canım benim benimde pijema herşey eksik.bebğin beşiği var benimde annemler yapalım demişlerdi ozamanlar ben yok demiştim benim babam zaten çalışmıyor rahatsız ne gerek var dedim ben aldım.kayınvalide hiçbirşey diyemedi çünkü kendisi bir çeyrek dahi takmadı.
5 tl ye bir takım almıştı sadece birde fiyatınıda söylemişti tavlacıda görmüş beğenmiş almış.şimdi zaten 2. çocuk kayınvalide yapmalı ama oralı olmuyorlar.bende yapsalarda istemem laf etmelerindense kimseden birşey istemem.zaten yapacak durumlarıda yok.benim annem halen diyiyor yapayım ama ben istemiyorum karı koca çalışıyoruz.ne gerek var dedim.senin kayınvalidede gerçekten patavatsızmış.ona ne o kendi üzerine düşeni yapsın gerisi onu ne ilgilendirir.kaynana sonuçta hepsi bir.sen canını sıkma zorla birşey yaptıracak değilsinizya.sonuçta bu bebk sizin kimse birşey yapmazsa eşin yapmayacakmı yani.eşyaya göremi bebek getiriyoruz.bebek geliyorsa sorumlusuda bizleriz sonuçta.sen boşver takma kimseyi alabildiğin kadarını ala gerisi sonra alınır zaten ihtiyaç hiç bitmiyor...
evet kayınvaliden çok patavatsızz annen üvey filan bunlarr asla ve asla konuşulmamalııayyy cnm benim yaa..bizim bebeügün bi arabası var işte bide görümcemin bebeginden ayırdıkları.. kıyafeti düsünmüyrum da gecelikti oydu buydu falan besik dolap olayıı geriyo beni allah var.. cünkü onları annemlerin alması gerekiyomus.. babam da bi pinti bi pinti.. inan gecen bayram anneml keradesime bayramlık almamıs.. simdi benimkilerle yüzgöz olmasın diye izim besigi falan alır heralde ama onlara para harcamazken gel benimkine besik dolap al demek de vicdanıma el vermiyo.. kocisede kıyamıyorum kayınpederinden hiçbişi görmedi o da konusmakta haklı. ben kızın ailesinin yaptıgını yeni ögrendim. aslında kayınvalidem biz nisanlıyken söylemişti ama baskasından duymadıgımdan önemsemedim.. simdi 10 kişiye sordum kız annesi yaparmıs herseyni. bide kayınvalidem iddalasınca cafede otururkenn ordakii yaslı arkadaslarına sordu. bide bizimk hazır zaten de işte alınır mı alınmaz mı diye soruyorum diyo.. bütün kadınlar kız annesi yapar diye teyit etti. öldüm sinirden.. sonra bana sessizce yanlıs anlama onlar alsın diye söylemiyorum ama adet böyle dedi. bebek arabasını da babaanne alırr dedi. (aldı ya o arabayı) bi arada ecrin yanlıs anlama annen heveslenmiyo mu hiç dedi. esya konusluyodu yine.. ne alaka anne simdi ben sana alma diyorum dinlemiyosun benimkilere nazım geciyo gerekirse bagırıyorum daha erken diye almıyolar dedim. o da yani ne bileyim hiç hevesli gibi gelmiyolar bana acaba annen üvey diye mi heyecanlanmıyo olabilir sakın beni yanlış anlama diyo. yaaa öyle bile olsa ben sana aaa evet öyle der miyim.. yada seninn kalkıpp bunu bana sorman dogru mu?? cok düsüğncelisin madem sorma beni üzme dimi.. işte iyi kadın hos kadın ama cok patavatsız
yok cnm ya keske bizimkide almasa diyorum bazenn.. benim ailem esiminki gibi degil napayım.. kaynanam takısını bile verdi simdidensimdi durup durupp bi hastane cıkısı yapcagım takım begenmiştim onu alalım deyip duruyo.. yok daha erken diyorum. bu hafta alısverise cıkıcam alıp koyucamm o almasın diye. esimlede tek anlasamadıgım konu ailem. o da annesi gibi. laf acıldıkca bakalım baban ne yapcak diyo.. sonra kavga ediyoruzz.. sonra ben zaten istemem alırım cocuguma yatakk ama sen de gör biraz istiyorum diyo. sonra daha cok kavga ediyoruzz.. ama babamm odun yanii napayımm.. babamla bütün zamanımızz kavgayla gürültüyle gecti bizim.. dügün zamanı da böyleydi.. ama iste atılmıyo satılmıyo napayım kızımda zamansız geldi accık en azından su insaat biteydi iyi olurdu ama kısmet.
