tatlım ya benm regl imde çok ağrılı oluodu arkadaşlardan bir idemişti civan perçemi iç die ama artırıomu yani regl i. bide ne zman içicez bunu regl olmadanmı oluncamı nasıl ?nasıl? söle bana cornellaa
günlerdir istiyosan kesin isteyen yiğenimdir. Marş marş çocuu doyur annesi
tatlım ya benm regl imde çok ağrılı oluodu arkadaşlardan bir idemişti civan perçemi iç die ama artırıomu yani regl i. bide ne zman içicez bunu regl olmadanmı oluncamı nasıl ?nasıl? söle bana cornellaa
ahhh bayılırım işte ona ben . ama sallamış onun adı püskevit filan deil deil. anadolu da adeetir eskiden biri doğum yapınca yada nişanlanında lokum büsküvi dağıtılır büküvilerin arasına lokum konup yenir.onun adı ilginç ama asfalt tır. bayılırım ben ona yaaa offff ne zmandır yemedim hiçççkıııııssss tv de cocuklarrr ellerindee cikilotalarr püskevitlerr birbirlerinee ikramm ederlerkeneeee sninn pamugunn dimiomuuu??? bnimee bii cikilotammm osaaa benimde bii pöskevitimm ossaa annee banaa niee almıyosunnnn deiiibu arda püskevittee iki bisküvii arasına lokum koymaa suretiynenn olusturulann bi tatlıymısss bahceliynenn beraberr bi tatl daha ögrnmişş oldukkk
ahhh yerim benn onu yaaaaa gö<ümde canlandı şimdi bir iki üç die sayışısen sağlıklı yiyecekler yeeee,oğlunla kocana niye kızartma yapıyon bakimm,fırında yap canımmm,alışsın artık onlarda yemesinn,biz ailecek sağlıklı beslenmeye çalışıyoruzzz.
kıızımm canı bişeyler iştedikçe çikiletalar pöskevitler yerdi,şimdilerde hurma,fındık badem veriyorumm onu yiyor,başlarda pek bir isteksiz yiyodu ama şimdilerde kendi istiyo,dün akşamm anne bana 3 tane hurma ver diyoobide sayıyo doğrumu verdim diye
saol cnm benm bende bu sefer geçti ama öteki sefere içerim artık çünkü 4 tane ağrı kesici içtim hafta sonu ancak kesti ağrıyıProf Dr.İbrahim Saraçoğlu kadınların ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerine karşı civanperçemi bitkisini öneriyor.Bu dönemin başlamasına üç gün kala uygulamaya başlanan kür bitimine kadar devam ediyor. Adet dönemi kürü şöyle uygulanıyor:
Bir tutam civanperçemi (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atılıyor. Ağzı kapalı olarak hafif (kısık) ateşte 3 dakika demlenerek soğuduktan sonra süzülüyor. Adet döneminin başlamasına üç gün kala hergün sabah ve akşam bir su bardağı içilerek tüketiliyor. Hergün taze olarak hazırlanması gerekiyor.ayrıca adetin bitimine kadar devam edilen bu kürün her regl döneminde beş-altı ay uygulanması gerekiyor.
Adet sancıları çok şiddetli ise, bu taktirde adet başlamadan bir hafta önce kür uygulamaya başlanıyor.
