canım benim o kremi almak istemiyorsan pahllı geldiyse attardan kakao yağı kremi var ben onun faydasını doğumdan sonra fark etmiştim al dene gayet güzel yumuşatıyor..buralarda 10 tl orda bilmem ama..ay canım benim göğsünü sıkma.iyi değil.birde normalde bu aylarda su şeklinde çıar son ayda da sarı iltihap gibidir.ve o süt bebk için en faydalı sütmüş..bebeğin bağışıklığını düzenliyormuş.1 hafta kadar bebk emerken sarıdır daha sonra normal renge beyaza döner.doktoruma ozaman sormuştum çok korkmuştum bu neden böyle dediğimde o anlatmıştı...ayrıca afiyet olsun..
canım bende görümcen gibiyim genelde hikaye karışımı anlatırım kızımda hemen kendisini hikayenin ana kahramanı hisseder.dün sinirlendi gelip karnıma tokat ett.bende bir sudenaz varmış annesini çok üzermiş.birde kardeşini dövermiş kardeşide çok ağlamış.ben doğunca ablamı sevmeyeceğim başkasına abla diyeceği dermiş dedim.sude ablayla parka gitmeyecekmiş onunla yemek yemeyecekmiş dedim.bunun üzerine ablası kardeşini üzdüğü için çok pişman olmuş.hemen ondan özür dilemiş dedim.oda koştu karnımı öptü canım kardeşim seni üzdüğüm için çok pişmanım dedi.affettin mi dedi.bende etti diyince havaya zıpladı yaşası birlikte parka gideceğiz dedi..insallah öle olurr ne bilimm.. hikayeleree inanann cocuklara bayılırımm.. görümcem ogluna hikaye anlatıyorr.ona hatasını göstermekk için de hikaye anlatıyor. meselaa iştee kücük cann ablasınınnn yeni boya kalemlerini kırıp atıncaa ablası da annesi de cok üzülmüşş ama canı cok sevdiklerinden ona hiç kızmamıslar diomuss. o da anne belkide kırmak istememiştirr, can da cok üzülmüştürr gibi cevaplar veriyomus. anne can bi daha yapmaz dyomuss4 yasında daha cok sevimli oluyolar ayyy aklıma geldii. ablası denizde nurgül yesilcayı görmüş.. delirmişş kosmuss fotograff cektirmiş. yanlarında calısan kızı da bi fotograf cekmişler yesilcay la. aksam evde ufaklıkk ablasınınn heyecanınıı ve resimleri görmüşş hiç sess cıkarmamıs.. burda ben niye yokum demiş sadece. aradan 1 gün gecmiş. babaları gelmiş görümcem demiş ki gel sana kızının fotografını göstereyim nurgl yesilcay la fotograf cektirdii.. bizimm kücükk cöpte anne o cöpte demiş. ne cöpü falann telefona bi bakmıslarr ablasınınn fotografları yok sadece calısan kızla nurgül yesilcayın fotografı varr.. ablaa krizz gecirmiş tabi aglamaktan (o da 9 yasında).. annesi gel bakayım buraya deyince anne benn cöpe atmadım onları ben atmadım bilmiyorum demişş kacmıs gitmişş.. kücük adam tam bi komedi yaaa
cnm afiyet olsun. bu arada ben bugün bişi daha öğrendim hamile olsun olmasın vücudunda çatlak olan herkes türk kahvesi ile limonu karıştırıp nereleri çatlaksa oralarına sürsünler.okuduklarıma göre mucizevi bişi bu karışım eski çatlakları bile gdermiş .herkes yazmış ben kullnadım bana iyi geldi fln die. hatta bu bir büyükanne tarifi eskilerin tarfilerine güvenirim ben. hemen not defterime yazıorum hamiş olunca lazım olurevettt kızcelerrrrr... bugünnn dermatologa gittim sonundaa. cok faydası oldu diyemicemm.. catlaklarımı inceledi inceledii ve inceledi4 ayda kilo almadımm ama catlıyorum bakın kızardım dedimm.. o da hamilelikte salgılanann adrenalin ve adını hatırlayamadıgımm bi hormonun catlamaya sebep oldugu kilo almasanda yatkınlıgın varsaa cat die catlayacagını söledi bol su iç ve ayda 1 kg dan fazla alma didi. lierac krem yazdı. bunu catlagın tersine dogruu hergünn masajj yapıceksinn o bölge elastikiyet kazanıcak ve catlamıycak didi.. krem 70 tl cik her ayy bi tane kullansam (ki 1 ay yetmez o tüp) 5 ayda 350 tl dimek. parama kıyamadım ve kendime 1 gün düsünme süresi verdim:90: olusan catlaklar için de lazer tedavisi önerdi.
sabah kahvaltım:
1 peynirli domatesli kumru
1 haslanmıs yumurta
6_7 zeytin
bir büyük fincan acık cay
yarım yesil biber
gecen gün yazmıstım gecicek sandım ama gecmedi. gögsümden su cıkıo. normalmişş ama kendimi cok kötü hissettim ve hissediyorum:78::78:
çarşamba akşamı sahura kalktıktan sonra hemen yatamadım,dolayısıyla sabahta servise yetişmemi sağlayacak vakitte uyanamadım.
eşim götürdü iş yerine,kızımda uyuyodu akşam geç yatmıştı 12.30gibi uynamaz diye akldırmadık.
eşim hemen gidip gelri diye.
ama malefef kızım uyanmışşş.
etrafa bakmışş kimse yokk ,ağlamışş..
sonra tuvaleti gelmişş,muhtemeklen uyku mahmurluğu ile tuvalete eytişeşemiş altına kaçırmışş..
hiç altına kaçırma huyu yoktur halbuki...
sonra altındaki kıyafetini çıkarmış odasına atmışş.
dış kapıyı açmış ve üst komşuya gitmişş..
