60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canım dış ticaret için çok iyi olucaktır ama dil öğrenmiş olman bence çok iyi yapmışsın. harika bir tercih dış ticaret. kursları da varmış galiba. ya da açık öğretimde falan var sanıyorum bölümü. almayı düşünüyor musun kurs falan.

cıkmıssın ama yenı gördum.kursa gittim ben.ögrencıyken onu da hallettim..

kızlar forumda bu konu ile ilgili bilinen yanlışlar vardı,diyetisyen imzasıyla düzeltmek istiyorum.

yüksek müsadenizle;

Kıymalı makarna sağlıklıdır

Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan “karbonhidrat ve proteini ayırmak gerek” tezi, makarnanın sade yenmesini öneriyor. Ancak bu doğru bir bilgi değil...

2217

Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan “karbonhidrat ve proteini ayırmak gerek” tezi, makarnanın sade yenmesini öneriyor. Oysa diğer tüm karbonhidratlar gibi makarna da kan şekerini yükseltir ve açlık hissine neden olur. Bunu önlemek için makarnayı kıyma, peynir, yoğurt gibi proteinlerle birlikte yiyebilirsiniz.

Yanlış dikilmiş bir elbiseyi düzeltmek veya yanlış boyanmış bir duvarı yeniden boyamak ya da yanlış tedavibeslenmedeki davranış biçimleri hayatı boş yere zorlaştırıyor. Bunun ötesinde daha iyi beslenmek varken, çok daha sınırlı seçimler yapmak zorunda kalabiliyor bireyler.

Bizde tavsiye mekanizması çok hızlı çalışır, Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak Seda Sayan Hanım’ın seçilmesi, her gün televizyonlarda yaptığı tavsiyelerin satış rekorlarına koşması bunun en güzel örneği değil mi? Biz uzmanlar yıllardır birçok besinin iyiliğinden bahsederiz, ama bazı besinler birden bire altın çağına girer. Bilin ki bu patlama, tavsiye ve halk tarafından takip edilen birsinin tavsiyesiyle olmuştur.

Karbonhidrat ve proteini ayırma tezi şimdiye kadarki en meşhur efsanelerden birisidir sanırım. Sokaktan geçenlerin ve diyetle ilgisi olanların yüzde 90’ı size bunun doğruluğundan bahseder. Bu konuda aynı kişiye, “Karbonhidratlar nelerdir”, “Proteinlere beş örnek verebilir misiniz” diye sorarsanız, bu kadar hızlı cevap alamayabilirsiniz. Bu efsane ile ilgili genelde bireyler hemen makarna örneğini verirler, seçilen kelimeler genelde aşağıdaki gibidir.

- “Makarna yerim, ama kıymasız.”

-“Makarna yerim, ama yoğurt eklemem.”

-“Makarna yerim, ama peynirsiz.”

-“Makarna yerim, ama proteinle karıştırmam.”

Oysa yukarıdaki cümlelerin sanıldığının aksine ilk üçü yapılması gereken, son cümle ise yapılmaması gerendir. Kafanız karışmasın, tekrar şöyle izah edeyim. “Makarna karbonhidrattır ve protein ile yenebilir”, yani makarnayı haşlayıp üzerine protein olarak kıyma veya peynir veya tavuk veya yoğurt ekleyebilirsiniz. “Ama o zaman hemen yağa dönüşür” diye içinizden geçiriyorsanız, biraz sabredip lütfen bana kulak vermeye çalışın...

Karbonhidrata protein eklemeli

Karbonhidratlar vücudumuzda glikoz olarak parçalanır ve bağırsaktan bu formda emilirler. Kanda dolaşmaları “kan glikozu” yani “kan şekeri” halinde olur. Tüm karbonhidratlar ekmek, pilav, makarna, meyve, bisküvi vs glikoza döner. Karbonhidratı sürekli yemek, kan şekerinizi sürekli beslemek olur. Yükselen kan şekerini düşürmek ve kandaki şekeri hücrelere götürmek için pankreastan “insülin” hormonu salınır. Bu hormonun aşırı salınması yağlanmaya sebep olabilir, bu yüzden sürekli açlık hissetmemek ve kolay kilo vermek için insülini uyarmamanız gerekir.

