hoşgeldinn kızz
çoktandır yoktun valla haa
yarın annemle babamda gelicek annem yerleşene kadar kalır
evi toplamakmı zor yoksa yerleştirmekmi
çok sıkıldımm valla topla topla bitmiyo mübarek
erzincan öğretmen evinden herkese selam ....
herkesin bayramı iyi geçmiştir umarım...:)
yarının ilk mesajı şimdiden ben yazıyım istedim. daha doğrusu bilgisayarım bugün elime ulaştı. kablosuz ağdan yazıyorum şu an.
ben neler mi yaptım.cuma sabahı buraya ulaştık 7 ye doğru. rahat bir yolculuk oldu sayılır beliö ağrıdı biraz belime küçük kırlent vermişti annem onu koydum arada ayakkabılarımı çıkarıp eşimn üstüne uzattım:) yata doğrula geldik.
cuma gün göreve başlama ile ilgili bi şey yapılmadı tatil olduğu için...
lojmanda yer yokmuş malesef . lojmanın yanında ek bir müstakil ev daha var orası boş orada kaloriferli imiş ama kapısı bacası hiç hoşuma gitmedi sağlam bi tekme atsan uçacak gibi:) bende yok dedim içim rahat etmez burda.içini göremedik zaten anahtar ın bulunduğu kişi bayram tatiline memleketine gitmiş anahtarıda cebinde götrmüş :)ne alaka bende anlamadım. içi iyi fln dedi tel.da görüştük ama dışını beğenmedim zaten.
tokiden ev tuttuk. 2+1 lerden olsa daha az kira verexektim ama onlarda boş kalmamış 1 ay öncesine kadar çokmuş ama herkes gelip tutumuş. banada 3+1 kaldı başka da evmev yok zati:)başka gelecek olanlar napacak bilmem :)
neyse temzledik bugün temzlikçi bir bayan bulduk beraber temzledik ev çok yeni oturan kişide mühendis bir bey imiş benden öncveki burda hido elktrik santrali yapılıo onun için gelmiş evin inşaaat pisliği hala duruodu. hiç temzlik yapmadan oturmuş içine. bende iyice ince ince temzletmedim ööle temzlemeye kalaksak 5 gün temzleriz valla :)
neyse yarın sabah göreve başlama işlemleri yaptrcaz aynı andan önceden belirlediğimz eşyalar alınıp kamyoncukla eve götrülcek abim eşim ve ben dört koldan çalışcaz inşallah.
buraya gelince...
erzincana daha öönce 4-5 kez gelmiştim ama 3yıl fln olmuştu en son geldiğim.
baya değişmiş yeni yerler açılmış.
üzümlüye gitmemeiştim hiç. çok güzel bi yer. yemyeşil içinden dere gibi çay gibi bişi akıo suyu buz gibi eğildim bi ellerimi yıkadım.
burası erzincanın en büyük ilçesiymiş ama çok küçük köyden hallice bi yer nasıl ilçe bende bilemedim. konyanın bir mahallesi kadar:)
ama çok sevdim insanları çok iyi herkes hocam hocam die yardıma koşuo. herkesin bağı var burda domates slatalık karpuz karalahana kızılcık kuşburnu ne ararsan var ekio herkes.
hemen bi tanıdığın bahçesine gidip ilk işim yarı yeşil yarı kırmızı bir domates yemek oldu tadı çok güzeldi.:) koskoca bir armut yarım kiloluk bir domates bir salatalık kkzıılcık ve kuşburnu yedim :)
genel anlamda her şey yolunda gitti şükür
Allah a şükür ufak tefek olmsuzluklar dışında
bi tek ev pahalı oldu ama hiç ev bulamamaktan iyidir heralde :)
bir de eşyalar fln derken bayaa masraf oldu ama inşallah en kısa zmanda öderiz. hiç ekstradan harcama yapmadan hemen borçları ödememiz lazım.dua edin kıxlar. bu arada ne bulduysam onu yedin kaç kiloyum ne haldeyim bilmiyorum.
