arkadaslar patlıcanı sevenler patlıcan salatası yesin cok güzel oluyo karında doyuruyo iyce cokda hafif oluyo salatayı sevmeyenlerde patlıcanın bahanesine yerler
yok nisacım
ben her akşam yemeğinde ya yoğurt ya cacık yiyorum
çok şişiriyor beni, hemen doyduğumu hissediyorum
sarma yemeyecektim de annem zorla yedirdi
bol bol da su içtim tabi :içelim:
kızlar ben sıkı diyet yapmıyorm cok sıkı diyetler sakıncalı değilmi sizce en önemli sakıncası yarın hepsinden yemeğe basladığınz zaman yavas yavas vücut almaya baslamazmı verdikleriniz cnm istedği zaman azda olsa yiyorm
nisacım çok sıkı diyetlerde aç kalıyorsun zaten
sağlıklı olan az ve sık yemek, ama her şeyden kararınca yemek
ben kendi adıma sıkı diyet yapmadım hiç
valla akşam irmik helvamı da yiyeceğim ama diyetteyim :icecream:
benim bir itirafım varrrrrrr..
diyete başladım amaaa spora başlayamadım bugün
biliyorum bunlar bahane ama gerçekten çok yorgunum canlarım yaa..ufaklıklar pestilimi çıkarıyorlar bütün gün benim..ordan eve geliyorum hooop mutfağa,akşam yemeği hazırlamaya..yemekten sonra bana ait(!)iki ufaklıkla ilgileniyorum..sonra bi saat okuma saati..çocukları yatırıp ortalığı topluyoruuum saat oluyor 11!..offffff yazarken bile başım döndü..delikafadulden
yaniii ben spora 5 gün sonra başlayabilcem((
ben düşünmüyorum KPSS ile bir yere yerleşeceğimi
2 sene yüksek lisans yapacağım, o arada çalışmak için özel okullara başvuruyorum şimdi
Bakalım neler olacak buyrunnnnnnnnn
hazır öğretmenlikten açılmışken benim incilerimden size bikaç inci..
ders ziliyle sınıfa çıktım,baktım yere su dökülmüş..bu suyu kim döktü yere çocuklar dedim..kimsede ses yok(sanki ortada bi suç varmış gibi:))benim menekşem ayağa kalktı,suyun yanına geldi,uzun uzun inceledi veee bombayı patlattı:valla bu su benim suyum değil öğretmenim..:roflol::roflol:
yine bigün çıkış zili çaldı,bütün öğrencilerimi hazırlayıp gönderdim ama sanem yerinden bile kalkmıyor..sanemcim sen eve gitmeyecekmisin sorusuna sanemimin verdiği cevap:hayır öğretmenim,ben sizin eve geleceğim..çünkü senin annem olmana karar verdim!!!!!!!!!!
harıka yaaa. bende anlatayım çok komik bişey. süleyman diye bi öğrencime derste fısıltı yapanları yazdırıyorum sözlü notnu ona göre kllanıcam diyorum. geçende bi baktım listede süleyman yazıyo. kendi de konuşmuş dürüstüğe baksanıza :roflol:
hoşbulduka.s.
kızım adına da teşekkür ederima.s.boğazı iltihaplanmış,hastane ev derken giremedim bi daha bugün umarım kızım ii olur,ben de sizinle olurumdelikafadulden
boyum 170cm
kilom 65 kg..
