alınmalıdır.
Deneyin, çok rahat edeceksiniz. Bu aynı zamanda abur cubur atıştırmaları da bertaraf edip su içilmesini sağlayacaktır. Bu arada diyeti bırakıp başka konulara da değiniyorum, ancak bunlar da diyetin sağlıklı uygulanması açısından elzemdir.
Sütte ve yoğurtta, ayranda yüksek oranda karbonhidrat olduğundan bu bölümde onlar da yasaklar arasındadır.
Kısaca hiç karbonhidrat yani şeker içermeyen ıhlamur, ada çayı, kuşburnu gibi tabii bitki
Hiçbir meyve suyuna yer yoktur. Sadece su ve tabii aromasız maden sulan içilebilir.
ıspanağı pırasayı bamyayı severim ama
semizotuna karşı pek istekli değilim
üye oldum siteye
bana günlük almam gereken kalorinin 2203 kalori olduğunu gösterdi
Hıımmm ben ayran çok içiyorum ne olcak şimdi ?
semizotu hastasıyım lakin burda kilosu 3,5 tl. biraz daha ucuzlasın öyle alıcam.
bunu nasıl hesaplaya bilirler ki
canım kaç yaşında oğlun
benim kızım 27 aylık ama ne zaman denediysem
itiraz etti nasıl alıştırıcam bilmiyorum:44:
kızzz neresi orasııııı??? kilo 3.5 olur mu yaffff semizotuu... allahın otu yaneee..burda demeti 50 kurusa satılıoo kocamann kocamann:44::44:
Yemekten sonra içilen çay ve kahvenin hazmettirdiğine inanılır. Oysa insülin salgılanması olduğundan insan bir an açlık hissine kapılır, yani bu olay hazımla ilgili değil insülin salgılanmasıdır ve elbette şişmanlama habercisidir. Çayda benim bildiğim tek faydalı şey, manganez mevcuttur, ama bunu gerektiği kadar her şeyden sağlamaktayız. Şahsen ben çayın başka bir yararını bulamadım. Her şeye rağmen çok tiryakiyim, bırakamam diyorsanız, şekersiz ve abdest suyu cinsinden çok açık ve az içebilirsiniz. Yine çok kahve seviyorsanız, şekersiz ve kahvesi çok az katılmış, kafeinsiz kahve içebilirsiniz, tabii ki az miktarda.
hoşgeldin canım hedef 68 se boyun uzun o zaman senin :26:
kızzz neresi orasııııı??? kilo 3.5 olur mu yaffff semizotuu... allahın otu yaneee..burda demeti 50 kurusa satılıoo kocamann kocamann:44::44:
canım benim urfa da 2 tl yani pahallı....
hayatım burası giresun maydonozun demetini bir ara 1,5 tl den alıyorduk. hatta marulda 2,5 tl ydi. şimdi semizotu yeni çıktı diye sömürüyorlar. bende almadım
ben fazla üstüne gitmedim zaten 3 yaşını doldurdu tuvaletini yaparsa ona sürpriz yapacağımı söyledim dün ikna oldu çişini yaptı bugünde kakasını yaptı ancak kilot ve eşofman altına ihtiyacım var yoksa ölcem sinirden. onu her çiş yapışında alkışlıyorum sevdiği şarkıları söylüyorum . eve önce o görmeden seveceği türden birkaç oyuncak al çiş eğitimine başlamadan sonra onlarla ödüllendirirsin. ben dün kepçe ile ödüllendirdim erkek çocuğu iştebabası da gelirken sürpriz yumurta alcak kakasını yaptığı için. ama arka arkaya 3 kez çiş yapınca sinir kat sayım arttı birden yatırdım az önce onu. yatarkende altını açmadım ilk önce biraz alışsın hissetsin yapmayı sonra gece alıştırmasına başlayacağım yavaş yavaş. çok sabır işi çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?