Bunun en iyi yollarından biri de karbonhidratın yanına protein eklemektir, yani “karbonhidrat ile protein beraber yenmeli”.

YANLIŞLAR

- Sabah sadece poğaça veya simit yerseniz öğlene daha çok acıkırsınız.

- Acıkınca elma yemek daha fazla acıkmanıza sebep olur.

- Öğlen sadece salata ve tavuk yemek akşam üzeri tatlı isteği duymanıza yol açabilir.

- Sebze ve salata uzun süre tokluk sağlamaz.

- Çikolata tüketince canınız daha fazla tatlı ister.

Sizin de benzer deneyimleriniz olabilir. Bunlardan kurtulmak, uzun süre tokluk hissi duymak, midenizi boş yere sürekli doldurmamak ve kolay kilo vermek istiyorsanız insülin hormonuyla iyi geçinmelisiniz. Bunun için de yapacağınız şey çok basit: Yukarıdaki beslenme tipinde karbonhidrat ve proteini buluşturmak...

DOĞRULAR

- Sabah sadece poğaça (karbonhidrat tek başına yanlış) yanına peynir (Yani PROTEıN) lazım.

- Acıkınca elma (karbonhidrat tek başına yanlış) yanına fındık veya biraz sit veya yoğurt (yani PROTEıN) lazım.

- Öğlen sadece tavuk ve salata (tek başına protein yanlış) yanına 1 dilim ekmek (yani KARBONHıDRAT) lazım.

- Sebze ve salata (tek başına karbonhidrat yanlış) yanına yoğurt veya kıyma (yani PROTEıN) lazım.

- Çikolata (tek başına karbonhidrat yanlış) yanına süt (yani PROTEıN) lazım.

Tabii bu beslenme tipinde hızlı kilo verdiren (kas ve su verdiren desek daha doğru) Atkins diyetini de yıkmış oluyoruz, ama beslenme bilimi yıllardır hep aynı şeyi söylüyor. Değişmeyen kural hep aynı: “dengeli beslenin, hareket edin.” Lütfen kilo kaybederken sağlığınızı kaybetmemek için beslenme hurafeleri ile beslenme biliminin doğrularını ayırt etmeye çalışın.

Diyet ve beslenme uzmanı Dilara Koçak

Günaydın kızlarr,

Bu sabah kalkamadım yaa.. Uyandım baktım hertarafım çok ağrıyo, uyudum azcık daha.. Akşama telafi ederim nasıl olsa.. Çok da zorlamamak lazım değil mi?

Fiumeciğim ayrıca Karbonhidrat ve Protein ile ilgili verdiğin bilgi gerçekten çok güzel. Teşekkürler. Kesinlikle bende aynen bunu savunuyorum.. Çünkü herşeyden önce sağlık ve dengeli beslenme..

Neyse bugün ofiste kahvaltı olayı var. Misafir falanda gelicekmiş sanırım.. Elimden geldiğince az yicem.. Sonrasında size rapor geçerim..

Hadi bakalım güzel günlerrrr....opuyorumnanaktan

günaydın fıstıklar...
bişey danışcam size ben 2 lt su içerken çok zorlanıyorum.acaba içilen sade çaylarda su olarak sayılıyor mu?

günaydın fıstıklar...
bişey danışcam size ben 2 lt su içerken çok zorlanıyorum.acaba içilen sade çaylarda su olarak sayılıyor mu?

Günaydın canım.. Hiçbirşey suyun yerini tutmaz canım.. Ama kendini su içerkende çok zorlama.. Fazlasıda zarar çünkü..

Kahvaltımı yaptım..