canım çok teşekkür ederim...çok ince düşüncelisin...ama kendim indirmeyi öğreneyim değil mi her zaman seni nerede bulurum...kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
canım zaten fotolarında hemen hemen o kiloda görünüyorsun demek ki Allah söyletmiş en kısa zamanda o kiloda da görürüz seni inşallah...kaydirigubbakcemile5
:roflol: beneğim o kadar imreniyorum ki sana...öğretmenlik içimde ukde kaldı çok küçükken bile tek olmak istediğim meslekti ama kısmet işte..:çok üzgünüm:
çorba canavarı arkadaşım (o kendini bilir) sana söz vermiştim ya başka tariler için işte bizim evde sevilen çorbalardan biri daha (tarif yalancı tavuk göğsü tarifini yapan kişiye ait) ...cokacimcoook
1 tane kurusoğan, tavuk suyu yoksa 3 bardak su-1.5 tablet tavuksuyu(ben tavuksuyu tableti ile yapıyorum genelde daha pratik oluyor malum her an tavuk suyu bulunmuyor)
terbiyesi için; 1 yumurta sarısı,1.5 su bardağı süt,1 türk kahvesi fincanı un,1 çay kaşığı köri
sıvıyağda küçük doğranmış kurusoğanı kavuruyorum... soğanlar kavrulurken 1 yumurta sarısı,1.5 su bardağı süt,1 fincan un ve mutlaka 1 çay kaşığı köri olacak hepsini mikserle karıştırıyorum el blendırı ile de olur... kavrulmuş soğanların üzerine 3 bardak suyu ve tavuk suyu tabletini katıyorum...o kaynayınca yavaş yavaş terbiyesini katıyorum... biraz kıvamını ayarlamak için sıcak su ilave ediyorum...kaynayıncaya dek karıştırıyorum...
5 dk kaynatıp ateşten alıyorum...isteseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz...ama biz sade seviyoruz...harika bir çorba...mutlaka en az bir kere deneyin canlarım çokta pratik...köriyi unutmayın...yerimseniben
evet cnm ingilizce.. ben hep dış ticaret(daha da özellestirmek gerekirse ihracat - sıcak satış) istedim canım ama mezun oldugum anda krızın en fazla vurdugu sektör oldu. toparlanmasını beklıyorum.
zaten ben ingiliz dili ve ede. mezunuyum . staj falan da yuksek lisansta..(ailemin ricası üzerine yapmıstım)zaten eğitim hamalıyım diyip dusunmesem de yaptım.bir de bizim lisans dahilinde yapma şansımız oluyor bılıyorsundur sen.. 1 sene süren formasyon dersleri...
tesekkür ederrim hem iltifatın hem de iyi dileklerin için...
Allah hepimizin gönlüne göre versin..
kızlar forumda bu konu ile ilgili bilinen yanlışlar vardı,diyetisyen imzasıyla düzeltmek istiyorum.
yüksek müsadenizle;
Kıymalı makarna sağlıklıdır
Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan “karbonhidrat ve proteini ayırmak gerek” tezi, makarnanın sade yenmesini öneriyor. Ancak bu doğru bir bilgi değil...
2217
Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan “karbonhidrat ve proteini ayırmak gerek” tezi, makarnanın sade yenmesini öneriyor. Oysa diğer tüm karbonhidratlar gibi makarna da kan şekerini yükseltir ve açlık hissine neden olur. Bunu önlemek için makarnayı kıyma, peynir, yoğurt gibi proteinlerle birlikte yiyebilirsiniz.
Yanlış dikilmiş bir elbiseyi düzeltmek veya yanlış boyanmış bir duvarı yeniden boyamak ya da yanlış tedavibeslenmedeki davranış biçimleri hayatı boş yere zorlaştırıyor. Bunun ötesinde daha iyi beslenmek varken, çok daha sınırlı seçimler yapmak zorunda kalabiliyor bireyler.
Bizde tavsiye mekanizması çok hızlı çalışır, Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak Seda Sayan Hanım’ın seçilmesi, her gün televizyonlarda yaptığı tavsiyelerin satış rekorlarına koşması bunun en güzel örneği değil mi? Biz uzmanlar yıllardır birçok besinin iyiliğinden bahsederiz, ama bazı besinler birden bire altın çağına girer. Bilin ki bu patlama, tavsiye ve halk tarafından takip edilen birsinin tavsiyesiyle olmuştur.
Karbonhidrat ve proteini ayırma tezi şimdiye kadarki en meşhur efsanelerden birisidir sanırım. Sokaktan geçenlerin ve diyetle ilgisi olanların yüzde 90’ı size bunun doğruluğundan bahseder. Bu konuda aynı kişiye, “Karbonhidratlar nelerdir”, “Proteinlere beş örnek verebilir misiniz” diye sorarsanız, bu kadar hızlı cevap alamayabilirsiniz. Bu efsane ile ilgili genelde bireyler hemen makarna örneğini verirler, seçilen kelimeler genelde aşağıdaki gibidir.