:):))
hepinizi öpüyorum sevgiyle kucaklıyorum en kısa zmanda eve internet işini halldeceğim inşallah. bana dua edin.öpüldünüzzzzz
(bu arada smiley kullanama dım çok renksiz oldu yazım)
merhaba cimicim ben geldimmm
hepinizi çok özledim
nügücüm de burda selam bitanecik seksi nügü
canım valla bir hafta tatil yaptık ama işler tatile girmedi. benim işim y.dışı ile olduğundan ve onlarda çalışmaya devam ettiğinden bir sürü mail yazmışlar bi ton iş yıgılmış şimdi onlara gömüldüm ama sizi de çok özledim eski düzenimi ofisimi bile özledim çalışmak güzel şey yaa..hoş geldinnnnnnnnnnn.hele şükür ya sıkılıyordum.biraz kafa dağıtıp daha sonrada ders çalışacağım hafta sonu sınavım var..tek ders o yüzden bir rahatlık var bende bakalım inşallah geçerimde 4.sınıfa alttan dersim olmadan geçerim.bıktım bitmedi gitti.
yoliciğim bayramın nasıl geçti bakayım.bende sizleri özledim inanki.
ee sen naptın cimicim size bir ordu akraba gelicekti gelmişler gitmişler sanırım ev şimdi savaş alanı gibidir işin zor valla. bayramda eşim yoktu ben yün yorganlarımı yastıklarımı yıkadım tekrar doldurdum yastık diktim bi iki tane evimi temizledim terrtemiz bırakmıştım öyle de buldum iyi oldu. ama bizim evde çok karınca var yem almıştım onları yiyip ölmüşler şimdi kum gibi karınca cesedi var onları temizlemem lazım
canım valla bir hafta tatil yaptık ama işler tatile girmedi. benim işim y.dışı ile olduğundan ve onlarda çalışmaya devam ettiğinden bir sürü mail yazmışlar bi ton iş yıgılmış şimdi onlara gömüldüm ama sizi de çok özledim eski düzenimi ofisimi bile özledim çalışmak güzel şey yaa..
canım yaa nasıl geçsin bayramın 1.günü eşim gemlike annesine gitti oradan da kastamonuya yanıma gelicekti bayramın ikinci günü akşam. ben ikinci günü akşama bilet almıştım ondan öncesine bulamadım neyse ben gittim oda gelecekti ama önce bilet bulamadı sonra da hastalandım dedi anlican yine dediği oldu gelmedi annemlere. bir sonraki bayrama beni kandıramicak bi ay öncesinden alıcam biletleri ve dört gece kalıcaz orda görür o gününü
anneme yardım ettim bayramda bi sürü iş yaptık kadıncağız yaşlı evini temizledik erik kompostosu yaptık konserve şişelerinde 40 şişe çıktı annem al dedi ama benim paşa kocam yemez ee bende pek düşkün değilim o kırk şişe annemlere kaldı kışın içip bize dua etsinler artıkın
ahhhhhhhhhhhh yoliciğim okadar yoruldumki anlatamam.hem bayram hem misafiz artık dayanamıyordum.görümcem sürekli misafir gelen akraba kızlarıyla kendisini odaya kapatıyordu.işlerde bana kalıyordu.bir süre dişimi sıktım ama baktım oalacağı yok sürekli çay doldur onu getir bunu getir.eşimi yatak odasına çektim kız kardeşine söyle yardım etsin aksi taktirde bende birşey yapmam dedim.evin hizmetçisi gibiydim.yemek yap topla makinaya at çay yap.üff çok sıkıcıydı.birde görümcemler gelin için nişan elbisesi bakmaya gideceklerdi.bana diyiyorki yenge sen makina çek biz gelir toz alırız.bende neden ben hizmetçimiyim siz gezmeye gidiyorsunuz benide bayram bayram evde bırakıyonuz bende geliyorum dedim el atın temizleyip çıkalım dedim.surat astı.ben sen gelmezsin diye düşündüm ondan öyle dedim dedi.bende gelirim dedim.kaynımlara yemeğe gidince de hiç yardım etmedim çünkü eltimde bana yardım etmiyordu.
benim eşimde annemleri aramadı bile bayramın 3. günü nişan bitti bizimki gece 12 olmuş ya ben annenleri aramadım uumuşlarmıdır dedi.bende 3 gündür beklemişlerdir artık uyumuşlardır.hayırlı damat olunca böyle oluyor dedim sırıttı.ben onun ailesini normal günde bile aramasam neden arayıp sormuyorsun diye kızar ama benim ailemi bayramdan bayrama oda unutmazsa.neyse bundan sonra bende öyle yapacağım.