yok cnm ya keske bizimkide almasa diyorum bazenn.. benim ailem esiminki gibi degil napayım.. kaynanam takısını bile verdi simdidensimdi durup durupp bi hastane cıkısı yapcagım takım begenmiştim onu alalım deyip duruyo.. yok daha erken diyorum. bu hafta alısverise cıkıcam alıp koyucamm o almasın diye. esimlede tek anlasamadıgım konu ailem. o da annesi gibi. laf acıldıkca bakalım baban ne yapcak diyo.. sonra kavga ediyoruzz.. sonra ben zaten istemem alırım cocuguma yatakk ama sen de gör biraz istiyorum diyo. sonra daha cok kavga ediyoruzz.. ama babamm odun yanii napayımm.. babamla bütün zamanımızz kavgayla gürültüyle gecti bizim.. dügün zamanı da böyleydi.. ama iste atılmıyo satılmıyo napayım kızımda zamansız geldi accık en azından su insaat biteydi iyi olurdu ama kısmet.
evet kayınvaliden çok patavatsızz annen üvey filan bunlarr asla ve asla konuşulmamalııkalp kırar insanın yüreğine oturur
mdem sen üzerine düşen arabamı neymiş al onu çekil köşeye ses etmee dolabını beşiğinide kim alacaksa alsınn
bebek odası kız tarafına aittir derlerr valla hiç kulak bile vermiyorumm bizim kayınvalidee bişey alacak değill babam ev aldı kredi ödüyoo ondan bi iğne dahii istemem kabul etmem alırlarsada kızarım baştan sıkı sıkı tembihledimm bi gardrobum vardı yeni temiz ailemde duruyodu kullanılmıyodu onu getirttim koydum odasına sildim güzelcee yepyenii aldığım kıyafetleri hemen yerleştiriyorum dolabınaa
yere el dokuması antika halı serdimmhani sana anlatmıştımm biliyosunn
bmylece antika halılarda bana kaldıı
perdeyide elti yolladıı aslında ben daha canlı bi perde istiyodum ama yollamış şimdi takmasam ayıp olurduu
işte şimdi beşiği ve arabası kaldıı ama birazz borçlar varr bikaç aya onlarıda alıcazz
dışarı çıktıkça bi tane iki tane tulum alt üst takım filanda alıyorumm bi polar battaniye aldım bi penye aldımm bi böyle parlak beyazz aldımm çok güzell ve beyazz içinde simleri varr ip aldı kayınvalidemm onları anneme götürcemm bebek battaniyesi örecekk üzerine mavi kurdalye veya inci ile süsleme yapıcazz
annem güzel örgüler örüyoo hırka yelekk filann ipler yollamıştımm onları örecekk hırka yelekk bere patik örecekk
canımm bebek odası tam takım şöyle güzell iyi bişeyy 3000 liradan aşarı değilll daha ucuzlar sunta filan oluyoo görünüşşü bile iyi değill
şimdi bunlarr bebek zatenn kalkıpta süperr bi oda istemezler bizden ama az büyüsünleerr isteyeceklerr biz o zamann alıcazz çocuk odası
şimdide bebek odalarına içim gidiyo ama mantıklı olan diğerii
ama şöyle 4-5 yaşına gelsinn istediği odayı alıcam oğluşuma
yani eşin diyokii sen anneme taktın ama annem herşeyi yapıyo bizim için bak seninkiler bişey yapmıyoo diyoo aklınca aileni gör diyo sana görde bizimkilere ona göre davran diyoo kendi ailesini üstün tutuyoo
oturma odamı sildim limon yeni huy edinmişş ben yerleri silince hemen yere iniyo yerleri yalamaya başlıyoo
bi yandan yer siliyoruz bi yandann kovalamaca önümde arkamda dolanıp duruyoo
bilgisayarın klavyesiyle oynuyoo gagalıyoo tuşlardan şıkır şıkır ses geliyo bayılıyo o sese
görende chat yapıyo sanır şıkır şıkırrr
dündee sevgiliyle yok olmuşlarr ortadann sağa baktım yok sola baktım yokk bi baktım örtünün altında bişey kıpırdanıyoolimon sevgiliyle girmişş örtünün altına artık napıyorlarsaa
sonra çıktılarr neyse limonn iyi kızz şoka girmişş açmış gözlerini kocamann hiç kıprdaman durduu yarım saattartık örtünün altında limon ne gösterdi ne yaptıda o kızz öyle şoka girdi bilmiyorumm
:90::90::90::90::90::90::90::90:oturma odamı sildim limon yeni huy edinmişş ben yerleri silince hemen yere iniyo yerleri yalamaya başlıyoo
bi yandan yer siliyoruz bi yandann kovalamaca önümde arkamda dolanıp duruyoo
bilgisayarın klavyesiyle oynuyoo gagalıyoo tuşlardan şıkır şıkır ses geliyo bayılıyo o sese