üst komşumda çalışıyo aslında ama ogün geç gidecekmiş işe,kadının anneside varmışş.
annesi açmış kapıyı kızımı öle kilotlu atletli görünce noldu demiş..
kızımda"ben çok yalınzıımmmm" demiş.....:85:
annenele baban nerde dmiş..
"yoklar demiş...
neyse içeri almışş...
eşim olayın üstünen 2-3 dk geçmeden gelmiş..
açmış kapıyı..
yerleş ıslakk..
çiş kokusu....
sesleniyo evin içinde kız yokk.....
aklına bintürlü şey gelmişş tabii..
kapıda bakmış kızımın terliği yok yukarı çıkmışş hemende almış kızımıı...
offff canım çokk sıkkındı bugünn.
sırf kendi rahatım için,uyanamadığım için kzımı ne hallere soktum diye,,moralim çok bozuldu..
eşimin yerinde ben olsamm oracıkta aklımı kaçrıdım heralde...
aklıma bintürlü şey gelirdi...
offf ne biçimm anneyim ben yaaaaa....
veee kimsesiz olmak ne kötüüü....
cnm afiyet olsun. bu arada ben bugün bişi daha öğrendim hamile olsun olmasın vücudunda çatlak olan herkes türk kahvesi ile limonu karıştırıp nereleri çatlaksa oralarına sürsünler.okuduklarıma göre mucizevi bişi bu karışım eski çatlakları bile gdermiş .herkes yazmış ben kullnadım bana iyi geldi fln die. hatta bu bir büyükanne tarifi eskilerin tarfilerine güvenirim ben. hemen not defterime yazıorum hamiş olunca lazım olur
ahhh canımmmm ben boşunamı diorum işte memlketime gitmek istiorum die. annem var kayın validem var ilgilenirle çocuğumla die.neyse ama üzülme sen napalım olmuş nerden bileceksinz heleki aklı başında bir çocuk kızınki sokağa fln çıkıp gitmemiş komşuya gitmiş. ama anlamadığım kapıyı neden kilitlemedinz evde çocuk varken gerçi kilitlesende belki açamadığı için ağlardı bu kez. off çocuk işi çok zor heleki çalışan anneler için 2 kat daha zorr
yaa zaten gögüs cevresine falan badem yagı sürüyorum. vücuduma da niveanın nemlendiricisini sürüp sürüpp duruoum.. öle yapayım bari yaaa bebe yagı alayım bide.. engeller mi catlamayı acaba. bebek için kontrole gittigimde kalanchoe ninn söledigi kapsülleri sorcam.. 70 tl cok.
yaaaaaaaaksamm hemenn yapiiimm bendeeeee
çarşamba akşamı sahura kalktıktan sonra hemen yatamadım,dolayısıyla sabahta servise yetişmemi sağlayacak vakitte uyanamadım.
eşim götürdü iş yerine,kızımda uyuyodu akşam geç yatmıştı 12.30gibi uynamaz diye akldırmadık.
sonra tuvaleti gelmişş,muhtemeklen uyku mahmurluğu ile tuvalete eytişeşemiş altına kaçırmışş..
üst komşumda çalışıyo aslında ama ogün geç gidecekmiş işe,kadının anneside varmışş.
"yoklar demiş...
neyse içeri almışş...
açmış kapıyı..
yerleş ıslakk..
çiş kokusu....
sırf kendi rahatım için,uyanamadığım için kzımı ne hallere soktum diye,,moralim çok bozuldu..
Tekrar geldiim :) Filmimi izledim, akşam yemeğimi yedim. Ne alemdesiniz :)
hoşgeldin cnm. sen iyi geliosunda yazmıosun hiç ne yedin ne içtin nasıl yarıdmcı olcaz sana?
yazsana bakalım bu gün neler yedin içtin sabah öğle akşam ara öğüün neler?
sabahta yazdım sana görmedin heralde
Görmedim valla:) Hemen yazıyım:
sabah:
1 dilim peynir, kibrit kutusu kadar vardır heral
1 kepekli ekmek
domates salatalık
çok az şekerli çay
1 yumurta (yumurtayı haftanın 3 günü yiyorum)
arada azıcık kadayıf yediydim dediğim gibi :/
öğlen:
4 yemek kaşığı bulgur
5 yk yoğurt
ara: 1 elma
akşam:
1 tane lahmacun yedim, yemek yoktuyoksa çorba içeceğim bundan sonra
ve bir de öğle ve akşam yemeğinden önce burada gördüğüm metabolizma hızlandırıcı çaydan içtim.
