- 30 Eylül 2011
- 567
- 2
- 318
Arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum. :92::92:Öncelikle hikayemi anlatayım kısaca. Üniversitenin ilk senesine kadar herkesin Safinaz diye zayıflığıyla dalga geçtiği bir kızdım. Öyle hırs yapmıştım ki yaz tatilinde çok düzensiz beslendim zorladım kendimi resmen gece yiyip yattım falan ve yavaş yavaş kilo almaya başlamıştım. İlk başlarda hoşuma gidiyordu ama bukez midemin genişlediğinden heralde bir türlü doymak bilmemeye başladım ve ipin ucunu epey kaçırdım. 1.70 boyundayım düşünün bundan 5 sene önce 48 kilo olan ben bugün itibari ile 69 kiloyum. Şuan tek istediğim 55 kiloya inebilmek ama benim kilodanda önce şuanki tek sorunum göbek bölgem. Göbeğimi eritmiş olsam kilolu durmam çünkü inceyim hala ama göbek bölgem aşırı geniş. Defalarca diyet yaptım ama irademe sahip olamıyorum sonunu getiremedim hiç. Kısa süreli diyetlerle hızlı kilo verip tekrar aynı hızla geri aldım hep. Spor yapmayıda hiç sevmiyorum daha doğrusu üşeniyorum. Masa başında oturarak çalışan biriyim gün içinde hareket halinde olamıyorum. Pazartesi gününden itibaren akşam 7 den sonra yemeği bıraktım. Meyve, soda, su dışında yemiyorum. Sabah 1 dilim kepek ekmek bir kibrit kutusu beyaz peynir ve 1 haşlanmış yumurta yiyorum. Öğlende işyerinde çıkan yemekten çorba ve sebze veya et yiyorum pilav, makarna veya börek almıyorum. Akşamda evde annemin yaptığı yemekten gene sebze veya et, çorbayı tercih ediyorum günde 1.5 litreye yakın su içiyorum. pazar akşam tok karnına tartılmıştım 70 kilo idim buakşam gene tok karnına tartıldım 68.5 çıktım. BU şekilde dikkat ederek yersem ve günde 1.5 litre su içerek devam edersem inanıyorumki daha vericem. En büyük avantajım çabuk kilo veren bir bünyem var. Sizdende destek alarak bu fazlalık 14 kiloyu vermek istiyorum. Yanlız bırakmayın beni olurmuuu
Ya bende korkarım böle şeylerden sen iki canlısın lütfen dikkat et kendine bebişe ve sana bişe olmasınnAma gördüğüm kadarı ile güzel şeyler yiyosun çok takdir etiim seniiii
merhaba arkadaşlar yeni diyetisyenden geldim bende ilk diyetisyene 73.3 kiloda gitmiştim 65 olmuşum hedefe devam yaniii ama tatlılarda pilavda cok gözüm kalıyor acil motivasyona ihtiyacım var listemi şaşmaya iş imkanlarında ara ogunlerede dikkat ederek devam etmeye calısıyorum ama açım yani belkide tokum ama ruhum aç :2:
Selam arkadaşlar!
Aranıza katılmaya karar verdim :)
21 yaşındayım 1.67 ve 64 kiloyum. hedefim 55 kilo ve tabii ki yaza kadar sıkılaşmak :)
Hepinize bol şans diliyorum umarım hepimiz amacımıza ulaşırız :)))
ben bu topiciğin demirbaşlarındanım geçen kışş burdaa spor diyetle çokkk kilo verdimm 83 kilodan 65 e düştüm ama tabiki diyetisyenede giidiyodum o zaman
şimdide sağlıklı gebelik normal doğum için yediklerime dikkat ediyorum bebeğe yarayacak şeyler yiyorumm
tatlıyı tamamen kestim onun yerşne bitter çikolata yiyorum hamur işini kızartmayı bıraktımm esmer un aldımm bazen krep yapıyorum esmer unla filan bu şekilde besleniyorumm
dün şeker yüklemesi yaptılarr ondan aç kaldımm mecburen yanii yoksa 3 ana 3 ara muhakka yirim zaten aç kalma şansın olmuyo gebelikte
evi temizledimm şimdi oturdumm banyo tuvalet kaldı onlarıda öğleden sonra yaparımm
sazanımm 25. haftamdayım yani 6 ay bitiyo 7. aya giricem bebek 1 kiloymuş maşallah toplamda 10 kilo almış gözüküyorum ama tahlillerde ödem çıktı yürüyüş yapabilirsin dedi
son 3 ayy kilo açısından çok önemliymiş çok kilo alınıyomuşş bebeğe zararı varmış canım doktor dediki 8. ayda allah korusun tansiyon bi çıkıyo bebek ölümleri yaşanıyo dedi
korktum bende
arkadaşım çok kilo almıştı zaten 8 ayda ve son ayında bianda 10 kilo birden almışş doktor sezeryanı uygun görmüş sezeryanla doğum yaptı
işte ben normal doğum istiyorumm doktorla anlaştıkk şimdi ayda bi kilo olarak anlaştık artı yürüyüş yani hareketli geçecek günler tabiki yormadan geçecek ben bunları yapıcam doktorda normal doğum yaptıracak
tabiki bi sorun çıkmazsa
ben herşeyi yapayımda sonra üzülmeyeyim
günaydın kızlar
maşallah topik birazda olsa hareketlenmiş
cimcimeden haber yok sanırım hala
hugocuk sen nasılsın canım oğluşun nasıl
şeker yüklemesini kaçıncı haftada yapıyorlar
Selam kızlar
dün bi arkadaşım babası hastalandı, bütün gün hastanedeydim..
