canım ben sıcakken şişeye koydum ağzını sıkıca kapattım. soğuduğu vakit koydum. çıkarınca beklerim çözülünce kullanırım. ya şimdi reçel diyorumda aslında dondurulmuş taze çilek püresi gibi. hoş araması oldu. pastaya tatlıya konur pekmez konur içine yenir. her meyveyi bu şekilde yapabiliriz
reçel riskli besindir. çok acıktırır hem light yani yapay tatlandırıcıları bile yeseniz karnınız acıkır şekerle farkı ayırt edemediği için vücut kalorisi az olsada acıktırma durummları aynıdır. bende dedim bizz neden reçel yemeyelim dedim deyiş o deyiş patladı gitti
karpus tarlasındamıydın kıs
bide onlar kuzenin oluyoo dayınınkiler ama kardeşinin çocukları olursaaa onlar yegen oleyyoo
bebeem ezdiysen o marmelat olmeyyo mu yahuu ?:44::44::44:
evet bebişim erzincan a çıktı abimin eski çalıştığı okulagörmedim eşim yeni gitti tayin çıktımı canım neresi çıktı
yok cnm o deil bunda lastik mastik bişi yok mekik çeker kalkıosun yukarı doğru ama kalkerken bi bacağını çekip ters yöndeki dizini yaklaştırıosun sonra dierini çapraz kol ve çapraz diz birbirine yaklaşıyo.bu çok faydalı bel bel çevresi ve üst karın yani kursak dediğimz yer ler için.ayaklarını lastıge koyuyor ılerı gerı yapıyor bu hareket mı cnm kasttedıgın
evet cnm ama 2 parmak kalınlığında bütün bir dilim dedi tabakta gösterdi hatta karpuz ve kavunlar her biri için bir porsiyon dedi tabaktada rahat 4 dilim vardı ama 2 parmak kalınlığında tabitaylan kümelı 2 parmak kalınlıgında dmeıstı gecen gun tw de karpuzda cok seker varmış
canım çok az ve sağlıksız besleniosan böle olmaz bak arkadaşların menülerine onlardan biraz örnek al. her gün 1 subardağı süt 1 subardağı yoğurt 3-4 porsiyon meyve mutlaka yenmeli.bi gün et yiosak bi gün sebze olamlı diğer gün bakliyat tavuk balık hepsinden olmalı.böle yersen ancak kas kaybın olur kilo veremezsin yağ veremezsin sebzeni meyveni sütünü eksik etme hele kahvaltı çok önemli zeytn peynir domates salatalık yeşillik olmalı kalıcı kilo vermek istiosan ve yağ vermek istiosan bu şeklde cnm az yersen metabozliman zayıflar. 3 ana 3 ara öğün yapman lazım.cnm kolay gelsin.Sabah: 1 küçük dilim ekmek ve yumurta. (yumurta protein açısında iyi olsun diye yedim)
Öğle: 1 lokmacık kek 1 dilim değil :76:
Şimdilik bu kadar. ara öğün olarak meyve yerim heralde
şimdi yağ vermişsen eğer kas orandada artış oldu ise kilon aynı çıkabilir. mesela bu ay 1 kilo yağ vermişsindir ama 2 klo kasın arttıysa eğer tartıda bir kilo almış bile gözükebilrisin veya 1 kilo yağ gider 1 kilo kas gelir kilo eşitlenir vermedim sanır üzülürsün pekçok insan bu sebepten veremiyorum diyor ve şok sağlıksız diyetlere başvuruyor veya belli besinleri mesela karbonhidrat diyeti elma diyeti bilmem ne diyeti gibi belli besinleri içeren diyetleri kullanıyo çünkü onlar belli besinleri içerdiği için özellikle protein açısından calsiyum lif açısından filan eksikler olduğu için kısa sürede su kas kaybı yaşatıyo kişi tartıda vermiş gözükünce mutlu oluyo bi süre idare ediyo bu durum sonra tabee ömür boyu bilmem ne diyeti yapcak hali yok yemeye başlıyo dikkat etse bile yediklerine tüm besinleri almaya başlayınca vücut kısıtlı dönemde alamadığı eksiklikleri aldığında hemen tekrar toparlanıyo verdiğini geri alıyosun birde zayıfladım deyip çok kaçırırp 2 misli alanlar var. boşuna yıpratıyorlar vücut dengesini bozuyorlar metabolizma hızını yavaşlatıyorlar. sonra kilo alınca hoop yeni bir bilmem ne diyetikrpuzun şeker oranı yüksek olduğundan 2 ince dilim karpuz veya kavun 1 porsiyon meyve eder
