60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

tatlım ya benim içim şafak sayarken sen görrdümn 2. çizgiyi yaaaaa
tebrik ederim o kadar çok sevindim kiiiiiiii
darısı benim başıma inşallahhh

iki gündür açıköğretim sınavında gözetmenliğim vardıcimcime ile yaseminin sınavları nasıl geçti acaba
bugünkü kahvaltımı yazayım hemen
21 kuru üzüm
1 hurma
1 salatalık
2 ceviz içi
2 yeşil zeytin
1 buçuk dilim kepek ekmeği
1 kk peynir
1 kupa yeşilçay

şimdi öğle içinde tavuklu salata yapacağım koçiş yemek yemeyecekmiş çünkü ona kahvaltısını sınavdan geldikten sonra 11 de yaptırdım.:82::82::82:
bıldırcın yumurtası aldım normal yumurtayı yiyemiyom diyetisyen her gün için verdi ama yiyemiyom
inşallah bıldırcın yumurtasını yiyebilirim

besin değerleri çok kuvvetlidir canım faydası olur

ÇAVDAR UNLU POĞAÇA
Diyet gözlemelerden sonra bir de diyet poğaça yapayım istedim bu tarif de gayet güzel oluyor arkadaşlar üstelik kalorisi az olunca gönül rahatlığıyla yiyebiliyor insan,pek yakında bir de diyet pasta deneyeceğim,esmer şeker,kepekli un ve de light sütle acaba nasıl bir tadı olacak hemen paylaşacağım zaten sizlerle neyse gelelim poğaçaya
Malzemeler
1 su bardağı sıcak süt
Çok az sıvı yağ
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Çavdar unu
Buğday unu(çavdar unu kendini çok salıyor bu nedenle yarı çavdar yarı buğday unu koymak da fayda var arkadaşlarım)
içine ister peynir,ister salçalı sucuk koyun her ikisi de çok güzel oluyor,
Hazırlanışı
Süt,maya şeker ve tuzu

bey yapmadım tabee ama ilerde yapıcim. sadece örnek olsun diye verdim

Son düzenleme:
DİYET GÖZLEMELER
Etkinlik için bu gözlemeler, çay etkinliği diyoruz ama bu böyle sürerse hepimiz 200 kilo olucaz haberiniz olsun kızlar,bu yüzden de çay etkinliğine uyan ve de hamur işi tanımı da yapabileceğimiz,normal gözlemeler göre daha az kalori içeren az kilo aldıran bu diyet gözlemelerle çıkayım istedim karşınıza ,çook basit kızlar ılık suya,yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda toz şeker katıp,çavdar unu ekliyoruz,yalnız çavdar unu kendini çok saldığı için bi miktar da buğday unu katmak da fayda var,sonra mayalamaya bırakıyoruz,unlu zeminde mandalina büyüklüğünde parçalar alıp,pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz,ve bir yüzüne peynirli harçtan koyup,diğer yüzünü üstüne kapatıyoruz ve teflon tavada yağsız pişiriyoruz,sıcakken sıvıyağ sürüp servis ediyoruz,işte bu

[UN HELVASI(KEPEKLİ UN İLE)
17 Ekim 20081.618 2 defa yorumlanmış

Malzemeler
3 Su bardağı kepekli un
200 gr. tereyağı
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker

Yapılışı
Terayağını teflon tencerede eritin.
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Unun rengi dönüp, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Sıcak şerbetten yavaş yavaş ekleyin ve helva toparlanıncaya kuvvetlice karıştırın.
Helva iyice toparlanınca ocaktan alın, ağzını kapatın ve 15-20 dk kadar demlenmesini sağlayın.
Elinizle veya kaşık yardımıyla şekil vererek servis tabağına alın.