birde o kadar canım sıkıldıki bayram arefesi görümceme bayramlık bakmaya gittik görümceme vede eltime kıyafet aldı 250 tl verdi.anne benimde eşarbımı alsana ben henüz alamadım dedim.eşarpların başına geldi 89-99 tl arasıydı yazık değilmi ben bu parayı bir eşarba vereyim dedi.%30 indirim de var 62 ye geliyordu almadı.ben sana dergahtan alırım dedi.ucuz eşarplardan yani.neyse bayramın 2.günü dergaha gittik kızı vede kendisine 3 tane beğendi pazarlığını yaptı acele acele verdi parasını bana da dediki ahdi beğende ver parasını geç kalıyoruz demezmi.çok canım sıkıldı.neyse almadım.daha sonra eltim aradı banada eşarp alın dedi onada aldı bende artık kendime aldım eşimede söyledim.birşey olamz keşke olsada biz onlara alsak dedi hiçte toz kondurmadı ama ben çok üzüldüm.kayın validemler henüz urfadalar ama ben çalışıyorum diye eltimlerde kalıyorlar bu hafta.kaynıma dedim düğünü de kurbana sakın koyma valla memlekete giderim dedim.mahvoldum ya 1,5 kilo verdim bir haftada.
eşimede akşam çok kızdım küstüm.sabah uyandı kahvaltısını hemen yaptı aceleyle çarşıda işim var dedi gitti.akşam7: 30 da geldi.döner getirmişti yedik.kardeşi aradı abi çaya gel dedi.hemen kalktı namazını kıldı gel beni al dedi.ne bana sende gelirmisin ya da gideyim mi diye sormadı.surat anında astım soruyor birşeymi oldu.bende sence dedim konuşmadım.gece geldi gene konuşmadım.tepkimi koyacağım.9 günlük tatil boyunca ne başbaşa birşey yaptık nede birlikte bir bayram ziyareti anacğıyla gezdi durdu.sinir oldum.ilk defa işe geldiğim için çok mutluyum anlatamam.kafamı dağıtırım en azından...
ahhhhhhhhhhhh yoliciğim okadar yoruldumki anlatamam.hem bayram hem misafiz artık dayanamıyordum.görümcem sürekli misafir gelen akraba kızlarıyla kendisini odaya kapatıyordu.işlerde bana kalıyordu.bir süre dişimi sıktım ama baktım oalacağı yok sürekli çay doldur onu getir bunu getir.eşimi yatak odasına çektim kız kardeşine söyle yardım etsin aksi taktirde bende birşey yapmam dedim.evin hizmetçisi gibiydim.yemek yap topla makinaya at çay yap.üff çok sıkıcıydı.birde görümcemler gelin için nişan elbisesi bakmaya gideceklerdi.bana diyiyorki yenge sen makina çek biz gelir toz alırız.bende neden ben hizmetçimiyim siz gezmeye gidiyorsunuz benide bayram bayram evde bırakıyonuz bende geliyorum dedim el atın temizleyip çıkalım dedim.surat astı.ben sen gelmezsin diye düşündüm ondan öyle dedim dedi.bende gelirim dedim.kaynımlara yemeğe gidince de hiç yardım etmedim çünkü eltimde bana yardım etmiyordu.
benim eşimde annemleri aramadı bile bayramın 3. günü nişan bitti bizimki gece 12 olmuş ya ben annenleri aramadım uumuşlarmıdır dedi.bende 3 gündür beklemişlerdir artık uyumuşlardır.hayırlı damat olunca böyle oluyor dedim sırıttı.ben onun ailesini normal günde bile aramasam neden arayıp sormuyorsun diye kızar ama benim ailemi bayramdan bayrama oda unutmazsa.neyse bundan sonra bende öyle yapacağım.
