21 fındık çok yawwww
ahanda tarifi. yuvarlayıp bitterde batırıp hindistan cevizi serpiyosun bildiğin yuvarlak çiklata gibi ben bayılırum bu tarifehurmalı truff tarifi
Malzemeler
2 Paket Hurma
3/4 Çay Bardağı Süt
1 su Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
120 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı
Hurmaları 1 saat suda bekletin ve kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Hurma, süt, ceviz ve tarçını robotta birbirlerine karışıncaya kadar (çok kısa bir süre) çekin.
Elinizi ıslatarak, karışımdan küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.
Eritmiş olduğunuz çikolataya bulayın ve 1 gece dolapta bekleterek donmasını sağlayın.
famir yulaflı bisküvileri eritilmiş bittere batır üzerine hindistan cevizi dök beklet donsun güzel olur. birde daha önce hurmalı trufu denemiştim çok güzel oluyo hiç light gibi değil yani onu yedinmi başka tatlı istemezsin. eşin toptan alıyoya hurmayı yaparsın hurma boldur sende
bak böyle bi tarif daha var. hurma yerine incirlide yapılır. veya muzlu olurhurmalı puding
Malzemeler
175 gr kuru hurma
3 yumurta akı
1 çorba kaşığı esmer şeker
90 gr bitter çikolata
3 yumurta akı
Yapılışı
1. Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekleyin.
2. Yumuşadıktan sonra süzün ve çekirdeklerini çıkarın.
3. Robotta püre haline gelene kadar ezin.
4. Çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın.
5. Sıcak su dolu bir tencerenin içine kaseyle birlikte koyup eritin.
6. Üzerine erittiğiniz püre haline getirdiğiniz hurmaları ilave edip karıştırın.
7. Yumurta aklarını cam bir kasede kar haline gelene kadar çırpın.
8. Şekeri ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
9. Çırpttığınız yumurta aklarını çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın.
10. Karışımı servis edeceğiniz kaselere paylaştırın
ahanda tarifi. yuvarlayıp bitterde batırıp hindistan cevizi serpiyosun bildiğin yuvarlak çiklata gibi ben bayılırum bu tarife
ne küsel tost yapabilecek 2 ekmeğin var
benimse yok tost bilem yapıp yiyebileceğim üzerini kapatıp basabileceğim ikinci bir ekmeğim bilenem yok benim
ne küsel tost yapabilecek 2 ekmeğin var
benimse yok tost bilem yapıp yiyebileceğim üzerini kapatıp basabileceğim ikinci bir ekmeğim bilenem yok benim
her 21 fındık yediğimde diyetisyenin verdiğini yazmam gerek galiba herkesler çok diyip şaşırıyorrrrgebeliğe hazırlık tatlımmm
En sonunda farkettim ki kendimi tanıtmayı unutmuşum ve löpbedenek dalmışım konuyaaa.
Ben kimim ?
Adım Sineray Cemre :)
garip gelebilir ama sineray ilk adım ikinci adım cemre . Sineray ne demek diyen olur malum pek değil hiç yaygın olmayan bir isim. Sineray ayın gizemli yüzü demek :) Cemrenin anlamını herkes biliyodur :)))
1991 doğumluyum ve yalovada yaşıyorum :) pc programlama okuyorum veee son senemdeyim
5 senelik uzatmalı bi sevgilim var ve sadece 1095 günümüz kaldı kavusmamıza
1.68 boy 65.1 kgyim hedefim 50 ve sık bir vicuttt
Benden bukadar şekerlikler memnun oldum
saygılar
ahanda tarifi. yuvarlayıp bitterde batırıp hindistan cevizi serpiyosun bildiğin yuvarlak çiklata gibi ben bayılırum bu tarife
famir yulaflı bisküvileri eritilmiş bittere batır üzerine hindistan cevizi dök beklet donsun güzel olur. birde daha önce hurmalı trufu denemiştim çok güzel oluyo hiç light gibi değil yani onu yedinmi başka tatlı istemezsin. eşin toptan alıyoya hurmayı yaparsın hurma boldur sende
canım çikolata istemiyo,istediği zamn bonibon yiyom kaçamak günümde 4-5 dene
trufu ne kızzzzz
benimde 5 ay günde 10 badem 10 antep fıstığım vardı çokta seviyodum kiloda verdim hergün yedim
spnra nemi oldu diyetisyen hepiciğini kaldırdı
famir fotolara baktım çok iyi vermişler ama hepsi spor yapmış kaslanmış yağları gitmiş hee işte bizde böyle olacaz
bide fambuk mu yapsın biz yapmiyek mi hııı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?