/B]

ölçüler çok biz kendimize göre ayarlarız. birde şeker yerine esmer şeker kullanılırsa daha iyi olur. belki acukta harnup pekmezi. şeker durumunu bence tadarak ayarlarsak daha iyi bulur bu miktar bece çok. tereyağıda daha kullanabiliriz

Son düzenleme:
[Malzemeler;

- ½ paket kepekli makarna

- 3 iri boy domates ( rondoda çekilmiş )

- 3–4 adet yeşil soğan

- 5–6 adet yeşilbiber

- 1 adet patlıcan

- 1 tatlı kaşığı kekik

- Tuz ve kırmızıbiber

Az suda haşlayıp makarnamızın suyunu çektirirken, soğan ve yeşilbiberleri kısık ateşte tava hafiften kavuruyoruz, kavrulan soğan ve biberin üzerine tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz patlıcanları, püre halindeki domatesleri, kekiği, tuzu ve kırmızıbiberi ekliyoruz ve tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sosun suyunu çekmesi için kapağı açıp çok az bir süre harlı ateşte tutuyoruz.

Haşlanmış olan makarnamızı tabağımıza alıp üzerine sosumuzu ekleyip afiyet ile yiyoruz.

/B]

[Fanışı Kepekli pizza:
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Mayayı ılık suda eritin. Kepekli unu hamur yoğurma kabına eleyin. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin. Mayalı su ve sıvıyağı ilave edip yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.

Hamuru unlu bir zeminde açın. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip fırından çıkarın. Üzerine kaşarpeynirinin yarısını, doğranmış dolmalık biberleri ve zeytinleri ilave edin . Tekrar fırına verip fırından çıkarılmasına 5 dakika kala kalan peyniri serpiştirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Kepekli pizza artık hazır, afiyet olsun.

Son düzenleme:
KEPEKLİ YUFKA EKMEĞİ

Malzeme:
2,5 su bardağı beyaz un
2,5 su bardağı kepekli un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için 1 su bardağı kadar un
Malzeme ile hamur yapılarak 2 saat dinlendirilir. 25 ad. beze yapılarak ilk yapılan beze hamur açılacak yer unlanarak oklava ile açılır. Aralarına un serpilerek tüm bezeler açılır ve teflon tavada iki tarafı kızarına kadar pişirilir.

kahvaltı
şekersiz çay
1 haşlanmış yumurta
2 dilimekmek beyaz peynir ve domates slatalık
bir çay kaşığı kadarda reçel

Hurmalı ve kakaolu kek malzemeleri
1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi 5 hurma 1 yumurta ~ 1 yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı kepekli un 1 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı karbonat 2 yemek kaşığı yağsız süt 20 gr margarin

Hurmalı ve kakaolu kek hazırlanışı
Hurmalı ve kakaolu kek:
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Isıya dayanıklı derin bir kaseyi margarin ile yağlayın. Tabanına daire şeklinde kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içi ile ufak küp doğradığınız hurmaları yağlı kağıdın üzerine alın. 1 yumurtanın sarısını yine ısıya dayanıklı başka bir kaseye alın. Vanilya ve toz şekeri ilave edin. Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Karışımın üzerine karbonat, un ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın. Sütü ekleyin. Yumurta aklarını çırpıp ilave edin. Karışımı kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kabarıncaya kadar

bugün ara yapamıcam ben
çünki kahvaltıyı geç yaptım
doğal olarak ara yaparsam bu sefer akşam yemeği geçe kalır
bugünlük büle olsun

kepekli kuru üzümlü kurabiye
MALZEMELER

1/2 su bardağı kuru üzüm

1,5 çay bardağı üzüm suyu. doğal şekersiz marketlerde satılıyo

1 paket vanilya

3 su bardağı kepekli un

1 yumurta

1/2 bardağı esmer şeker

1 paket kabartma tozu
yarım bardak sıvı yağ
Üzeri için

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

01 Bütün malzemeleri karıştırarak, hamur kabına yapışmayan sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
02 Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçer cm arayla dizin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
ölçüleri kendimize göre ayarlarız