Hoş buldum bu arada. :)
sbahki çay şekersiz olursa çok güzel olur cnm öğlen bulgurun yanına birde sebze yemeği olaydı süper olmuştu.akşamki lahmacunda iyi ama listende süt ve yoğurt veya ayranda eser yok
aman allah ım çok tehlikeli bir durum canım kaslarının güçlenmesi için yağ yakımını hızlandırmak için hergün 2 su bardağı süt ürünü şartttttt
meyve az bide belki akşam sonrası ara öğünde yersin. bide sabah la öğle arasında ara öğün yok.3 ana 3 ara öğün olsun cnm ok. ama genel anlamda çok iyi başlangış için
tatlımm ben kayınpederim vefat ettigi hafta görümcem sen sıkıldın die beni cıkarmıstı dolastırmaya.. mango da beli aynı hamile pantolonu gibi incecik pantolonlar buldum. hem kaprisi hem uzunu vardı.. tanesi 20 tl idi. bi uzun bi kısa aldım cok da rahat ettimm.. hemen göbegim falan gitmesse önümüzdeki yıl bahar yaz aylarında bile giyerim yani.. sende bak belki hala vardır mangoda. bennn cocuumm arabada metrodaa cıyak cıyak bagırırrsa cok utanırım yaff gerilirim de üstüne. en sevmedigim sey birilerinii rahatsız etmek.. allahımm uslu bi cocuk versin bana da insallah.. bugün de hastahanede vardı 4_5 aylık. allahım o ne aglamakk ses kalmadıı mecburen 10 sn ye susstu sonra tekrarr
valla bende merak ediyorum bana nasl bi bebek düscek:44::44: benn cok uslumusumm sesim cıkmıomuss ama evde sürekli kayboluyomusumkardesimde cok usluyduu.. hattta dayımınn oglu ve kızı var bebekkenn anormal usluydularr.. sonradann azdılarr
ben dün gece gördüm kii sennin dogumgününü kacırmısımmm balımmmmgecikmeliii kutlayayımmm bendee
heepppii de börtdeyyyyy tu yuuuuu
heepppii de börtdeyyyyy tu yuuuuu
heepppii de börtdeyyyyy tu yuuuuualllaahhhh allaaaahhhhh oturmaya mıı geldikkkkkk kısslaaarrrrrr :111::111::111::111::111::118::118::118::118::119::119::119::119::119::119::124::124::124::124::124::124::122::122::122::122::123:
sana bidee simsim dansıı yapardımm emmeee mesafelerr engelll
yaw bizde sadece tanıdıkların yanına elele tutuşmayız sevgi gösterilerinde bulunmayız dedim zaten.ortam müsaitse samimi bile oluruz bayağı yani. bizim mahalle biraz varoşumsu olduğu için elele tutuşmuyoruz birde tanıdık- hısım akraba ve arkadaş ortamlarında uygun olmayan kişilerin yanında arkadaş gibiyiz. yoksa ben elimi uzatmasam bile eşim uzanır elimi tutar. hatta ben bunalırım bazen sıcakta elimiz terliyo ama o ısrarla tutar elimi. toplamda 3 yılı geçti beraberliğimiz ve iki yılı geçti evliliğimiz ama çok şükür ilk günki gibiyiz hatta daha da iyi oluyor her günkinden. ama dediğim gibi "nisbet " olaiblecek durumlarda eşimin resmi davranma huyu var bende bayılıyorum bu huyuna .. gerçekten mutlu olmak ve el ele dolaşmak şakalaşmak aşkı doyasıya yaşamaktır ama bulamayanlar size bakıpta sadece gıpta etmekle kalmazlar ne yazık ki..evet canım bol bol dua etmek ve mümkün mertebe nazara gelebileceğimiz durumlardan kaçınmak lazım
"yoklar demiş...
neyse içeri almışş...
açmış kapıyı..
yerleş ıslakk..
çiş kokusu....
canım bende görümcen gibiyim genelde hikaye karışımı anlatırım kızımda hemen kendisini hikayenin ana kahramanı hisseder.dün sinirlendi gelip karnıma tokat ett.bende bir sudenaz varmış annesini çok üzermiş.birde kardeşini dövermiş kardeşide çok ağlamış.ben doğunca ablamı sevmeyeceğim başkasına abla diyeceği dermiş dedim.sude ablayla parka gitmeyecekmiş onunla yemek yemeyecekmiş dedim.bunun üzerine ablası kardeşini üzdüğü için çok pişman olmuş.hemen ondan özür dilemiş dedim.oda koştu karnımı öptü canım kardeşim seni üzdüğüm için çok pişmanım dedi.affettin mi dedi.bende etti diyince havaya zıpladı yaşası birlikte parka gideceğiz dedi..
o kadar şekerdiki.hayal dünyaları çok acık.ne söylesen hemen kapıyorlar.o yüzden 2 yaşından sonra eğitim çok önemli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?