- “Makarna yerim, ama kıymasız.”
-“Makarna yerim, ama yoğurt eklemem.”
-“Makarna yerim, ama peynirsiz.”
-“Makarna yerim, ama proteinle karıştırmam.”
Oysa yukarıdaki cümlelerin sanıldığının aksine ilk üçü yapılması gereken, son cümle ise yapılmaması gerendir. Kafanız karışmasın, tekrar şöyle izah edeyim. “Makarna karbonhidrattır ve protein ile yenebilir”, yani makarnayı haşlayıp üzerine protein olarak kıyma veya peynir veya tavuk veya yoğurt ekleyebilirsiniz. “Ama o zaman hemen yağa dönüşür” diye içinizden geçiriyorsanız, biraz sabredip lütfen bana kulak vermeye çalışın...
Karbonhidrata protein eklemeli
Karbonhidratlar vücudumuzda glikoz olarak parçalanır ve bağırsaktan bu formda emilirler. Kanda dolaşmaları “kan glikozu” yani “kan şekeri” halinde olur. Tüm karbonhidratlar ekmek, pilav, makarna, meyve, bisküvi vs glikoza döner. Karbonhidratı sürekli yemek, kan şekerinizi sürekli beslemek olur. Yükselen kan şekerini düşürmek ve kandaki şekeri hücrelere götürmek için pankreastan “insülin” hormonu salınır. Bu hormonun aşırı salınması yağlanmaya sebep olabilir, bu yüzden sürekli açlık hissetmemek ve kolay kilo vermek için insülini uyarmamanız gerekir.
Bunun en iyi yollarından biri de karbonhidratın yanına protein eklemektir, yani “karbonhidrat ile protein beraber yenmeli”.
YANLIŞLAR
- Sabah sadece poğaça veya simit yerseniz öğlene daha çok acıkırsınız.
- Acıkınca elma yemek daha fazla acıkmanıza sebep olur.
- Öğlen sadece salata ve tavuk yemek akşam üzeri tatlı isteği duymanıza yol açabilir.
- Sebze ve salata uzun süre tokluk sağlamaz.
- Çikolata tüketince canınız daha fazla tatlı ister.
Sizin de benzer deneyimleriniz olabilir. Bunlardan kurtulmak, uzun süre tokluk hissi duymak, midenizi boş yere sürekli doldurmamak ve kolay kilo vermek istiyorsanız insülin hormonuyla iyi geçinmelisiniz. Bunun için de yapacağınız şey çok basit: Yukarıdaki beslenme tipinde karbonhidrat ve proteini buluşturmak...
DOĞRULAR
- Sabah sadece poğaça (karbonhidrat tek başına yanlış) yanına peynir (Yani PROTEİN) lazım.
- Acıkınca elma (karbonhidrat tek başına yanlış) yanına fındık veya biraz sit veya yoğurt (yani PROTEİN) lazım.
- Öğlen sadece tavuk ve salata (tek başına protein yanlış) yanına 1 dilim ekmek (yani KARBONHİDRAT) lazım.
- Sebze ve salata (tek başına karbonhidrat yanlış) yanına yoğurt veya kıyma (yani PROTEİN) lazım.
- Çikolata (tek başına karbonhidrat yanlış) yanına süt (yani PROTEİN) lazım.
Tabii bu beslenme tipinde hızlı kilo verdiren (kas ve su verdiren desek daha doğru) Atkins diyetini de yıkmış oluyoruz, ama beslenme bilimi yıllardır hep aynı şeyi söylüyor. Değişmeyen kural hep aynı: “dengeli beslenin, hareket edin.” Lütfen kilo kaybederken sağlığınızı kaybetmemek için beslenme hurafeleri ile beslenme biliminin doğrularını ayırt etmeye çalışın.