O yüzden buralara uğrayamadım..
Yediğim içtiğim aynen devam ediyor..
Yeni gelen bi sürü arkadaş olmuş, hoşgeldiniz kızlar..
24. hafta ile 28. hafta arası yapıyorlarr canım
cimcimeden ses yokk inşallah kötü bişey olmamıştırr
şekeri bırak tatlı yeme hamurişinden pirinçten uzak durr şeker filan çıkmazz merak etmee
zaten dikkat etmek zorundayızz eğer şeker çıkarsa patates nişasta pirinç hamurişi komple yasak oluyo
bide tansiyon yükselmesi oluyomuş çok dikkat etmek kilo almamak ayda 1 kiloyu geçmemek lazımm heleki son 3 ayy iştahta açılıyo hemen acıkıyosun filan çok dikkat etmek lazımm
oğluş 1 kilo olmuşş büyümüş
doktor 28. haftada yine gel dedi
Evvvetttt!!
Ben neler yaptım anlatayım kızlar.. Yanlız bunlar pek hoşunuza gitmicek.. Benimde gitmedi ama mecbur kaldımm
Dün saat 16.00 gibi yine bir muz dilimleyip ara ara atıverdim ağızıma. Akşam yemeği için bol salata düşünürken erkek arkadaşım çalıştığı ofise çagırdı beni. Ofisin yeri gereği salata vs. söylemem inkansızdı.. (Havaalanı gümrükte.. :26:) oraya anca hamburger pide kebap çeşitleri vs.. geliyor çünkü.. Erkek arkadaşım da ben gelmeden yemekleri söylemiş. (Ona henüz diyete başladığımı daha belirtmemiştim de..) Ofise gittiğimde koca bir pide bana bakıyordu.Üstelik abisi de ofisteydi. Ayranla bir güzel yarısını yedim.. :26: Kendimi çok kötü hissettim sanki benliğime ihanet ettim böyle hissettim varmı böle bşe yaa nasıl kendimi adapte ettiysem olaya..
Anlıcanız dün akşam pide ve ayranla mideme eziyet ettim. Daha sonra sudan başka bir şey koymadım ağzıma.. Bu sabah da ;
küçük bir domates,
5 adet zeytin,
kibrik kutusu kadar peynir (üzerine kekik döküverdim azcık :)
3 incecik dilim tam tahıllı ekmek yedim.
Öğlen için bamya yemeği getirdim evden. Ofistekiler çok yağlı oluyo yaaa.. :95:
Şimdi form çayımı içicem ve sevgilime diyete girdim die haber vericem :) ona göre davransın artık dimi amaa..
Herkese kolay gelsin hadi bakalımm
günaydınlarrr herkeseeeee. Sabah kahvaltım 5 zeytin 1 dilim kepek ekmek ve 2 kibrit kutusu beyaz peynir. öğle yemeğinde patlıcan varmış hiç sevmem ya diyet menüden alırım büyük ihtimalle. 4 - 5 bardak su içtim öğlenden sonra yeşil çayımı içicem. bugün annemin günü var eve gidince büyük bir sınavdan geçicem pastalar börekler tatlılar gözümün önündeyken kendimi nasıl tutucam bilemiyorum
haklısın hugocuk dengeli yersek aynen devam ederiz ipin ucunu kaçırırsak tamamen yasaklanır bazı şeyler
bende cok dikkat ediyorum dr banada sebze meyve agırlıklı beslen dedi
hugocuk 18. haftamdayım 4 kilo almışım cok mu sence
ekmek cavdar ekmegi yiyorum kahvaltıda 2 dilim öğlen akşam 1 er dilim
hamur işi evde hiç yapmam bir komsu falan cagırırsa belki bir dilim bişey yiyorum
hergün 300 ml süt 3 ceviz 10 fındık yiyorum
1 kase yogurdumu yiyorum
sebze yemeği yiyorum mutlaka anlayacagın canımcım ıvır zıvır bebeğe faydası olmayacak şeylerden uzak duruyorum
canım hiç çikolata falanda cekmiyor sadece bayramda ikram edilen çikolayaları yedim hamileliğim boyunca
birde dr sana yürüyüşü yeni mi söyledi yani bu haftalarda mı başlamak gerekiyor
ben yaklaşık 3 haftadır hergün 30 ila 45 dk arası yürüyorum yavaş yavaş erken mi başladım ben acaba:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?