görende chat yapıyo sanır şıkır şıkırrr
dündee sevgiliyle yok olmuşlarr ortadann sağa baktım yok sola baktım yokk bi baktım örtünün altında bişey kıpırdanıyoolimon sevgiliyle girmişş örtünün altına artık napıyorlarsaa
sonra çıktılarr neyse limonn iyi kızz şoka girmişş açmış gözlerini kocamann hiç kıprdaman durduu yarım saattartık örtünün altında limon ne gösterdi ne yaptıda o kızz öyle şoka girdi bilmiyorumm
bencede benim kızımın beşiğini bebeğe kullanacağım ne zamanki içine sığmazsa ozaman alacağım.şimdi kızıma bir yatak almıştık sadece yatak almıştık ama yatağa çalışma masası ve de komidinide takılı durumda asansörlü yan koruyucuları var.ama dahada büyüdükçe hepsini çıkara biliriz.tam bir genç yatağı oluyor.dolabınıda taşınınca alacağım sadece yatağa 1000 tl vermiştim ama çok kaliteli ağır bir mobilya evi taşırsam kızmın yatağı kendisini daha iyi gösterecek ama şimdi bizim odamızda sıkışmış durumda..hemen oda alınmamalı ikinci kez gerçekten gene alınıyor daha fazla bir masraf diye düşünüyorum.evet kayınvaliden çok patavatsızz annen üvey filan bunlarr asla ve asla konuşulmamalııkalp kırar insanın yüreğine oturur
mdem sen üzerine düşen arabamı neymiş al onu çekil köşeye ses etmee dolabını beşiğinide kim alacaksa alsınn
bebek odası kız tarafına aittir derlerr valla hiç kulak bile vermiyorumm bizim kayınvalidee bişey alacak değill babam ev aldı kredi ödüyoo ondan bi iğne dahii istemem kabul etmem alırlarsada kızarım baştan sıkı sıkı tembihledimm bi gardrobum vardı yeni temiz ailemde duruyodu kullanılmıyodu onu getirttim koydum odasına sildim güzelcee yepyenii aldığım kıyafetleri hemen yerleştiriyorum dolabınaa
yere el dokuması antika halı serdimmhani sana anlatmıştımm biliyosunn
bmylece antika halılarda bana kaldıı
perdeyide elti yolladıı aslında ben daha canlı bi perde istiyodum ama yollamış şimdi takmasam ayıp olurduu
işte şimdi beşiği ve arabası kaldıı ama birazz borçlar varr bikaç aya onlarıda alıcazz
dışarı çıktıkça bi tane iki tane tulum alt üst takım filanda alıyorumm bi polar battaniye aldım bi penye aldımm bi böyle parlak beyazz aldımm çok güzell ve beyazz içinde simleri varr ip aldı kayınvalidemm onları anneme götürcemm bebek battaniyesi örecekk üzerine mavi kurdalye veya inci ile süsleme yapıcazz
annem güzel örgüler örüyoo hırka yelekk filann ipler yollamıştımm onları örecekk hırka yelekk bere patik örecekk
canımm bebek odası tam takım şöyle güzell iyi bişeyy 3000 liradan aşarı değilll daha ucuzlar sunta filan oluyoo görünüşşü bile iyi değill
şimdi bunlarr bebek zatenn kalkıpta süperr bi oda istemezler bizden ama az büyüsünleerr isteyeceklerr biz o zamann alıcazz çocuk odası
şimdide bebek odalarına içim gidiyo ama mantıklı olan diğerii
ama şöyle 4-5 yaşına gelsinn istediği odayı alıcam oğluşuma
ama canım benim zaten sen haklısında onlar farkında değiller zorlada birşe yaptırılmazki gönüllerinden geçmesi durumlarının olması önemli.şimidi benim her iki tarafında durumu yok zorla ne yaptırabilirim.yok cnm ya keske bizimkide almasa diyorum bazenn.. benim ailem esiminki gibi degil napayım.. kaynanam takısını bile verdi simdidensimdi durup durupp bi hastane cıkısı yapcagım takım begenmiştim onu alalım deyip duruyo.. yok daha erken diyorum. bu hafta alısverise cıkıcam alıp koyucamm o almasın diye. esimlede tek anlasamadıgım konu ailem. o da annesi gibi. laf acıldıkca bakalım baban ne yapcak diyo.. sonra kavga ediyoruzz.. sonra ben zaten istemem alırım cocuguma yatakk ama sen de gör biraz istiyorum diyo. sonra daha cok kavga ediyoruzz.. ama babamm odun yanii napayımm.. babamla bütün zamanımızz kavgayla gürültüyle gecti bizim.. dügün zamanı da böyleydi.. ama iste atılmıyo satılmıyo napayım kızımda zamansız geldi accık en azından su insaat biteydi iyi olurdu ama kısmet.
