60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

püre yapılmış çilek ve yoğurtla dondurma yapabilrisiniz. yoğurda çileği ekleyip buzlukta bekletebilirsiniz.
yine yoğurda muz doğrayıp birazda bal ekleyip ufalanmış yulaflı bisküvi ekleyip pratik bir tatlı yapılabilir.
veya
bitter çikolata eritilip kepekli bisküvilere dökülür veya batırılır buda tatlı krizi geldiğinde çok işe yarar pratiktir

hurmalı truff tarifi
Malzemeler
2 Paket Hurma
3/4 Çay Bardağı Süt
1 su Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
120 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı
Hurmaları 1 saat suda bekletin ve kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Hurma, süt, ceviz ve tarçını robotta birbirlerine karışıncaya kadar (çok kısa bir süre) çekin.
Elinizi ıslatarak, karışımdan küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.
Eritmiş olduğunuz çikolataya bulayın ve 1 gece dolapta bekleterek donmasını sağlayın.

hurmalı puding
Malzemeler
• 175 gr kuru hurma
• 3 yumurta akı
• 1 çorba kaşığı esmer şeker
• 90 gr bitter çikolata
• 3 yumurta akı

Yapılışı
1. Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekleyin.
2. Yumuşadıktan sonra süzün ve çekirdeklerini çıkarın.
3. Robotta püre haline gelene kadar ezin.
4. Çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın.
5. Sıcak su dolu bir tencerenin içine kaseyle birlikte koyup eritin.
6. Üzerine erittiğiniz püre haline getirdiğiniz hurmaları ilave edip karıştırın.
7. Yumurta aklarını cam bir kasede kar haline gelene kadar çırpın.
8. Şekeri ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
9. Çırpttığınız yumurta aklarını çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın.
10. Karışımı servis edeceğiniz kaselere paylaştırın

hurmalı pay tarifi
125 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 çay fincanı esmer şeker
Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
15-16 adet hurma
1 su bardağı un
125 gr. krem peynir

HURMALI PAYIN HAZIRLANIŞI
Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..

merabalarrr ağlamak istiyorum yaaa rump it up yaparken yarım kaldı video donup duruyo bildiğiniz güzel bi site var mı indirmek için? ....ıfla sitesi açılmıyo diğerleride virüslüüü

kepekli mantı tarifi
2 su bardağı kepek unu
1 su bardağı buğday unu
1 yumurta
1-2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ilık su

İç Harcı

250 gr. yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber, baharat. İsteğe bağlı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Sos

1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam kuru nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam sumak
Sarımsaklı yoğurt

İç Harcın Hazırlanması

Soğanı incecik doğrayıp az yağda 3-4 dk. kavurun.
Kıymayı vs. ilave edip 15-20 dk pişirip soğutun.

Yapılışı

Hamur malzemelerini yoğurun ve avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın.
2-3 mm. kalınlığında açın ve şekilde görüldüğü gibi 2x2 cm. ebadında kare parçalara ayırın.
Harcı içine katıp, büzgü, muska ya da bohça şeklinde sarın.
İçine biraz tuz ve 1 çorba kaşığı yağ ilave edilmiş kaynar suda 20 dk. haşlayın.
Süzgeç yardımı ile tabakları alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, tereyağında hazırlamış olduğunuz sos, sumak ve dövülmüş ceviz ile servis yapın
bu şekilde boş vakitlernizde mantınızı sağlıklı şekilde hazırlayıp dondurucuda saklayaıp istediğiniz zaman çıkarıp pişirip yiyebilrsiniz
isterseniz matılara yumurta sarısı sürerek fırınlayıp kayseri mantı şeklinde yapabilrisiniz

tavuklu nohutlu kepekli makarna

Malzemeler:
kepekli makarna
- 3 bardak su
- 1 veya yarım tavuk göğsü (200 gr)
- 1 bardak haşlanmış nohut
-

3 bardak suya biraz tuz ekleyip, tavuk göğsünü haşlayın. Pişmesine yakın nohutları da içine atın. Tavukları çıkartıp didikleyin. içine kepekli makarnayı ilave edin. Tuzunu kontrol edin. İsterseniz fırın tepsisine döküp fırında, isterseniz tencerede pişirebilirsiniz. İkisi de güzel sonuç veriyor. Hafif sulu kalırsa endişelenmeyin, asıl tarifte de aynen öyle sulu kalıyor.