hee 2 dilim karpuz benim dişimin kovuğuna bilenem gitmez :86: boşuna ellerimi batırdığıma deymez :86: yemiyorum ben. zati 15 yaşında başıma karpuz kazası geldi. yedim yedim ha bire onca yersen bol sulu tabee gece
bigünde tarladayız 2 yeğenim var dayımın oğulları ufaklar işte. büyük dedi sen benimi şeviyoşun kaydeşimimi şeviyoşun dedi paytak paytak konuşur bende gülerek kardeşini dedim sustu bu neyse arkamı döndüm dünyam yıkıldıaldı yerden karpuzu allll o saman kötü apla diye bi attı karpuzu kafama öldüm sandım
anlayacağın heç aram yok karpusla [/QU
tühh yaa çok şanssızmışın.naptın sonra bişiy olmnadı dimi?baya kötü bi hatıraymış.evt 2 dilim ağzını elini bulaştırdığına deymiycek.hugocum bişiy sorcam san şimcik.soriymmi?:26:
benim şincik renglim yeni bitti bugün tartıldım 64,5 geçen haftada aynıydım.kilomu vermemişim yoksam reglim yeni bittiği içinmi böle çıktı?ne zaman tartılayım şincik ben ?bide yağ benim 24tü,şincik22.8 olmuş nasıl iyimi kötümü?son bişiy kas kaç olmalı ez az ve en çok?normali bide?
gerçek kilo vermek yağla gerçekleşir ve kolay olmaz. 5 kilo fazlam var 1 ayda gider derler ancak kilo boy oranına göre basitçe derler. mesela 170 boyundayım 60 olmam lazım en az şimdi 65 kiloyum 5 kilom var 1 ayda gider der ancak o 5 kilo yağ ise epeyce aylar geçer
ideal yağ oranı kadınlarda yüzde 20 ile 27 arası diyo uzmanlar. kas oranı dersen bence bana göre yüzde 40 tan aşarı olmamalıama tabee bu konuda net bilgim yok ben kas severimde ondan yani. benim yüzde 45 senin kas miktarın nedir canım
yağ oranın çok değilmişti senin şimdide iyi benimde yüzde 22 buçuktu en son. senin kilolu gözükmemen lazım aslında bu yağ miktarı güzel. /FONT]
kız yoli noliyyyyyyyyyyyyisimlere taktın heeeeee
o tariffi ben vermiştimm,benden aldığını bana satıyo yaaaa
Sabah: 1 küçük dilim ekmek ve yumurta. (yumurta protein açısında iyi olsun diye yedim)
Öğle: 1 lokmacık kek 1 dilim değil :76:
Şimdilik bu kadar. ara öğün olarak meyve yerim heralde
hee ama öyleee. meyveyü ezdinsee marmelat diri diri isee ireçel.
amcanın çocukları kuzen olur kızzz,dayı çocukları yeğen oliyyyyyy:86:
şimdi bende şeftali reçeli var arttı kavanozda duruyor. bunu koysam buzluğa olur mu ? ziyan olmasın diye. nasıl olur ki :44:
taze fasülye yapcam galibaaaa,kocama aldırayım ben gelmeden de ayıklasınn,bende pişririmm düdüklüde hemencik pişerrrrr:86:
hayır canımcım.
Kuzen = amca ,teyze,dayi,hala çocuklarina denir.
Yeğen = kardesinin cocuguna denir
bebeem ezdiysen o marmelat olmeyyo mu yahuu ?:44::44::44:
fambıkk kıs bende bugün kuru sebzeli bulgur pilavı yapcem. kuru domates kuru bibier kuru patlıcan la.
bide etli kuru kabak sarma yapıcam. kayınvalidem vermişti kuruları yaz geldi tazeleri çıkamadan bitreyim.
kuru sebzeli bulgur pilavı tarifini hemen vereyim
hangi sebzelerden koymak istiosanız
önce kuru sebzeler sıcak suyla biraz yumuşayana kadar haşlanır sonra süzülür.
1 yk sıvıyağ ile 1 kuru soğan kavurlur sonra sebzeler eklenir(isteyenler bibier salçası koyabilir).
ayrı bi kapta 1 e 2 ölçüsünde pişen bulgurlar suyunu çektiği zman kavrulan sebzeler eklenir harmanlanır.
üzerine bol kuru nane atılır afiyet olsun
şimdiden ağzım sulandıııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?