birde o kadar canım sıkıldıki bayram arefesi görümceme bayramlık bakmaya gittik görümceme vede eltime kıyafet aldı 250 tl verdi.anne benimde eşarbımı alsana ben henüz alamadım dedim.eşarpların başına geldi 89-99 tl arasıydı yazık değilmi ben bu parayı bir eşarba vereyim dedi.%30 indirim de var 62 ye geliyordu almadı.ben sana dergahtan alırım dedi.ucuz eşarplardan yani.neyse bayramın 2.günü dergaha gittik kızı vede kendisine 3 tane beğendi pazarlığını yaptı acele acele verdi parasını bana da dediki ahdi beğende ver parasını geç kalıyoruz demezmi.çok canım sıkıldı.neyse almadım.daha sonra eltim aradı banada eşarp alın dedi onada aldı bende artık kendime aldım eşimede söyledim.birşey olamz keşke olsada biz onlara alsak dedi hiçte toz kondurmadı ama ben çok üzüldüm.kayın validemler henüz urfadalar ama ben çalışıyorum diye eltimlerde kalıyorlar bu hafta.kaynıma dedim düğünü de kurbana sakın koyma valla memlekete giderim dedim.mahvoldum ya 1,5 kilo verdim bir haftada.
eşimede akşam çok kızdım küstüm.sabah uyandı kahvaltısını hemen yaptı aceleyle çarşıda işim var dedi gitti.akşam7: 30 da geldi.döner getirmişti yedik.kardeşi aradı abi çaya gel dedi.hemen kalktı namazını kıldı gel beni al dedi.ne bana sende gelirmisin ya da gideyim mi diye sormadı.surat anında astım soruyor birşeymi oldu.bende sence dedim konuşmadım.gece geldi gene konuşmadım.tepkimi koyacağım.9 günlük tatil boyunca ne başbaşa birşey yaptık nede birlikte bir bayram ziyareti anacğıyla gezdi durdu.sinir oldum.ilk defa işe geldiğim için çok mutluyum anlatamam.kafamı dağıtırım en azından...
ah canım benim yaa neler yaşamışsın. benimki de aramadı sanırım bi beni aramıştı o zaman abimle görüştürdüm o kadar. çok ayıp oldu annemlere sadece kadir gecesinde ben annemi aramıştım o zaman zorla annemle konuşturdum o kadar. kendisi bi kere bile olsun aramaz anca ben arayınca veririm eline öyle konuşmak zorunda kalır. bu seferde beni gelicem diye kandırdı yine gelmedi neymiş hasta olmuş. bende inanmıyorum dedim daha önce o kadar çok numara çevirdi ki şimdi hastayım dyeyince inanmıyorum yalancı çobana döndün dedim. bilet bulamamışmış. koskoca bursadan kastamonuya bilet bulamadı onca gün. numara işte inanmıyorum. kurbanda görür o. bende senin anana gitmicem dedim. abimin ablamın eşleri geldi curcuna kıyamet ben yapayalnız kaldım yetim kaldım orda. anneme babama karşı mahcub oldum. işte evlendiin adam bu deseler dicem bişi yoktu işte beni çok seviyor ya deli gibi aşık ya çok sevse beni aileme karşı mahcub etmezdi ama ben de bunu onun yanına koyarsam..
ya çalışıuyorsunb diye mi sana eşarp almadılar varsın almasınlar. ama çalışıyorsun hamilesin diye sana ev temizliğinde yardım etmeye gelince yoklar ne ala memleket resmen gelinlerine hizmetçi gözüyle bakıyorlar. ama kredi mevzu olunca da erkeksin dimi o zaman da senden isterler çekmeni. alttan alma güzelim çalışıyorsun güçlüsün ellerine bakmıyorsun ya çekemiyorlar. valla ben de evde olsam k valdem bana farklı davranırdı şimdi daha saygılı mesafeli bana karşı onlara gidince iş yaptırmaz bana ben annemde öle görmedim ama hep yardım teklif ederim muhakkak iki tabakta olsa kaldırırım onun kızı bizde bir ay kaldı kocası ile o zaman işten bi geliyordum kadın evde oturmuş akşama kadar hiçbişi yapmamıştı "abla neden bişiler yapmadın" dediğimde mutfagına girmek düzenin bozmak istemedim dedi. işte böyleler bunlar hangisi farklı ki. hadi sizinkiler cahil bukadın uni mez.
Selam çıtırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?