hayır canım bak şimdi mayayı suyla durlamadan yap koyu olur şimdi.yani arada mayayı durla her yapışında durlama dibinde koyuluk olur salla sen onu
kıyzzz işte benim resmimi koyceklerya
arkideşler kefirim sıvı oldu dolaba koydum şimdi geceye kadar azcuk koyulaşırmıki ne dersiniz yenidende mayaladım zaten ama bu sefer daha az süte mayaladım bakem ne olcek
arkideşler kefirim sıvı oldu dolaba koydum şimdi geceye kadar azcuk koyulaşırmıki ne dersiniz yenidende mayaladım zaten ama bu sefer daha az süte mayaladım bakem ne olcek
ne kefiri bacım neylen mayaladın sen onu bakem...aman dikkat et yaa ben de korkarım vallahi kefir, boza yapmaktan...
kefir mayasıyla mayaladım :26:
kefir mayasıyla mayaladım :26:
süte mi kattın direk bu arada...ne sütü kullandın
merak ettim de hiç kefir mayalayan görmedimdi hayatımda...
ben çok seviyorum çok tok tutuyo. aktardan aldım mayasını 10 lira. kefir mayasını plastik süzgeçte süzdüm soonra cam şişeye koydum. ama önemli olan kefir mayası metal bişeyle temas etmicek. sonra oda sıcaklığında pastorize 2 bardak süt koydum üzerine kapağını kapattım biraz salladım hafiif. sonra karanlık ışık almayan mutfak dolabıma koydum 1 gün beklettim. zaten 1 ile 2 gün arası bekletin diyor. çok tokluk veriyo valla
hazırlaı pahalı geliyo devamlı alsan böyle kendim yapayım dedm :26:
hugom sütü çok gelmiştir yada mayası az gelmiştir. bu sefer daha iyi olur bence. koyulaşır belki dolapta durunca ama koyulaşmasada bence bişi olmaz .
yok ya zehrlemez nie zehirlesinki sanmıorum yani ama netten bi araştr cnm yinede
hugom sütü çok gelmiştir yada mayası az gelmiştir. bu sefer daha iyi olur bence. koyulaşır belki dolapta durunca ama koyulaşmasada bence bişi olmaz .
yok ya zehrlemez nie zehirlesinki sanmıorum yani ama netten bi araştr cnm yinede
hımm yoğurt gibi sarmadın yani...anladım canım afiyet olsun...
ama o kilo aldırmıyo mu ben oğlan kilo alsın diye aldımdı...
ben bilmediğimden dedim yaa...
sanki boza, kefir mantar zehirlicek gibi geliyo beni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?