Yukarıdaki yemeğin toplam 4 kişilik olduğunu düşünürsek,

İncir Dolması

Malzemeler:
1 kg. kuru incir
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı esmer şeker
Muhallebisi İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 fincan buğday nişastası

Yapılışı:
İncirlerin sapları alınır, yıkanır. Bir tencereye konur. Üzerine bir su bardağı ılık su dökülür ve incirler haşlanır. Haşlanmış incirlerin ortaları parmakla çukurlaştırılır. Açık kısımları yukarı gelecek şekilde tepsiye dizilir. Süt ve nişasta karıştırılarak bir tencerede kaynatılır. Koyulaşan muhallebi bir tabağa dökülür ve muhallebinin soğuması beklenir. Muhallebi soğuduktan sonra her incirin içi muhallebi ile doldurulur. İncirlerin üzerine 1 su bardağı ılık su ve şeker gezdirilir. Tepsi ocağa konur ve tatlı pişirilir. İncirler suyunu çekince ocak kapatılır. Servis tabağına alınır

hugocuk tarifler birbirinden güzel aman maşallah :))ben de bu aralar çok zorlanıyorum iştahım bir açıldı ki ...sağlıklı, hafif atıştırmalıklarla idare edeceğiz artık :)

hugocuk tarifler birbirinden güzel aman maşallah :))ben de bu aralar çok zorlanıyorum iştahım bir açıldı ki ...sağlıklı, hafif atıştırmalıklarla idare edeceğiz artık :)

ben evimizde herşeyi sağlıklı kilo yapmayacak iştah açmayacak şekilde yapıp yiyebileceğimizi düşünüyorum dolayısıyla yasak filan yok

şuan 62 kiloyum hedefim 52 olmak 4 ayım var okula başlarken yeni bir ben olmak istiyorum yarından itibaren spor ve diyet yaparak programıma başlıyorum.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzeme

2 su bardağı bulgur, 1 su bardağı yeşil mercimek, 2 adet soğan, 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin, 1 yemek kaşığı salça, 4 su bardağı et suyu, tuz, karabiber

Yapılışı

Yeşil mercimeği (biraz dişe gelecek şekilde)haşlayıp suyunu dökün. Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye margarini alın, üstüne soğanı döküp pembeleştirin. Ardından salçayı ilave edip karıştırın. Bulguru, mercimeği da katıp birlikte biraz karıştırın. Son olarak suyu, tuzu ve karabiberi katıp

epeyce tarif paylaştımki sürekli aynı şeyleri yemek zorunda kalıp sıkılmayın diye bu şekilde çok zevkli hale gelir kilo vermek
şimdi kendime yemek kitabı yapıyorum bu şekilde sağlıklı iştah açmayan doyurucu şeyler yazıyorum

Selamlaarr dicem ama sanırım burda yalnızım

Hala sınav tramvasını atlatamadım ders çalışmam lazımmış gibi kitapların başından ayrılamıyorum. Kitapları yok ediciiim.... Sınav stresini bahane ederek yedimde yedim sporda yapmadım bitki çayıda içmedim... Grevdeydim yani.... Aslında fazla yemedim ama kalori aldım tartı öyle diyor....

Sabah,

1 dilim lorlu denge light ekmek
1 dilim acı soslu dn. lg. ekmek

Ara,

Kavun küçüktü 3 te ikisini yedim.... Bu beni şişirdi....

Öğlen,

Tavuk sote yağsız az tuzlu....

Ara,

Ballı bebe bisküvisi... 6 tane felam.... Çukulata yemiyomya bir şekilde o tatlı sızıveriyo içeri.... Ya bu fazlamı olur acaba demeye kalmadan indiriveriyom mideye..... Aaaa kendimden bıktım valla hiç laf geçiremiyorum...

Göbeğim çıkıverdi gene iki günde....

Bu gün baktım özüme geri dönüyorum hemen start iti up yaptım sauna eşofmanıyla iyice ter attım....Azda pilates...

Çok yoruldum yaawww.....

Şimdi zencefilli yeşil çayımı alıp dinlenicem.... Sonra ablama gider sade kahve içeriim....

Aklım fikrim tıkınmakta....

Son düzenleme:
iki kere gitmiş bu nerden siliniyo yaa bulamadım.....

Son düzenleme:
Selam çıtırlar koşumu yaptım bisiklete bindim duşumu aldım :) yemeğimi yedim 6yk taze fasülye 3 yk light yoğurt :) oh oh doydum maşallah

afiyet olsun canım ne güzel sporunu da yapmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…