Diyet ve beslenme uzmanı Dilara Koçak
Günaydın kızlarr,
Bu sabah kalkamadım yaa.. Uyandım baktım hertarafım çok ağrıyo, uyudum azcık daha.. Akşama telafi ederim nasıl olsa.. Çok da zorlamamak lazım değil mi?
Fiumeciğim ayrıca Karbonhidrat ve Protein ile ilgili verdiğin bilgi gerçekten çok güzel. Teşekkürler. Kesinlikle bende aynen bunu savunuyorum.. Çünkü herşeyden önce sağlık ve dengeli beslenme..
Neyse bugün ofiste kahvaltı olayı var. Misafir falanda gelicekmiş sanırım.. Elimden geldiğince az yicem.. Sonrasında size rapor geçerim..
Hadi bakalım güzel günlerrrr....opuyorumnanaktan
günaydın fıstıklar...
bişey danışcam size ben 2 lt su içerken çok zorlanıyorum.acaba içilen sade çaylarda su olarak sayılıyor mu?
Günün motivasyon fotoları..
İSTİYORUM! İSTİYORUM! İSTİYORUUUUUUUUMMMMMMMM!!!!!!
Merhaba güzel bayanlar demek uyandınız :)
Ben 2 gündür sabahları dayanamayıp tartılıyorum ve 2 gündür 58.0 olarak görüyorum tartıyı delikafadulden
Callanetics , hergün 1 saate yakın yürüyüş ve badmintona dewam
sabah: 2 dilim ekmek peynir salata domates ve 1 çay kaşığı reçel yedim 1 bardak şekersiz çay ve 1 bardak şekersiz kahve içtim
öğlen az makarna ve tavuklu yemek yedim birde karpuz yedim
akşam için yoğurtlu karnıbahar salata 1 tane biber dolmam var planda
'evlibarlıklı' kedişini aldın mı? merak ettim
birde kızlar resmimi çekip yollıyacağım
bugun keyfim çok yerinde aman hepinize bulaşsın opuyorumnanaktan
Fly dan esinlenerek aklıma gelen motivasyon özlü sözleri
Terazi var , tartı var 27 nin vakti var
Kadında önemli olan ruh güzelliğidir. İyi bir ruhun sahip olması gereken vücut ise 38 beden olmalıdır
Türküm , Doğruyum , Çalışkanım niye 27 beden olmayayım
Paranın ne önemi var ? Mühim olan 27 beden olan tüm kotları alıp giyebilmek
Günaydın Hanımlar . . .
çıtırım buraya sarma dolma gibi tahrik edici foto koyma aaaa dün gözüm döndü neydi o sarmalar öle . . . parlak parlak . . .
derinciğim köriye bayılırım ki çorbada kimbilir nasıl olur . . .
hemen bu akşam deneyeceğim . . .
çok pratik malzemeler ve uygulanış . . . tam benlik yani . . .
teşekkür ediyorum derinciğim benim . . .
afiyet olsun perim . . .
cicişim kediyi aldım hala bizimle ama kedinin pisikolojisi tamamen bozuldu yemiyo içmiyor kaç gün oldu geleli hiç bize alışmadı eee 6 yıl başka yerde yaşamış.haftasonuna kadar bakıcaz eğer böyle devam ederse sahibi geri alcak canım
tebrik ederim seni alkisalkisalkis
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
bu ara bütün sorunlar bende sanırım, zaten hastalığım tam geçmedi. dün akşam parmağımı kapıya sıkıştırdım. ortadan tırnağım yarıldı şuan tırnağım mosmor parmağımı oynatamıyorum.o kadar acıdı o kadar bağırdım ki bana yakın oturan varsa kesin duymuştur beni.tırnağım düşcek diye çok korkuyorum bakamam ben parmağıma o zaman ya :sinifsinif:
bu arada kızlar tickerla avatarımın uyumunu farkettiniz mi :roflol:
cicişim kedi kaç kere kendini camdan atmaya çalıştı bu sıcak havada cam açamıyorum bide iran kedisi anormal tüylü tüm ciğerlerim tüy doldu sürekli ısırıyor beni dokunamıyorum bile korkuyorum artık ki ben kedilerden asla korkmam
çok merak ettim bugün gönderebilirsen süper olur
ben farkettim şeker... cok süper olmus..bayıldım. zemuszemus
parmagın içinse cok üzüldüm... kursun döktürcem sana... :umursamaz:
bu arada herkese günaydın,enterasan bılıyorum ama Fly ile Sarayı rüyamda gördüm.pilates baslıyor.bır ara anlatıcam ıkısını de ama salak sacma bir rüyaydı sanırım.