Son düzenleme:
100 gr. tereyağ
100 gr. beyaz un + 125 gr. tam un + yaklaşık 3 çorba kaşığı kepek
100 gr. esmer şeker
1 yumurta
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karbonat
2-3 çorba kaşığı elma püresi ( Ben küçük bir elmayı azıcık tarçınla yumuşayana kadar pişirdim ve ezdim. Almanya’da yaşayanlar Apfelmus kullanabilirler.)
150 gr. çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış hurma
bir avuç iri dövülmüş ceviz
Hurmaları 4 çorba kaşığı kaynar su ile ıslatın, üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
Ayrı bir kapta unları, tuzu, kepeği ve karbonatı karıştırın.
Yağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar iyice karıştırın.
Unu ve elma püresini dönüşümlü olarak hamura ekleyin ve toplanana kadar yoğurun.
Hamuru streç folyoya sararak, bir saat buzdolabında bekletin. Bu arada hurmaları püre haline getirin ve cevizlerle karıştırın.
Fırını 190 C’ye ısıtın. Hamuru 4′e bölün. Her parçayı 9 X 15 cm. büyüklüğünde açın. Uzun kenara hurmalı püreyi sürün. Diğer tarafını üzerine kapatın ve kenarlarını iyice yapıştırın. Her parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra 20 dakika daha buzdolabında bekletin. 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. 5 dakika soğutup, 4′er cm.’lik parçalara kesin.

kepekli elmalı kek
3 Tane yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 Tane elma rendelenmiş
1 Su bardağı ceviz kırığı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tane kabartma tozu
3,5 Su bardağı kepekli un
YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpın. Ardından sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyerek iyice çırpın. Kıvamını kontrol edin un az gelirse ilave edin. En son rende elma ve ceviz kırığınıda ilave edip kaşıkla karıştırın yağlanmış kek kalıbına malzemeyi boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğine karar verin.

toz şeker yerine esmer şeker pekmez karışımı kullanbilriz

bu tarifte güzel olur. beyaz şeker yerine esmer şeker pekmez karışımı faydamıza olacaktır. üzerine bitter eritip sürerek çikolatalı kurabiye yemiş olacağız
- 1 adet yumurta
-1 +1 /4 cup şeker
-2/3 cup (200 gr taze süt kaymağı + üzeri zeytinyağı ile tamamlanmış) (veya tamamen tereyağı kullanabilirsiniz)
-1 cup beyaz un
-1,5 cup kepekli un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 paket bitter çikolata (üzerini süslemek için)

Yapılışı:
Fırını 180 C de ısıtın. Yağ , şeker ve yumurtayı hamur kabına koyup karıştırın. Vanilya , Kabartma tozu ve unları ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayın ve üzerlerini çukurlaştırın.15 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra , ortadaki çukurluklara , erittiğiniz bitter çikolatayı,1 tatlı kaşığı kadar dökün.Çikolata donduktan sonra servis yapın.

diyet muhallebi
750 ml Diyet Süt
3 Çorba Kaşığı Süt
3 Çorba Kaşığı Nişasta
esmer şeker pekmez karışımı
Tarçın veya Mevsim Meyveleri isteğe göre

Diyet Muhallebi tarifi Hazırlanışı

Bir Porsiyon: 130 Kalori.
Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın

diyet fırında kabak
Diyet yaparken hamur işi yiyeceklerden uzak durmanız gerektiği söylenir hep. Bu yasağa uymak için siz de kendinizi tutarsınız ama gözünüz önünde börekler uçuşur. Oysa ki doğru besinleri tercih ettiğinizde diyet yaparken de börek yiyebilirsiniz. Kabak böreği de bunlardan biri!

Malzemeler, 4 kişilik
500 gram kabak
1 su bardağı lor peyniri
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
esmer herhangi bir un kıvama göre ayarlanır

Derin bir kâseye kabak, dereotu, beyaz peynir, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın.
Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın.
Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave edin.

Üzerine tuz, karabibiber ve kırmızıbiber serpin ve karıştırın.
Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…