4-5 parça ayçekirdekli simit yedim, 2 üçgende lavaşkiri krem peynir yedim.. Öğlen salata yerim artık heralde.. hehe..

Günaydın canım.. Hiçbirşey suyun yerini tutmaz canım.. Ama kendini su içerkende çok zorlama.. Fazlasıda zarar çünkü..

haklısın cicişim ama en az 2 lt içmem lazım ya onuda resmen öğürerek içityorum ya :bbo:

Kahvaltımı yaptım..

4-5 parça ayçekirdekli simit yedim, 2 üçgende lavaşkiri krem peynir yedim.. Öğlen salata yerim artık heralde.. hehe..

afiyet olsun ciciş cokacimcoook

Günün motivasyon fotoları..

İSTİYORUM! İSTİYORUM! İSTİYORUUUUUUUUMMMMMMMM!!!!!!

Eklentiler

• $al1.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 50
  • $al2.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 65
  • $al3.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba güzel bayanlar demek uyandınız :)
Ben 2 gündür sabahları dayanamayıp tartılıyorum ve 2 gündür 58.0 olarak görüyorum tartıyı delikafadulden
Callanetics , hergün 1 saate yakın yürüyüş ve badmintona dewam
sabah: 2 dilim ekmek peynir salata domates ve 1 çay kaşığı reçel yedim 1 bardak şekersiz çay ve 1 bardak şekersiz kahve içtim
öğlen az makarna ve tavuklu yemek yedim birde karpuz yedim
akşam için yoğurtlu karnıbahar salata 1 tane biber dolmam var planda

'evlibarlıklı' kedişini aldın mı? merak ettim

birde kızlar resmimi çekip yollıyacağım
bugun keyfim çok yerinde aman hepinize bulaşsın opuyorumnanaktan

Fly dan esinlenerek aklıma gelen motivasyon özlü sözleri

Terazi var , tartı var 27 nin vakti var

Kadında önemli olan ruh güzelliğidir. İyi bir ruhun sahip olması gereken vücut ise 38 beden olmalıdır

Türküm , Doğruyum , Çalışkanım niye 27 beden olmayayım

Paranın ne önemi var ? Mühim olan 27 beden olan tüm kotları alıp giyebilmek

Maşallah şekerim..

Süpermiş bunlar..:roflol:

Günaydın Hanımlar . . .

Doktorun biri aynen şöyle demişti :" Patates gibi olmak istiyorsanız, bol bol patates yiyin."
Hiç unutmuyorum bu sözü :roflol:

çıtırım buraya sarma dolma gibi tahrik edici foto koyma aaaa dün gözüm döndü neydi o sarmalar öle . . . parlak parlak . . .

kaydirigubbakcemile3

derinciğim köriye bayılırım ki çorbada kimbilir nasıl olur . . .
hemen bu akşam deneyeceğim . . .
çok pratik malzemeler ve uygulanış . . . tam benlik yani . . .
teşekkür ediyorum derinciğim benim . . .

Kahvaltımı yaptım..

afiyet olsun perim . . .

Günaydın bitanem.. Sağolasın..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

cicişim kediyi aldım hala bizimle ama kedinin pisikolojisi tamamen bozuldu yemiyo içmiyor kaç gün oldu geleli hiç bize alışmadı eee 6 yıl başka yerde yaşamış.haftasonuna kadar bakıcaz eğer böyle devam ederse sahibi geri alcak canım

tebrik ederim seni
alkisalkisalkis

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

bu ara bütün sorunlar bende sanırım, zaten hastalığım tam geçmedi. dün akşam parmağımı kapıya sıkıştırdım. ortadan tırnağım yarıldı şuan tırnağım mosmor parmağımı oynatamıyorum.o kadar acıdı o kadar bağırdım ki bana yakın oturan varsa kesin duymuştur beni.tırnağım düşcek diye çok korkuyorum bakamam ben parmağıma o zaman ya :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…