alıntıdır
ahhh bayılırım işte ona ben . ama sallamış onun adı püskevit filan deil deil. anadolu da adeetir eskiden biri doğum yapınca yada nişanlanında lokum büsküvi dağıtılır büküvilerin arasına lokum konup yenir.onun adı ilginç ama asfalt tır. bayılırım ben ona yaaa offff ne zmandır yemedim hiççç
ahhh yerim benn onu yaaaaa gö<ümde canlandı şimdi bir iki üç die sayışıbende öle yapıcem inş. bizde ailecek sağlıklı beslenioruz.bebeişlerimzde öle olcek inş.eşimde alıştı ne bunun yağı az dio ne tadı yok dio. ki öle olmuo gayette güzel oluo zaten ama o da yio yani
saol cnm benm bende bu sefer geçti ama öteki sefere içerim artık çünkü 4 tane ağrı kesici içtim hafta sonu ancak kesti ağrıyı
kız sabahtan beri çalışıyorum 310 tonluk ihale aldım armut toplameyyoz heraldee. ihracat yapıyoruz ki ülkemize döviz gelsin cari açık azalsın demüüüü
hee öyle çaktırmasana kızım
ahhh bayılırım işte ona ben . ama sallamış onun adı püskevit filan deil deil. anadolu da adeetir eskiden biri doğum yapınca yada nişanlanında lokum büsküvi dağıtılır büküvilerin arasına lokum konup yenir.onun adı ilginç ama asfalt tır. bayılırım ben ona yaaa offff ne zmandır yemedim hiççç
ahhh yerim benn onu yaaaaa gö<ümde canlandı şimdi bir iki üç die sayışıbende öle yapıcem inş. bizde ailecek sağlıklı beslenioruz.bebeişlerimzde öle olcek inş.eşimde alıştı ne bunun yağı az dio ne tadı yok dio. ki öle olmuo gayette güzel oluo zaten ama o da yio yani
saol cnm benm bende bu sefer geçti ama öteki sefere içerim artık çünkü 4 tane ağrı kesici içtim hafta sonu ancak kesti ağrıyı
sorma cnm ya banada öle dediler hep evlennce geçer die. benmkide asla azalmadı hatta arttı. :44:bende öle yerlerde yuvarlanmaktan cnm çıkıo.tatlım eşim korunuo doğum kontrol hapı kullanmadım ben hiç.şimdide doğum yapınca geçer diolar ama inanmıorum hiççcnm sen neylee korunuosunnn... cünküü dogum kontroll hapı da bütün agrıyıı kesiyoo.. tecrübeylee sabittirr... bizzi yıllarcaa evlenince gecer die kandırdılarr bendee sandım kocadan kaynaklıı.. sonaa prospektüsüü okuyuncaa ögrendim kestiginii.. 1 gr agrım olmadıı kii benn duvaraa tırnakk attıgımıı bilrim
enemm asfaltmıymıss onunn adıııı... benndiomm bu adamın diksiyonu bozuk deii dinlemiolar beniiii
heeee ekonomiye can veren yaffrimm :86: :86:
ben bugune kadar hiç içmedım cnm annem kardeslerıme ıcırırdı 21 yasındakı kardesımın regl i çok düzensız oluyor bazen 2 ay olmadıgı oluyordu annem de çivanpercemını normal dıger bıtkılerı nasıl kaynatıp demlıyorsa öle yapıp içiriyordu dıger gun regl oluyordu.bende bı içim bakım belki sökturur.
kıııııssss tv de cocuklarrr ellerindee cikilotalarr püskevitlerr birbirlerinee ikramm ederlerkeneeee sninn pamugunn dimiomuuu??? bnimee bii cikilotammm osaaa benimde bii pöskevitimm ossaa annee banaa niee almıyosunnnn deiiibu arda püskevittee iki bisküvii arasına lokum koymaa suretiynenn olusturulann bi tatlıymısss bahceliynenn beraberr bi tatl daha ögrnmişş oldukkk
sorma cnm ya banada öle dediler hep evlennce geçer die. benmkide asla azalmadı hatta arttı. :44:bende öle yerlerde yuvarlanmaktan cnm çıkıo.tatlım eşim korunuo doğum kontrol hapı kullanmadım ben hiç.şimdide doğum yapınca geçer diolar ama inanmıorum hiçç
evet cnm ya petibör büskvi arasına güllü lokum yada sade lokum süper olur. aman kısss anlatmayım dur canın filan çeker unutttum ben senin çikoyu
kalonche tatlım bu sefer yağ sürdükten sonra nalyon sarmadım yağ sürdükten sonra 5 dk iyice masaj yaparak yedirdim sonra eski bir tşörtüm vardı onu giydim nette baktım hakikatende nalyon zararlıymış sağol tatlım uyarıların için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?