öpüyorum herkesleri...
dijital değil tartım.ama acayip moralim bozuldu.:gitme: bu arada görmemiştim.parmağın için geçmiş olsun tatlım.
canımcığım belediyenin spor salonu yıllık aidatı olanmı.ben ücretsiz sanıyodum.gittim 100 tl istediler.sene başlarında kayıt yapılıomuş.yılın ortasında geldim 50 vereyim dedim.yimedilerkaydirigubbakcemile3
evlilik hazırlığımı.o telaştan insan kolay kilo veriyo dimi.ne güzel tatlı bir telaştır.bizim işler bir yoluna girsin.bende bu telaşa kapılacam galiba.:kedi:
bardak bardak gidiyo sular.aynen öylede çıkıo.su içerken bir garip bakıolar.wcye giderken bir garip.işi bırakıp evde su mu içsem acaba.wcyede atarım bi koltuk.orda yaşarım artık.:1rolleyes:
kızlar bugün depresyondan çıkmaya karar verdim bu da ne demeksekaydirigubbakcemile3
siz de bana yardım edin nolur
bu öğlenden itibaren eski ben olucam diyete devam edicem
olayları akışına bırakıcam her olumsuzlukta kocamı suçlamıcam ona iyi davrancam
sağlıktan ötesi yok dün oğlum azcık ateşlenince dank etti boşvercem evi falan :dilcikar:
günaydın kızlar ben tartıldım bu sabah 61. 500 olmusum oleyyyyyyyyyyyyyyyyyhihoyyyt
günaydın kızlar ben tartıldım bu sabah 61. 500 olmusum oleyyyyyyyyyyyyyyyyyhihoyyyt
canımcığım belediyenin spor salonu yıllık aidatı olanmı.ben ücretsiz sanıyodum.gittim 100 tl istediler.sene başlarında kayıt yapılıomuş.yılın ortasında geldim 50 vereyim dedim.yimedilerkaydirigubbakcemile3
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni geldim yazılarınızı okudum tamde benim dertli olduğum konu kilolar......... ben yeni doğum yaptım 57 kiloyla hamile kaldım ve 77 kiloyla doğum yaptım ve şu anda 69-70 gösteriyor tartı lütfen bana yardım edin nasıl kurtulurum bu kilolardan rejim yapamıyorum anında sütüm eksiliyor yemeği kestiğim an farkediyorum napmalıyım sizce 15-20 kilo vermem lazım kendimi çok kötü hissediyorum.
saraciraci onu denememistim hiç bak onuda denerim güzel fikir
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni geldim yazılarınızı okudum tamde benim dertli olduğum konu kilolar......... ben yeni doğum yaptım 57 kiloyla hamile kaldım ve 77 kiloyla doğum yaptım ve şu anda 69-70 gösteriyor tartı lütfen bana yardım edin nasıl kurtulurum bu kilolardan rejim yapamıyorum anında sütüm eksiliyor yemeği kestiğim an farkediyorum napmalıyım sizce 15-20 kilo vermem lazım kendimi çok kötü hissediyorum.
canım bence biraz daha bekle kilo vermek için bebeğinin sağlığı açısından yanihoşgeldin bu aradaa a.s.
benim haladan kötü bi tiyo çıkmadı daha saolsun kaydirigubbakcemile3
bu arada tickerini gördüm maşallah sanaa
teprik cnm . . .
canım 100 TL yine iyiymiş burada aylık 40 TL ben temmuz sonuna kadar 20 TL vereceğim dedim yediler . . .
kaydirigubbakcemile3
teprik cnm . . .
canım 100 TL yine iyiymiş burada aylık 40 TL ben temmuz sonuna kadar 20 TL vereceğim dedim yediler . . .