çok üzülüyorumm sanaahh ahhh keşke evlenmeden önce anlayabilseymişin ne olduklarınıı
kendine uygunn bi memurla evlenir daha rahat ederdinn valla
aslında bunlar denmez ama insanı demeye mecbur bırakıyorlarr
yazık çok yazıkk
kusura bakma içimden bu geldi bunu yazdımm
:90::90::90::90::90::90::90::90:
bencede benim kızımın beşiğini bebeğe kullanacağım ne zamanki içine sığmazsa ozaman alacağım.şimdi kızıma bir yatak almıştık sadece yatak almıştık ama yatağa çalışma masası ve de komidinide takılı durumda asansörlü yan koruyucuları var.ama dahada büyüdükçe hepsini çıkara biliriz.tam bir genç yatağı oluyor.dolabınıda taşınınca alacağım sadece yatağa 1000 tl vermiştim ama çok kaliteli ağır bir mobilya evi taşırsam kızmın yatağı kendisini daha iyi gösterecek ama şimdi bizim odamızda sıkışmış durumda..hemen oda alınmamalı ikinci kez gerçekten gene alınıyor daha fazla bir masraf diye düşünüyorum.
ama canım benim zaten sen haklısında onlar farkında değiller zorlada birşe yaptırılmazki gönüllerinden geçmesi durumlarının olması önemli.şimidi benim her iki tarafında durumu yok zorla ne yaptırabilirim.
canım benim önceleri böyle değillerdi evlendiğim zaman durumları iyiydi.ama büyük kaynım babasının evini yok pahasına adamın birine satmıştı.110 milyarlık evi 25 milyara satmıştı.borcu varmış diye.birde koskocaman bir dükkanı vardı onuda işletemedi 120 milyar borçla kapattı.arkasından zonguldakta açtı onuda 80 milyar borçla kapattı bıraktı daha doğrusu.şimdi bu borçlar yüzünden kayınbabam 150 milyarlık evini borca karşılık verdi tapusu kendisinde ama ev yok meydanda yani bu 2 yıldır çok kötüler yani...
tamam canım benim...öpüldün..ben çıkıyorum kızlarr kargo gelmişşşbirisii benim oğluma hediye yollamış çok merak ettim kim yollamış gidip hemen alayım bakayımmm
ordan su faturası gelmedi bu ayy ona giidicemm fatura gelmedi dicemm
ordan gelirim eve yakında sağlık ocağına gidicemm bugün aşı yapıceklerr
nasıl gidiyo tostii
bugünn tetenoz aşısı oldumm sadece 1 doz vurdular ikincisini olmucam gebelikten önce tetenoz olmuştum çünküü
az ateş ve kolda ağrı yapıyoo tetenozz
neyseki senin daha var zamanın 20 haftalıkken filan vuruluyoo
günaydın herkese...dün gece hayatımın en kötü gecesini geçirdim sabaha kadar uyumadım.gece yarısı birden bir titreme tuttu.2 saat kadar titredikten sonra titreme bitti yerini ateşe bıraktı.38.4 tü ateşim bir süre sonra 38.8 oldu.kalktım sirkeli suya bez batırdım koltuk altlarıma başıma koydum.1-2 saate kadar o düştü.arkasından çok feci terleme başladı.eşimde terlemeye başlayınca 1 battaniye daha örttü iyice terledim saat 6 da duş aldım ama saçlarımı yıkamadan.biraz daha rahatladım.ama halen her yanım ağrıyor bacaklarımın bağı çözülmüş sanki yürüyemiyorum içim üşüyor..beynimde çatlayacak gibi...nasıl biter bugün bilemem..
şimdi geldimmm kargoyu aldımm ecrincim çok teşekkür ederimm çok güzel bir hediye oldu oğluşum için daha iiyisi daha uygunu olamazdı çok incesinn bebişimmm
günaydın hugocuk iyiyim cok şükür
dün kontrolümüz vardı ense kalınlığına bakıldı 1,3 mm cıktı
ikili test için kan verdim
bende haziranda tetenoz aşımın 4. dozunu vurdurdum agustosta da hamile kaldım
sağlık ocağı kaydımı aldı çagırırlar herhalde zamanı gelince o zaman söylerim su zamanda oldum diye artık gerek görürlerse tekrar yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?