kaydirigubbakcemile3
canlarımm günaydın
bugün yine pek iyi değilim hala dediğim bi akrabamın bütün vücudunu kanser sardığını öğrendim dün akşam.çocukluğum ellerinde geçti ve çok üzüldüm bütün akşam ağlamaktan şiştim.gecede bütün uykum kabuslarla geçti.herkes hastanede tüm sevdiklerim ölmüş çok etkilendim rüyamdan onun arkasınada sabah kocam olacak adamın salakça kaprisi yüzünden kavga ettik temelli bittim mafoldumben
neyse sizinde canınızı sıktım.kendime gelirim heralde allahım sabır versin bana :Saruboceq:
biraz önce resim çektim yine 2 tane bayaa güsel çıktı sıkılaşmışmıyım ne :kedi: ekliycem şimdi sizede opuyorumnanaktan
çok saol cicişimGeçmiş olsun tatlım yaa... Yazık...:teselli:
Harika tatlım.. Çok güzel...
Canım çizelgenin linkini sık kullananlara kaydetmediysen yeniden yapman lazım sanırım..
saracım hani bu doğadan form varya o sayılıyor mu su yerine acaba :kedi:bayılıyorum patlıcanaaa bende sürekli yaparım hatta halamdan yeni bi tiyo öğrendim artık onu uyguluyorum.patlıcanları ateşte yada fırında közleyip temizleyip dipfreeze (aman işte buzluğa) atıyorum 1 sene bile duruyomuşşş
kuzumm suyun yerini hiç bişey almaz hatta çay vücuttaki suyun tutulmasını engelliyo su içmek şart...lmaz:
kuzuuum parmağına çok üzüldüm geçmiş olsun canımmm hala geç kalmış değilsin biraz zor ama buz torbasına sok elini düşmesini engeller ama biraz acı verir mafoldumben
kedi içinde zor bi durum tabii ama o kedi 6 yaşındamıymış eğer öyleyse çok zor alışır kedicik yazık yaa
:lepi: alkisalkisalkis
canlarımm günaydın
bugün yine pek iyi değilim hala dediğim bi akrabamın bütün vücudunu kanser sardığını öğrendim dün akşam.çocukluğum ellerinde geçti ve çok üzüldüm bütün akşam ağlamaktan şiştim.gecede bütün uykum kabuslarla geçti.herkes hastanede tüm sevdiklerim ölmüş çok etkilendim rüyamdan onun arkasınada sabah kocam olacak adamın salakça kaprisi yüzünden kavga ettik temelli bittim mafoldumben
neyse sizinde canınızı sıktım.kendime gelirim heralde allahım sabır versin bana :Saruboceq:
biraz önce resim çektim yine 2 tane bayaa güsel çıktı sıkılaşmışmıyım ne :kedi: ekliycem şimdi sizede opuyorumnanaktan
üzüldüm cnm ya cok bir hastalık Allah iyilik versin amin
çok saol cicişim
saracım hani bu doğadan form varya o sayılıyor mu su yerine acaba :kedi:
saracım su değse bile o kadar bağırıyorumki apartman sallanıyooo :umursamaz:
çok geçmiş olsun canım metanetli olun ona moral verin inşallah düzelir canım ya:teselli:
inşaalah yüklemeyi başarmışımdır
meraba arkadaşlar sanırım artık bende bu topiğe layığım çok şükür bi ara 80 lere doğru gidiyodum.. bundan 63 gün önce doğum yaptım melek gibi bi oğlum var..ve hamileliğimde aldığım kilolar var..
52 kg ile hamiş oldum 72 ile doğuma girdim..şimdi tartı 60 gösteriyor..zaten hamilelikten öncede 3 kilo fazlam vardı..hedefim 49 kilo olmak..yani 11 kilo vermeliyim..
bu arada oğlumu emziriyorum..ama gördüm ki sütün yemekle pekde alakası yok sıvı alımı çok önemli..6 gündür diyetteim ama allaha çok şükür sütüm var ve yağ oranıda gayet ii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?